οπως εχω πει, για μενα, οι mirrorless συνδυαζονται αψογα με prime φακους και ειδικα μικρους κι ελαφρυς.
Αυτος ειναι αλλωστε ο βασικος λογος (εκτος του βιντεο) που εχω καταληξει σ αυτες.
Απο καιρο εψαχνα εναν τετοιο μικρο Prime, ειδικα με AF.
Παλιοτερα ειχα δοκιμασει τον γνωστο Zeiis 35mm 2.8 και ηταν ακριβως αυτο που ηθελα...εκτος της τιμης!
Ηρθε η ωρα λοιπον να καλωσορίσω τον νεο Samyαng 35mm 2.8 , που πολλοι λενε οτι ειναι μια αντιγραφη του zeiss...
Και δεν εχουν αδικο μαλλον, αν κρινω απο το μεγεθος-βαρος αλλα και την οπτικη ποιοτητα .
Καπου επρεπε φυσικα να γινουν θυσιες, αλλα ευτυχως δεν εγιναν στα οπτικα, αλλα στη κατασκευη.
Ειναι πλαστικος και παναλαφρος, σαν να μην εχεις τιποτα πανω στη μηχανη!
Εχει το προτελευταιο firmware 03 , εχει βγει και 04, αλλα δεν περνιεται αν δεν εχεις το ειδικο lens station :drool:
Κι ετσι παντως η εστιαση ειναι πολυ γρηγορη και ακριβης (σε φωτο και βιντεο) , δεν ακουγεται ιδιαιτερα στο βιντεο (εκτος κι αν τραβας σε απολυτη ησυχια)
Στα πρωτα firmware ειχε αρκετα θεματα, αλλα τωρα εχει βελτιωθει αισθητα.
Σε σημειο που να μην υπαρχει πια λογος να παρει καποιος τον zeiss, εκτος αν θελει την Dust and Moisture-Resistant Construction (οτι σημαινει αυτο !)
δειγματα εχω λιγα και οχι σπουδαια... οταν βγαλω κατι που αξιζει θα συνεχισω τη παρουσιαση.