Φακοί Sigma

Απάντηση: Re: Sigma φακοί

Μου αρέσει που βάλανε γυναίκα να τον κρατησει και της χάλασε το νύχι :flipout:

Re: Sigma φακοί

Σιγά το δίλλημα .. στο μάουντ που έχεις το πιο μεγάλο σώμα ;)

Πλάκα πλάκα .. μόνο στα γομάρια 1Dx ισως δείχνει να κάθεται καλά αυτός ο 105 .. η 6D μικρή ..

Μεγάλο σώμα σε μέγεθος/γκριπ (SD1M) ή μεγάλο σε δυνατότητες (βλ. Eye CAF);

To MC-11 έχει κάποιους περιορισμούς στην κάλυψη του κάδρου και στην ταχύτητα του CAF.

Μου αρέσει που βάλανε γυναίκα να τον κρατησει και της χάλασε το νύχι :flipout:

Mixed τα έχει βαμμένα, δεν της χάλασε το νύχι.

Last edited:

Το Eye AF στις δοκιμές μου με τον Sigma 135/1.8 + MC-11 καλύπτει αυτό το κομμάτι του κάδρου:

niUplu.jpg

Το δυσάρεστο είναι ότι σε κάθετη λήψη χάνεται ουσιαστικά και η αξιοπιστία του Eye AF, αφού το μάτι κάποιες φορές είναι πιο ψηλά και πολλές φορές είναι ακριβώς στο όριο με αποτέλεσμα μια να το χάνει και μια να το βρίσκει.

aFSACk.jpg

Μεγάλο σώμα σε μέγεθος/γκριπ (SD1M) ή μεγάλο σε δυνατότητες (βλ. Eye CAF);

To MC-11 έχει κάποιους περιορισμούς στην κάλυψη του κάδρου και στην ταχύτητα του CAF.

Μέγεθος/γκριπ εννοούσα .. αλλά τωρα όπως τα λες για το AF δεν ξέρω ..

Το Eye AF στις δοκιμές μου με τον Sigma 135/1.8 + MC-11 καλύπτει αυτό το κομμάτι του κάδρου:

niUplu.jpg

Το δυσάρεστο είναι ότι σε κάθετη λήψη χάνεται ουσιαστικά και η αξιοπιστία του Eye AF, αφού το μάτι κάποιες φορές είναι πιο ψηλά και πολλές φορές είναι ακριβώς στο όριο με αποτέλεσμα μια να το χάνει και μια να το βρίσκει.

aFSACk.jpg

Το κανουν ολοι οι MC11 αυτο ? Ειναι ετσι σχεδιασμενοι δηλαδη ?

μου φαινεται περιεργο να μην δουλευουν σε μεγαλυτερο ευρος.

Στους νέους e-mount art η Sigma ισχυρίζεται ότι θα υπάρχει πλήρης υποστήριξη του CAF.
Ο MC-11 κάνει δουλειά, αλλά με περιορισμούς. Σαν προσομοίωση είναι, όχι native.
Στο Eye CAF γίνεται άμεσα εμφανής η μη εκμετάλλευση των PDAF σημείων σε όλο το κάδρο, παρά μόνο αυστηρά εντός του κόκκινου πλαισίου στο σχέδιο πιο πάνω.

Γι’ αυτό και τον 105/1.4 λέω να τον πάρω σε e-mount.

Πάντως όσο είχα την NIKON D700 που είχε πολύ καλό γκριπ και βάρος 1 κιλό, ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι κάποιος φακός μου δημιουργεί πρόβλημα, με εξαίρεση έναν 400 2.8 manual που φόρεσα για λίγο πάνω στη μηχανή. Και το λέω σοβαρά καθώς είχα και έχω ακόμη έναν 80-200 2.8 με 1,5 κιλό βάρος. Σίγουρα ένας πιο ελαφρύς φακός θα κάνει τη φωτογράφηση πιο εκούραστη. Αν όμως κάποιος πραγματικά χρειάζεται το απόλυτο στο εστιακό μήκος 100+ τότε θα κάνει παραχωρήσεις. Αλλιώς ας κατεβεί στα 85 όπου υπάρχουν άριστες επιλογές στο 1,4 και στο 1,8.

