Φακοί Sony e-mount

Σωστό το timing της πώλησης, το νέο μοντέλο φαίνεται πως δε θα αργήσει πολύ

ο tamron 28-75 σε a7 ii συγκριτικά με τον sigma f/1.4 16mm σε a6500. Και οι δύο φακοί παίρνουν φίλτρα 67mm. Αρκετά κοντά σε όγκο και βάρος με έναν μεγάλο prime για crop συστήματα
IMG_20180811_093311.jpg

ο tamron σε a6500 - εργονομικά δουλεύει μια χαρά
IMG_20180811_093500.jpg

από την άλλη, όταν χρησιμοποιούνται μικροί prime φακοί αλλάζει τελείως το παιχνίδι
IMG_20180811_094038.jpg

O πιο καλοπουλημενος και δημοφιλης φακος στην κατηγορια του ειναι .

Μεχρι και εμενα μου μπαινουν ιδεες για δαυτον οταν παω στην σονυ.

Αλλα τον σκεφτομαι και για M4/3 .

Τι ωραια που ηταν την εποχη που η Ταμρον ειχε εκεινο το υπεροχο adaptall 2 συστημα οπου αλλαζες μοντουρα στους φακους και τους εβαζες απο συστημα σε συστημα.....

Επειδη εχω καιρο να παρακολουθησω το νημα εχει κανενας ποιο wide και ποιο φωτεινος απο τον 35/1.8 που εχω;

Τι 30 τι 35 παλι θα εχω προβλημα μεσα στο σπιτι με το καδρο.
Αρα ενδιαφερον ειναι ο 16αρης για να παρω ανασα.

Μηπως εβαλαν και σταθεροποιητη;

Τι 30 τι 35 παλι θα εχω προβλημα μεσα στο σπιτι με το καδρο.
Αρα ενδιαφερον ειναι ο 16αρης για να παρω ανασα.

Μηπως εβαλαν και σταθεροποιητη;

Έβαλαν. Στη μηχανή όμως

Ναι στην 6500 και δεν ξερω αν αξιζει να δωσω σωμα 6000 συν τα διπλασια λεφτα για να παω σε σωμα 6500

Για μεσα στο σπιτι μου ειναι αναγκαιο η σταθεροποιηση; Για εξω εχω βολευτει με τον 18-105

Για φωτό μεσα στο σπιτι δεν χρειάζεσαι το IBIS, αφού ανθρώπους θα βγάζεις και όχι την επίπλωσή σου. Για βίντεο... ναι κάνει διαφορά.

ναι...αυτο ακριβως.

Για φωτο ανθρωπων δεν το χρειαζεσαι...για βιντεο ναι.
φυσικα ο 16αρης ειναι αρκετα ευρυγωνιος και δεν θα ειναι τοσο αισθητη η ελλειψη, οπως πχ σ εναν 35αρη ή 50αρη.
αν εχεις καλο χερι και καποιο βοηθημα (strap πχ) ισως τη βγαλεις καθαρη :p

Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Εχω τον 35/1.8 και τον 18-105/4 και δεν εχω εξωτερικο φλας.
Εχω το προβλημα μεσα στο σπιτι οτι ναι μεν μπορω να βγαζω αφλασες με τον 1.8 αλλα εχω πολυ μικρο καδρο.
Μια σκεψη ειναι να παρω φλας να εχω τον f4 πανω αλλα επειδη υπαρχει μωρο 2 μηνων φοβαμαι οτι θα το κανω σαν το γκολουμ απο το φλας.
Η αλλη σκεψη να πουλησω τον 35αρη που στην ουσια ειναι σαν 50αρης και να παρω τον Sigma 16 1.4

Αυτο που με φοβιζει στον Sigma ειναι οτι δεν εχει σταθεροποιητη αν και το 80% θα ειναι φωτογραφιες και παντα μεσα στο σπιτι για εξω εχω παντα τον f4

Ειχα σκεφτει να δωσω το σωμα να παω σε 6500 για το 4k και την σταθεροποιηση που εχει αλλα τα λεφτα που πρεπει να προσθεσω ειναι οσα για να παρω μια 4k βιντεοκαμερα.

Re: Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Εχω τον 35/1.8 και τον 18-105/4 και δεν εχω εξωτερικο φλας.
Εχω το προβλημα μεσα στο σπιτι οτι ναι μεν μπορω να βγαζω αφλασες με τον 1.8 αλλα εχω πολυ μικρο καδρο.
Μια σκεψη ειναι να παρω φλας να εχω τον f4 πανω αλλα επειδη υπαρχει μωρο 2 μηνων φοβαμαι οτι θα το κανω σαν το γκολουμ απο το φλας.
Η αλλη σκεψη να πουλησω τον 35αρη που στην ουσια ειναι σαν 50αρης και να παρω τον Sigma 16 1.4

Αυτο που με φοβιζει στον Sigma ειναι οτι δεν εχει σταθεροποιητη αν και το 80% θα ειναι φωτογραφιες και παντα μεσα στο σπιτι για εξω εχω παντα τον f4

Ειχα σκεφτει να δωσω το σωμα να παω σε 6500 για το 4k και την σταθεροποιηση που εχει αλλα τα λεφτα που πρεπει να προσθεσω ειναι οσα για να παρω μια 4k βιντεοκαμερα.

Θα σου πρότεινα ένα φλασάκι με bounce στο ταβάνι για το μωρό. θα έλεγα το Godox 350 που είναι εξαιρετικό και φτηνό.

Υ.Γ. Να σας ζήσει και το μωράκι!!!!

Να 'σαι καλα!

Δηλαδη φλασακι και τον f4 ?

Re: Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Να 'σαι καλα!

Δηλαδη φλασακι και τον f4 ?

Αυτό έκανα και εγώ στα δικά μου, άλλα με Bounce στο ταβάνι, μην πέφτει πάνω στα μάτια του παιδιού. Δεν θα ξοδευτείς και πολύ με αυτό τον τρόπο, και αν θέλεις θα μπορείς να χρησιμοποιείς και το Flash σε εξωτερικούς χώρους για να κόβεις τις σκιές στα πρόσωπα, ειδικά αν έχει και High speed το flash που θα πάρεις.

Η αληθεια ειναι οτι ειχα ευχαριστηθει τις αφλασες μεσα στο σπιτι και το βιντεο.με τον 1.8 αλλα αυτο το καδρο του μου εσπασε τα νευρα.
Ειχα παει να τραβηξω βιντεο το κρεβατι γαμου του κουνιαδου μου και το αποτελεσμα ηταν να τραβαω το 1/4 του κρεβατιου με λιγο απο ντουλαπα. :flipout: