Φακοί Sony e-mount

Re: Φακοί Sony/Zeiss e-mount full-frame

σε κανα-δυο χρονο θα εχει πεσει και λιγο η τιμη του, θα τον βρισκεις κατω απο 2000 σιγουρα ... ο canon ειναι 3 χρονια τωρα αλλωστε .

Η sony βγαζει επιτελους καλους φακους, prime και zoom, καιρος να βγαλει και τα pro σωματα.

Απάντηση: Φακοί Sony/Zeiss e-mount full-frame

Aντικειμενα σαν χρηματα ναι ειναι πολλα, αλλα οπως φαινεται απο τα δειγματα του tzo μαλλον αξιζει και παραπανω!

Re: Απάντηση: Φακοί Sony/Zeiss e-mount full-frame

Ξυρίζει ο FE85/1.4GM και φυσικά κατατροπώνει τους άλλους δύο G φακούς, τον FE70-200/4 αλλά και τον FE90/2.8, ο οποίος καλά θα κάνει να ασχολείται μόνο με το μάκρο πλέον.

peHJ4R.jpg

GMaster μέχρι και τη γωνία:

JVN2am.jpg

Σε ευχαριστώ πολύ, πολύ καλός φαίνεται, αν έχει και στα 24mm παρόμοια απόδοση ο φακός είναι άριστος (στα άκρα όλοι οι Sony/Zeiss τα κάνανε μαντάρα)

Στα 24-50 έχει τη βέλτιστη επίδοσή του!

Σίγουρα καλύτερος από τον FE16-35/4 στα κοινά εστιακά μήκη, o οποίος είναι καλός από τα 16 μέχρι τα 28.

Να είμαι ειλικρινής αναφερόμουν στον 24-70 f/4 και στον 16-70 f/4 για τις μικρές (άλλο εύρος αλλά παρόμοια προβλήματα). Για τον 16-35 δεν έχω άποψη, αλλά τους άλλους δύο τους τρώει στο νερό.

Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης με τον FE24-70/4.
Εδώ φτάσαμε να συγκρίνουμε τον GM με σταθερούς, κι όχι όποιον κι όποιον αλλά FE90/2.8G και FE55/1.8, οπότε καταλαβαίνεις για τι ποιότητα μιλάμε.

Θα έχει ενδιαφέρον και μια σύγκριση με FE16-35/4 στα 24 και στα 28mm. Απογοήτευση δεν θα είναι πιστεύω ο 16-35, αλλά τα 24 και 28 είναι τα δυνατά σημεία του GM, οπότε προβλέπω να μένει ο FE16-35/4 αποκλειστικά για χρήση 16-24 για να μην εκτίθεται.

Τα δείγματα που ανεβάζεις είναι 100% κροπ ή παραπάνω?

τί λες τώρα? ξυράφι ο 85/1.4! δεν ξέρω βέβαια αν αξίζει τα διπλά σχεδόν λεφτά από τον batis 85/1.8

Μεταξύ του 85/1.4 και του 24-70 ποιον προτιμάς? ή να το θέσω αλλιώς: αν μπορούσες να πάρεις μόνο τον έναν από τους 2, ποιον θα επέλεγες?

H πλάκα είναι ότι η οξύτητα του 85GM που βλέπουμε στα δείγματα φαίνεται έντονα και στην προεπισκόπηση στην οθόνη κατά τη λήψη.
Ενώ με τους άλλους δύο φακούς κατά τη μικρορύθμιση της εστίασης γυρνάς τον δακτύλιο δεξιά-αριστερά να σιγουρευτείς, στον GM κάνει μπαμ ότι είσαι εστιασμένος.
Απόλαυση το MF με τον GM.

O 90άρης μάκρο έχει κι εκείνος καλή αίσθηση κατά το MF, αλλά δεν έχει τέτοια οξύτητα στα μακρινά όπως ο 85GM. Λαμβάνοντας υπόψη και ότι ψαρεύει το AF του στα μακρινά, θα έλεγα τελικά ότι είναι μόνο για μάκρο, όπου και διαπρέπει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

τί λες τώρα? ξυράφι ο 85/1.4! δεν ξέρω βέβαια αν αξίζει τα διπλά σχεδόν λεφτά από τον batis 85/1.8

Μεταξύ του 85/1.4 και του 24-70 ποιον προτιμάς? ή να το θέσω αλλιώς: αν μπορούσες να πάρεις μόνο τον έναν από τους 2, ποιον θα επέλεγες?

GM85 και ξερό ψωμί, εννοείται!

Και μόνο για τον GM85 αξίζει να μπει κανείς στο σύστημα. Είναι απίστευτος. Αφού αναρωτιέμαι πολλές φορές, σίγουρα ο GM είναι ή κανένας Zeiss Otus 85?!

Απάντηση: Re: Φακοί Sony/Zeiss e-mount full-frame

Απ'οτι φαινεται η sony σιγα σιγα θα την κανει στην ακρη τη zeiss και θα πουλαει μονο τα δικα της

ευελπιστώ ότι πολλοί θα είναι αυτοί που θα τους επιστρέψουν τους 85άρηδες λόγω του θορύβου που κάνει κατά την εστίαση.
οπότε θα στηθώ με το δίκανο πάνω από τα warehouse deals και θα πυροβολήσω αν βρω καμιά ευκαιρία.
ήδη βλέπω σήμερα έχει έναν στο γερμανικό με 1810 ευρώ

ευελπιστώ ότι πολλοί θα είναι αυτοί που θα τους επιστρέψουν τους 85άρηδες λόγω του θορύβου που κάνει κατά την εστίαση.
οπότε θα στηθώ με το δίκανο πάνω από τα warehouse deals και θα πυροβολήσω αν βρω καμιά ευκαιρία.
ήδη βλέπω σήμερα έχει έναν στο γερμανικό με 1810 ευρώ

Aυτός που επέστρεψα εγώ είναι, οπότε αγόρασε άφοβα.
Πανομοιότυπο είναι το χουρ-χουρ στην εστίαση και στη δεύτερη κόπια που έχω τώρα.
Δεν είναι κάτι τραγικό, σαν τρομπάρισμα ακούγεται των κρυστάλλων που μετατοπίζονται μπρος-πίσω.
Ο GM24-70/2.8 είναι τελείως αθόρυβος.

δεν ξέρω βέβαια αν αξίζει τα διπλά σχεδόν λεφτά από τον batis 85/1.8

Διπλά λεφτά δεν είναι.
1867 ο GM85/1.4
1339 o Batis85/1.8

Την αξίζει τη διαφορά o GM85 και με το παραπάνω σε όλους τους τομείς, πλην τριών: OSS, βάρος και θόρυβος AF.
Το βάρος και το θορυβώδες AF τα ξεχνάς, αφού δεις τι ποιότητα βγάζει ο GM.
Mένει το OSS.
Όποιος έχει α7 χωρίς IBIS (ή α6300) έχει κάποιο λόγο να προτιμήσει Batis, χάρη στο OSS του.
Aν η μηχανή έχει IBIS, τότε ο GM δεν έχει αντίπαλο.
Aν κάποιος έχει α7ΙΙ, καλύτερη θεωρώ την αγορά ενός GM παρά αναβάθμιση σε α7rII.

Δύο candid πορτραιτάκια με τον GM85, full size στο f/1.4:
http://imageshack.com/a/img923/8651/dBLeCW.jpg
http://imageshack.com/a/img922/3673/NM1KYj.jpg

haha.. λες να είναι ο δικός σου?
1.239 Ευρώ τον δίνει η photoagora τον batis, επομένως με μετρητό σίγουρα ένα 5% θα κόβει, ίσως και παραπάνω.
πολλές φορές κοιτάμε εξωτερικό και οι καλές τιμές είναι μπροστά στα μάτια μας
είναι σημαντική η διαφορά τους σε τιμή, αν υπολογίσεις και μεταφορικά κτλ απέξω, 700+ ευρώ.
Αν κάποιος έχει πρώτης γενιάς σώμα, πιστεύω ότι ο 1.4 δε θα κρατιέται και το OSS είναι αρκετά σημαντικό σε αυτό το εστιακό μήκος

ποπο.. έχει και ωραίο bokeh ο άτιμος. Στην Α7rII θα είναι τρομακτική η ανάλυση, ίσως όχι τόσο καλό για πορτραίτα.
Σκεφτόμουνα μήπως να βολευτώ με έναν πιο οικονομικό πορτρετοφακό στη Nikon, πχ. 105/2 dc, ώστε να έχω τη sony με τον 35άρη ετοιμοπόλεμη για βίντεο και να μη χρειάζεται να αλλάζω φακούς

Last edited: