Φακοί Sony e-mount

Re: Απάντηση: Φακοί e-mount

Ε πήρα έναν, το κρίμα στο λαιμό σου!!χαχα

Y.Γ. Η αλήθεια είναι ότι η τιμή είναι αστεία αν είναι τόσο καλός όσο λένε!!

Παρέλαβες τελικά τον KamLan 28/1.4;

122 ευρώ με δωρεάν μεταφορικά τον βλέπω τώρα στο ebay.

Tα 40mm είναι περίεργη εστιακή. Κάποιοι παίρνουν όρκο ότι γι αυτούς τσ 40mm είναι το normal, αυτό που βλέπει το μάτι.

Εμένα αυτά τα 5mm διαφορά από τα 35 στην πράξη με ξενίζουν αρκετά. Πως σου φταίνε όλα καμιά φορά δίχως λόγο, κάπως έτσι.

Στην πραγματικότητα φυσικά πρόκειται για μια ψευδαίσθηση από συνήθεια, όμορφο γράψιμο ο φακός.

Ο 40αρης ειναι πολυ δημοφιλης φακος στους χρηστες s35.

Για αυτο και τον εβγαλε και η Sigma στην σειρα των Art πρωτα σε κινηματογραφικο και μετα σε φωτογραφικο.

Στο FF ειναι λιγοτερο δημοφιλης. Ομως γενικα αυτη θα ειναι η ταση να γεμιζουν πυκνα τις γραμμες των primes με κοντινα εστιακα μηκη .

Συγχωρήστε με αν έχει ξανασυζητηθεί αλλά δεν θυμάμαι...

Υπάρχουν adaptors για φακούς Canon mount σε Sony E mount χωρίς κρύσταλλο; Αλλά με όλες τις λειτουργίες του φακού ενεργές;

έχω τον canon EF 50/1.8 προς το παρόν (ο sigma 8-16 είναι για crop mount kai νομίζω δεν υπάρχει adaptor),

και επειδή ψάχνω για έναν 16-35mm (=25,6- 56mm για την 800D μου) θα ήθελα να ξέρω αν πρέπει να

αγοράσω ένα ακριβό κομμάτι ώστε

με adaptor να τον χρησιμοποιήσω μελλοντικά σε FF Sony χωρίς όμως μείωση οπτικής απόδοσης...

Απάντηση: Sony α6500 φωτογραφία

Οπως τα λεει ο Tzo απλα εδωσα τον 30αρη γιατι δεν με βολευε το καδρο και επειδη δεν εβγαινα οικονομικα πηρα φλας αναγκαστικα γιατι το δικο της βαραει πανω στον φακο και κανει σκια.
Με τον 35 1.8 και με τον 30 1.4 που ειχα δεν υπηρχε προβλημα αλλα ο 18-105 ειναι λιγο γαϊδουρι και πλεον με το φλας με βλεπω για γυμναστηριο.
Αργοτερα θα παρω και τον 16 1.4 για μεσα στο σπιτι και εξω ο 18-105

Re: Απάντηση: Re: Sony α6500 φωτογραφία

Άψογα. Τον έχει φίλος ακριβώς με τις ίδιες ανάγκες με τον Λευτέρη και είναι ενθουσιασμένος.

Άφλασες φωτογραφίες εντός σπιτιού να τις πιεις στο ποτήρι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony α6500 φωτογραφία

Άψογα. Τον έχει φίλος ακριβώς με τις ίδιες ανάγκες με τον Λευτέρη και είναι ενθουσιασμένος.

Εχω τον 24αρι Zeiss για αυτή τη δουλεια. Θεωρεις υπερβολή να πάρω και τον Sigma;

Απάντηση: Sony α6500 φωτογραφία

Αμα σε βολευει το καδρο του 24αρη οχι μην τον παρεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony α6500 φωτογραφία

Και εγω με τον 30αρη ευχαριστημενος ημουν λιγο με το WB μου τα χαλουσε αλλα ευτυχως η 6500 εχει αυτο το white στην ρυθμιση και το σωζει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony α6500 φωτογραφία

Εχω τον 24αρι Zeiss για αυτή τη δουλεια. Θεωρεις υπερβολή να πάρω και τον Sigma;

Υπερβολή δεν είναι. Άλλο τα 24mm άλλο τα 36mm еq.
Και για χρήση σε gimbal θα σε εξυπηρετήσουν καλύτερα τα 24mm eq.

Για κάποιον που ξεκινάει τώρα,
16/1.4 + 35/1.8 OSS είναι καλό δίδυμο.
Και για τρίτο φακό για γενική χρήση με καλό φως τον 18-135/4.5-5.6 OSS.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony α6500 φωτογραφία

Υπερβολή δεν είναι. Άλλο τα 24mm άλλο τα 36mm еq.
Και για χρήση σε gimbal θα σε εξυπηρετήσουν καλύτερα τα 24mm eq.

Για κάποιον που ξεκινάει τώρα,
16/1.4 + 35/1.8 OSS είναι καλό δίδυμο.
Και για τρίτο φακό για γενική χρήση με καλό φως τον 18-135/4.5-5.6 OSS.

Αναφέρεσαι στα πραγματικά 24mm του 16ρη σε apsc, σωστά;