Φακοί Sony e-mount

Μεγειες, έχεις μαζέψει την αφρόκρεμα του συστήματος!

Ο Tamron πως σου φάνηκε συγκριτικά με τον Gmaster;

Τον κράτησες τελικά;

Ευχαριστώ.
Γενικά από e-mount έχω κι άλλους φακούς. Εννοούσα συγκεκριμένα για GMaster πριν.

Ναι, τον κράτησα τον Tamron. Πολύ καλός, ελαφρύς, πρακτικός. Αλλά αν έπρεπε να επιλέξω μεταξύ των δύο, τον 24-70 GM θα επέλεγα. Λόγω των 24-28mm, της αίσθησης MF, του bokeh, του κουμπιού FN.

Με γειά. Πολύ καλός φακός, ένας πραγματικός Gmaster. Πιστεύω ότι τον έχει άνετα τον 24-70/2.8 στα 24-35

Ευχαριστώ.

Θα το εξετάσω κατά πόσο τον έχει. Αλλά και το overlap δεν πειράζει. Καθιστά τον καθένα από αυτούς μεμονωμένα πιο πρακτικό όταν περιλαμβάνει τα 24-35/2.8.
Εξάλλου όταν έχεις τον έναν μαζί σου συνήθως δεν έχεις και τον άλλον.

Re: FE16-35/2.8 GM

Καλορίζικο το νέο διαμάντι.

Αισίως ολοκληρώνω την τριπλέτα: 16-35 - 24-70 - 70-200, όλοι 2.8 GMaster, παράλληλα με τους 85/1.4 GM και 100/2.8 STF GM.

Eπόμενος στόχος από GMaster o 24/1.4.

kKgnMO.jpg

Re: Απάντηση: Φακοί e-mount

Ευχαριστώ.
Μόνο ένα σώμα e-mount έχω αυτή τη στιγμή, την α7ΙΙΙ.

Επόμενος στόχος είναι η πρόσθεση της α7rIII για να τη συνδυάσω με τους GMaster.
A7rII όχι, γιατί δεν θέλω να μπλέξω πάλι με τις μικρές μπαταρίες FW50.

μπορείτε να προτείνετε έναν value for money 85?
μάλλον για FE γιατί προς το παρόν έχω την α6500 αλλά καλοβλέπω την Α7rII

Aυτός τελικά τι είναι στην πραγματικότητα; 50άρης στις nex ή γίνεται στην πράξη 75mm;

κάνει την έκπληξη και βγάζει και ultrawide zoom η tamron

https://www.sonyalpharumors.com/tamron-17-28-f-2-8-di-iii-rxd-for-sony-fe/

αν έχει κάνει τους ίδιους συμβιβασμούς όπως στον 28-75 - μικρότερο εύρος για χαμηλότερο βάρος/όγκο - και αν ακολουθήσει την ίδια τιμολογιακή πολιτική, θα είναι εξαιρετική περίπτωση

Ήδη ετοιμάζομαι για προπαραγγελία.

Ο 17-28/2.8 θα κάνει ιδανικό σετάκι με τον 28-75/2.8 για ταξίδι με την α7ΙΙΙ.

μα δεν πήρες τον 16-35/2.8 ? δε νομίζω να είναι καλύτερος από τον Gmaster (ελπίζω δηλαδή :bigcry:)

Οι GM είναι για την α7rIII.
Oι Tamron για την α7ΙΙΙ.
Και στην α6400 θα ταιριάζουν ως προς το μέγεθος και βάρος.
Πολλοί συνδυασμοί γίνονται με τα ακόλουθα στην τσάντα:
α7ΙΙΙ
α6400
18-135
17-28
28-75

γιατί να μην επιλέξεις τον καλύτερο από τους 2 για να έχεις πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα? πρόκειται ποτέ να πάρεις μαζί τις δύο Α7 με τους 2 ευρυγώνιους ζουμ? Εγώ προσωπικά αποφεύγω να έχω τα ίδια εστιακά μήκη ακόμα και σε διαφορετικά συστήματα. Κοιτάω που είναι πιο δυνατό το κάθε σύστημα και ανάλογα επιλέγω τους φακούς. πχ. Α7ιιι για τοπία & πορτρέτα, G9 για βίντεο, XT3 για σπορ και μακρινά. Overkill τα 3 συστήματα, όταν η κάθε μηχανή ουσιαστικά μπορεί να τα κάνει όλα, αλλά τουλάχιστον επιτυγχάνω τη διαφοροποίηση μέσω των φακών που επιλέγω για το κάθε σύστημα.

Σε gimbal με την α7ΙΙΙ θα εξυπηρετεί καλύτερα το χαμηλό βάρος και μικρό μέγεθος του Tamron 17-28.

Eπίσης θα μπαίνει και στην α6400 πιο ευχάριστα, δίνοντας 25-42mm σε αναλογία ff.