Φακοί Sony e-mount

Ντύθηκε, στολίστηκε για έξοδο. Χρονια πολλα!
20181226_221820_zpso3nkqwol.jpg

Οι Loxia είναι έρωτας. Δίνουν αυτό το κάτι ιδιαίτερο που φαντάζομαι αναζητά ο dstil.

21/2.8
25/2.4
35/2
50/2
85/2.4

Όλοι με 52άρι φίλτρο.

Ντύθηκε, στολίστηκε για έξοδο. Χρονια πολλα!
http://i44.photobucket.com/albums/f36/alzazira/20181226_221820_zpso3nkqwol.jpg

Χρόνια Πολλά, με γεια το θηρίο!
Πάντα σου άρεζε το wide απ’ όσο θυμάμαι σε φωτό και βίντεο.

Μην τον πάρεις τον Tamron 28-75/2.8. Θα σε αποπροσανατολίσει και θα σου κλέβει χρόνο από τον 16-35GM που αγαπάς.
Εξάλλου έχεις 35/2.8 και 55/1.8 για συμπλήρωμα.

...Ποιοι φακοί γράφουν καλύτερα; ποιοι είναι απλώς sharp και ποιοι έχουν microcontrast με χαρακτήρα;

Αν σου αρέσουν οι ευρυγώνιοι, πάρε τον Loxia 21mm.
Έχω δοκιμάσει αρκετούς φακούς πάνω στην α7 rII και σαν και αυτόν δεν έχω βρει. Είναι αυτό που ζητάς. Τέλειο γράψιμο, χρώμα, κοντράστ. Τον έχω ως φακό γενικής χρήσης! (χάχα, ΟΚ, μου αρέσουν πολύ οι ευρυγώνιοι)

Έχω και τον Loxia 35mm που αν και δεν φτάνει τον 21, είναι πολύ καλύτερος από τον 35 2.8.

Ακόμα ένα εξαιρετικό value for money είναι ο Sony 85mm 1.8. Απο τους καλύτερους που έχω δοκιμάσει. Τον χρησιμοποιώ συχνά για τα πορτρέτα και όχι μόνο.

Ο 28mm της Sony, OΚ για τα λεφτά του, αλλά όλο και πιο σπάνια τον κουμπώνω στη μηχανή μου.
Σκέφτομαι να παρω και τον Loxia 50mm γιατί ο περίφημος 55mm δεν μου είπε κάτι ιδιαίτερο. Τον πούλησα μετά από λίγο καιρό (τέλειος αλλά χωρίς χαρακτήρα θα έλεγα).

Χρόνια Πολλά, με γεια το θηρίο!
Πάντα σου άρεζε το wide απ’ όσο θυμάμαι σε φωτό και βίντεο.

Μην τον πάρεις τον Tamron 28-75/2.8. Θα σε αποπροσανατολίσει και θα σου κλέβει χρόνο από τον 16-35GM που αγαπάς.
Εξάλλου έχεις 35/2.8 και 55/1.8 για συμπλήρωμα.

ευχαριστώ πολύ. δεν έχεις άδικο. Tον sony 24-105mm τον έχει (δοκιμάσει) κανείς να πει μια γνώμη?

Ο Γιαννης πινει νερο στο ονομα του (ως ο πιο value for money φακος της σονυ)

Απο την στιγμη ομως που βγηκε στην αγορα ο tamron 28-75 αν δεν καιγεσαι για τα 24mm ειναι μονοδρομος η αγορα του για εναν all around φακο.

Μα για αυτο ειπα οτι ειναι ο πιο value for money φακος της σονυ

Και εγω υπερτιμημενο τον θεωρω. Χιλιες φορες ο Tamron με μονο ερωτημα αν αντεχει στο μελλον απο αποψη κατασκευης μιας και ειναι το γκριζο σημειο της Tamron

Εδώ μια λίστα από μια ομάδα που γράφει κατά καιρούς άρθρα.
https://phillipreeve.net/blog/fe-lenses-sony-comprehensive-independent-guide/
Με βόλεψε γιατί έχει και λινκ με τις τιμές. Και από εκεί και πέρα μαζί καί με απόψεις σαν του Τζο μπορώ να κάνω κάποια σενάρια και κοστολόγησεις. Να ναι καλά και τα δείγματα στο ίντερνετ. Βοηθάει πολύ να δεις αν ο φακός βγάζει αυτό που ψάχνεις.

Όσον αφορά τον Tamron, να πω πως έναν Tamron με nikon mount έχω και έβγαλε θέμα. Όποτε ψυχολογικά όσο καλός και αν είναι ειμαι ακόμα επηρεασμένος. Θα το ξεπεράσω σύντομα ελπίζω.

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους.
Αυτός ο φακός είναι αξιοπρεπής για μεγάλος τηλεφακός;
samyang 300mm f/6.3
Έχει στάνταρ διάφραγμα 6,3 και είναι miror.
Η τιμή του 280
(για την a6000)

Έχεις απόλυτο δίκιο.
Δεν βρίσκω όμως κάτι σε τηλεφακό, που να μπορώ και να τον αγοράσω, κάτω από 500 .
Δεν θέλω να μπω σε λογική χρήσης αντάπτορ

Δυστυχώς χωρίς να σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν γίνεται.

