Φακοί Sony e-mount

Προσεξα μεγαλη διαφορα με αυτον τον φακο στο αρχειο RAW και JPEG και εκτος της διαφορας το δευτερο ειναι και κροπαρισμενο χωρις να το κανω εγω στον υπολογιστη.
Μηπως δεν εχω ενεργοποιησει την διορθωση φακου που ειναι αυτο το εχω ξεχασει;

image.png

Το raw είναι προφανώς χωρις τις διορθώσεις, ενώ το jpg τις έχει ήδη ενεργοποιημένες.
Αν τις βάλεις στο Lightroom κι ενεργοποιήσεις τις διορθώσεις και στο raw, θα πάρεις το ίδιο κάδρο.

Το εστιακό μήκος του φακού είναι υπολογισμένο πάντα για το διορθωμένο αρχείο.

Sent from my Pixel XL using Tapatalk

Εμενα γιατι μου αρεσει ποιο πολυ το raw απο το jpeg

Και γιατι η μηχανη κανει μονη της διόρθωση στο jpeg

Κατέβασε το dxo η το lightroom και βάλε τα αυτόματα προφίλ φακων για τις διορθώσεις. Το dxo που δουλεύω τα κάνει αυτόματα. Το lightroom έχω καιρό να το δουλέψω και δε θυμάμαι

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Διορθωσεις κανω και στο Photoshop αλλα μου φανηκε παραξενο η διαφορα των δυο αρχειων οπως ειναι στην φωτογραφικη χωρις να τα πειραξω εγω καθολου.

Προφανώς υπάρχουν διαφορές...το jpg είναι το "ωραιοποιημενο" raw.
Το raw είναι σχετικά ουδέτερο χρωματικά, και με τις διορθώσεις ανενεργές.

Sent from my Pixel XL using Tapatalk

Τραβηξα βιντεο σε μια γιορτη της κορης μου και ειδα καλυτερο autofocus απο τον 35αρη.
Βλεπω στον φακο εκει που κουμπωνει στο σωμα ενα μικρο κενο οταν τον κανεις δεξια αριστερα δεν ξερω αν ειναι σωστο αυτο δεν θυμαμαι ο 35αρης να το εχει αυτο.

Παλι καλα που δεν εδωσα τον 35 1.8 γιατί μάλλον ερχεται νεο μελος στην οικογένεια και δεν θα μπορουσα να βγαζω αφλασες με τον f4

Βλεπω στον φακο εκει που κουμπωνει στο σωμα ενα μικρο κενο οταν τον κανεις δεξια αριστερα δεν ξερω αν ειναι σωστο αυτο δεν θυμαμαι ο 35αρης να το εχει αυτο.

Καμια ιδεα για αυτο εχουμε;

Τζόγος είναι, συμβαίνει καμία φορά... αν δεν είναι έντονο, μην ασχολείσαι

Αλλιώς, πήγαινε εκεί που τον πήρες και δοκίμασε και κάποιον άλλον 18-105 αν έχει να δεις .

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φακοί e-mount

Τελικα εχει κενακι και ο 35αρης δεν το ειχα προσεξει.
Tzo απο τα λιγα Αγγλικα που ξερω οι αποψεις για το δαχτυλιδι ειναι αναμικτες για πες και εσυ την γνωμη σου.
Αν και πιστευω πως πρεπει να δει την μηχανη μου καποιος που ξερει και το κενακι να ειναι τοσο λιγο και εγω να υπερβαλω.

Απάντηση: Re: Φακοί e-mount

Μπορείς να βάλεις μια φωτογραφία με το κενό;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Δεν βλεπεις καποιο κενο δεν εχει κενο ο φακος και το σωμα στο δαχτυλιδι, απλα ενω εχει κουμπωσει αν πιασεις τον φακο και τον στριψεις δεξια αριστερα κανει ενα κενακι ενα τακ τακ λες και ο πυρος της ασφαλειας δεν ειναι εφαρμοστος.

Είχα παρατηρήσει κι εγώ στην α6000 ένα μικρό τζόγο στο mount.
Στην α6500 μόλις κούμπωσα τον πρώτο φακό, κατάλαβα αμέσως τη διαφορά. Ήταν πολύ σφιχτό, δεν κουνιόταν καθόλου ο φακός.
Μάλλον είναι λίγο πιο χαλαρό στην α6000.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φακοί e-mount

Τελικα εχει κενακι και ο 35αρης δεν το ειχα προσεξει.
Tzo απο τα λιγα Αγγλικα που ξερω οι αποψεις για το δαχτυλιδι ειναι αναμικτες για πες και εσυ την γνωμη σου.
Αν και πιστευω πως πρεπει να δει την μηχανη μου καποιος που ξερει και το κενακι να ειναι τοσο λιγο και εγω να υπερβαλω.

Σε παλιάς γενιάς μηχανές (α6000, α7, α7r) η μοντούρα είναι πλαστικούρα. Εγώ θα την άλλαζα με το Fotodiox tough e-mount.

Μάλιστα έχω ακόμη το Fotodiox tough Signature Gold Edition, που προόριζα για την α7r, αλλά δεν πρόλαβα να το βάλω επειδή έδωσα τη μηχανή σχετικά γρήγορα.
https://fotodioxpro.com/products/snye-toughe-p-se15-lt

H Signature Gold είναι και η καλύτερη, βελτιωμένη έκδοση. Όσα αρνητικά γράφτηκαν αφορούσαν την απλή έκδοση. Μετά έβγαλαν την Signature με καλύτερη ακρίβεια στην κατασκευή. 10 δολάρια είναι μόνο η διαφορά.

Άλλη λύση είναι η παραγγελία του γνήσιου Sony ανταλλακτικού της μοντούρας της α7s.