Αμ είναι να συναντησω δύο απο εβδομαδα... και μεγάλες μάλιστα!
Δεν γνωρίζω το φακό αλλά είμαι σίγουρος πως η ποιότητά της φωτογραφίας δεν είναι άσχετη με το άκουσμα.Ξέθαμα.....
αρκετό καιρό μετά την κυκλοφορία του επετειακού αυτού φακού, και αφού έπεσε ήδη αρκετά, δεδομένων των δυνατοτήτων του φακού κατά τη γνώμη μου, η τιμή του (είχε ξεκινήσει πάνω από τα 400 ευρώ), πέτυχα μια προσφορά στο άμαζον και τον τσίμπησα, καθότι καλός μεν ο ομόσταυλος 70-200/2.8 τον οποίο έχω και μου έχει χαρίσει πολύ καλές φωτογραφίες, αλλά α) ογκώδης, β) δίχως σταθεροποίηση και γ) τα ζώα μου αργά σε εστίαση (και ακρίβεια).
Για IQ δεν μπορώ να μιλήσω, δεν τον έβγαλα βόλτα ακόμη. Θα πω για την εστίαση και τη σταθεροποίηση, τις οποίες δοκίμασα πρόχειρα στο σπίτι. Η πρώτη είναι πάρα πολύ καλή πάνω στη Canon 5DII μου, καμία, μα καμία απολύτως σχέση με τον Τάμρον 70-200/2.8. Ταχύτατη, και ακριβής. Χρειάστηκε ένα +2 διόρθωση στο μενού της μηχανής, είχε ελαφρύ backfocus. Η δεύτερη επίσης ευχάριστη έκπληξη, καθώς η μόνο μου εμπειρία από σταθεροποίηση σε μεγαλύτερα εστιακά μήκη (πέραν του 18-55 stm της Canon M) ήταν ο πολύ παλιότερος EF 28-135 is, από τον οποίο ζήτημα εάν ξεζούμισα 2 στοπ κέρδος (στο τέλε, δλδ το πήγαινα γύρω στο 1/30 άντε 1/25). Η παρακάτω έχει τραβηχθεί στα 300mm, 1/13 (!!), φ/5.6 @iso3200. Το AF κλείδωσε αμέσως χωρίς πρόβλημα.
![]()
1/13, δλδ 4 1/2 στοπ κάτω από την τυπική ταχύτητα 1/εστιακό μήκος. Και τουλάχιστον 2 1/2 στοπ κάτω από τη χαμηλότερη ταχύτητα που με το ζόρι μπορώ να πέσω στα 300mm στο χέρι δίχως σταθεροποίηση και με λήψη 3-4 καρέ.
Κατασκευή καλή αλλά προφανώς όχι pro grade. Θα βρει τη θέση του στη τσάντα μου, ιδίως σε ταξίδια.
Α ξέχασα και το καλύτερο: 5 χρόνια πανευρωπαϊκή εγγύηση!!!! Όχι, αν θέλει ας χαλάσει!!!!
ο φακός έχει καταπληκτική σταθεροποίηση, έπαθα σοκ!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.