Φακοί Sony e-mount

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί e-mount

περίπου έτσι είναι αλλά καλό είναι να μην γενικεύουμε (όπως ο Νίκος) και να απαντάμαι συγκεκριμένα (όπως ο Γιάννης) π.χ. αυτός ο ζουμ είναι καλύτερος από αυτό τον prime ή το ανάποδο, π.χ. για τον 12-40 που ειπωθηκε τον επερνε κάποιος επίσημα ως κιτ καινούργιο 700-800 (στα 900 κουτί) και ο 12/2 ξεκίνησε με τιμή 850 (τώρα έπεσε στα 650-700 , όχι grey) και ο ζουμ είναι καλύτερος αλλά ο prime πιο φωτεινός, το ίδιο ισχύει και με άλλους φωτεινούς prime π.χ. τους 20/1.7,25/1.8,45/1.8 ,

λογικά το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και σε άλλες μοντουρες, θέλω να πω ότι η απάντηση που δόθηκε από τον Γιαννη παρε ένα prime δεν είναι μονοσήμαντη πάντα, υπάρχει και η απάντηση παρε ένα καλυτερο ζουμ για την 6500 από τον 18-105mm αν η μεγαλύτερη φωτεινότητα του prime δεν είναι το ζητούμενο.

Last edited:
Απάντηση: Re: Φακοί e-mount

Αν δεν μπουν σύντομα θα πάθουν ότι έπαθε η nokia…
Καλα δεν ειναι το ίδιο . Η Nokia πιάστηκε στον υπνο εσωτερικά και οχι τεχνολογικά . Μετα το πρωτο iphone της πηρε μονο δυο χρονια να ανταπεξέλθει σε λειτουργικο και hardware στον ανταγωνισμό . Αλλα ηταν πολυ αργά οταν είχαν μπει οι αμερικανοί σε μετοχικά πακέτα και ceo . Διάβασε για το elop effect και θα καταλάβεις . Εκεί είχαμε να κανουμε με μια αγορά που άλλαξε το 2007 ριζικά μεσα σε 3 χρονια εδω έχουμε ακόμη μεταβατική περίοδο χρονια μετα την πρώτη mirrorless. Το μεγάλο μπαμ θα ηταν να έβγαζε κάποιος μια τεχνολογια που θα άλλαζε την φωτογραφία ριζικά . Η Sony απλα βελτιώνει τα σημεία .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί e-mount

περίπου έτσι είναι αλλά καλό είναι να μην γενικεύουμε (όπως ο Νίκος) και να απαντάμαι συγκεκριμένα (όπως ο Γιάννης) π.χ. αυτός ο ζουμ είναι καλύτερος από αυτό τον prime ή το ανάποδο, π.χ. για τον 12-40 που ειπωθηκε τον επερνε κάποιος επίσημα ως κιτ καινούργιο 700-800 (στα 900 κουτί) και ο 12/2 ξεκίνησε με τιμή 850 (τώρα έπεσε στα 650-700 , όχι grey) και ο ζουμ είναι καλύτερος αλλά ο prime πιο φωτεινός, το ίδιο ισχύει και με άλλους φωτεινούς prime π.χ. τους 20/1.7,25/1.8,45/1.8 ,

λογικά το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και σε άλλες μοντουρες, θέλω να πω ότι η απάντηση που δόθηκε από τον Γιαννη παρε ένα prime δεν είναι μονοσήμαντη πάντα, υπάρχει και η απάντηση παρε ένα καλυτερο ζουμ για την 6500 από τον 18-105mm αν η μεγαλύτερη φωτεινότητα του prime δεν είναι το ζητούμενο.
Δεν υπάρχει κανένας ζοομ φακός σε crop στη Sony που να φτάνει τη ποιότητα του Sony 24mm 1.8 ή ενός sigma 16mm 1.4 kai 30mm 1.4.
Και φυσικά ούτε λόγος για τόσο φωτεινά διαφράγματα.

O Tamron 28-75 εξακολουθεί να είναι εξαφανισμένος από την αγορά. Τα μετρημένα κομμάτια που ήρθαν στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα είχαν προπληρωθει και εξαφανίστηκαν.

Επιπλέον η τιμή έχει αυξητικές τάσεις, η Ελληνική αντιπροσωπεία με ενημέρωσε ότι η τιμή είναι πλέον 899ευρω ενώ είχε πρώτο κυκλοφορήσει λίγο χαμηλότερα. Η αιτιολογία είναι η τρομακτική ζήτηση που έχει ο φακός σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο εξωτερικό ίδια κατάσταση, χθες το Γερμανικό αμαζον μου τράβηξε τα χρήματα της προπαραγγελιας αλλά ακόμη περιμένω ενημέρωση σχετικά με το πότε θα σταλεί. Έχω σκαλώσει διότι συνήθως το αμαζον δεν πληρώνεται μέχρι να είναι έτοιμο να στείλει, αλλά στο σύστημά του δε φαίνεται απολύτως τίποτα.

