Φακοί Tamron

Re: Απάντηση: Tamron SP AF 200-500 f/5-6.3 Di LD IF

Πολύ καλός μου φαίνεται.. Καλορίζικος..!!

Απάντηση: Tamron SP AF 200-500 f/5-6.3 Di LD IF

Χε χε, καλά, τίποτε άλλο;

Τον Τάμρον θα τον κατέτασσα, στη γενική απόδοση φακών που έχω κατά νου, ως απλώς "καλό". Δεν θα δυσαρεστήσει από οπτικής απόψεως, αλλά δεν θα καταπλήξει κιόλας. Θα την κάνει τη δουλειά του, δεν πρόκειται να παραπονεθούμε για μαλακή εικόνα, ούτε για ιδιαίτερα προβλήματα εκτροπών, βινιέτας κλπ., αλλά δεν μας σηκώσει το φρύδι. Δεν έχει δλδ σχέση με το μικρότερο αδερφάκι του 70-200/2.8. Εάν όμως ληφθεί υπόψη το εστιακό μήκος για το οποίο μιλάμε, και το κόστος του (μέχρι πρότινος μπορούσε να βρεθεί γύρω στα 800 ευρώ, τώρα δεν ξέρω πώς ανέβηκε ή εάν είναι διαθέσιμος), σίγουρα, στα οπτικά τουλάχιστον, είναι μία πολύ αξιοπρεπής και τίμια πρόταση. Αυτό που μου έκανε εντύπωση, είναι η απόδοσή του με τον τηλεμετατροπέα. Δεν δείχνει να επηρεάζεται. Οκ, μιλάμε για φακό 700μμ f/9, αλλά κανονικά αξιοποιήσιμο. Και μάλιστα στα απαιτητικά 21mp της 5D2

Re: Tamron SP AF 200-500 f/5-6.3 Di LD IF

ΑΜΑΝ! Κοίτα μη δεν τον φέρεις! Θα λυσσάξει η παλιόγρια!

Καλορίζικος Τάσο! :)

Re: Νέος Tamron 24-70 f2.8 Di VC USD

Εγω παλι εχω μια υποψια οτι εχουν σαλταρει κι αυτοι .....μετα τις τρελλες τιμολογησεις της Canon.

1300 $ η πρωτη τιμη στο Αμερικα....

http://www.dpreview.com/news/2012/04/06/tamron-24-70mm-2p8-VC-price

tamron_24-70_2p8.jpg

Αν κυμανθει στο χιλιαρικο στην Ελλαδα και η ποιοτητα του και οπτικα και κατασκευαστικα ειναι τρομερη θα αποτελεσει σοβαρη προταση πλεον για τους Canonακηδες μιας και με τον νεο 24-70 με τιμη πανω απο 2000 και χωρις σταθεροποιηση δυσκολα θα πανε στον μαμισιο πλεον.

Ασε που θα τον δουμε τον Ιουλιο οποτε τοτε θα εχουμε πληρη αποψη για το ποιος ειναι η καλυτερη επιλογη .

Να δουμε..
Οπτικά φαινεται καλός (αν και πρέπει να περιμενουμε περισσοτερα και πιο αντιπροσωπευτικά δειγματα) αλλά κατασκευαστικά δεν νομιζω οτι θα πλησιαζει τον Canon 24-70 (ουτε καν τον παλαιο) ουτε τον αντίστοιχο Nikon..

Με μια τιμη ομως στα 900-950 Ευρώ και πολύ καλή οπτική απόδοση + την σταθεροποίηση μπορεί να αποτελέσει μια καλή εναλλακτική λύση.

Απάντηση: Νέος Tamron 24-70 f2.8 Di VC USD

Με το που είδα την τιμή του Τάμρον άρχισα να αναθεωρώ τις απόψεις μου περί νομιμοποίησης των ναρκωτικών. Τουλάχιστον τα σκληρά θα πρέπει να τα αφήσουν εκτός νόμου.

Η τελευταια μας ελπιδα θαναι ο Τοκινα οταν βγει.

Παντως αν μπορω να καταλαβω κατι απο τις φωτογραφιες του νεου Ταμρον ισως να ειναι μια στροφη κατασκευαστικα και να μην προκειται για την τρελλη πλαστικουρα προηγουμενων μοντελων.

Οπτικα θαναι τουλαχιστον αξιοπρεπης αυτο ειναι κατι το οποιο μπορουμε να το θεωρουμε βεβαιοτητα.

Απάντηση: Νέος Tamron 24-70 f2.8 Di VC USD

Πάντα οι (ανταγωνιστικοί) Τάμρον ήταν το λιγότερο, όχι απλά αξιοπρεπείς, αλλά παραπλήσιοι των αντίστοιχων Canon/Nikon. Η συνταγή "επιτυχίας" ήταν παραπλήσια ή σχεδόν παραπλήσια οπτική απόδοση και τιμολόγηση 30-40% κάτω του ανταγωνιστικού Canon-Nikon, αναλόγως βέβαια και την κατασκευή. Πχ ο 70-200 που έχω, τιμολογείτο 40% και πλέον παρακάτω του οπτικώς αντίστοιχου 70-200 (του απλού) της Canon. Όχι ότι πούλησε τρελά βέβαια ο Ταμρονας, λέμε τώρα.

Aν ειχε HSM ή το SWM που βαζει τώρα η Tamron ομιζω οτι θα πουλούσε πολύ καλά Τάσο..

Σκέψου πόσοι (ειδικά Nikonάκηδες) αγόραζαν τον παραπλήσιας τιμής Sigma 70-200 f2.8 HSM κυριως επειδή ηταν ακριβης και ταχύτατος σε εστιαση παρότι οπτικά ο Sigma ήταν υποδεέστερος απο τον Tamron..

Bεβαια τώρα εχουν χαζεψει ολοι και ζητανε οτι θελουν. Η Sigma ζητάει 1100+ Ευρώ για τον νεο σταθεροποιημενο 70-200 f2.8 (αυξηση +40% περιπου σε σχεση με το παλαιότερο μοντέλο)..

Φανταζομαι οταν η Tamron βγαλει τον αντικαταστάτη του φακου που εχεις, την κοβω να ξεκινησει με 1400-1500 Ευρώ

Re: Απάντηση: Νέος Tamron 24-70 f2.8 Di VC USD

Με το που είδα την τιμή του Τάμρον άρχισα να αναθεωρώ τις απόψεις μου περί νομιμοποίησης των ναρκωτικών. Τουλάχιστον τα σκληρά θα πρέπει να τα αφήσουν εκτός νόμου.

Πρέπει να εχουν δικές τους φυτείες αυτοι εκεί πέρα, φέτος έχουν ριξει τρελλό τσιγαρλίκι όλοι τους :smash:

Ε λογικο ειναι οταν καθε νεος φακος της canon εχει πανω απο 2000 τι περιμενεις να κανουν οι αλλοι ? τους οσιους ?
Εδω ξερετε ποσο τιμολογειται ο νεος Canon EF 24-70mm f/2.8L USM II ?

2360 ευρω.....

Ενταξει ειπαμε να το μαμησουμε....αλλα οχι κι ετσι.

Ο Ταμρον θα κοστιζει τα μισα και θα εχει και σταθεροποιηση. Ασχετα αν τα μισα αυτα ειναι πλεον στην Ελλαδα 3 μισθοι.

O Κανον ειναι ελαφρως καλυτερος του εκτος απο το κεντρο του Ταμρον που νομιζω οτι τους θεριζει ολους αυτους ανετα......