Στο Eye CAF γίνεται άμεσα εμφανής η μη εκμετάλλευση των PDAF σημείων σε όλο το κάδρο, παρά μόνο αυστηρά εντός του κόκκινου πλαισίου στο σχέδιο πιο πάνω.

Tzo μιας και το ξαναθυμησες αυτο το θεμα στο νημα της A7 αυτο ειναι δικη σου μονον διαπιστωση μετα απο τεστ ή το εχεις διαβασει και αλλου ?

Αν υπαρχει καποιο λινκ βαλτο εδω να διαβασω τι γινεται γιατι ειμαι στα προθυρα να ρωτησω την Sigma για το θεμα αυτο μιας και εξεταζω να παρω μια Α7

100% σαν native δεν έχω δει κανέναν να ισχυρίζεται ότι είναι το Eye AF με τον MC-11.
Oι περισσότεροι εντυπωσιάζονται διαπιστώνοντας ότι δουλεύει το Eye AF με τον MC-11 και χαίρονται που θα χρησιμοποιήσουν τους dslr φακούς τους.

To θέμα είναι όμως πόσο καλά δουλεύει. Κατά πόσο καλύπτει όλο το κάδρο, αν κλειδώνει στο μάτι χωρίς να το χάνει, και αν στις λήψεις τελικά επιβεβαιώνεται ότι η εστίαση είναι στο μάτι, πέρα από το αν εμφανίζεται το τετραγωνάκι στην προεπισκόπηση.

Στα δικά μου τεστ, αξιόπιστη ήταν η εστίαση στο κέντρο και καθ' ύψος, όπως στο σχέδιο πιο πάνω.
Το επιβεβαίωσα και με Α/Β με native φακό, ο οποίος σαφώς υπερείχε, αφού κάλυπτε αξιόπιστα όλο το κάδρο.
Τα τεστ τα έκανα σε α6500.
Στην α7ΙΙΙ το AF είναι ακόμη πιο εξελιγμένο, αλλά από τη στιγμή που δεν έχει πλήρως native συμπεριφορά στο κοπραρισμένο κάδρο της α6500, δεν περιμένω native συμπεριφορά στην α7ΙΙΙ.

Μια ακόμη ένδειξη είναι οι αναφορές των μηχανικών της Sigma, ότι οι νέοι e-mount Sigma φακοί έχουν καλύτερη συμπεριφορά στο CAF απ' ότι με MC-11.
Κοντά στον νου και η γνώση λοιπόν ότι δεν πρέπει να περιμένει κανείς συμπεριφορά απόλυτα σαν native με τον MC-11.

Το ερώτημα είναι αν οι νέοι e-mount Sigma λειτουργούν απόλυτα ως native.

100% σαν native δεν έχω δει κανέναν να ισχυρίζεται ότι είναι το Eye AF με τον MC-11.
Oι περισσότεροι εντυπωσιάζονται διαπιστώνοντας ότι δουλεύει το Eye AF με τον MC-11 και χαίρονται που θα χρησιμοποιήσουν τους dslr φακούς τους.

To θέμα είναι όμως πόσο καλά δουλεύει. Κατά πόσο καλύπτει όλο το κάδρο, αν κλειδώνει στο μάτι χωρίς να το χάνει, και αν στις λήψεις τελικά επιβεβαιώνεται ότι η εστίαση είναι στο μάτι, πέρα από το αν εμφανίζεται το τετραγωνάκι στην προεπισκόπηση.

Στα δικά μου τεστ, αξιόπιστη ήταν η εστίαση στο κέντρο και καθ' ύψος, όπως στο σχέδιο πιο πάνω.
Το επιβεβαίωσα και με Α/Β με native φακό, ο οποίος σαφώς υπερείχε, αφού κάλυπτε αξιόπιστα όλο το κάδρο.
Τα τεστ τα έκανα σε α6500.

Aρα το σχεδιαγραμμα που εβαλες ειναι απο την δικη σου εμπειρια ?

Θα κανω και εγω καποιο τεστ συντομα μαλλον με Α7s II που ειναι διαθεσιμη τωρα μεχρι να δω αν θα προχωρησω στην Α7 ΙΙΙ.