Αφού σου πήραν τα χρήματα είναι θέμα ημερών να παραλάβουν.

Δεν θα δεις διαθέσιμα κομμάτια στη σελίδα, άσχετα αν σταδιακά γίνονται παραδόσεις σε προπαραγγελίες.

Πριν 5 λεπτά ήρθε η απάντηση:

Unfortunately the "Tamron A036SF" is not in stock right now.

I need to ask that you remain patient a while longer because our wholesaler cannot ship the title "Tamron A036SF 28-75 mm F/2.8 Di III RXD-Autofokus - ideal für Videoaufnahmen" at the moment.

We are already working on getting the article back in stock as soon as possible.

Πρωτοφανές αυτό για το αμαζον, συνήθως συμβαίνει αυτό που λες αλλά από την απάντηση τους δε φαίνεται να είναι θέμα ημερών.... Το ερώτημα είναι γιατί τράβηξαν τα χρήματα τόσο νωρίς!

Τι εννοείς απάντηση; Τους έκανες ερώτηση;
Ο υπάλληλος δεν έχει πρόσβαση να δει πού είναι το προϊόν πέρα από το αν είναι in stock ή όχι και σου έδωσε μια generic copy-paste απάντηση.
Από τη στιγμή που σου πήραν τα χρήματα, είναι θέμα ημερών.
Αν πραγματικά αδυνατεί ο χοντρέμπορας, δεν έχει λογική που σου πήραν τώρα τα χρήματα.

Μόλις μου τράβηξαν τα χρήματα τους έστειλα email να τους ρωτήσω αν η παραγγελία είναι έτοιμη να σταλεί & το παραπάνω απόσπασμα είναι από την απάντησή τους.

Μακάρι να έχεις δίκιο, προς το παρόν θα κάνω υπομονή λίγες ημέρες..

O Tamron 28-75 εξακολουθεί να είναι εξαφανισμένος από την αγορά. Τα μετρημένα κομμάτια που ήρθαν στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα είχαν προπληρωθει και εξαφανίστηκαν.

Επιπλέον η τιμή έχει αυξητικές τάσεις, η Ελληνική αντιπροσωπεία με ενημέρωσε ότι η τιμή είναι πλέον 899ευρω ενώ είχε πρώτο κυκλοφορήσει λίγο χαμηλότερα. Η αιτιολογία είναι η τρομακτική ζήτηση που έχει ο φακός σε παγκόσμιο επίπεδο. .

Αυτο μου το ειπαν και εμενα αλλα η αιτιολογια ηταν η εργοστασιακη αυξηση.

ΟΜΩΣ μην τους πολυπιστευεις. Οι ιδιοι μου εκλεισαν το ματι ευγενικα και οτι αν θελω θα κανουμε κατι σαφως καλυτερο κοντα στα επιπεδα της πρωτης τιμης.

Παλεψε το και ρωτα ολα τα σοβαρα μαγαζια ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ για το θεμα αυτο.

Έχεις δίκιο αλλά όταν έρχονται κομμάτια κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο και εσύ καίγεσαι να τον έχεις άμεσα για τον Χ/Ψ λόγο, πέφτεις στην εξαιρετικά σπάνια περίπτωση όπου ο πωλητής τείνει να έχει περισσότερη "δύναμη" από τον αγοραστή... διότι είναι πολύ πιθανό να βρεθεί άλλος να τον πάρει στη full τιμή.

Σε κάθε περίπτωση επειδή ο συγκεκριμένος φακός είναι αυτό που περίμενα πολύ καιρό τον είχα προ-παραγγείλει από Μάιο σε καλύτερη τιμή από αυτές που παίζουν τώρα αλλά το αμαζον έχει καθυστερήσει τραγικά!

100% αξιόπιστη επίσημη πηγή, κατάστημα με φυσική παρουσία.

Αλλά ίδια τιμή με Ελλάδα, δεν έχει νόημα. Δεν υπάρχει εδώ διαθέσιμος;

ένα πρώτο happy ending στην ιστορία του tamron 28-75mm f/2.8 για e-mount

o Γιάννης (_tzo_) είχε δίκιο, το amazon τον έστειλε τελικά τον φακό 2 ημέρες αφότου τράβηξαν τα χρήματα και μάλιστα επειδή είχαν καθυστερήσει τόσο πολύ η αποστολή έγινε με DHL next day delivery και όχι UPS όπως συνηθίζουν

στα του φακού τώρα, πρώτες εντυπώσεις θετικές, το χαμηλό βάρος και οι μαζεμένες σχετικά διαστάσεις βοηθούν αρκετά, ο φακός κάθεται εξαιρετικά σε σώμα a7 αλλά είναι αρκετά καλός και σε a6X00, από πλευράς εργονομίας πάντα - θα ανεβάσω φωτογραφίες πάνω στα δύο σώματα σε περίπτωση που βοηθήσουν κάποιον...

