Φακοί Sony e-mount

πάνω κάτω θα κάνει όσο κάνει και ο sony zeiss 24-70 f4.0

βέβαια μπορεί να βάλουν και ένα μικρό καπέλο στη launch τιμή, για να εκμεταλλευτούν και τον χαμό με την a7iii...

Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

τον κιτ δεν τον έχω δοκιμάσει αλλά για 200ευρώ καινούργιος από σπασμένο κιτ πολλοί λένε ότι είναι επαρκής για αρχή

Tον κιτ τον είχα δοκιμάσει και θυμάμαι μου φάνηκε μια χαρά σε εικόνα, ελαφρύς και μικρός για FF ζουμ, χλωμό 200 από κιτ μιας και 250 είναι η επιβάρυνση της τιμής κιτ από το σκέτο σώμα. Για καινούρια Α7ΙΙ - Α7ΙΙΙ εγώ θα επέλεγα το κιτ αν ήθελα να δουλέψω κυρίως με primes μετά, έτσι να υπάρχει και ένας zoom, τα αξίζει τα χρήματά του.

ο 35mm f2.8 zeiss πως ειναι γενικα ; τον εχει κανεις ; το μεγεθος του ειναι δεαστικοτατο αλλα η τιμη φαρμακι εκτος αν μιλαμε για τρομερη οξυτητα..ρωταω γιατι ειναι απο τους ελαχιστους φακους στα προτυπα μικρου μεγεθους της μηχανης.

τον έχω δει στα 450ε. Είναι οξύς στο κέντρο αλλά θέλει κλείσιμο για να γράψει καλά στα άκρα. Βινιετάρει αρκετά στο 2.8 . Τον σκεφτόμουν αλλά επέλεξα τον loxia.

σε ότι αφορά τα οπτικά του 28-75mm Tamron , είναι καινούργια. Έπρεπε να επανασχεδιαστεί το εμπρός στοιχείο λόγο απόστασης, έτσι το πήρανε από την αρχή. Η εστίαση αναφέρεται ότι είναι τύπου native.
Σε λίγο θα ξέρουμε για όλα. Η τιμή του πιστεύω να είναι αρκετά ανταγωνιστική.

Last edited by a moderator:
επειδη εχω ενα θεμα με την χειροκινητη εστιαση γ αυτο σκεφτομουν τον αλλον σαν ιδεα κ κυριως λογω μεγεθους αλλα αν ειναι να μην ειναι οξυς γιατι να δωσει τοσα λεφτα κανεις ;

είναι κοντά οι δυο φακοί. Μάλλον είναι θέμα προσωπικού γούστου. Και για μένα είναι θέμα το mf. Έχουν περάσει δεκαετίες από τότε που δούλευα mf , τα μάτια μου δε βοηθάνε αλλά θο το δοκιμάσω.

Ερώτηση προς κατέχοντες, αξίζει η διαφορά τιμής, στους φακούς 16-35, 2.8 vs 4;

Ερώτηση προς κατέχοντες, αξίζει η διαφορά τιμής, στους φακούς 16-35, 2.8 vs 4;

Νομιζω υπαρχει αναλογο νημα για να ρωτησεις για φακους... απο οτι λενε υπαρχει μεγαλη διαφορα ιδιως στα ακρα στον 2.8 στην οξυτητα...βεβαια και η διαφορα τιμης ειναι αναλογη

Σας ευχαριστω, ο λόγος που ρωτάω σ αυτο το νήμα είναι γιατί θα ηθελα ο φακός να συνδιαστει με την Α7 ΙΙΙ.

Σας ευχαριστω, ο λόγος που ρωτάω σ αυτο το νήμα είναι γιατί θα ηθελα ο φακός να συνδιαστει με την Α7 ΙΙΙ.

Ε, και; Φοβάσαι ότι επειδή δεν είναι 42MP η μηχανή, πέφτει ο λόγος αξίας προς απόδοση του GM;
Ακόμα και σε α7s δείχνουν τα δόντια τους οι GM.

Πιο VFM έχει η α7ΙΙΙ+2.8GM, παρά η α7rIII+16-35/f/4.
Σε f/4 θα προτιμούσα τον 12-24.

Ε, και; Φοβάσαι ότι επειδή δεν είναι 42MP η μηχανή, πέφτει ο λόγος αξίας προς απόδοση του GM;
Ακόμα και σε α7s δείχνουν τα δόντια τους οι GM.

Πιο VFM έχει η α7ΙΙΙ+2.8GM, παρά η α7rIII+16-35/f/4.
Σε f/4 θα προτιμούσα τον 12-24.

Valid η πρόταση, θα την εξετάσω προσεκτικά. Πάντως ο 2.8 θεωρώ ότι δεν θα μου είναι χρηστικός εξαιτίας του βάρους, μήκους του. Το 1 stop διαφορά θα το ισοσκελίζω αφενός με τη σταθεροποίηση αφετερου με την άνοδο των iso, κάτι στο οποία τα πάει καλά η ΙΙΙ.

Ελα ρε .. μην κλέβεις .. 162 είναι τα γραμμάρια ;)

Αυτό όμως στην θέση ηρεμίας .. στην χρήση εκτείνονται .. σωστά ?. Υπάρχουν κάπου πληροφορίες για το πόσο εκτείνονται και που περίπου είναι το κέντρο βάρους ?.