Φακοί Sony e-mount

Re: Φακοί Sony/Zeiss e-mount full-frame

Ο 14άρης θα είναι ο πρώτος AF prime κάτω από τα 25mm!

26115334353_99c8c190f7_c.jpg

Review και εντυπωσιακά δείγματα από τον Batis 18/2.8:
http://3d-kraft.com/index.php?option=com_content&view=article&id=191&catid=40&Itemid=2

Τον οποίο μόλις πήρα στα χέρια μου.
Δεν άντεξα τελικά και τον παρήγγειλα.
Κυριακή του Πάσχα η αγορά από Γερμανία και σήμερα τον έχω!

Μεγειές, περιμένουμε εντυπώσεις και δείγματα. Αν θυμάμαι καλά έχεις την 7 πρώτης γενιάς, ή πήρες κάτι άλλο?

Πρόχειρα αρχικά τεστ είναι αυτά χωρίς τρίποδο, αλλά δείχνουν να είναι επαναλήψιμα τα αποτελέσματα.
Από βδομάδα θα έχω χρόνο για πιο εκτενή τεστ.

Υπόψιν ο FE55 παίρνει το αίμα του πίσω στο f/2.8. Αυτό έλειπε!

hb1KVI.jpg

Τον παρήγγειλα ήδη 2-3 φορές, αλλά λιγο αργοτερα ακύρωνα την παραγγελία! Μου φαινεται πολύ ακριβός!

tzo δεν ανεβάζεις κάπου κάποια raw χαζέψουμε λίγο οι ενδιαφερόμενοι? Ευχαριστούμε προκαταβολικά...

Ένα στοπ πιο κλειστός από το μέγιστο διάφραγμα (1.8). Σημαντικό...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τον παρήγγειλα ήδη 2-3 φορές, αλλά λιγο αργοτερα ακύρωνα την παραγγελία! Μου φαινεται πολύ ακριβός!

αν έχει παρόμοια επίδοση με τους primes στο 24, 35, 70 στο f4 δεν είναι καθόλου ακριβός.

tzo δεν ανεβάζεις κάπου κάποια raw χαζέψουμε λίγο οι ενδιαφερόμενοι? Ευχαριστούμε προκαταβολικά...

Πολλά raw δείγματα μπορείς να κατεβάσεις από εδώ:
http://www.focus-numerique.com/test-3140/zoom-sony-fe-g-master-24-70-mm-f28-test-8.html
Tα links για τα raw με κόκκινη γραμματοσειρά, κάτω από κάθε φωτό, εκεί που λέει:
"Telecharger le fichier raw"

To Capture One Pro 9.1 υποστηρίζει τον φακό. Το DxO όχι ακόμη.

αν έχει παρόμοια επίδοση με τους primes στο 24, 35, 70 στο f4 δεν είναι καθόλου ακριβός.

συγκριτικά όμως με τον canon 24-70 ιι που είναι ο φακός αναφοράς, είναι κατά 1.000 Ευρώ ακριβότερος, στην Ελλάδα τουλάχιστον (1.800 vs. 2.800). Δεν τον λες και φτηνό στα 2.800 ευρώ, ότι επίδοση κι αν έχει.