Φακοί Tamron

Re: Απάντηση: Νεος τηλεφακός από Tamron

Ξέθαμα.....

αρκετό καιρό μετά την κυκλοφορία του επετειακού αυτού φακού, και αφού έπεσε ήδη αρκετά, δεδομένων των δυνατοτήτων του φακού κατά τη γνώμη μου, η τιμή του (είχε ξεκινήσει πάνω από τα 400 ευρώ), πέτυχα μια προσφορά στο άμαζον και τον τσίμπησα, καθότι καλός μεν ο ομόσταυλος 70-200/2.8 τον οποίο έχω και μου έχει χαρίσει πολύ καλές φωτογραφίες, αλλά α) ογκώδης, β) δίχως σταθεροποίηση και γ) τα ζώα μου αργά σε εστίαση (και ακρίβεια).

Για IQ δεν μπορώ να μιλήσω, δεν τον έβγαλα βόλτα ακόμη. Θα πω για την εστίαση και τη σταθεροποίηση, τις οποίες δοκίμασα πρόχειρα στο σπίτι. Η πρώτη είναι πάρα πολύ καλή πάνω στη Canon 5DII μου, καμία, μα καμία απολύτως σχέση με τον Τάμρον 70-200/2.8. Ταχύτατη, και ακριβής. Χρειάστηκε ένα +2 διόρθωση στο μενού της μηχανής, είχε ελαφρύ backfocus. Η δεύτερη επίσης ευχάριστη έκπληξη, καθώς η μόνο μου εμπειρία από σταθεροποίηση σε μεγαλύτερα εστιακά μήκη (πέραν του 18-55 stm της Canon M) ήταν ο πολύ παλιότερος EF 28-135 is, από τον οποίο ζήτημα εάν ξεζούμισα 2 στοπ κέρδος (στο τέλε, δλδ το πήγαινα γύρω στο 1/30 άντε 1/25). Η παρακάτω έχει τραβηχθεί στα 300mm, 1/13 (!!), φ/5.6 @iso3200. Το AF κλείδωσε αμέσως χωρίς πρόβλημα.

ba0eae74be_md.jpg

1/13, δλδ 4 1/2 στοπ κάτω από την τυπική ταχύτητα 1/εστιακό μήκος. Και τουλάχιστον 2 1/2 στοπ κάτω από τη χαμηλότερη ταχύτητα που με το ζόρι μπορώ να πέσω στα 300mm στο χέρι δίχως σταθεροποίηση και με λήψη 3-4 καρέ.

Κατασκευή καλή αλλά προφανώς όχι pro grade. Θα βρει τη θέση του στη τσάντα μου, ιδίως σε ταξίδια.

Α ξέχασα και το καλύτερο: 5 χρόνια πανευρωπαϊκή εγγύηση!!!! Όχι, αν θέλει ας χαλάσει!!!!
Δεν γνωρίζω το φακό αλλά είμαι σίγουρος πως η ποιότητά της φωτογραφίας δεν είναι άσχετη με το άκουσμα.
Συγχαρητήρια.:SFGSFGSF:
https://www.youtube.com/watch?v=z4WgsvT91U0

Re: Απάντηση: Νεος τηλεφακός από Tamron

A ρε με τον Luxman τι μου θύμισες..... Έχω κι εγώ έναν παροπλισμένο, κάποια στιγμή θα πάει για συντήρηση.
Πάντως άριστη αγορά μοιάζει ο tamronάκος καλορίζικος.

Απάντηση: Νεος τηλεφακός από Tamron

Σήμερα αν και φυσούσε δαιμονισμένα (πρέπει να έπιανε πάνω από 8 μποφόρ μερικές στιγμές) βγήκα μια βολτίτσα με τον Τάμρον.

Μερικά δείγματα ακόμη (πατήστε επάνω, τα περισσότερα είναι σε ψηλή ανάλυση ή και 100% κροπ):

the "Allatini" factory chimney by S_end, on Flickr
Το παλιό εργοστάσιο Αλλατίνι, 109mm

street cat by S_end, on Flickr
ένας αλήτης του δρόμου, 300mm ανοικτός φακός (πατήστε για 100% κροπ)

windy by S_end, on Flickr
ο αέρας που λέγαμε, μέσα από παράθυρο. Η θάλασσα έφτανε μέχρι την περίφραξη του ΜΜΘ!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

waves by S_end, on Flickr
300mm (φαίνεται το σπρέι που έφαγε ο φακός, παρά το βαθύ παρασολέιγ)

sea giant by S_end, on Flickr
300mm

splash! by S_end, on Flickr
218mm

Thessaloniki, the seafront by S_end, on Flickr
141mm

Thessaloniki, seafront by S_end, on Flickr
70mm. Αν και δεν είναι DLP, μου το 'βγαλε το rainbow! :p

staircase by S_end, on Flickr
168mm

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

wet companions by S_end, on Flickr
300mm, ανοικτός φακός

IMG_5280 by S_end, on Flickr
κροπαρισμένα 300mm, ανοικτός ο φακός

a glimpse of light by S_end, on Flickr
απίστευτα καθαρή ατμόσφαιρα, πίσω ο Όλυμπος. Κρίμα ήμουν με τα πόδια και μακριά από το σπίτι, αλλιώς θα συνέχιζα για Αρετσού να βγάλω πιο καθαρό πλάνο χωρίς τέτοιο προσκήνιο

Re: Νεος τηλεφακός από Tamron

Τασο πολυ καλος φακος με μεγαλη οξυτητα που δεν την εχει ο αντιστοιχος νικον που εχω,βεβαια παιζει ρολο και η μηχανη FF και πρωτιστως ο φωτογραφος,με ταξιδεψες πανεμορφες φωτο απο την ομορφη πολη μας.

Απάντηση: Νεος τηλεφακός από Tamron (SP 70-300mm F4-5.6 Di VC USD)

Τον αντίστοιχο Νίκον τον είχε παλιότερα ο Βλάσης, και από όσα γράφει, φαίνεται πως είχε δει διαφορά όταν μετέβη στον 80-200/2.8.

Εγώ ξεκίνησα ανάποδα, πήρα πρώτα τον 70-200/2.8 της Τάμρον, ο οποίος έχει πάρα πολύ καλά οπτικά, πλην όμως, πέραν των εγγενών αδυναμιών ενός τελε-ζουμ 2.8 (εκ των οποίων μου κακοφαίνεται ιδίως ο όγκος στη φωτογραφική μου τσάντα) είναι αργός στην εστίαση και του λείπει η σταθεροποίηση (για την οποία δεν τρελαίνομαι βέβαια, αλλά καλό είναι να υπάρχει στα μεγάλα εστιακά μήκη). Πέτυχα τον Τάμρον σε προσφορά στο Άμαζον όπως έγραψα (μην ξεχνάμε πως όταν ήρθε στη χώρα μας ο φακός, βγήκε με λιανική κοντά στα 450 ευρώ...), και τον πήρα. Από ταχύτητα εστίασης (και με FTM παρακαλώ, μπορείς πλέον να διορθώσεις χειροκίνητα εστίαση χωρίς να μετακινείς διακόπτες, κάνω τη σύγκριση με τον 70-200 που ήθελε και αποσύμπλεξη του μπροστινού μέρους του φακού!) και σταθεροποίηση με έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο. Από οπτικά είναι πολυ καλός (όχι άριστος, αλλά δεν σε αφήνει καθόλου παραπονεμένο) στο κέντρο, τα άκρα του στο FF όμως ζορίζονται βέβαια κάπως. Άλλους που φωτογραφίζουν θέματα όπως η γάτα, με το θέμα τους δλδ στο κέντρο, πιθανότατα δεν θα τους απασχολήσουν τα άκρα καθόλου, εγώ σε τοπίο μπορεί να τα ήθελα και λίγο καλύτερα τα άκρα. Θα πρέπει να δοκιμάσω τον φακό σε τρίποδο και με σταθεροποίηση σε μεγαλούτσικες (πχ 1/200) ταχύτητες, για να διαπιστώσω εάν η ενεργοποιημένη σταθεροποίηση κόβει κάτι από το αποτέλεσμα.

Ευχάριστη έκπληξη μου έκανε το κόντραστ και τα χρώματα του φακού, σε αυτά τον βρήκα πολύ καλό. Εξαιρετικό, εάν υπολογίσουμε και το κόστος του (περίπου 25% φθηνότερος του αντίστοιχου Canon, και 35% φθηνότερος του αντίστοιχου Νίκον).

