Φακοί Tamron

Re: Tamron SP AF 70-200/2.8, σύντομη παρουσίαση

Τελικά καταλήγω στο παρακάτω σετάκι

Nikon 16-85 VR (all around)
Tamron 70-200 2.8

φιλε pixelfun καλά αυτά που λές και σιγουρα το καλο γυαλί της Nikon Οπως και της Canon αντίστοιχα δεν παίζεται, αλλά εγώ ειμαι ερασιτέχνης και πολύ δύσκολα το μυαλο μου οι γνώσεις μου και η συνείδησή μου θα δικαιολογούσαν καλύτερους φακους από τους παραπάνω.. Οταν θα εχω αξιοποιήσει πλήρως το υλικο αυτό με την D90 τότε το ξανασυζητάμε...

Aν υπάρχει κατι αλλο παρακαλώ πείτε μου μιας και το Σαββατο θα παω να τους αγοράσω (Θεου θέλοντος)

Τελικά καταλήγω στο παρακάτω σετάκι

Nikon 16-85 VR (all around)
Tamron 70-200 2.8

φιλε pixelfun καλά αυτά που λές και σιγουρα το καλο γυαλί της Nikon Οπως και της Canon αντίστοιχα δεν παίζεται, αλλά εγώ ειμαι ερασιτέχνης και πολύ δύσκολα το μυαλο μου οι γνώσεις μου και η συνείδησή μου θα δικαιολογούσαν καλύτερους φακους από τους παραπάνω.. Οταν θα εχω αξιοποιήσει πλήρως το υλικο αυτό με την D90 τότε το ξανασυζητάμε...

Aν υπάρχει κατι αλλο παρακαλώ πείτε μου μιας και το Σαββατο θα παω να τους αγοράσω (Θεου θέλοντος)

Υπαρχουν πολλοι διαφορετικοι φακοι σε ιδια τιμη και πολυ καλυτερη και αναλογα τι μηχανη που εχεις ο καθενας εχει τα κολπα του .

Ο 70-300 VR της νικον εστιαζει πιο γρηγορα στην μηχανη σου και ειναι πολυ πιο οξυτατος ασχετα αν ειναι λιγο πιο αργος στο κατω κατω και τον ταμρον για να σουυ φεξει πρεπει να τον πας στο φ/4 και ανω.

Για δοκιμασε τον νικον στην μηχανη σου να δεις χρωματα , φλουταρισμα , οξυτητα και εστιαση γρηγορη και μετα κανε και κανενα τεστ με τον ταμρον .

Και που εισε ο νικον ειναι πολυ πιο φθηνος .

Tamron 17-50mm f/2.8 XR Di II

Κοιταζω προσεκτικά αυτό το φακό, ως αντικατάσταση του 18-55 is της CANON 450 μου.
Διαβάζω πολύ καλές κριτικές και φυσικά έχω διαβάσει και καλά λόγια εδώ από το Βλάσση.
Στα συν, το βασικότερο. Είναι καλός οπτικά, συγκρίσιμος με τον 17-55/2.8 της CANON που έχει τριπλάσια τιμή.
Στα μείον για μένα το ότι δεν έχει is, που στον 18-55 με έχει βολέψει πολύ. Επίσης, το ότι γράφεται συχνά “if you get a good copy” και κάποια διαφορά στην οξύτητα στα «αριστερά» μονο. Αυτό δεν το καταλαβαίνω κιόλας. Τι θα πει μονο αριστερά?
Από τον αντίστοιχο SIGMA διαβάζω ότι είναι καλύτερος.

Επίσης, διαβάζω ότι καμία φορά υπάρχουν ασυμβατότητες μεταξύ σώματος και φακού άλλου κατασκευαστή.

Το ερώτημα είναι:
Τον χτυπάμε ή τον αφήνουμε?

Ενα αποσπασμα απο το review http://www.the-digital-picture.com/reviews/Tamron-17-50mm-f-2.8-XR-Di-II-Lens-Review.aspx

In the Tamron 17-50mm f/2.8 XR Di II Lens, we have a very useful tool. Since it is small and light, we can take it everywhere. Since it is fast (f/2.8), we can use it in low light and indoors - and to stop action. Since it has very good image quality, we can use it for important shots. This list along with a nice general-purpose focal length range fills the requirements of a huge range of photographic opportunities (I'll let you think of them). For the price, the Tamron 17-50 is a bargain lens

Re: Tamron 17-50mm f/2.8 XR Di II

Επισης, αυτος

SP AF28-75mm F/2.8

Ειναι ιδια περιπτωση με αλλα εστιακα μηκη, ή δεν ειναι τοσο καλος?

Νομιζω οτι και οι 2 φακοι ειναι πολυ καλοι για τα χρήματά τους. Και εγώ προσανατολιζομαι προς τον 17-50 2.8 για την D90 ..

Ο 28-75 θεωρειται εξαιρετικος φακος -για τα χρηματα του ειδικα- και εχει απασχολησει ουκ ολιγους.
Προσωπικα με φρεναρε το θεμα της αντιπροσωπειας που δεν εχει και την καλυτερη φημη σε συναρτηση του γεγονοτος οτι στο διαδικτυο αναφερονται πολλα σοφτ κομματια.

