Φακοί Sony e-mount

Λες...; Σκεφτόμουν όσο μπορώ να αγοράζω FE για να μου μείνουν αργότερα τώρα που έχω κατασταλάξει σε σύστημα (λέμε τώρα!! )

Γενικά τον συγκρίνουν με τον 55αρη Sony, αλλά δεν έχω καταλάβει αν το κάνουν επειδή είναι κοντά σε ποιότητα ή επειδή απλά είναι FF...

O tempora o mores!

Δεν θα έχεις πρόβλημα με τη ποιότητα... Απλά οι φακοί τρίτων και ειδικά οι Samyang δεν είναι και οι ταχύτεροι στην εστίαση, ειδικά στο βίντεο.

Αν τον θες μόνο για φωτο θα είναι οκ.... Οχι για σπορ φυσικά κλπ
Αν το θες και για βίντεο, καλύτερα οι native.

Sent from my SM-T813 using Tapatalk

υπόψη ο 55αρης κεντάει με την a6500... και είναι ιδανικός και σε μέγεθος!

τώρα σου βάζω φωτιές το ξέρω, αλλά αν είναι να πας σε FE λύση να πας σωστά.....

Δεν θα έχεις πρόβλημα με τη ποιότητα... Απλά οι φακοί τρίτων και ειδικά οι Samyang δεν είναι και οι ταχύτεροι στην εστίαση, ειδικά στο βίντεο.

Αν τον θες μόνο για φωτο θα είναι οκ.... Οχι για σπορ φυσικά κλπ
Αν το θες και για βίντεο, καλύτερα οι native.

Sent from my SM-T813 using Tapatalk

Κατάλαβα... μάλλον θα κάνω υπομονή, γιατί από τα συγκριτικά που είδα με τον 55άρη οι διαφορές σε οξύτητα είναι ,μάλλον σημαντικές, οπότε μάλλον όντως δε χρειάζονται τα παραπάνω λεφτά σε σχέση με τον φτηνό 50άρη. Για βίντεο πάντως, τα 50 θα τα χρησιμοποιείς κατά κανόνα για στατικά πλάνα (συζητήσεις κλπ) οπότε φαντάζομαι το AF δε χρειάζεται, αλλά καλό είναι να το'χεις αν χρειαστεί. Οπότε αναμονή για την ώρα!

Θαενκς!

υπόψη ο 55αρης κεντάει με την a6500... και είναι ιδανικός και σε μέγεθος!

τώρα σου βάζω φωτιές το ξέρω, αλλά αν είναι να πας σε FE λύση να πας σωστά.....

Μωρέ το ξέρω ότι κεντάει αλλά γενικότερα τα πορτρέτα είναι ένα 20-25% της φωτογραφικής μου καθημερινότητας, οπότε δε θέλω να δώσω τόσα χρήματα για τέτοιο μήκος. Προτιμώ να δώσω τα ρέστα μου σε κάτι ανάμεσα στα 18-35mm (ή όλο αυτό, you see what I did there..? :D )

Οχι μη το κάνεις, θόρυβος στο βίντεο στη δε φωτογραφία χάνεις την εστίαση που σου δίνει η κάμερα.

Πως καταλαβαίνει κάποιος ότι ο φακός είναι για Fullframe?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ένα δυσκολάκι (ή ίσως ευκολάκι, για όποιον το έχει ψάξει):

Sony SEL50 f1.8 (OSS - APS/C) στα 245$
Sony FE50 f1.8 (no OSS, FF) στα 195$

Δεν υπάρχουν πολλά συγκριτικά, αλλά σε αυτά τα λίγα που είδα ο cropped βγαίνει οξύτερος και με πιο γρήγορο/αθόρυβο focus, συν φυσικά το καλό της σταθεροποίησης.

Το θέμα είναι, για μένα που δε χρειάζομαι OSS λόγω κάμερας, οι διαφορές είναι τέτοιες που να δικαιολογούν αφενός τα +50$, αφετέρου το να στραφώ σε cropped, που ίσως σε 2-3 χρόνια να πρέπει να πετάξω αν πάω σε FF;

Επίσης το OSS δεν είναι μόνο για βίντεο. Έχει χρήση και φωτογραφικά ειδικά στα κροπ όπου στην ουσία μιλάμε για 75 mm φακό.
Για 50 ευρώ αξίζει ο κροπ και τον πουλάς σε 3 χρόνια αν πας σε ff.

Κατάλαβα... οπότε πάμε για κροπ. Θαενκς παίδες!

Δεν ξέρω αν το OSS θα βοηθήσει δεδομένου ότι έχει ήδη η κάμερα, αλλά το να πάρω φακό που θα'ναι χειρότερος στη χρήση του απλά για να τον κρατήσω σε ενδεχόμενο αναβάθμισης μάλλον όντως δεν έχει βάση.