Φακοί Sony e-mount

Απάντηση: Re: Φακοί e-mount

μετα απο πολυ καιρο ...

νεος Ε (APS-C) φακός

18-135 f/3.5-5.6

compact αλλα ακριβοτερος του του 18-105! Δεν μπορω να καταλαβω απο τα δειγματα αν ειναι καλυτερος οπτικα. Μαλλον παει για νεος Kit φακος;

Παντως προσωπικα powerzoom,f4,G > 135mm,βαρος.

Και μαλλον, οταν zoomαρεις επεκτεινεται προς τα εξω κατι που ο 18-105 δεν κανει...

o 18-105 ειναι PZ και για video
καλο το f4 αλλα ο συγκεκριμενος εχει αρκετο CA & distortion

εγω δινω σημασια στα 4,5 χρονια που περασαν για να ανακοινωσουν νεο φακο
τωρα οτι ειναι 3.5-5.6
με οδηγει σε 2 συμπερασματα
1. η απλα μας πεταξαν ενα κοκκαλο
ή
2. μας προετοιμαζουν σιγα σιγα ...

απ'ολους τους φακους που λείπουν από το apsc emount, βρήκανε και βγάλανε αυτόν!

τι να πει κανείς....

από την άλλη βέβαια είναι παρήγορο ότι βγάλανε έστω και έναν, μετά από τόσα χρόνια, ίσως έχουμε και συνέχεια

Απουσία ενθουσιασμού στο sonyrumors αλλά και γκρίνια για το νέο ίσως και αχρείαστο στους περισσότερους φακό της Sony.
Ένας καλός 16-50 ή 18-55 θα μας έβαζε στο σύστημα της Sony αλλά με ένα κλασικό 18-135 δύσκολα θα δελεάσει νέο κόσμο.
Ειναι κρίμα τόσο καλά σώματα να μην έχουν αντίστοιχους φακούς.
https://www.sonyalpharumors.com/45-yers-sony-launches-new-aps-c-e-mount-lens-disappointing/

Επειδή η σονυ δείχνει να ακούει τον κόσμο (στο ff τουλάχιστον) , ελπίζω να ακούει και τώρα ...

δεν γίνεται να σκας χιλιάρικο + για σώμα (6500) και να εχεις να κυκλοφορησεις φακους 5 χρονια ...

Ίσως να είναι και θέμα ανταγωνισμού.
Επειδή είναι ο προμηθευτής αισθητήρων να μην θέλει να στριμώξει τους πελάτες της.

η a6500 είναι εκπληκτική μηχανή και πραγματικά χαντακώνεται λόγω της έλλειψης καλών και φωτεινών ζουμ

πλέον αφού τα νέα μοντέλα φαντάζομαι θα έχουν IBIS δε χρειάζεται να βάζει OSS σε ο,τι κυκλοφορεί, γεγονός που μάλλον απλοποιεί τα πράγματα

ο φακός που κυκλοφόρησε είναι άλλη μία επιλογή κιτ φακού, ακολουθώντας αυτό που κάνουν και άλλες εταιρείες (να δίνουν ένα φακό όλα-σε-ένα)

είναι παρήγορο ότι η sigma δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο apsc και ο νέος 16αρης f1.4 είναι στη λίστα μελλοντικών αγορών μου - μάλιστα είναι αξιοσημείωτο ότι ο συγκεκριμένος έγινε αμέσως best seller στο bhphotovideo

https://www.bhphotovideo.com/c/product/1369132-REG/sigma_402965_16mm_f_1_4_dc_dn.html

Και εγω καποια στιγμη θα δωσω τον 35αρη 1.8 και θα παω σε καποιον ποιο wide και φωτεινο οπως ο 16αρης Sigma
Ετσι μαζι με τον 18-105 F4 θα ειμαι μια χαρα ο ενας για μεσα στο σπιτι ο αλλος για εξω.

Απάντηση: Re: Φακοί e-mount

Έκανα την αίτηση 27/11 αλλά ακόμα τίποτα.

Εχεις κανενα νεο με την πιστωση η μας δουλευουν; Εγω εστειλα και δυο eimail σαν απαντηση στο email που μου εστειλαν για το ποτε θα πιστωθει το ποσο και δεν εχω παρει καμια απαντηση.

Re: Απάντηση: Re: Φακοί e-mount

Η Sony UK πάντως εξαιρετική, τα χρήματα μπήκαν πολύ γρήγορα και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Μου ηρθε σημερα απαντηση οτι το πολυ σε 28 μερες θα εχουν μπει στον λογαριασμο.