Στα λεφτά αυτά μέχρι Samyang 135mm f/2 παίρνεις, αλλά με πολύ καλή ποιότητα.
200mm σε αναλογία full frame δεν είναι και λίγο.

Απάντηση: Re: Φακοί e-mount

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους.
Αυτός ο φακός είναι αξιοπρεπής για μεγάλος τηλεφακός;
samyang 300mm f/6.3
Έχει στάνταρ διάφραγμα 6,3 και είναι miror.
Η τιμή του 280
(για την a6000)

Αν δέν θέλεις αντάπτορα,θέλεις AF, και φτηνο φακό ο Sony 55-210 είναι μονόδρομος.
Αλλιώς με αντάπτορα άπειρες επιλογές MF αλλά και AF.
Έχω τον FD 135 2.5 πολύ καλός αλλά τερμα ανοικτός δύσκολο να πετύχεις εστίαση σε φώς με κινούμενα αντικέιμενα...
Κοιτάζω τελευταία αυτόν σε καλή ευκαιρία σε μοντούρα Κανον με τον αντάπτορα AF:
https://kenrockwell.com/tokina/300mm-f28-af.htm

Voigtlander που βρίσκεις; δεν είδα κάτι ιδιαίτερο στου γερμανικό αμαζον.
Από εκεί και πέρα για εμένα οι μανουαλ φακοί είναι καλή προσθήκη σε σύστημα που υπάρχει και autofocus. Αλλά όχι σαν αποκλειστικοι φακοί.
Όσον αφορά τους loxia έριξα μια ματιά και σε κάποια εστιακα μήκη το bokeh τους είναι αρκετά νευρικό για τα γούστα μου.

Τον 65άρη τον είχα πάρει από εδώ:
https://www.eglobalcentral.eu/voigt...5mm-f-2-aspherical-lens-for-sony-e-mount.html
Ένας από τους καλύτερους φακούς μου. Έδωσα 55/1.8 και Loxia 50/2 χωρίς δεύτερη σκέψη αφότου έπιασα τον Voigtlander στα χέρια μου.
System seller για το e-mount.

Ο 110 μόλις κυκλοφόρησε. Εννοείται ότι δεν θα μου ξεφύγει.
Μεγάλη μου ευχή είναι να βγει και 180άρης APO και να ολοκληρωθεί χρυσή τριάδα 65-110-180.
Μια α7rIII αξίζει να αφιερωθεί αποκλειστικά γι’ αυτούς.
Κουπί στο AF ας τραβάει η α7ΙΙΙ.

Όχι και system seller. Οι πιο πολλοί ούτε που τους ξέρουν τους voigtlander, και από αυτούς που τους ξέρουν λίγοι γνωρίζουν ότι βγαίνουν σε emount

Κι όμως, είναι φακός που αξίζει να έχει κάποιος e-mount σώμα αποκλειστικά για χάρη του.
System seller έγραψα, όχι best-seller.
Σαφώς και δεν τον ξέρει ο πολύς κόσμος, αλλά σε κύκλους έμπειρων χρηστών αναγνωρίζεται ως κορυφαίος του συστήματος.
https://phillipreeve.net/blog/voigtlander-65-f2-apo-macro-review/

Τον δε 110mm τον περίμεναν πάλι πολλοί με ανυπομονησία, καθυστέρησε και να κυκλοφορήσει.
Οι πρώτες εντυπώσεις μιλούν για κορυφή και πάλι. Ξεπέρασε ακόμη και τον 90/2.8 macro!

Όσοι προσπερνούν ή δεν τολμούν λόγω MF, κακό του κεφαλιού τους.

Απάντηση: Re: Φακοί e-mount

Off topic αλλά κουμπώνει στη συζήτηση σας , Οι Voigtlander είναι φοβεροί φακοί και με ιδιαίτερο χαρακτήρα, πρόσφατα έκανα τεστ τον δικό μου 25/0.95 με όχι μια κόπια αλλά τρεις διαφορετικές του 25/1.2 pro, στο κέντρο η διαφορα σε όλες ήταν υπέρ του Voigtlander, midrange του κέντρου περίπου ισοδυναμοι και στα πολύ άκρα μόνο ο Zuiko ήταν καλύτερος, αυτό μέχρι να κλείσεις 3-4 στοπ λίγο το διάφραγμα όπου ο Voigtlander ήταν παντού καλύτερος και συνέχιζε ακάθεκτος και σε τιμές diffraction. Η οπτική σχεδίαση του (τουλάχιστον στο φόρμά που έχω) στα ανοιχτά διαφραγματα είναι ιδανική κυρίως για τους βιντεαδες, αν τα μάτια μου ήταν όπως πριν 10 χρόνια θα αγόραζα σίγουρα μια τριάδα και είμαι σίγουρος ότι αυτή θα επιζούσε πολλά πολλά χρόνια μετά από τα ηλεκτρονικά κυκλώματα των άλλων σύγχρονων φακών.