Φακός all around για Canon 550D.

Απάντηση: Re: Φακός all around για Canon 550D.

αν ο λόγος για τα 200+ εστιακό μήκος είναι οι καντήλες του μικρού, τότε υπάρχει λύση, όχι σε επίπεδο εξοπλισμού, αλλά συμπεριφοράς.

Οι δύσκολες περιπτώσεις ισοδυναμούν με το να πάρει μια πέτρα και να σε χτυπήσει ή ένα μικρό ή μεγάλο παιχνίδι και να σου φέρει στο κεφάλι, ή ακόμη χειρότερο να σπαράζει στο κλάμα και να χτυπά το κεφάλι του στο τσιμεντένιο δάπεδο ή να πέφτει από τη βιβλιοθήκη στο πάτωμα.

Αν ναι, τότε εγώ δεν θα συνέχιζα να κυκλοφορώ με μηχανή κοντά του. Θα χαιρόμουν το μικρό κι όχι τη λήψη.

Αν πρόκειται για πιο ελαφρές περιπτώσεις, τότε θα πρέπει να χαλαρώσεις τον μικρό. Δηλαδή;;;;

Απλώς θα πάρεις τη μηχανή και θα κάθεσαι εκεί που παίζει, χωρίς να του μιλάς και χωρίς να τον τραβάς. Ο μικρός μάλλον βγάζει καντήλες, διότι νομίζει ότι την προσοχή σου αποσπά η μηχανή, κι όχι ο ίδιος, άρα τη βλέπει ανταγωνιστικά. Αν λοιπόν κάθεσαι μαζί του ή κοντά του με τη μηχανή στα χέρια σου ή στα πόδια σου, χωρίς να τον τραβάς, τότε από ένα σημείο και μετά (ίσως 10 λεπτά ίσως μια ώρα) θα πάψει να προσέχει τη μηχανή. Ταυτόχρονα όμως εσύ θα τον έχεις μελετήσει, τη συμπεριφορά του και τις εκφράσεις του, άρα θα ξέρεις τί θέλεις να τραβήξεις.... Έτσι επιλέγεις και τραβάς. Χωρίς φλας εννοείται και χωρίς να του μιλήσεις.... Τραβάς, δεν μιλάς, δεν κοιτάς την οθόνη της μηχανής. Κάθεσαι πάλι.... τον παρατηρείς... ξανατραβάς....

Σε άλλη περίπτωση εσύ επιλέγεις τη σκηνή που θα στήσεις και θα τον τραβήξεις. Π.χ. την ώρα που πίνει νερό, ή την ώρα που βλέπει τηλεόραση, ή την ώρα που κλαίει ( ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΡΟΣΟΧΗ με κανένα τρόπο δεν ρίχνουμε χαστούκι στο παιδί για να το βγάλουμε φωτογραφία κλαμμένο, θα μισήσει τη φωτογράφηση, ή την ώρα που ανοίγει ένα δώρο....

Πές μας αν εντάσεται σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες κι επανερχόμαστε...

Βλάση κλαίω!!! :flipout::flipout::flipout:

Είναι μια ενδιάμεση κατάσταση ο μικρός, απο αυτές που φτάνω στο συμπέρασμα να λέω οτι πρέπει να παίρνει τρυπάκια....
Κι εξηγούμαι,
όχι δεν έχω νεύρα τσατίλες φωνές κλάματα κλπ όμορφα.
Έχω όμως το εξής κουλό..
Πηγαίνω εκεί που παίζει, τραβάω μια δυο φωτογραφίες και με το που με παίρνει χαμπάρι σταματάει να ασχολείται κι έρχεται κοντά μου και βάζει το χέρι του μπροστά στον φακό και μου λέει οτι δεν θέλει να τον βγάζω φωτογραφίες.
Αν του πω οκ, δεν θα βγάλω άλλες, πάει να συνεχίσει το παιχνίδι του αλλά έχει τον νου του σ' εμένα και μόλις διαπιστώσει οτι πάω να τραβήξω μου γυρνάει την πλάτη και μου λέει να μην βγάλω άλλες.
Στην περίπτωση που καταφέρω να βγάλω μια φωτογραφία της προκοπής, θέλει απαραιτήτως να την δει στην οθόνη και κάθεται και καμαρώνει τα μούτρα του σαν γύφτικο σκεπάρνι.
Go figure....

Dalanik, είναι κορυφαίος φακός καμία αντίρρηση.

