Φακοί Sony e-mount

Απάντηση: Sony α6400 video

Καλησπέρα
Θα ήθελα μια βοήθεια....κάτοχος κι εγω τις α6400. Εχει έρθει ο καιρός για επιλογή φακού και το δίλημμα μου είναι SIGMA 30MM F1.4 DC DN ή SONY FE-28mm F2.0.
Το μπάτζετ είναι μικρό, αλλά θα ήθελα την καλύτερη επιλογή σε αυτή την κατηγορία.
Το ενδιαφέρων μου είναι ντοκιμαντέρ και ίσος κάποια κοινωνική εκδήλωση τύπου πολεμικές τέχνες ή χορός. Ποιόν απο τους δυο φακούς?

αν μιλας για φωτο, καλυτερος ο sigma και πιο φωτεινος.

Στο βιντεο αλλαζει λιγο το πραγμα...ο sigma δεν εχει τη καλυτερη εστιαση , τη πιο ομαλη.

Για βιντεο εγω θα επαιρνα τον Sony 35mm 1.8 < πολυ μικρος κι ελαφρυς και με σταθεροποιηση που λειπει απο την α6400

Απάντηση: Re: Φακοί e-mount

ο sony 28mm f2 είναι συγκρίσιμος ποιοτικά με τον sony 35mm 1.8?
Ρωτάω γιατί ο sony 35αρης είναι λιγότερο wide για τις ανάγκες μου.

Ναι, ειναι αρκετά καλοί και οι 2.

Ο 28 είναι φυσικά full frame, οπότε μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και σε FF σώμα.

Εξαρτάται τι τον θέλεις... Για φωτο ή βίντεο;

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Last edited by a moderator:

Ναι, ειναι αρκετά καλοί και οι 2.

Ο 28 είναι φυσικά full frame, οπότε μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και σε FF σώμα.

Εξαρτάται τιβτον θέλεις... Για φωτο ή βίντεο;

Το βίντεο με ενδιαφέρει

Αφού δεν έχει ibis η μηχανη, εγώ θα έπαιρνα τον 35 1. 8

Τον είχα και ήταν ότι πρέπει για βίντεο.

Εκτος αν χρησιμοποιείς Gimbal η τρίποδο....

Αφού δεν έχει ibis η μηχανη, εγώ θα έπαιρνα τον 35 1. 8

Τον είχα και ήταν ότι πρέπει για βίντεο.

Εκτος αν χρησιμοποιείς Gimbal η τρίποδο....

Προσανατολίζομαι πρώτα στην αγορά φακού. Μετά ίσος κοιτάξω για κάποιο Gimbal
Θα εξεταστεί η περίπτωση του 35αρη 1.8

Σ' ευχαριστώ!

οπως εχω πει, για μενα, οι mirrorless συνδυαζονται αψογα με prime φακους και ειδικα μικρους κι ελαφρυς.

Αυτος ειναι αλλωστε ο βασικος λογος (εκτος του βιντεο) που εχω καταληξει σ αυτες.

Απο καιρο εψαχνα εναν τετοιο μικρο Prime, ειδικα με AF.

Παλιοτερα ειχα δοκιμασει τον γνωστο Zeiis 35mm 2.8 και ηταν ακριβως αυτο που ηθελα...εκτος της τιμης!

Ηρθε η ωρα λοιπον να καλωσορίσω τον νεο Samyαng 35mm 2.8 , που πολλοι λενε οτι ειναι μια αντιγραφη του zeiss...

Και δεν εχουν αδικο μαλλον, αν κρινω απο το μεγεθος-βαρος αλλα και την οπτικη ποιοτητα .

Καπου επρεπε φυσικα να γινουν θυσιες, αλλα ευτυχως δεν εγιναν στα οπτικα, αλλα στη κατασκευη.

Ειναι πλαστικος και παναλαφρος, σαν να μην εχεις τιποτα πανω στη μηχανη!

Εχει το προτελευταιο firmware 03 , εχει βγει και 04, αλλα δεν περνιεται αν δεν εχεις το ειδικο lens station :drool:

Κι ετσι παντως η εστιαση ειναι πολυ γρηγορη και ακριβης (σε φωτο και βιντεο) , δεν ακουγεται ιδιαιτερα στο βιντεο (εκτος κι αν τραβας σε απολυτη ησυχια)

Στα πρωτα firmware ειχε αρκετα θεματα, αλλα τωρα εχει βελτιωθει αισθητα.
Σε σημειο που να μην υπαρχει πια λογος να παρει καποιος τον zeiss, εκτος αν θελει την Dust and Moisture-Resistant Construction (οτι σημαινει αυτο !)

δειγματα εχω λιγα και οχι σπουδαια... οταν βγαλω κατι που αξιζει θα συνεχισω τη παρουσιαση.

IMG_20190423_114748.jpgIMG_20190423_114710.jpgIMG_20190423_114654.jpg

Μεγειά φίλε και καλές λήψεις, πολύ ενδιαφέρων φακός - στο στυλ που μου αρέσουν: μικρός, ελαφρύς, σχετικά φθηνός και απ' ότι λέγεται με πολύ καλή απόδοση. Περιμένουμε επιβεβαίωση!

ενα δειγμα βιντεο, για να δουμε οτι δεν εχει πια το θεμα με το focus pulsing (ακομα και οι sigma το εχουν) kai το caf ειναι ακριβες και γρηγορο (τα συγκεκριμενα δειγματα ειναι με Normal Speed, υπαρχει slow kai fast)

Το μοτερ επισης δεν ακουγεται σχεδον καθολου, κι εγω που γραφω παντα σε εξωτερικο εγγραφεα τον ηχο, δεν εχω κανενα θεμα.
Σε νορμαλ κατασταση δε νομιζω ν ακουγεται ακομα και σε εσωτερικη εγγραφη.

Δεν ξερω αν εχει βελτιωθει παραπανω επισης και με το τελευταιο firmware 04.

https://youtu.be/RC_SlJS5TxM

https://youtu.be/Tpzo6Ko4vmI

Τον είχα παλιότερα και δεν είχα μείνει ευχαριστημένος με την αποδοση. Ο sony μου άρεσε πιο πολύ. Τον αντίστοιχο 24αρη θα ηθελα να δοκιμασω, αν και φοβάμαι οτι θα είναι μια απ τα ιδια

Ο 24αρης λένε ότι είναι χειρότερος.

Στα συγκριτικά πάντως βγαίνει ισοδυναμος με τον Sony, καπου χάνει λίγο κάπου κερδίζει.

Όσον αφορά την εστίαση πάντως, έχει βελτιωθεί πολύ... Καμία σχέση με τα πρώτα Firmware.

Φυσικά με τιμή στο 1/3 του Sony, δεν μπορώ να παραπονεθω.

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Επιεικώς απαράδεκτο να έχει κάποιος γάτα και να μην τη χρησιμοποιεί για επίδειξη οξύτητας του φακού.
Παρακαλώ πολύ όπως επαναλάβετε τεστ με τα μουστάκια του αιλουροειδους σε φοκους.
Ευχαριστούμε !

Υ.γ. Μεγάλη κουβέντα η σύγκριση με zeiss . Από αίσθηση τρισδιάστατη πως τα πάει σε φωτογραφίες ο φακός ; Μπορείς να τραβήξεις φωτογραφία που θα βοηθούσε το βάθος πεδίου και οι χρωματικοί τόνοι να δώσουν αυτή την αίσθηση που δίνει ο γερμανικός φακός;

Τον Zeiss δεν τον έχω προφανώς τώρα, οπότε οποίες εντυπώσεις θα είναι αποκλειστικά μόνο από το Samyang.

Τώρα για το "τρισδιάστατο", Micro contrast κλπ... Μεγάλη κουβέντα, που δεν εχει τελειωμό!
Και δεν έχω και σκοπό να την ανοίξω πάλι....

Όταν έχω κάποια δείγματα θα πω εντυπώσεις.

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

ο φακος φαινεται να ειναι αρκετα οξυς ακομα και στο 2.8, ειδικα στο κεντρο.
Στα ακρα ειναι λιγο soft, αλλα απο φ4 γινεται αρκετα οξυς και στο 5.6 κανενα παραπονο!

Εχει λιγο CA αλλα διορθωνεται ευκολα.

To bokeh λιγο νευρικο...

Μονο λιγες φωτο προλαβα να τραβηξω στο μαγαζι που τον πηρα...οταν εχω κατι πιο αξιοπιστο θα αναφερω.

ΚΕΝΤΡΟ 100%

ΑΚΡΑ 100%

f2,8

κιι ενα 100% crop απο τη γατα, ενω προσπαθει να κοιμηθει! :p

ολες οι παραπανω φωτο ειναι SOC JPG, εδω ενα 100% crop απο μια RAW χωρις επεξεργασια, κατευθειαν απο το LR me default ρυθμισεις (εχει απλα ενεργοποιημενες τις διορθωσεις του φακου).

Η λεπτομερεια ειναι ακομα μεγαλυτερη...

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο διλήμματος, σκέψης και περισυλλογής, και με την ευκαιρία/δικαιολογία ενός επερχόμενου ταξιδιού στην Ιταλία, παρήγγειλα επιτέλους τον 16άρη Sigma.

Κυρίως για test drive, να δω αν θα με βολέψει αυτό το μήκος για ένα μήνα και σε συνθήκες ταξιδιού. Αν όχι, επιστρέφει και παραμένω με το κενό μεταξύ του 12άρη και του 18-105 :)

Είδατε για να ζεις σε πολιτιζμένες χώρες με 30 days hassle free returns? :P