Αλλα ανεξαρτητα απο ολα αυτα ο φακος ειναι διαμαντακι.

Ο 28-75 θεωρειται εξαιρετικος φακος -για τα χρηματα του ειδικα- και εχει απασχολησει ουκ ολιγους.
Προσωπικα με φρεναρε το θεμα της αντιπροσωπειας που δεν εχει και την καλυτερη φημη σε συναρτηση του γεγονοτος οτι στο διαδικτυο αναφερονται πολλα σοφτ κομματια.

Αλλα ανεξαρτητα απο ολα αυτα ο φακος ειναι διαμαντακι.

Εκτος αν εισαι ατυχος?

Ε ναι.

Τα προβληματα με την αντιπροσωπεια μου αναφερθησαν και απο πολυ μεγαλο ιντερνετικο και οχι μονο καταστημα που εχει ολες τις εταιρειες και πελατες του ειχαν προβληματα με τους φακους της Ταμρον.

To θεμα ρε γαμώτο ειναι οτι εαν σου τύχει καλο κομμάτι o 17-50 ειναι φοβερος φακος.. σκέτο ξυράφι ειδικά εαν τον κλείσεις λιγο (π,χ 1 στοπ)

Και ολα αυτά σε άριστη τιμή..

Ο αντιστοιχος Sigma 18-50 αν και καλύτερα κατασκευασμένος δεν ειναι τόσο καλός οπτικά τουλάχιστον με βαση τα reviews στα γνωστά sites... (slrgear.com , fredmiranda.com, photozone.de)

Μενει να δουμε τον καινουργιο 24-70 της Sigma αλλά με την τιμη που θα εχει το βλέπω δύσκολο στοίχημα να πετύχει ..

Συγνωμη αλλα για τον σιγμα 18-50 εγω θα διαφωνησω.

Τον εχω για την Sigma sd14 που εχω και πραγματικα θα ηθελα να τον εχω και για την 5d markII. Πραγματικα κριμα που ειναι φακος για μικρους αισθητηρες.

Τελικα τον παιρνουμε ή τον αφηνουμε??

Υπαρχει εναλλακτικη λυση σε αυτη την κατηγορια?

Nα παρω εναν 17-85is μεταχειρισμενο, (που βρισκεται ανησυχητικα ευκολα, πολλοι τον δινουν) με 250 ευρω και να περιμενω?

Last edited:

Εγώ θα έλεγα να τον πάρεις. Δεν είναι τόσο ανησυχητικά τα κρούσματα με το qc, εξάλλου πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να πέσεις σε "λεμόνι", ακόμη και στην περίπτωση του 2,5 φορές ακριβότερου EF-S 17-55/2.8is.

Φρόντισε να τον παραγγείλεις από αξιόπιστο κατάστημα, όχι από το ίντερνετ, και να εκφράσεις στον καταστηματάρχη τις επιφυλάξεις σου για το εάν είναι ο φακός που θα πάρεις εντάξει οπτικώς. Ρώτα τον τι γίνεται εάν σου βγει "λεμόνι". Όταν σου έρθει, τον δοκιμάζεις αμέσως, εάν πάλι είναι παραγγελία μέσω ίντερνετ, έχεις εκ του νόμου περιθώριο επιστροφής.

Εγω δεν θα προτεινα παντως παραγγελια εξἀποστασεως. Καλυτερα 10 ευρω παραπανω και απο εναν επαγγελματια που να σε βεβαιωσει οτι σε τυχον ατυχια θα σε καλυψει.

Αυτος ειναι και ο λογος που ειδικα φακους καινουργιους δεν αγοραζω ποτε απο το εξωτερικο η απο το ιντερνετ.

Δε θα ψωνιζα ετσι κι αλλιως κατι από αγνωστο καταστημα.

Ένα άλλο θέμα όμως είναι το πώς καταλαβαινει κάποιος με μικρη εμπειρια στη φωτογραφία και μηδενικη εμπερια σε φακους, αν ένα κομματι είναι ελλατωματικο?

-bye-

Να ανεβασω δειγματα όταν τον παρω και να μου πειτε?

Τι δεν σου αρεσει στον 18-55 is και θα σου το δωσει ο ταμρον? Και εχεις σκοπο να τον κρατησεις η θα ειναι σκαλοπατι για καποιον L σε λιγο καιρο?

Καλα τα review στο νετ, αλλα την τρομερη διαφορα πχ. που αναφερουν ολοι αναμεσα στον παλιο 18-55 και τον νεοτερο με το is εγω δεν την ειδα στο μικρο (και πιθανως λαθασμενο) τεστ που εκανα. Επισης δεν ειδα και την διαφορα αναμεσα στους παραπανω και τον 50ρη 1,8.

Εδω βεβαια τα πραγματα ειναι διαφορετικα, αφου τον ταμρον τον προτεινουν δικοι μας ανθρωποι (Βλασης, send κα) αλλα σε σχεση με τον 18-55 σε ποιους τομεις θα κερδισουμε και πόσο, ωστε να αξιζουν τα 370Ε?

