Φακοί Tamron

Re: Tamron 17-50 f2.8 BIM Vs Sigma 18-50 f2.8 HSM

Εγω εχω αποψη μονο για τον Ταμρον, αλλα οσα εχω διαβασει, με εξαιρεση το IS και την ποιοτητα κατασκευης, δειχνουν τουλαχιστον ισοπαλια, αν οχι καλυτερο τον Ταμρον.

ο Canon ειναι καλυτερος.

Το ιδιο και ο αντιστοιχος Νικον.

Οποιος τον εχει μπορει να το βεβαιωσει.

Και γω θα ηθελα παντα να δινω για το ιδιο πραγμα 500 αντι για 1300 αλλα μαλλον δε γινεται...

Απότι έχω δει και εγώ, συμφωνώ. Και σε ποιότητα, και σε χρώματα, οξύτητα αλλά κυρίως σε af.

Αφήστε την ποιότητα κατά μέρος (σε αυτό λογικό είναι να διαφέρουν, αλλά ας μην υπερβάλλουμε, η διαφορά τους δεν αντικατοπτρίζει και την τεράστια διαφορά σε τιμή) και δείτε λιγάκι τις μετρήσεις τους, ο απλός Tamron τον βάζει κάτω σε ανάλυση τον Νίκκορ.

http://www.photozone.de/nikon--nikk...mm-f28-g-if-ed-dx-review--test-report?start=1

http://www.photozone.de/nikon--nikk...pherical-if-nikon-test-report--review?start=1

Στο τεστ του photozone ο VC δεν φαίνεται να τα πάει το ίδιο καλά στα άκρα, αλλά μπορεί να είναι και θέμα δείγματος δοκιμής.
Επίσης υπάρχει και ο Σίγμας που μάλλον τους βάζει όλους κάτω. Και έχει και ποιότητα κατασκευής.

Ναθ, θεωρεις οτι ο sigma 24-70 (ο καλος), ειναι καλυτερος απο τον canon 17-55 2.8 ?

Παντα για crop σωμα.

Σε οπτικη αποδοση ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ.

Αλλα υπαρχει διαφορα σε εστιακο μηκος οπως καταλαβαινεις....

Οπτικα ο Σιγμα χτυπαει και κατα την ταπεινη μου αποψη ξεπερναει και το αστερι της Canon τον 24-70 τον νυν.
Πιθανολογω οτι θα ανακαμψει σε οπτικο επιπεδο η Canon με τον καινουργιο 24-70 αλλα ποσο θα εχει....

Και HSM :)

Αει ρε κι εσυ με το HSM. :D

Λες και το νεωτερας τεχνολογιας μοτερ της εσωτερικης εστιασης ειναι που μας λειπει για καλυτερες φωτογραφιες.

Λες και το νεωτερας τεχνολογιας μοτερ της εσωτερικης εστιασης ειναι που μας λειπει για καλυτερες φωτογραφιες.

Εγώ πάντως ξανάβγαλα βόλτα τους χειροκίνητους.... τόσο καιρό πώς φωτογράφιζα δλδ.

Πού να μην φορούσα και γυαλιά.

Απλά επειδή έχω και τον Tamron αλλά και 2 Sigma με HSM, έχω να πω ότι το HSM τους δεν έχει σχέση με το συμβατικό μοτέρ του Tamron σε θόρυβο και ταχύτητα :p

Σε φακούς με μεγάλα κρύσταλλα όντως παίζει ρόλο... αλλά βρίσκω ότι υπολείπεται του USM της Canon.

Re: Νεος τηλεφακός από Tamron

Ευτυχης κατοχος απο χθες... με μια πρωτη ματια δειχνει στιβαρος και αρκετα γρηγορος...

tamron 11-18

Καλησπέρα,

Έχει κανείς τον tamron 11-18 να μου πει καμια γνώμη τι παίζει αν αξίζει σαν φακός για φθηνός υπερ ευρυγώνιος ;

Re: tamron 11-18

Καλη ερωτηση. Με ενδιαφερει και μενα.

Ο ταμρον 11-18 φ 4.5-5.6 (Ε300+) ειναι στη λιστα οικονομικων υπερ ευρυγωνιων φακων που ψαχνω, μαζι με τον Ταμρον 10-24 φ3.5-4.5 (400+ ευρω)

Στην αλλη λιστα ειναι ο Τοκινα 11-16 φ2.8 (Ε600+) και ο σιγμα 10-20 φ4 (Ε500+)

Καλύτερα ψάξτε για μεταχειρισμένους Sigma 10-20 f4-5.6 ή Tokina 12-24 f4.

Βλεπω οτι διακριτικα αγνοεις τον 11-16 :)

Racer, εχοντας τον 10-20, σε ποιο range τον δουλευεις περισσοτερο? Προς το 10 η προς το 16?

Απάντηση: tamron 11-18

Ως κάτοχος του Tamron 11-18mm έχω να πω τα εξής:

Δεν ενθουσιάστηκα. Περίμενα αρκετά περισσότερα, αφήνει μια "κιτρινίλα" και δεν εστιάζει αρκετά γρήγορα.

Τον χρησιμοποίησα πολλές φορές, κυρίως με λάθος τρόπο (άδεια τοπία) και πέρασε στα αζήτητα από τη στιγμή που μπήκαν στη ζωή μου οι Zeiss (και κατάλαβα τι είναι καλός φακός). Δανείστηκα και τον nikon 14mm και τράβηξα αρκετές φωτογραφίες, με αποτέλεσμα να απογοητευτώ ακόμα περισσότερο.

Anyway,τον βγάζω που και που για βόλτα, αλλά συνήθως τα αποτελέσματα που δίνει δεν είναι αποδεκτά. Κατευθυνθείτε καλύτερα αλλού.

Πολυ χρησιμες οι παρατηρησεις σου ncups.

Μακαρι οποιος διαθετει υπερ ευρυγωνιους να μας εδινε τα φωτα του και τα σχολια του.

Βλεπω οτι διακριτικα αγνοεις τον 11-16 :)

Racer, εχοντας τον 10-20, σε ποιο range τον δουλευεις περισσοτερο? Προς το 10 η προς το 16?

Τον αγνόησα επειδή ξεφέυγει σε κόστος. Κορυφαίος φακός είναι, με μικρό εύρος όμως. Αντίστοιχός του ποιοτικά είναι ο νέος 8-16 της Sigma που έχει και HSM, αλλά και 8mm, που έχουν μεγάλη διαφορά από τα 10mm, πόσω μάλλον από τα 11 :)

Όπως κάτσει το κάδρο τον χρησιμοποιώ.

Πχ αυτές είναι στα 10mm

RAC_0982X.jpg

RAC_1226b.jpg

Αυτή στα 15mm κλπ

RAC_0898b.jpg