η ποιότητα κατασκευής προσωπικά με καλύπτει απόλυτα, συγκρίνοντας τον με G φακό (όχι G-master) σίγουρα είναι ένα επίπεδο κάτω, αλλά προτιμώ να είναι (αρκετά) ελαφρύτερος και ας μην έχει τανκ κατασκευή - το hood μαζεμένο μεν αλλά κάνει αρκετά φθηνό δε

το range στην a6500 είναι αρκετά περιοριστικό αλλά σαν medium telephoto δουλεύει αρκετά καλά

το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ενεργοποιήσω την 5ετη εγγύση που προσφέρει η tamron και μετά κατευθείαν αναβάθμισα το firmware στη v.2

από 2,3 σύντομα βίντεο που τράβηξα δεν είχε κανένα πρόβλημα εστίασης αλλά προφανώς θέλει ψάξιμο το πράγμα

περισσότερες εντυπώσεις προσεχώς...

να τονίσω επίσης την άριστη εξυπηρέτηση που είχα από όλα τα Ελληνικά καταστήματα που μίλησα, διότι μου μίλησαν τελείως ειλικρινά με αποκορύφωμα το κατάστημα aa-digitalphoto το οποίο κράτησε ένα κομμάτι και με πήρε τηλέφωνο να με ρωτήσει αν το θέλω ακόμη - επιπλέον αρνήθηκε να πάρει προκαταβολή διότι δεν ήξερε αν θα παραδώσει!

η τρομακτική ζήτηση που έχει ο φακός ελπίζω να οδηγήσει την tamron να βγάλει έναν 16-35 με τέτοια χαρακτηριστικά και τιμή... και περιμένουμε και τη sigma

να'σαι καλά, ανταποδίδω την ευχή για το δικό σου οπλοστάσιο και για όταν τον αποκτήσεις! :ernaehrung004:

σχετικά με τη σύγκριση με τον 24-105 f/4.0, αν ήταν να έχω μόνο 1 φάκο ανεξαρτήτως budget κλπ, θα επέλεγα σίγουρα τον sony!

αλλά ο πραγματικός system seller φακός φαίνεται όντως να είναι ο tamron διότι είναι (με αυτή τη σειρά για τους περισσότερους αγοραστές): 1) πολύ φθηνότερος, 2α) πιο μαζεμένος σε διαστάσεις και βάρος και 2β) φωτεινότερος, με μόνο ουσιαστικό μειονέκτημα την πιο περιορισμένη κάλυψη και στα δύο άκρα.

εμπνευσμένος από το πολύ ωραίο βίντεο που ανέβασε ο Βilly the Kid στο νήμα με τις συγκρίσεις, να γράψω δυο σκέψεις μου - για μένα η επιλογή του tamron ήταν απολύτως συνειδητή διότι έψαχνα από καιρό έναν καλό, οικονομικό και φωτεινό all-around zoom για e-mount, είτε full frame είτε aps-c

το χειμώνα δοκίμασα τον sigma 18-35 με τον αντάπτορα mc-11 πάνω στην a6500 και ενώ ήταν εξαιρετικός, από πλευράς εργονομίας απλά δε μου έκανε... Δε μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να ταξιδεύει με αυτό τον φακό και πόσο μάλλον να τον χρησιμοποιώ για μεγάλο χρονικό διάστημα!

ο sony 24-105 ήταν μια πολύ καλή λύση αλλά μου έπεφτε 1) πολύ ακριβός, ειδικά για f/4.0 και 2) λιιιγο μεγάλος για χρήση σε aps-c σώμα και 3) το f/4.0 είναι επίσης λιιιγο περιοριστικό, ειδικά σε aps-c σώμα

το aps-c παίζει ρόλο για μένα διότι (το έχω ξαναγράψει) είναι το δυνατό σημείο του e-mount και της sony στις mirrorless - ο ίδιος φακός κουμπώνει σε 2 σώματα και δίνει διαφορετικά εστιακά μήκη, έστω και με κάποιες παραχωρήσεις!

θέλω να ασχοληθώ λίγο με το autofocus και την απόδοσή του και θα επανέλθω...

Να τον αποκτήσω δυστυχώς όχι, γιατί δεν μπορώ να τον δικαιολογήσω έχοντας ήδη τον 24-70/2.8GM.

Μια σκέψη είχα κάνει για τυχόν συνδυασμό του Tamron με την α6500, έστω θυσιάζοντας το ευρυγώνιο, αλλά κι αυτός εγκαταλείφθηκε, αφότου έδωσα την α6500.
Παίρνει τα μυαλά η άτιμη η α7ΙΙΙ...!