Φακοί Tamron

Tamron 17-50 παλιός ή καινούργιος ???

Καλησπέρα

Χωρίς τη χρήση του σταθεροποιητή, ποιος δίνει εικόνες με μεγαλύτερη οξύτητα ???
Ο Tamron SP AF 17-50mm F2.8 XR Di II ή ο Tamron SP AF 17-50mm F2.8 XR Di II VC ??? Δλδ ο παλιός ή ο καινούργιος φακός ?

Για τον 2ο φακό μπορεί να μου πει κάποιος την ποιο αργή ταχύτητα που τραβάει, με τη μηχανή στα χέρια του, ΜΕ και ΧΩΡΙΣ VC ???
Για την τελευταία ερώτηση καταλαβαίνω πως δεν είναι το ίδιο από άτομο σε άτομο.

Re: Tamron 17-50 παλιός ή καινούργιος ???

O 1ος φακός θεωρείται καλύτερος οπτικά, και από τις καλύτερες οικονομικά αγορές σε crop σώμα. Οι αναφορές περί αυτού είναι πάμπολες, συνεπώς θεωρησέ το ότι ισχύει.

Νομίζω μόνο με την Canon 70D θα έχεις πρόβλημα με τον 1ο σε live view και βίντεο όπου εμφανίζει μήνυμα σφάλματος.

Για την τελευταία ερώτηση δεν νομίζω να πάρεις σαφή απάντηση. Πάντως υπάρχει ένα συγκριτικό στο youtube με sigma - canon όπου βγαίνει χειρότερος σχεδόν σε όλα πλην της σταθεροποίησης όπου αναφέρεται ως η καλύτερη.

Ουφ μου έφυγε 1 βάρος γιατί δεν βρήκα κάτι συγκριτικό, μάλλον δεν έψαξα καλά.
Σε nikon d7000 θα τον έχω οπότε μάλλον θα δουλεύει κομπλέ.
Είναι οπτικά καλύτερος, είναι πιο οικονομικός και αν θέλω σταθεροποιητή βάζω τον 18-105 της νικον οπότε έκλεισε ο 1ος
Σε ευχαριστώ φίλε μου

Απάντηση: Tamron 17-50 παλιός ή καινούργιος ???

Εγώ θα έπαιρνα τον VC πάντως. Υπόψιν πως οι οποίες διάφορες μπορεί να οφείλονται και σε sample variation

Re: Απάντηση: Tamron 17-50 παλιός ή καινούργιος ???

sample variation ??? έχει να κάνει με τον τρόπο λήψης των εικόνων για το τεστ ή με τη διαφορά από φακό σε φακό (του ίδιου μοντέλου) ?

Στο http://www.youtube.com/watch?v=T3UfbsdfUu8 o καινούργιος tamron έχει τη "χειρότερη" οξύτητα. μπορεί να φταίει και το sample variation, αλλά τόση διαφορά !!!

Καλώς ή κακώς (μάλλον κακώς) stabillizer χρησιμοποιώ μόνο σε panning, στις αρχές μου είπαν ότι "χαλάει" την ποιότητα της εικόνας, το ξεχνούσα και όταν δεν το χρειαζόμουν οπότε πλέον μόνο σε panning το χρησιμοποιώ και μετά στο off.

Έιναι και το εύρος της εστιακής απόσταση (17-50) που βοηθάει για να τραβάς με ποιό αργές ταχύτητες ...

Στο βίντεο μάλλον θα έκανε τεράστια διαφορά ο VC αλλά παρόλο που μου αρέσει η ιδέα δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με το βίντεο και ίσως να μην ασχοληθώ ποτέ

Παρόλα αυτά μου μπήκε η ιδέα για τον Sigma 17-50 :elefant:

Και το ερώτημα πλέον είναι το εξής: Εφόσον δεν χρησιμοποιώ ιδιαίτερα το σταθεροποιητή του φακού, αυτό που ενδιαφέρει δλδ είναι η οξύτητα, να πάω για sigma ή tamron (χωρις VC) 17-50 ???

Με άλλα λόγια 40 ευρώ για σταθεροποιητή δεν δίνω μόνο για καλύτερη ποιότητα εικόνας

Last edited:

Minister εχω την ιδια μηχανη και τους δοκιμασα ολους τους φακους που αναφερεις,κατα την γνωμη μου ο καλυτερος ολων ειναι ο Σιγμα 18-35 επισης και ο Σιγμα 17-50 αν πεσεις σε καλο δειγμα,ο Thom Hogan του οποιου εκτιμω την αποψη του τον ειχε μονιμα κουμπωμενο στην D 7000 μετα απο δοκιμη σε τεσσερα δειγματα... για αυτο δοκιμη.

Απάντηση: Tamron 17-50 παλιός ή καινούργιος ???

Σαν κατασκευη, προτιμωτερος ο σιγμα του ταμρον, οι τελευταιοι δεν ειναι κατα την ταπεινη μου αποψη στο ιδιο επιπεδο. Στα χρηματα του ομως, ο Ταμρον ο vc θα ηταν η επιλογη μου, στη κρισιμη στιγμη ειναι πιο σημαντικα 2 στοπ σε ταχυτητα απο λιγες παραπανω γραμμες mtf

Tamron 17-50 παλιός ή Sigma 17-50 ???

nicksoti, και όποιος άλλος ξέρει, τα αποτελέσματα από διαφορετικό σώμα και διαφορετικούς φακούς είναι συγκρίσημα ΟΕΟ ??? πάντα είχα αυτήν την απορία με τα συγκριτικά από το slrgear

και για να επανέλθω στο αρχικό θέμα σύμφωνα με το πως ερμηνεύω εγώ προσωπικα τα συγκριτικά του slrgear

1) ο Tamron VC έχει την "χειρότερη" οξύτητα και στο slrgear , σε σχέση με τον παλιό Tamron 17-50 και σε σχέση με τον Sigma17-50.
2) Διαφορές ανάμεσα στον παλιό Tamron και Sigma μικρές, και ίσως αμελητέες εκτός από το chromatic aberration

όποτε είμαι ανάμεσα σε Sigma 17-50 και Ταμρον 17-50 τον παλιό . Για Sigma 18-35 ούτε λόγος παρόλο που τον θέλω γιατί είναι απλησίστο το κόστος και έχει μικρό εστιακό εύρος

Για την εστίαση του Sigma 17-50 διάβασα ότι έχει θεματάκι ξέρουμε τπτ ??? timaios ? ένιμπαντι ελσ ?

minister και μονο που ο Thom Hogan αναφερει πως τον εχει( στο τελος του σχολιου του) κουμπωμενο αντι του nikon 17-55 που κοστιζει 1400ε λεει πολλα..πιστευω οτι το εχει ψαξει πολυ.Διαβασε το σχολιο του με προσοχη καλη τυχη με τα δειγματα προτεινω δοκιμη πριν αγορασεις.http://www.bythom.com/Sigma17-50mm_lens_review.htm.Τα λεει ολα τα υπερ και τα κατα.

Last edited:

Απολύτως συγκρίσιμα σε απόλυτη τιμή σε διαφορετικά σώματα όχι δεν είναι. Αλλά από τη μορφή της καμπύλης καταλαβαίνεις. Δηλ αν στο A crop σώμα είναι... χωνί με οξύτητα μόνο στο κέντρο, ε και στο άλλο κάπως έτσι θα είναι.

Τώρα γενικά για Tamron vs Sigma, να σου πω. Προτιμώ το χρώμα που βγάζει ο tamron. Sigma έχω τον 18-50 2.8-4, ίδιας γενιάς, εμφάνισης και κατασκευής φακός - σαφώς υποδεέστερο μοντέλο βέβαια. Δεν με ενθουσιάζει ούτε προβληματίζει, απλά αδιάφορος. Tamron έχω τον "παλιό" 28-75, τον 70-300 τον φθηνούλη, είχα και 18-200. Όντως μοιάζουν χειρότεροι κατασκευαστικά, εστίαση πιο αργοί το βράδυ. Αλλά βγάζουν μια "χροιά" που μου φαίνεται πως έχει πιο χαρακτήρα, πιο contrast και θερμά χρώματα.

Πάντως ο sigma 17-50 με το vc πράγματι μοιάζει να είναι η πιο ισορροποιημένη επιλογή. Απλά ρώτησες για τους Tamron και σου είπα πως ο απλός είναι καλύτερος. Πάρε και τον αντιπρόσωπο τον Γιαννάτο ακόμα κι αν δεν ψωνίσεις τελικά, και ρώτα πληροφοριακά, να δεις πως θα σου πουν ακριβώς αυτό. Απλά ο νεότερος έχει και νεότερο firmware με ό'τι αυτό συνεπάγεται σε μελλοντική συμβατότητα.