Με προβληματίζει το γεγονός όμως οτι πολλοί έχουν παρατήσει το άθλημα της dslr γιατί τους κούρασε το να κουβαλάνε 2 φακούς και να πρέπει να τους αλλάζουν κλπ κλπ.

Re: Απάντηση: Re: Φακός all around για Canon 550D.

Βλάση κλαίω!!! :flipout::flipout::flipout:

Είναι μια ενδιάμεση κατάσταση ο μικρός, απο αυτές που φτάνω στο συμπέρασμα να λέω οτι πρέπει να παίρνει τρυπάκια....
Κι εξηγούμαι,
όχι δεν έχω νεύρα τσατίλες φωνές κλάματα κλπ όμορφα.
Έχω όμως το εξής κουλό..
Πηγαίνω εκεί που παίζει, τραβάω μια δυο φωτογραφίες και με το που με παίρνει χαμπάρι σταματάει να ασχολείται κι έρχεται κοντά μου και βάζει το χέρι του μπροστά στον φακό και μου λέει οτι δεν θέλει να τον βγάζω φωτογραφίες.
Αν του πω οκ, δεν θα βγάλω άλλες, πάει να συνεχίσει το παιχνίδι του αλλά έχει τον νου του σ' εμένα και μόλις διαπιστώσει οτι πάω να τραβήξω μου γυρνάει την πλάτη και μου λέει να μην βγάλω άλλες.
Στην περίπτωση που καταφέρω να βγάλω μια φωτογραφία της προκοπής, θέλει απαραιτήτως να την δει στην οθόνη και κάθεται και καμαρώνει τα μούτρα του σαν γύφτικο σκεπάρνι.
Go figure....

υπάρχει και η λύση να καθίσεις να μιλήσετε και να συμφωνήσετε σε κάποια πράγματα. Π.χ. τράβα μια φωτο με το χέρι του πάνω στο φακό. Και μια άλλη, πετυχημένη. Μετά βάλτον μπροστά στο μόνιτορ και δείξε του τη μια και την άλλη. Επίσης πές του ότι δεν θέλεις, ή δεν επιδιώκεις να τον ρεζιλέψεις, δηλ. να τραβήξεις φωτο του σε στάση που δεν θέλει ο ίδιος, αλλά σε στάση που επιθυμεί ο ίδιος. Πές του να σου δείξει τη στάση που θα ήθελε εκείνος... βάλτον να διαλέξει στάσεις. θα έχεις αποτέλεσμα.

ΥΣΤ. Δεν πιάνει πάντα, να ξέρεις. Π.χ. εγώ του ζήτησα να μου δείξει τη στάση και μετά από ένα λεπτό είδα το πολύφωτο στο πάτωμα. Όπως κατάλαβες ήθελε εκεί πάνω ..... στο πολύφωτο (ήταν 3.5 ο Αλέξης). Αργότερα, καλοκαίρι ήταν δοκίμασα και πάλι σε κάμπινγκ. Του είπα να μου δείξει τί ήθελε να κάνει την ώρα που θα τον τραβούσα..... εκείνος πήγε σε μια πινακίδα με όριο ταχύτητας (15) και άρχισε να την ταρακουνά. Κι ήταν δίπλα σε ένα ολοκαίνουργιο SKODA OCTAVIA 4X4 STATION. Η φωτο που τράβηξα έδειχνε ένα μπαμπά εκτός εαυτού να μπαίνει μεταξύ του Αλέξη και του SKODA.... Ο Αλέξης ήταν 4. Την τρίτη φορά αν θυμάμαι καλά, μου ζήτησε να τον τραβήξω μια φωτο την ώρα που κυνηγούσε σκύλους. Ενθουσιάστηκα, αλλά το έβαλα στα πόδια, όταν είδα ότι τα σκυλιά (3-4 δεν πρόλαβα να μετρήσω ή να βγάλω τη φωτο) έρχονταν τρέχοντας και γαβγίζοντας προς τα μένα. Φυσικά μου έβαλε τις φωνές ο Αλέξης.... ήταν 5.

Έκτοτε τον τραβώ πολλές την ώρα που παίζει μπάλα.... Φίου!!!!!!

κι εμένα είναι 3.5 και δίδυμος (για πρώτη φορά στην ζωή μου αρχίζω να πιστεύω οτι τα ζώδια έχουν και μια δόση αλήθειας) και δεν βγαίνει συνεννόηση Βλάση, την μια θέλει άσπρο και το αμέσως επόμενο λεπτό θέλει μαύρο.

βέβαια το μαμήσαμε λίγο το θέμα με τα πιτσιρίκια μας.

Με φακό τι θα κάνω??? LOL

Τι εννοείς να κουβαλάνε? Εγώ για την οικογένεια τη θέλω! Το βαλιτσάκι της με δεύτερη μπαταρία και εξαρτήματα σύνολο 2-3 κιλά...

Κάτι έχω χάσει?

Για την "ακινησία" του δικού μου (4,5ετών) έχω δοκιμάσει τα πάντα...
Και την προσαρμογή που λέει ο Βλάσης και του την έδωσα να βγάλει φωτογραφίες και τις είδαμε μαζί στη tv (και αυτός γύφτικο σκεπάρνι... τυχαίο? δε νομίζω!)... τίποτα.

1 στις δέκα τον πετυχαίνω...

Μάλλον το σωστότερο θα ήταν να πήγαινε συχνότερα στις κούνιες να ξεσκάει γιατί όλα αυτά από τη κλεισούρα γίνονται.... στις διακοπές που λύσαγε όλη μέρα στη θάλασσα ήταν κύριος για παράδειγμα... Μέχρι και φωτογραφία στο τραπέζι να τρώει του τράβηξα...:flipout:

Επίσης παιδιά ξέρει κανείς αν παίζουν μαιμού φακοί?

Εννοώ οτι ξέρω ανθρώπους που τους κούρασε το βάλε βγάλε φακό, το άγχος να προλάβουν να αλλάξουν φακό, η τσατίλα του να χάνουν κάποιες λήψεις γιατί είχαν φορεμένο τον λάθος φακό και δεν πρόλαβαν να βάλουν τον σωστό κλπ κλπ.

Κι έτσι, έχουν παρατήσει μηχανή και φακούς στην ντουλάπα και βολεύονται με μια compact super zoom.

Re: Απάντηση: Φακός all around για Canon 550D.

Εννοώ οτι ξέρω ανθρώπους που τους κούρασε το βάλε βγάλε φακό, το άγχος να προλάβουν να αλλάξουν φακό, η τσατίλα του να χάνουν κάποιες λήψεις γιατί είχαν φορεμένο τον λάθος φακό και δεν πρόλαβαν να βάλουν τον σωστό κλπ κλπ.

Κι έτσι, έχουν παρατήσει μηχανή και φακούς στην ντουλάπα και βολεύονται με μια compact super zoom.

Εχω μια υποψία οτι το προεδριλικι στο κομμα των αναποφάσιστων σε εχει επηρεάσει :flipout:

Κανε το βήμα και δεν θα μετανοιώσεις !!!

Ο ορισμός του allround φακού είναι κάποιος από τους 15-85, 17-70. Άρα οι προτάσεις μου παραμένουν.

Όχι μαιμούδες φακοί δεν υπάρχουν στα φωτογραφικά καταστήματα ούτε της Ευρώπης, ούτε των ΗΠΑ...

Dalanik, είναι κορυφαίος φακός καμία αντίρρηση.

Με προβληματίζει το γεγονός όμως οτι πολλοί έχουν παρατήσει το άθλημα της dslr γιατί τους κούρασε το να κουβαλάνε 2 φακούς και να πρέπει να τους αλλάζουν κλπ κλπ.

Γνώμη μου, που την εφαρμόζω με τούς αντίστοιχους φακούς:

-Canon 18-200 (http://www.dpreview.com/lensreviews/canon_18-200_3p5-5p6_is_c16/ ) για εξωτερική χρήση με φώς ημέρας.
Για διαφράγματα ημέρας (f/8 - f/11) , μάλλον δέν χρειάζεσαι τίποτα καλύτερο, εφόσον μιλάμε για εκτυπώσεις μέχρι 50Χ70. Και δέν χρειάζεται να τον αλλάζεις, καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας.

-Canon 17-55/2.8 IS για όλες τις εσωτερικές λήψεις και για βραδυνές βόλτες.
Έχω τον Nikkor 24-70/2.8 και νοιώθω οτι, στις εντός σπιτιού λήψεις τουλάχιστον, ο Nikkor 17-55/2.8 μου λείπει πολύ...

Στην περίπτωσή σου τώρα με το μικρό, θα φρόντιζα πρώτα να πάρω τον 17-55/2.8 ώστε να μή χάνω τα παιδικά δευτερόλεπτα της ζωής του, και σε δεύτερη φάση τον 18-200 για τις βόλτες και τις εκδρομές μου.