Ρωταω γιατι εγω πηγα και αγορασα τον 18-55 is μη θελοντας να συμβιβαστω ]?με τη μοναδικη - κατα τα φαινομενα - αξιολογη προταση στη μεσαια κατηγορια τιμης...

Τι δεν σου αρεσει στον 18-55 is και θα σου το δωσει ο ταμρον? Και εχεις σκοπο να τον κρατησεις η θα ειναι σκαλοπατι για καποιον L σε λιγο καιρο?

Καλα τα review στο νετ, αλλα την τρομερη διαφορα πχ. που αναφερουν ολοι αναμεσα στον παλιο 18-55 και τον νεοτερο με το is εγω δεν την ειδα στο μικρο (και πιθανως λαθασμενο) τεστ που εκανα. Επισης δεν ειδα και την διαφορα αναμεσα στους παραπανω και τον 50ρη 1,8.

Εδω βεβαια τα πραγματα ειναι διαφορετικα, αφου τον ταμρον τον προτεινουν δικοι μας ανθρωποι (Βλασης, send κα) αλλα σε σχεση με τον 18-55 σε ποιους τομεις θα κερδισουμε και πόσο, ωστε να αξιζουν τα 370Ε?

Ρωταω γιατι εγω πηγα και αγορασα τον 18-55 is μη θελοντας να συμβιβαστω ]?με τη μοναδικη - κατα τα φαινομενα - αξιολογη προταση στη μεσαια κατηγορια τιμης...

Μοναδικη αξιολογη εννοεις τον Ταμρον?

Δεν μπορω να βρω κατι συγκεκριμενο που ΔΕΝ μου αρεσει, στον 18-55is.

Αντιθετα μου αρεσει το is. Και γι αυτο θα τον κρατησω μαλλον.

Ειμαι σε αρχικο σταδιο ακομα, αλλα θα ηθελα κατι λιγο πιο καλο.

Τωρα αν αυτος ειναι τοσο καλυτερος ωστε να αξιζει τα λεφτα του, δεν το ξερω και αυτο ψαχνω να βρω.

Όσο πιο δύσκολες οι συνθήκες, τόσο πιο εύκολα ξεχωρίζει ο καλός φακός.

Τραβήξτε μια φωτο έστω με 7.1 με φυλλωσιές στο άπειρο όχι νετ σε μικρή απόσταση. Δείτε τα άκρα της φωτο σε 100%. Τα ξαναλέμε. Επίσης τα χρώματα του κιτ φακού δεν συγκρίνονται με τα χρώματα των L (με τίποτε, αφού μοιάζουν ξεπλυμένα). Προσωπικά, βλέποντας τις φωτο που έχω από τον παλιό δικό μου 18-55 σε σύγκριση με τους TOKINA 28-80 2.8, CANON 17-40 4.0 TAMRON 17-35 2.8-4.0 (ελάχιστες με αυτό το φακό), δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσουν τα χρώματά του. Το αντίθετο θα έλεγα.

Ο φακός συνεργάζεται πολύ ωραία με τον πολλαπλασιαστή της Tamron, τον SP AF 1.4x (140F 1.4X). Η προσέγγιση στο θέμα αγγίζει τα όρια του μάκρο.
Η εστίαση είναι αρκετά ακριβής, αλλά πλέον, εάν δεν είναι κοντά στην απόσταση που χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως, "κυνηγάει" το θέμα σε όλο το εύρος εστίασης.

Μερικά δείγματα, από την πρώτη ημέρα της Άνοιξης:
αυτόματη εστίαση, Canon 40D, iso800 (είχε αέρα γαρ) όλες με τον 1.4x

145mm (x 1.4= 203mm), f/3.2 (f/4.4 πραγματικό)
attachment.php

151mm (x 1.4 = 211mm), f/2.8 (f/4 πραγματικό)
attachment.php

200mm (x 1.4 = 280mm), f/2.8 (f/4 πραγματικό)
attachment.php

Attachments

• March09_01.jpg
    March09_01.jpg
    191.1 KB · Views: 152
  • March09_02.jpg
    March09_02.jpg
    115.7 KB · Views: 147
  • March09_03.jpg
    March09_03.jpg
    190.5 KB · Views: 149

με αερακι και χωρις τριποδο δεν ειναι ευκολο να παρεις πολλες οξεις εικονες. Εδω νομιζω οτι εκανες καλη δουλεια (και αν ειχες ανεβει και στα 1200 ισως, μπορει λεω να ηταν λιγο καλυτερα. Ο φωτισμος ηταν καλος η μηχανη αντεχει, ε και λιγακι κοκος δεν βλαπτει...).

Τα χρωματα ειναι very natural as usual. To μονοχρωματικο background βοηθαει στο να βγει ενα γλυκο bokeh που ο φακος το εχει βεβαιως.

Παντως ειναι εκπληκτικο ποσο μικρο μπορει να ειναι το εστιακο ευρος στα ανοικτα διαφραγματα και στα μεγαλα μηκη.