Αγαπητοί φίλοι
Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026
Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.
Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531
Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.
Λοιπόν, πείραξα με δύο διαφορετικούς τρόπους την φωτό του Τάσου τήν οποία κρίνω ως σύνθεση γιατί μου "έκατσε" και μένα
![]()
![]()
Tώρα εάν σας έλεγε ότι είναι τραβηγμένη με τον Vario-Elmar 70-210 θα είχε ιδιαίτερη σημασία;:grandpa:
Τις πολύ μικρές τσαντούλες ώμου, ξεχάστε τις, η Rezo170AW που έχω για βόλτες, στενάζει, μετά βίας τον χωράει όρθιο δίπλα στη μηχανή με τον ευρυγώνιο φορεμένο, ενώ με τον τάμρον φορεμένο στη μηχανή η τσαντούλα γίνεται ...κάμπριο (με το επάνω κάλυμμα να χάσκει). Κανονικά πρέπει με αυτόν να παίρνω κάποια από τις μεγαλύτερες τσάντες μου.
Δοκίμασα τον Ταμρον 70-200/2.8 στα 85mm από 2 μέτρα απόσταση, και είχα για σύγκριση τους Sigma EX 105/2.8 macro και Tamron 90/2.8 macro. Βρήκα το κόντραστ και την οξύτητα του 70-200 ανοικτού, σε αντίστοιχα επίπεδα. Κάπου πρέπει να έχω τα δείγματα, αλλά τώρα... Δεν ξέρω τι δείγματα έχεις δει, πάντως αυτά που έβρισκα στο νετ όταν έκανα έρευνα αγοράς ήταν από καλά μέχρι οξύτατα. Αυτό που λέγεται είναι για τα 200mm, πως το πραγματικό διάφραγμα δεν είναι 2.8 αλλά μάλλον κάπου στο 3.2
Μήπως τον μπερδεύεις με τον Σίγμα 70-200? Γιατί ο Τάμρον δεν έχει περπατήσει πολύ ακόμη...
Δεν έγραψα "σούπερ οξύτατος", έγραψα "σε πολύ ψηλό επίπεδο".
Τον χαρακτηρισμό "ξυράφι" τον επιφύλαξα για τον φακό στα 70mm όπου όντως θεωρώ την απόδοσή του σε κόντραστ/οξύτητα/εκτροπές εξαιρετική. Σίγουρα κορυφαία για φακό ζουμ.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.