Toν φακο αυτον τον ειχα καποια εποχη.
Καλος και για τα χρηματα που εδωσε ο Τασος εξαιρετικος.
Θυμαμαι οτι με εχει ικανοποιησει γενικα εκτος απο το tele του.
Οχι δεν ειχε κανενα 'θεμα' απλα οταν εχεις κορυφαια κρυσταλλα οι συγκρισεις ειναι μοιραιες (και αδικες πολλες φορες..)
Προσωπικα πιστευω οτι ο αντιστοιχος νικον ειναι ελαχιστα καλυτερος.
Οποιος θελει εναν καλο φακο σε αυτα τα εστιακα ο Ταμρον ειναι αριστη επιλογη.

Εδω παρεα με την D700, στο f7.1, sta 140mm

YG>Τασο πολυ ομορφες ολες οι φωτογραφιες σου

Εννοείται, Λεωνίδα, είναι θέμα και με τι τον συγκρίνεις. Προφανώς δεν θα τον βάλεις δίπλα σε κανέναν 300/2.8. Για εμένα η απόφαση ήταν περισσότερο μεγέθους, στις τελευταίες διακοπές μου φάνηκε άβολος ο 70-200/2.8, δεν μπορούσα να τον έχω στην τσάντα φορεμένο στη μηχανή, αλλά και να τον κουβαλάς με τη μηχανή φορεμένη στον λαιμό δεν είναι και πιο βολικό. Από την άλλη, ο έλεγχος βάθους πεδίου που δίνουν πχ στα 200mm τα σχεδόν δύο στοπ, είναι παραπάνω από αισθητός. Πάντα υπάρχει κάποιος συμβιβασμός...

Re: Νεος τηλεφακός από Tamron (SP 70-300mm F4-5.6 Di VC USD)

ο φακός έχει καταπληκτική σταθεροποίηση, έπαθα σοκ!

Απάντηση: Re: Νεος τηλεφακός από Tamron (SP 70-300mm F4-5.6 Di VC USD)

ο φακός έχει καταπληκτική σταθεροποίηση, έπαθα σοκ!

1/80 @300mm στην Canon M (=480mm). 2 2/3 στοπ κάτω από την τυπική 1/εστιακό μήκος. Φυσικά πηγαίνει και παρακάτω. Την έχω ανεβάσει και στο ζωά. Και κλείδωμα καλό ακόμη και στη Μ, που δεν φημίζεται καθόλου για την εστίασή της.

little fellow by S_end, on Flickr

Βέβαια περισσότερο σε τοπίο τον έχω χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής, ακόμη και σε πανοράματα. Το έχω ξαναβάλει το παρακάτω, στα ....300mm!

Ioannina, winter panorama by S_end, on Flickr

Όσο τον χρησιμοποιώ, επιβεβαιώνεται η αρχική μου εκτίμηση, ότι πρόκειται για φακό πάρα πολύ καλό για τα χρήματά του, και τουλάχιστον αξιοπρεπή με οποιοδήποτε κριτήριο!

Re: Νεος τηλεφακός από Tamron (SP 70-300mm F4-5.6 Di VC USD)

wow! πολύ καλές, ειδικά η πρώτη! κι εγώ τον βρίσκω πολύ καλό ανεξαρτήτως από την τιμή του και με καλύπτει απόλυτα. Το ότι είναι τόσο φτηνός σίγουρα σε κάνει να νιώθεις ακόμα καλύτερα

TAMRON 15-30 2.8 VC

Μπορεί στα σώματα των mirrorless η εξέλιξη να είναι ξέφρενη και να έχουν παρακάμψει τις dslr αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και για τους φακούς. Ιδού η νέα παρουσίαση για τους λευκούς (δηλ. μαύρους) ελέφαντες. TAMRON 15-30 2.8 VC. http://www.photographybay.com/2015/...vc-usd-lens/?awt_l=75Q9A&awt_m=JPgBHrzCgf62xu Αν η απόδοσή του είναι στο ύψος του 24-70 2.8 vc με βλέπω να κάνω την αλλαγή.

Re: ΤTAMRON 15-30 2.8 VC

Ναι κάτι τέτοιο. Να κατεβώ από το 17 στο 15 κι από τη ΝΙΚΟν να πάω στην ΤΑΜRON. Το έκανα στο μεσαίο ζουμ 24-70 και δεν το μετάνιωσα. όχι βέβαι στα 1200 usd αλλά όταν θα πέσει η τιμούλα. Το 15 από το 17 είναι πολύ μεγάλη διαφορά.