Και εγώ για τον Tamron ψήνομαι αλλά μου μπήκε και η ιδέα βρες λες ο Sigma να είναι σούπερ ντούπερ καλύτερος . . .
Όπως και τότε που πήρα και το σώμα ήμουν ανάμεσα σε d7000 και Pentax K-30 για καμια εβδομάδα παρόλο που το είχα αποφασίσει για τη d7000.

Και κάτι τελευταίο, αν και μάλλον είναι απίθανο, μπορώ να δοκιμάσω κάποιους καινούργιους φακούς πριν διαλέξω ποιον θα αγοράσω σε κάποιο μαγαζί ???

Θα ήταν το ιδανικό :2thumb22sup:

Μinister για δοκιμες Σιγμα http://www.tsaknaridis.gr/( για τιμες σκρουτζ) βλεπω οτι αρχιζουν απο 360ε,πολυ καλες τιμες αν αναλογιστει κανες οτι πριν απο δυο χρονια ηταν 500+.

Απάντηση: Νεος τηλεφακός από Tamron

Ξέθαμα.....

αρκετό καιρό μετά την κυκλοφορία του επετειακού αυτού φακού, και αφού έπεσε ήδη αρκετά, δεδομένων των δυνατοτήτων του φακού κατά τη γνώμη μου, η τιμή του (είχε ξεκινήσει πάνω από τα 400 ευρώ), πέτυχα μια προσφορά στο άμαζον και τον τσίμπησα, καθότι καλός μεν ο ομόσταυλος 70-200/2.8 τον οποίο έχω και μου έχει χαρίσει πολύ καλές φωτογραφίες, αλλά α) ογκώδης, β) δίχως σταθεροποίηση και γ) τα ζώα μου αργά σε εστίαση (και ακρίβεια).

Για IQ δεν μπορώ να μιλήσω, δεν τον έβγαλα βόλτα ακόμη. Θα πω για την εστίαση και τη σταθεροποίηση, τις οποίες δοκίμασα πρόχειρα στο σπίτι. Η πρώτη είναι πάρα πολύ καλή πάνω στη Canon 5DII μου, καμία, μα καμία απολύτως σχέση με τον Τάμρον 70-200/2.8. Ταχύτατη, και ακριβής. Χρειάστηκε ένα +2 διόρθωση στο μενού της μηχανής, είχε ελαφρύ backfocus. Η δεύτερη επίσης ευχάριστη έκπληξη, καθώς η μόνο μου εμπειρία από σταθεροποίηση σε μεγαλύτερα εστιακά μήκη (πέραν του 18-55 stm της Canon M) ήταν ο πολύ παλιότερος EF 28-135 is, από τον οποίο ζήτημα εάν ξεζούμισα 2 στοπ κέρδος (στο τέλε, δλδ το πήγαινα γύρω στο 1/30 άντε 1/25). Η παρακάτω έχει τραβηχθεί στα 300mm, 1/13 (!!), φ/5.6 @iso3200. Το AF κλείδωσε αμέσως χωρίς πρόβλημα.

ba0eae74be_md.jpg

1/13, δλδ 4 1/2 στοπ κάτω από την τυπική ταχύτητα 1/εστιακό μήκος. Και τουλάχιστον 2 1/2 στοπ κάτω από τη χαμηλότερη ταχύτητα που με το ζόρι μπορώ να πέσω στα 300mm στο χέρι δίχως σταθεροποίηση και με λήψη 3-4 καρέ.

Κατασκευή καλή αλλά προφανώς όχι pro grade. Θα βρει τη θέση του στη τσάντα μου, ιδίως σε ταξίδια.

Α ξέχασα και το καλύτερο: 5 χρόνια πανευρωπαϊκή εγγύηση!!!! Όχι, αν θέλει ας χαλάσει!!!!

Απάντηση: Νεος τηλεφακός από Tamron

Ευχαριστώ! Έχω μέχρι στιγμής καλή εμπειρία από τηλεφακούς της Τάμρον, έχω τους 70-200/2.8 και 200-500/5-6.3 της σειράς SP, αλλά ήθελα και κάτι πιο κόμπακτ και κυρίως καλό σε εστίαση, γιατί και οι δύο προλεχθέντες είναι επιεικώς απαράδεκτοι στον συγκεκριμένο τομέα (αλλά οπτικά δεν μπορώ να τους προσάψω κάτι!). Και φυσικά καμία σχέση σε τιμή ο μικρούλης 70-300.

Re: Νεος τηλεφακός από Tamron

Αχ μωρή
48756491.jpg

Το έριξες στις αγορές και θέλεις να με παρασύρεις και εμένα!

:flipout:

Με υγεία βρε, όλα τα καλούδια που πήρες! :)