Yπάρχει ο Batis 25/2 αν θέλεις ~24άρη.
νομίζω πως μπερδεύεσαι χωρίς λόγο
η διαφορά είναι μικρότερη από 1 στοπ (f/1.4 vs f/1.8) και το σημαντικότερο σαν ζευγάρι ενός 85αρη φακού δε νομίζω πως βάζεις έναν ακόμη φακό που έχει παρόμοια ή κοντινή χρήση
όσον αφορά την άλλη σύγκριση, το admiringlight έχει συγκριτικό του batis 25mm f/2.0 που προτείνει ο Γιάννης με τον 28mm f/2.0. Προφανώς το αποτέλεσμα του τεστ είναι ότι ο batis είναι καλύτερος. Αλλά ο reviewer αγόρασε τον 28mm για τον εαυτό του.
αν ο άλλος είναι επαγγελματίας reviewer και χρόνια φωτογράφος, έχει αλλάξει και δοκιμάσει τον εξοπλισμό της αρκούδας, και λέει στεγνά ότι για προσωπική του χρήση πηγαίνει στον σονυ και οχι τον zeiss, διότι δεν πιστεύει ότι η διαφορά στην τιμή δικαιολογείται, τι θα λέγαμε εμείς οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί;
βέβαια αν κάποιος θέλει τους απολύτως καλύτερους φακούς για το σύστημά του, εκεί δεν το συζητάμε.... πάει και παίρνει ό,τι αντέχει το πορτοφόλι του (και η μέση του)
Τωρα οσο αναφορα τον 25αρη και τον 28αρη, εγω θα επελεγα τον 25 σαν εστιακο μηκος, και φυσικα τον zeiss σαν ποιοτητα. Γιατι αυτος ο φακος ειναι καθαρα απο την ZEISS και οχι SONY/ZEISS. Νομιζω οτι κανει την διαφορα.
αυτό ακριβώς λέμε, ο καθένας κρίνει αν η όποια διαφορά αξίζει και πόσο
για σένα μπορεί να αξίζει ενώ για μένα όχι και πάει λέγοντας
υπόψη ο 28αρης ειναι καθαρα σονυ φακός - δεν είναι zeiss branded
ε και θα σου πω κι εγω περι ορεξεως.... ☺Φιλε astanapane χωρις καμια δοση παρεξηγησης και ειρωνιας αλλα σε βλεπω πολυ μπερδεμενο οσον αφορα το τι ψαχνεις! Βασικα δεν ξερεις τι ψαχνεις!
Σε παρακολουθω απο την αρχη που ησουν μεταξυ canon και sony αλλα εδω με τους φακους αστα να πανε!!
Επαναλαμβανω κι ελπιζω να καταλαβαινεις το κωμικο υφος μου ετσι☺
Λοιπον χωρις πλακα τωρα, κανε το εξης, ψαξε στο αρχειο σου σε ποια εστιακα μηκη συνηθιζες να κλικαρεις κοιτοντας τα exif και ξεκινα απο εκει.
Γιατι αλλο τα 25 αλλο τα 35 κι αλλο τα 85mm. Ολα χρειαζονται ομως για τον καθεναν αλλο περισσοτερο και αλλο λιγοτερο.
Και μιας κι αναφερεις οτι θελεις και macro τοτε κατευθειαν ακυρωσε τον 85gm που κοιτας και πηγαινε για τον 90g. Μα ουτως ή αλλως το 1,4 στα 85mm δεν ξερω αν προκειται να το δουλεψεις και ποτε. Οπτικα μπορει οντως να ειναι κ λιγο καλυτερος αλλα ειναι και 1800 ευρω. Με αυτο το ποσό μπορεις να παρεις ακομα και 2 αλλους prime στα εστιακα που θελεις.
Αλλα αν εισαι τοσο αναποφασιστος και δεν εισαι σιγουρος για τα εστιακα μηκη που θελεις, μηπως να μην παρεις κανεναν σταθερο και να παρεις μια και καλη τον 24-70 2.8 να τελειωνεις? Τα σκας μια και καλη και τελος. Και το 2.8 μην το υποτιμας, σε full frame το ξεφονταρισμα δεν εχει καμια σχεση με μικροτερους αισθητηρες. Και οπτικα απο οσο φαινεται απο τα reviews ειναι διαμάντι.
Θα μου πεις τωρα οτι θελεις και τα 85-90mm.ε και θα σου πω κι εγω περι ορεξεως.... ☺
Στάλθηκε από το SM-N910C μου
Ε καλά, γι αυτό το τελευταίο μην είσαι και τόσο σίγουρος, κατά βάθος πολλοί παραμένουμε παιδιά!!!:elefant:Ειναι τεραστια η διαφορα ενος επαγγελματια φωτογραφου, και το πως αντιλαμβανεται και το πως χειριζεται το gear του με εναν χομπιστα. (αυτοι οι δυο κοσμοι δεν συνυπαρχουν) Ειναι σε αλλο επιπεδο ο ενας και σε αλλο ο αλλος.
...μηπως να μην παρεις κανεναν σταθερο και να παρεις μια και καλη τον 24-70 2.8 να τελειωνεις? Τα σκας μια και καλη και τελος. Και το 2.8 μην το υποτιμας, σε full frame το ξεφονταρισμα δεν εχει καμια σχεση με μικροτερους αισθητηρες. Και οπτικα απο οσο φαινεται απο τα reviews ειναι διαμάντι.
Thanasis + Maria 3 by JCB B, on Flickr
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.