Φακοί Sigma

Re: Απάντηση: Re: Sigma φακοί

Οι Sigma έχουν καλύτερη συνεργασία με τον MC-11.
Επίσης η α7ΙΙΙ έχει καλύτερη απόδοση στο Eye AF από την α9.

α7ΙΙΙ πρέπει να δοκιμάσει με Sigma Art + ΜC-11.

Και δίπλα-δίπλα με έναν γρήγορο native, αλλιώς όλα καλά θα του φανούν χωρίς μέτρο σύγκρισης.

Re: Απάντηση: Sigma φακοί

Δεν έχουμε Α7III....

Αναγκαστικα οταν εχουμε τοτε μιας και οπως λενε τα παιδια που ξερουν απο Sony καθε καμερα της Sony εχει διαφορετικο AF οποτε καλο θαναι να την τεσταρουμε με αυτην για ασφαλη συμπερασματα.

Re: Sigma φακοί

Ναι, εγώ το σχεδίασα, ως αναπαράσταση των αποτελεσμάτων του τεστ που έκανα με Sigma 135/1.8 + α6500.

Το τεστ το έκανα με αφορμή το προβληματικό Eye AF σε κάθετη λήψη με το μάτι ψηλά στο κάδρο.

Τζο εχεις κανει υποθετω αναβαθμιση στον MC11 ε ?

Και τα τεστ που εκανες ηταν με φακους sigma με μοντουρα SA ή ΕF ? Εχω χασει την μπαλα με τον εξοπλισμο που εχεις :ernaehrung004:

Απο οτι εμαθα σημερα οι φακοι Sigma ART με μοντουρα Sony E mount θα ειναι διαθεσιμοι απο τα μεσα Μαιου στην Ελλαδα (οχι αμεσα ολοι οι κωδικοι αλλα σιγα σιγα ολοι).

Στις ιδιες τιμες με τις υπολοιπες μοντουρες.

Τζο εχεις κανει υποθετω αναβαθμιση στον MC11 ε ?
Και τα τεστ που εκανες ηταν με φακους sigma με μοντουρα SA ή ΕF ? Εχω χασει την μπαλα με τον εξοπλισμο που εχεις :ernaehrung004:

Ναι, έκανα αναβάθμιση στον MC-11 αμέσως τότε που βγήκε.
Sigma αποκλειστικά σε SA Mount παίρνω, λόγω SD1 Merrill.
Έχω τον 24-35/2 και τον 135/1.8.

Εσένα για ποιους Sigma σε ενδιαφέρει η συνεργασία με MC-11;

Εσένα για ποιους Sigma σε ενδιαφέρει η συνεργασία με MC-11;

Oλοι :)

Σκοπευω να αποκτησω ολη την σειρα των primes φακων στο μελλον. Προς το παρον θα δοκιμασω τον 24-70 και τον 14αρη και μαλλον τον 85αρη.

Ομως θελω να δω και αν συνεργαζεται επαρκως καλα με τον canon 70-200 f4 IS που λατρευω αν και ερχεται πλεον αντικαταστατης του μετα απο πολλα χρονια . Ισως αυτος να ειναι ο sigma 70-200 ART που αναμενεται συντομα.

Αυτο που θελω ειναι να δω αν θα παω σε Sigma με μοντουρα sony ή αν θα παραμεινω σε μοντουρα EF μιας και προτιμω να εχω μια σειρα φακων και να αλλαζω σωματα με ανταπτορες.

Δηλαδή δεν έχεις κανέναν Sigma Art αυτή τη στιγμή;

Θα πάρεις α7ΙΙΙ χωρίς έναν-δυο native φακούς να χαρείς στο έπακρο το αθόρυβο και γρήγορο AF;
Ούτε στο ευρυγώνιο που ο αντάπτορας θα έχει επιπτώσεις στα άκρα;

Είσαι σίγουρος ότι θα συνεχίσεις να θέλεις dslr φακούς αφού πάρεις α7ΙΙΙ;

Δηλαδή δεν έχεις κανέναν Sigma Art αυτή τη στιγμή;

Θα πάρεις α7ΙΙΙ χωρίς έναν-δυο native φακούς να χαρείς στο έπακρο το αθόρυβο και γρήγορο AF;
Ούτε στο ευρυγώνιο που ο αντάπτορας θα έχει επιπτώσεις στα άκρα;

Είσαι σίγουρος ότι θα συνεχίσεις να θέλεις dslr φακούς αφού πάρεις α7ΙΙΙ;
Έτσι όπως ειναι ρευστή η αγορά κάνεις δεν είναι σίγουρος για τίποτα.

Σίγουρα θα μείνω σε FF
Σίγουρα θα πάρω μια mirrorless

Όλα τα υπόλοιπα είναι ρευστά

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

tzo_ Απο τους Sony ποιός θα έλεγες οτι ξεχωρίζει απο τον ανταγωνισμό των Sigma + MC11 πιο πολύ ? Σε σχέση και με το VFM οχι μόνο ως απόδοση ?

Απότι διαβάζω ξεχωριστή περίπτωση είναι ο 12-24/f4 .. καλύτερη απόδοση και οπτικά λένε, και πολυ μικρότερες διαστάσεις και βάρος .. και τιμή παραπλήσια .. χώρια την καλύτερη συνεργασία σε AF

Ναι, ο FE12-24/f4 είναι αυτός που ξεχωρίζει πιο πολύ ως συνδυασμός όγκου/βάρους/τιμής/AF. Συνδυασμό που δεν μπορεί να πετύχει προσαρμοσμένος DSLR φακός.

Eγώ θα αντέστρεφα το ερώτημα. Ποιος Sigma φακός αξίζει συνολικά τόσο, ώστε να μην προτιμήσει ο υποψήφιος αγοραστής α7ΙΙΙ τον αντίστοιχο native Sony/Zeiss, εφόσον παραμερίσουμε τη διαφορά τιμής και τη δυνατότητα διπλής χρήσης και σε DSLR.

Προσωπικά δεν θα έπαιρνα κανέναν Sigma, αν δεν είχα την επιθυμία να τον συνδυάσω με τη Sigma SD1 Merrill και ήθελα αποκλειστικά e-mount φακούς για α7III.

my4iZj.jpg

Last edited:

Eεε καλά .. αμα βγάλεις απο τον λογαριασμό τα μισα κοινως αποδεκτά κριτήρια αλλάζει το πράγμα .. η τιμή είναι για το 98% των υποψήφιων αφοραστών πολυ σημαντικό κριτήριο με βάρος περίπου ίδιο με την οπτική απόδοση ..
Π.χ. ο 35mm / f1.4 .. με μισή τιμή απο τον Sony και μάλλον καλύτερη ευκρίνεια είναι δελεαστική περίπτωση .. (χανει λιγο σε bokeh βέβαια .. και σε AF πολύ )

Τελικά τι σώματα και φακούς έχεις αυτή τη στιγμή;

Σωματα μια αρχαια SD14 και μια ημιαρχαια 5DII .

Φακους αστο καλυτερα θελω ολοκληρη σελιδα παντως οι περισσοτεροι ειναι παλιοι μηχανικοι φακοι που μπορουν να προσαρμοστουν και πανω σε sony αλλα και σε Canon και SA sigma.

Το συστημα μου της Sigma δεν το ανανεωνω οσο δεν βγαζει σοβαρη καμερα, ισως να το ξανασκεφθω αν βγαλει ικανη αντικαταστατη της SD1 Merill.

Το αν θα συνεχισω να συλλεγω Sigma με μοντουρα Canon EF φακους ειναι ζωτικης σημασιας για εμενα γιατι οπως ειπα θελω να επεκτεινω την σειρα ART περαν των 24-70 και 14 μιας και τους θεωρω μακραν τους πιο VFM ποιοτικους φακους της αγορας.

Και επειδη εγω αυτους τους φακους τους χρησιμοποιω και σε αλλες καμερες κινηματογραφικες δεν θελω να μαζευω 40 ειδων μοντουρες αλλα μια και μονο.

Η μοντουρα της Sony βολευει απο την μια γιατι υπαρχουν αξιολογοτατες καμερες που χρησιμοποιω αυτην την εποχη (FS5, FS7) αλλα δεν μπαινουν σε καμερες οπως οι Canon και RED.

Αντιθετα οι φακοι με μοντουρα Canon μπαινουν σχεδον παντου. Aν οι ανταπτορες λοιπον οπως ο Sigma MC11 που κοστιζει τα μισα σχεδον χρηματα αλλα και ο metabones που ειναι αρκετα ακριβοτερος μπορουν να κανουν πληρως χρηστικους τους φακους σε επιπεδο AF και λειτουργιων (με εξαιρεση την σταθεροποιηση εντος σωματος sony) τοτε τα χερια μου λυνονται.

tzo_ Απο τους Sony ποιός θα έλεγες οτι ξεχωρίζει απο τον ανταγωνισμό των Sigma + MC11 πιο πολύ ? Σε σχέση και με το VFM οχι μόνο ως απόδοση ?

Απότι διαβάζω ξεχωριστή περίπτωση είναι ο 12-24/f4 .. καλύτερη απόδοση και οπτικά λένε, και πολυ μικρότερες διαστάσεις και βάρος .. και τιμή παραπλήσια .. χώρια την καλύτερη συνεργασία σε AF

Κατσε να δουμε και τον καινουργιο 14-24.

Οκ δεν ειναι 12mm αλλα 14mm , ειναι ομως f2,8 και σε καλυτερη τιμη ....Και αναρωτιεμαι πραγματικα ποσο καλυτερος μπορει να ειναι ο 12-24 σε οπτικο επιπεδο για να δικαιολογησει τα παραπανω χρηματα και το ενα στοπ στο οποιο υπολειπεται.

Xα .. !! δεν το είχα πάρει χαμπάρι πόσο φθηνός είναι ο 14-24/f2.8 !!!! .. εγώ είχα στο μυαλό μου οτι είναι ακριβότερος και απο τον 12-24/f4 (λόγω f2.8 ..)

Νομίζω (απο δείγματα που είδα) οτι και οπτικά είναι καλύτερος ο 14-24 απο τον Sigma 12-24 .. παρόλλο το πιο ανοιχτό μέγιστο διαφραγμα .. έχουμε πουθενά κανένα τέστ με μετρήσεις ?.

Xα .. !! δεν το είχα πάρει χαμπάρι πόσο φθηνός είναι ο 14-24/f2.8 !!!! .. εγώ είχα στο μυαλό μου οτι είναι ακριβότερος και απο τον 12-24/f4 (λόγω f2.8 ..)

Ειδες ?

Εγω το πρωτο που σκεφθηκα οταν ακουσα τιμη ειναι τελος ο 12-24......μενει να δουμε συγκριτικα ομως για να βεβαιωθουμε .Ακομα δεν εχω βρει tests. Αν και ξερω οτι υπαρχουν σε καταστηματα στην Αθηνα- αρα και παγκοσμιως- κομματια.

...Το αν θα συνεχισω να συλλεγω Sigma με μοντουρα Canon EF φακους ειναι ζωτικης σημασιας για εμενα γιατι οπως ειπα θελω να επεκτεινω την σειρα ART περαν των 24-70 και 14 μιας και τους θεωρω μακραν τους πιο VFM ποιοτικους φακους της αγορας....

Δηλαδή από Sigma Art έχεις ήδη τους 24-70/2.8 και 14/1.8;

Ποιους φακούς Sigma έχεις που να μπαίνουν στον MC-11 με ενδιαφέρει να μάθω, όχι τις αρχαιολογίες, ώστε να συζητήσουμε τι αξίζει να πάρεις πρώτα.

Το Eye AF στις δοκιμές μου με τον Sigma 135/1.8 + MC-11 καλύπτει αυτό το κομμάτι του κάδρου:

niUplu.jpg

Το δυσάρεστο είναι ότι σε κάθετη λήψη χάνεται ουσιαστικά και η αξιοπιστία του Eye AF, αφού το μάτι κάποιες φορές είναι πιο ψηλά και πολλές φορές είναι ακριβώς στο όριο με αποτέλεσμα μια να το χάνει και μια να το βρίσκει.

aFSACk.jpg

Σημερα καναμε τεστ του sigma Art 24-70 με τον mc11 επανω στην Α9 (Α7ΙΙΙ ακομα δεν εχουμε βρει) με Νικο και Βασιλη.

Στο φωτογραφικο κομματι δεν ειδαμε ΠΟΥΘΕΝΑ το προβλημα αυτοματης εστιασης που περιγραφεις. Η καμερα συνεργαζοταν αψογα με τον φακο και τον ανταπτορα (ολα με περασμενα τα τελευταια firmwares). Hταν λιγο πιο αργο σε συγκριση με τον 24-70GM αλλα σε ακριβεια ηταν μια χαρα η εστιαση μεχρι την ακρη ακρη του καδρου.

Στο βιντεο επισης το face detection λειτουργησε χωρις θεματα τελικα.

Καναμε πολλες συγκρισεις και τεστς τα οποια δεν καταγραψαμε και μαλιστα με συγκριση με ανταπτορα metabones και χρηση και canon φακων αλλα και δοκιμη τους πανω σε καμερα Sony FS7II

Με τον 135/1.8 εγώ έκανα το τεστ με την 1.07 έκδοση λογισμικού του MC-11.

Βλέπω πως στις 7 Μαρτίου βγήκε νέα έκδοση 1.08 και στις βελτιώσεις ο 135/1.8 συμπεριλαμβάνεται στους φακούς όπου:

...it has improved AF performance in the peripheral areas of the image as well as when the "Eye AF" function is selected

Ευκαιρία να κάνω μια επανάληψη στο τεστ και σύγκριση πριν και μετά από την αναβάθμιση στην 1.08.

Τελικά δεν μου απάντησες ποιους φακούς Art έχεις. 24-70/2.8 και 14/1.8;

Last edited: