Φακοί Tamron

Re: Tamron SP AF 70-200/2.8, σύντομη παρουσίαση

Για το τίμιος, ούτε συζήτηση. Με τιμή γύρω στα 160-170 ευρώ, συνεργάζεται με όλους τους φακούς, είναι λευκός (όχι σαν περιστέρι, αλλά στην απόχρωση των L ;)), ΔΕΝ δίνει εκτροπές (το σημαντικότερο θέμα με τους φτηνούς μετατροπείς κατά τη γνώμη μου) και διατηρεί σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα εικόνας. Προσοχή είναι ο SP, η Ταμρον έχει και φθηνότερη σειρά μετατροπέων (στα 100 ευρώ).

Μερικά ακόμη δείγματα από τον φακό σε συνδυασμό με τον ανωτέρω πολλαπλασιαστή 1.4χ
Σημερινά, από τις εκβολές Αξιού λίγο πριν τον φάρο.

200mm, f/4 (5.6 πραγματικά)
attachment.php

Η συμπίεση της προοπτικής έντονη. Πίσω από τη βάρκα είναι μία από τις πλατφόρμες των μυδάδων (σε αρκετή απόσταση) και πιο πίσω, η Θεσσαλονίκη. Σε 20 χιλιόμετρα ευθεία απόσταση.

Η δεύτερη είναι από ένα γενναίο κροπ 3 περίπου mp (λιγότερο από το 1/3 της αρχικής).

Ομοίως 200mm, f/4
attachment.php

Εκτροπές όπως βλέπετε, μηδέν. Η per pixel απόδοση έχει πέσει κάπως, πάντως ακόμη και σε τέτοια γενναία κροπ δεν το προδίδει.

Attachments

• March09_04.jpg
    March09_04.jpg
    147.2 KB · Views: 146
  • March09_06.jpg
    March09_06.jpg
    191.9 KB · Views: 146

Η ακριβής εστίαση είναι καθοριστική, σε "πυκνό" θέμα εύκολο είναι είναι να μπερδευτεί λιγάκι το σύστημα φακού-πολλαπλασιαστή-μηχανής. Εδώ το σημείο εστίασης είναι κάπως πιο μπροστά, όπως φαίνεται στο κροπ.

attachment.php

attachment.php

200mm, f/5

Attachments

• March09_05.jpg
    March09_05.jpg
    190.6 KB · Views: 145
  • March09_05-crop.jpg
    March09_05-crop.jpg
    182.4 KB · Views: 146

Και φυσικά, όσο και να κροπάρεις, αυτονόητο είναι πως πολλές φορές ούτε τα 280mm (200mm x 1.4) θα φτάσουν.

Resize από κροπ των 4 περίπου mp, 200mm f/4
attachment.php

Attachments

• March09_08.jpg
    March09_08.jpg
    191.5 KB · Views: 148

Εννοείται όλες είναι στο χέρι, νομίζω στα 400iso και με αρκετά υψηλές ταχύτητες.

πολυ καλος φακος ειναι, εχει ωραιο contrast και χρωματα...

Τονίζω, στις παραπάνω λήψεις δοκιμάζεται κυρίως ο πολλαπλασιαστής SP AF 1.4x και η συνεργασία του με τον φακό.

Απάντηση: Re: Tamron SP AF 70-200/2.8, σύντομη παρουσίαση

Τονίζω, στις παραπάνω λήψεις δοκιμάζεται κυρίως ο πολλαπλασιαστής SP AF 1.4x και η συνεργασία του με τον φακό.

Φωτιές που μας βάζεις,πανάθεμά σε !!!:violent-smiley-030:

Πάει από τώρα το δώρο του Πάσχατος..:flipout:

Δημήτρη είναι μεγάλος ο φακός.
Μια και πήρες την MkII θα έλεγα να ρίξεις και μια ματιά στους δύο 70-200/4L της Canon, ειδικά στο μοντέλο με τη σταθεροποίηση εάν μπορείς να διαθέσεις τα χρήματα. Πολύ καλή απόδοση και πολύ πιο μαζεμένες διαστάσεις (παίρνουν φίλτρο 67mm, ενώ όλοι οι 70-200/2.8 παίρνουν 77mm). Είναι και λευκοί.... ό,τι πρέπει για οδοντιάτρους δλδ!

Απάντηση: Re: Tamron SP AF 70-200/2.8, σύντομη παρουσίαση

Δημήτρη είναι μεγάλος ο φακός.
Μια και πήρες την MkII θα έλεγα να ρίξεις και μια ματιά στους δύο 70-200/4L της Canon, ειδικά στο μοντέλο με τη σταθεροποίηση εάν μπορείς να διαθέσεις τα χρήματα. Πολύ καλή απόδοση και πολύ πιο μαζεμένες διαστάσεις (παίρνουν φίλτρο 67mm, ενώ όλοι οι 70-200/2.8 παίρνουν 77mm). Είναι και λευκοί.... ό,τι πρέπει για οδοντιάτρους δλδ!
Ποιος ειναι οδοντιατρος ?

Νατονα. Βρηκε πελατη!!:flipout:

ο Ιωαννου.

και μιας και το ανεφερες ρε Τασο......ο ταμρον ειναι μαυρος ...εχεις βαλει ενα λευκο ανταπτορα αναμεσα σε μαυρα σωματα?
:tdown:

και μιας και το ανεφερες ρε Τασο......ο ταμρον ειναι μαυρος ...εχεις βαλει ενα λευκο ανταπτορα αναμεσα σε μαυρα σωματα?
:tdown:

ΠΑΟΚ ίσως; :grinning-smiley-043

ΠΑΟΚ ίσως; :grinning-smiley-043

Μπα. Στο δημοτικό, ήμουν Αρειανάρα -bye-

Μετά ούτε που ασχολήθηκα. Απλώς ξέρω ότι ο Άρης παίζει στο Χαριλάου :flipout:

Λευκός ο πολλαπλασιαστής, τι πειράζει? Για μόδα πηγαίνουμε? Εξάλλου σχεδόν ένα δαχτυλίδι είναι, τόσο λεπτός

Μπα. Στο δημοτικό, ήμουν Αρειανάρα -bye-

Κατά συνέπεια τα κιτρινόμαυρα λουριά της Nikon θα ήταν μονόδρομος για σένα! ;)

Λευκός ο πολλαπλασιαστής, τι πειράζει? Για μόδα πηγαίνουμε? Εξάλλου σχεδόν ένα δαχτυλίδι είναι, τόσο λεπτός

Ίσως να πηγαίνουμε και για μόδα, δεν είμαι και τόσο σίγουρος πια...!
Όταν είδα την Pentax K200 στην ασημί της έκδοση, κάτι μέσα μου είπε σθεναρά ΟΧΙ, αν και ήταν προφανές ότι το μηχάνημα θα έκανε ακριβώς την ίδια δουλειά! Περίμενα μέχρι που φέρανε την κλασσική μαύρη.
Νομίζω η όποια αισθητική του καθενός μας δεν περιορίζεται σε ένα τομέα, π.χ. μόνο στο φωτογραφικό κάδρο, αλλά περνάει σαν στάση ζωής...

Κατά συνέπεια τα κιτρινόμαυρα λουριά της Nikon θα ήταν μονόδρομος για σένα! ;)

Ίσως να πηγαίνουμε και για μόδα, δεν είμαι και τόσο σίγουρος πια...!
Όταν είδα την Pentax K200 στην ασημί της έκδοση, κάτι μέσα μου είπε σθεναρά ΟΧΙ, αν και ήταν προφανές ότι το μηχάνημα θα έκανε ακριβώς την ίδια δουλειά! Περίμενα μέχρι που φέρανε την κλασσική μαύρη.
Νομίζω η όποια αισθητική του καθενός μας δεν περιορίζεται σε ένα τομέα, π.χ. μόνο στο φωτογραφικό κάδρο, αλλά περνάει σαν στάση ζωής...

Έχω ένα κίτρινο λουρί ΝΙΚΟΝ που γράφει και d700 σε αποθήκευση. Μπαίνει και σε CANON.

:antlers::antlers:

Τι κιτρινόμαυρα και κοκκινόμαυρα και λουριά και πράσινα άλογα.

Μία είναι η μηχανή, σε κλασικό μαύρο:

6x7_01.jpg