Φακοί Tamron

Re: Tamron 17-50 f2.8 BIM Vs Sigma 18-50 f2.8 HSM

http://focustestchart.com/focus20.pdf

Και εγώ τον νεο Sigma 17-70 θα κοιταζα (βασικά τον περιμένω..)

Εξαιρετικό το άρθρο Γιώργο, ευχαριστώ.

Δηλαδή αν στο τεστ αυτό ο φακός είναι εντάξει, τότε όλα είναι οκ?

Πως και η ονομασία "λεμόνι"?

Last edited:

Στο θεμα για πιθανό front/back focus ναι. Για ποιοτητα χρωμάτων και οξυτητα δυστυχώς σαν αρχάριος που ειμαι δεν θεωρώ οτι μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά. Προσωπικα ή θα βασιζόμουν στην οραση μου ή θα εβγαζα μερικές φωτογραφίες σε διαφορα διαφράγματα και κλιμακες και θα τις κοιταζα μετά σε ενα laptop (ενδεχομενως συμβουλευόμενος εναν ειδικό) .. Αυτά μαζι με ενα οπτικο ελεγχο του φακου (διαφραγμα που ανοιγοκλείνει ομαλά και αβιαστα, καθαρά οπτικά στοιχεια, ζουμ ομαλό, πιθανά σημάδια)

Ισως ομως ειμαστε υπερβολικοί, δεν ξερω ..

Στο θεμα για πιθανό front/back focus ναι. Για ποιοτητα χρωμάτων και οξυτητα δυστυχώς σαν αρχάριος που ειμαι δεν θεωρώ οτι μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά. Προσωπικα ή θα βασιζόμουν στην οραση μου ή θα εβγαζα μερικές φωτογραφίες σε διαφορα διαφράγματα και κλιμακες και θα τις κοιταζα μετά σε ενα laptop (ενδεχομενως συμβουλευόμενος εναν ειδικό) .. Αυτά μαζι με ενα οπτικο ελεγχο του φακου (διαφραγμα που ανοιγοκλείνει ομαλά και αβιαστα, καθαρά οπτικά στοιχεια, ζουμ ομαλό, πιθανά σημάδια)

Ισως ομως ειμαστε υπερβολικοί, δεν ξερω ..

Thanx..

Μάλλον είμαστε λιγάκι.................:flipout:

72άρι φίλτρο παίρνει ο 17-70.

Είναι το μεγαλύτερο σε αυτή τη κατηγορία?

Μπουρί................:grinning-smiley-043

Γενικά η Sigma το εχει αυτό το θεμα με τα φίλτρα.. Αλλά ας ειναι καλά το ebay (με λιγη προσοχή)

Απάντηση: Tamron 17-50 f2.8 BIM Vs Sigma 18-50 f2.8 HSM

Η Canon πέρασε στην αντεπίθεση με έναν φακό που θα μας συντροφεύει όλες τις ώρες

attachment.php

:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Attachments

• creativemugs10.jpg
    creativemugs10.jpg
    38 KB · Views: 175
Tamron 17-50 2.8 VC or non VC?

Καλημέρα σας!

Με ενδιαφέρει το εύρος 17-50mm
Δεν μπορώ να καταλήξω μεταξύ των 1) tamron 17-50 1.8 non VC και 2) tamron 17-50 1.8 VC
Αυτο που με προβληματίζει, βλέποντας τα διάφορα reviews, είναι οτι
ο non VC
- οπτικά είναι καλύτερος
- παρουσιάζει κάποια προβλήματα στο AF

ενώ ο VC
- έχει το VC
(δεν βλέπω καποιο άλλο θετικό)
ειδικά όταν είναι ανοιχτός φαίνεται στα reviews οτι είναι απαράδεκτος.
Το site της tamron λέει οτι προσφέρει έως και 4 stop το VC.

Eίναι πράγματι τόσο αποδοτικό το VC του?
Οι φίλοι του forum που έχουν τον φακό VC βλέπουν οτι χάνει στο 2.8?

Re: Tamron 17-50 2.8 VC or non VC?

