Σιγά το δίλλημα .. στο μάουντ που έχεις το πιο μεγάλο σώμα
Πλάκα πλάκα .. μόνο στα γομάρια 1Dx ισως δείχνει να κάθεται καλά αυτός ο 105 .. η 6D μικρή ..
Μου αρέσει που βάλανε γυναίκα να τον κρατησει και της χάλασε το νύχι![]()
To MC-11 έχει κάποιους περιορισμούς στην κάλυψη του κάδρου και στην ταχύτητα του CAF.
Μεγάλο σώμα σε μέγεθος/γκριπ (SD1M) ή μεγάλο σε δυνατότητες (βλ. Eye CAF);
To MC-11 έχει κάποιους περιορισμούς στην κάλυψη του κάδρου και στην ταχύτητα του CAF.
Το Eye AF στις δοκιμές μου με τον Sigma 135/1.8 + MC-11 καλύπτει αυτό το κομμάτι του κάδρου:
![]()
Το δυσάρεστο είναι ότι σε κάθετη λήψη χάνεται ουσιαστικά και η αξιοπιστία του Eye AF, αφού το μάτι κάποιες φορές είναι πιο ψηλά και πολλές φορές είναι ακριβώς στο όριο με αποτέλεσμα μια να το χάνει και μια να το βρίσκει.
![]()
Στο Eye CAF γίνεται άμεσα εμφανής η μη εκμετάλλευση των PDAF σημείων σε όλο το κάδρο, παρά μόνο αυστηρά εντός του κόκκινου πλαισίου στο σχέδιο πιο πάνω.
100% σαν native δεν έχω δει κανέναν να ισχυρίζεται ότι είναι το Eye AF με τον MC-11.
Oι περισσότεροι εντυπωσιάζονται διαπιστώνοντας ότι δουλεύει το Eye AF με τον MC-11 και χαίρονται που θα χρησιμοποιήσουν τους dslr φακούς τους.
To θέμα είναι όμως πόσο καλά δουλεύει. Κατά πόσο καλύπτει όλο το κάδρο, αν κλειδώνει στο μάτι χωρίς να το χάνει, και αν στις λήψεις τελικά επιβεβαιώνεται ότι η εστίαση είναι στο μάτι, πέρα από το αν εμφανίζεται το τετραγωνάκι στην προεπισκόπηση.
Στα δικά μου τεστ, αξιόπιστη ήταν η εστίαση στο κέντρο και καθ' ύψος, όπως στο σχέδιο πιο πάνω.
Το επιβεβαίωσα και με Α/Β με native φακό, ο οποίος σαφώς υπερείχε, αφού κάλυπτε αξιόπιστα όλο το κάδρο.
Τα τεστ τα έκανα σε α6500.
Μια ακόμη ένδειξη είναι οι αναφορές των μηχανικών της Sigma, ότι οι νέοι e-mount Sigma φακοί έχουν καλύτερη συμπεριφορά στο CAF απ' ότι με MC-11. .
Το ερώτημα είναι αν οι νέοι e-mount Sigma λειτουργούν απόλυτα ως native.
Aρα το σχεδιαγραμμα που εβαλες ειναι απο την δικη σου εμπειρια ?
Θα κανω και εγω καποιο τεστ συντομα μαλλον με Α7s II που ειναι διαθεσιμη τωρα μεχρι να δω αν θα προχωρησω στην Α7 ΙΙΙ.
Θυμασαι κανα link ?
Oι α7s Ι και II έχουν μόνο contrast detection, οπότε δεν θα σου δώσει εικόνα του πώς θα δουλέψει o MC-11 με α7ΙΙΙ και Hybrid AF.
Αρα πρεπει να το δοκιμασω με Α7III ή Α7rIII ή Α9 ?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.