Μια ακόμη ένδειξη είναι οι αναφορές των μηχανικών της Sigma, ότι οι νέοι e-mount Sigma φακοί έχουν καλύτερη συμπεριφορά στο CAF απ' ότι με MC-11. .

Θυμασαι κανα link ?

Το ερώτημα είναι αν οι νέοι e-mount Sigma λειτουργούν απόλυτα ως native.

Θα δουμε μολις ερθουν αμεσα πιστευω. Εχουμε καποια αναφορα ποτε βγαινουν τα μοντελα με emount ? Λογικα θα πρεπει να ειναι απολυτα συμβατα και να εκμεταλευονται απολυτα οτι δινουν τα σωματα της Sony.

Αλλιως δεν θα ειχε κανενα νοημα να το κανουν πιστευω.

Aρα το σχεδιαγραμμα που εβαλες ειναι απο την δικη σου εμπειρια ?

Ναι, εγώ το σχεδίασα, ως αναπαράσταση των αποτελεσμάτων του τεστ που έκανα με Sigma 135/1.8 + α6500.

Το τεστ το έκανα με αφορμή το προβληματικό Eye AF σε κάθετη λήψη με το μάτι ψηλά στο κάδρο.

Θα κανω και εγω καποιο τεστ συντομα μαλλον με Α7s II που ειναι διαθεσιμη τωρα μεχρι να δω αν θα προχωρησω στην Α7 ΙΙΙ.

Oι α7s Ι και II έχουν μόνο contrast detection, οπότε δεν θα σου δώσει εικόνα του πώς θα δουλέψει o MC-11 με α7ΙΙΙ και Hybrid AF.

Θυμασαι κανα link ?

https://www.sigmaphoto.com/article/art-primes-for-sony-e-mount-announcement

While offering the same high-performance optical design as other lenses in the Art line, the new Sony E-mount models will feature a newly developed control algorithm that optimizes the autofocus drive and maximizes the data transmission speed
....
1. Autofocus tuned for each lens
Thanks to an autofocus drive control program tuned for each lens and high-speed data transmission,
the lenses will offer high-speed autofocus at the same performance level as that of a lens designed
exclusively for mirrorless cameras. In particular, in E-mount cameras offering Sony’s Fast Hybrid AF, AF-C mode will deliver exceptional subject following performance. Moreover, autofocus will remain extremely precise even in those E-mount cameras offering only contrast AF.

Re: Απάντηση: Sigma φακοί

https://www.mirrorlessons.com/2016/09/12/sigma-mc-11-review/

In Single-AF mode, the camera tends to select contrast detection and that causes the performance to slow down and produce back-and-forth movements of the internal elements while the camera tries to acquire the correct focus point. It is often slower than a native E-mount lens.

If you switch to Continuous-AF, the camera starts to use the phase detection points and the correct focus distance is acquired much more quickly. I wish you could still select the autofocus type manually (like with other adapters) as I believe phase detection works better in both Single and Continuous AF.

Από το ίδιο review:

I found EyeAF accurate and fast to use. It is almost as good as using an E-mount lens. It only works in Continuous AF but I found it to be fast and reliable with static subjects. With moving subjects the results can be less accurate.

Oι α7s Ι και II έχουν μόνο contrast detection, οπότε δεν θα σου δώσει εικόνα του πώς θα δουλέψει o MC-11 με α7ΙΙΙ και Hybrid AF.

Αρα πρεπει να το δοκιμασω με Α7III ή Α7rIII ή Α9 ?

υγ

Ευχαριστω για τα λινκς

Να το δοκιμάσεις μόνο με τη μηχανή που σκοπεύεις να πάρεις.
Καμία σονυ δεν είναι ακριβώς ίδια με την άλλη σ αυτό το θέμα.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Απάντηση: Re: Sigma φακοί

Αρα πρεπει να το δοκιμασω με Α7III ή Α7rIII ή Α9 ?

Όταν έρθει ο MC11 κανόνισε να βρεθούμε να φέρουμε μια Α9 και μερικούς canon φακούς να δοκιμάσουμε....