Πρόσφατα αγόρασα τον VC.
Προφανώς δεν έχω μέτρο σύγκρισης με τον non VC, όμως μπορώ να σου πω ότι είναι εξαιρετικός φακός και δύσκολα θα τον βγάζω από πάνω.
Το ότι είναι οπτικά καλύτερος ο non VC μου φαίνεται από υπερβολικό ως μύθο...
Στο 2.8 τώρα να χάνει και να είναι και απαράδεκτος δεν το νομίζω. Εγώ τον βρίσκω εξαιρετικό.
Τράβηξε ένας φίλος μου την Κυριακή που μας πέρασε όλη τη βάφτιση της κόρης μου με τη μηχανή μου και το συγκεκριμένο φακό και οι περισσότερες λήψεις ήταν σε 2.8. Δεν έχω κάτι αρνητικό να πω παρά μονό θετικά και συγκεκριμένα ότι πήρα εξαιρετικά χρώματα και πολύ καλή ευκρίνεια (όλες με iso 800 και 430ΕΧ ΙΙ flash).
Τράβαγε επίσης και με μια 500D και έναν Tamron 18-270 αλλά τα χρώματα ήταν πολύ κορεσμένα. Προσπαθούσα πολύ ώρα στο photoshop για να τα κάνω αποδεκτά. Υπάρχει βέβαια περίπτωση να έχει σκαλίσει κάτι στη μηχανή του αλλά θα το διαπιστώσω αυτό.

Εν ολίγοις επειδή είχα και εγώ το ίδιο δίλημμα με εσένα πριν λίγο καιρό και κατέληξα στον VC δεν το έχω μετανιώσει καθόλου. Θα υπάρξουν φορές που η σταθεροποίηση θα σε σώσει, τώρα αν είναι 4 στοπ ή 3 δεν ξέρω ακόμα. Ότι έχει καλή σταθεροποίηση έχει. Θα το ψάξω στο μέλλον περισσότερο.

Re: Tamron 17-50 2.8 VC or non VC?

Και εγώ έγινα πρόσφατα κάτοχος του Tamron 17-50 VC και θα συμφωνήσω με τον Γιώργο.. Ο Φακός δεν βγαίνει εύκολα απ'τη μηχανή. Σε χρώματα ευκρίνεια κλπ δεν το συζητώ είναι πάρα πολύ καλός.
Τώρα σε σχέση με τον non-VC μερικά reviews είναι υπέρ μερικά είναι κατά δεν θα βγάλεις και πολύ άκρη.. Βάλε κάτω τις δικές σου ανάγκες και κάνε την επιλογή σου. Ρίξε μια ματιά και εδώ...http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=55268

Πάντως υπάρχει μια φήμη ότι οι πιο καινούργοι VC είναι καλύτεροι.

Νεος τηλεφακός από Tamron (SP 70-300mm F4-5.6 Di VC USD)

H Tamron ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενος νέου τηλεφακου 70-300mm f/4-5.6 Di VC USD. Βασικά χαρακτηριστικά ειναι η παρουσία οπτικού σταθεροποιητή VC καθώς και ενος νεου μηχανισμου γρήγορης και αθορυβης εστιασης Ultrasonic Silent Drive στα πρόθυρα των USM/AFS των Canon/Nikon

Επισης για πρώτη φορα (αν δεν κανω λαθος) θα ενσωματωθουν στο φακο και κρυσταλλα XLD (Extra Low Dispersion) ενω και η σχεδιαση ειναι τελειως διαφορετική από τον προκατοχό του με 17 Elements σε 12 Groups..

Περισσότερα εδώ

http://www.dpreview.com/news/1003/10030901tamron70mm300mm.asp

Re: Νεος τηλεφακός από Tamron

Δεν μιλάμε για προκάτοχο, είναι φακός της SP σειράς (δλδ της καλής). O "υπάρχων" είναι ένας φθηνός (πλην όμως τίμιος) φακός των 130 ευρώ. Πού θα πάει, θα μπει και στον 70-200 VC και HSM....

Λεμόνι σημαίνει μάπα, αλλά πές μας ποιό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.
Από τότε που απέκτησε εσωτερικό μοτέρ εστίασης (ΒΙΜ) το πρόβλημα δεν υπάρχει. Η νέα έκδοση μάλιστα που κυκλοφόρησε φέτος έχει και σύστημα σταθεροποιήσης VR.

Λεμόνι σημαίνει μάπα, αλλά πές μας ποιό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.
Από τότε που απέκτησε εσωτερικό μοτέρ εστίασης (ΒΙΜ) το πρόβλημα δεν υπάρχει. Η νέα έκδοση μάλιστα που κυκλοφόρησε φέτος έχει και σύστημα σταθεροποιήσης VR.

Δεν έχω ακόμα φακό tamron αλλά σκέφτομαι για αργόοοτερα αυτόν τον φακό για την eos 500d που είχα πάρει το χειμώνα με το φακό του κιτ.Απλά ρωτάω μήπως χρειαστεί κάτι να προσέξω.Όταν λέμε μάπα τι ακριβώς κάνει;