Φακοί Sony e-mount

o οικονομικός 50αρης των τελευταίων posts, o 55αρης sony zeiss f1.8, o sony zeiss f1.4 με την αστρονομική τιμή, o manual focus loxia, ένας για macro (fe macro f2.8).... παίζει να ξεχνάω και κάποιον

για βαλάντια από ~200 μέχρι ~1600ευρώ...

όλοι τους fe φακοί - για full frame

Α, δεν έβαλα και τους samyang - και manual και autofocus.....

Το σύνολο 7!

Ο 55αρης Sony Zeiss είναι αρκετά ποιο γρήγορος στην εστίαση; Αξίζει σαν πρώτος φακός για φωτογραφία και για βίντεο;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Παρέλαβα χθες τον 50άρη OSS.

Ανάμικτα τα αισθήματα. Χωρίς να έχω κάνει κάποιο "επιστημονικό" τεστ, νομίζω ότι σε οξύτητα είναι σαφώς χειρότερος από τον αντίστοιχο φτηνό της Canon. Χωρίς όμως να είναι και "κακός". Όντως αθόρυβη εστίαση, αρκετά γρήγορη, πέτυχα όμως μερικές φορές που απλά δεν τα κατάφερε να εστιάσει (μακρινή φωτογραφία με 5 άτομα στο πλάνο).

εχοντας δοκιμασει και τον canon, δε συμφωνω.... είναι αρκετα οξυς.
Μαλιστα σε πορτραιτο περισσοτερο απ ότι θα ηθελα.

Ειδικα σε βιντεο, είναι μερα με τη νυχτα....

Σαφώς χειρότερος;
Μήπως ήταν σκοτεινά και ουσιαστικά σου έχει χαλάσει το iso τη φωτογραφία;
Μήπως η εστίαση δεν είναι πολύ σωστή;
Ναι δεν είναι σούπερ οξύς. Αλλά δεν είμαι σίγουρος για το σαφώς χειρότερος

Παίδες, γράψτε άκυρο, mea culpa, με τη δεύτερη που τον έπιασα σε πιο νορμάλ συνθήκες και πιο προσεκτικές ρυθμίσεις, μια χαρά γράφει. Θέλει και λίγη εκμάθηση κάθε καινούριο παιχνίδι, όχι γκρίνια απ'την αρχή!

Sony E 50mm f/1.8 OSS Demo by betonven, on Flickr

Σήμερα παρέλαβα και εγώ τον 55mm F1.8 μαζί με την a7sii
Εντάξει ο φακός πολύ καλός και αθόρυβος αλλά νιώθω ότι πρώτη φορά πιάνω φωτογραφική στα χέρια μου

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εμαθα σημερα οτι η Sony την επιστροφη 50 ευρω στην δινει σε μετρητα σε λογαριασμο σου και οχι σε ειδος η πιστωση για αλο προϊον.

Πηρα τηλεφωνο στο μαγαζι που ειχα παρει τον 35αρη και μου δινει τον 18-105 520 ευρω αρα θα παει 470 με την επιστροφη.
Με αυτα τα δεδομενα πιστευω δεν αξιζει να ψαχνω μεταχειρισμενο για 400 ευρω.

Βρηκα τον 18-105 εκθεσιακο αλλα μεσα σε βιτρινα δεν τον εχει πιασει χερι στα 500 ευρω να τον παρω;
Θα παρω και τα 50 πισω απο την Sony αρα θα μου ερθει για 450 ευρω.

Παει η μικρουλα μου μηχανη γκαστρωθηκε :flipout:

IMG_20171215_111723.jpg