Αυτά... και να τον χαίρεσαι!
Μερίμνησε όμως ώστε, να μπορείς να τον θυμάσαι κιόλας όπως είναι σήμερα, καθώς και να έχεις (να υπάρχουν) για να του αφήσεις παρακαταθήκη τις παιδικές του φωτογραφίες όταν μεγαλώσει.

Και μεγαλώνουν πολύ γρήγορα τα σκασμένα...
Για πότε τριαντάρησε η μεγάλη μου, χαμπάρι δέν πήρα!

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Φακός all around για Canon 550D.

Εχω μια υποψία οτι το προεδριλικι στο κομμα των αναποφάσιστων σε εχει επηρεάσει :flipout:

Κανε το βήμα και δεν θα μετανοιώσεις !!!

Δεδομένο!

Τραβάω μερικές φορές με την D90 του αδερφού μου και μετά κοιτάζω την G9 και με πιάνει απογοήτευση.
Η απόφαση μου είναι δεδομένη (και οι πιστωτικές ακριβώς δίπλα μου :D )

Μένει να δω τι θα αποφασίσω για φακούς και τέλος..

Re: Απάντηση: Re: Φακός all around για Cannon 550D.

θέλω τουλάχιστον απο 200 και πάνω.. το 135 μου φαντάζει πολύ λίγο..

Το 135 σε κροπ και πολυ ειναι... στο λεω εγω, που εχω μονιμα στη μηχανη μου τον 70-300.

Περαν της χαμηλης ποιοτητας στα μεγαλα μηκη, υπαρχει και ο παραγοντας... αποσταση...! για να κανεις χρηση πανω απο 200mm, πρεπει να εστιαζεις σε 30 μετρα και πανω αποσταση... και να μην υπαρχει εμποδιο αναμεσα, πραγμα οχι τοσο ευκολο, αν δε το ζησεις...:violent-smiley-030:

Δυσκολα θα πετυχεις σε καλη φαση τον μικρο, αν τον παρατηρεις απο τοσο μακρια...

Επισης... εχεις κινουμενο θεμα... μονη λυση ο γρηγορος φακος, αρα μικρο f, αρα τουλαχιστον 2,8 ακομα και μερα... δε θα εισαι παντα σε νταλα ηλιο και στην σκια με διαφραγμα 5,6 οι ταχυτητες πεφτουν πολυ...

Επισης, εχεις μηχανη κροπ και πολλα μεγαπιξελ... κοινως μπορεις να κροπαρεις και αντι με 200 να τραβας με 100mm εχοντας φακο 70ρη.

Ο 15 - 85 που λεει ο Βλασσης ειναι πολυ καλος για τουριστικη φωτογραφια.. δυσκολα θα χρειαστεις μεγαλυτερο ζουμ.
Οι 18-200+ εχουν περισσοτερα mm, μπορει να ειναι φτηνοτεροι, αλλα πιθανολογω (ο Βλασσης ειναι σιγουρος) οτι ειναι χειροτεροι οπτικα και σιγουρα με χειροτερη εστιαση απο το usm της κανον (και πιο αργη και οχι τοσο ακριβειας).

Ο 50ρης 1,4 ειναι νομιζω ιδανικος για τον μικρο... μικρος και αυτος, φωτεινος, usm. Mε τη δυνατοτητα κροπαρισματος, μπορεις να πετυχεις καλες φασεις, σε ανυποψιαστες στιγμες.

Αν επιμενεις σε ζουμ φωτεινο, πας σε οτι εχει 2,8 και ξεχνας τα πολλα mm.

Μήπως να το ξανασκεφτείς κανα δεκάλεπτο;
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EF-S-17-55mm-f-2.8-IS-USM-Lens-Review.aspx

Πολύ σκοτεινό το 3,5 - 5,6 για εσωτερικές άφλασες...

Ό,τι κι άν αποφασίσεις, με γειά και καλές λήψεις.

δίκιο έχεις αλλά τα 900+  που ήθελε ο άλλος που πρότεινες μου φάνηκαν πάρα πολλά. Θα ήθελα πάρα πολύ να ξεκινούσε ο συγκεκριμένος από 2.8 αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σ'αυτην την ζωή. Τώρα τον παρήγγειλα κι ελπίζω να μην το μετανοιώσω. Θα φανεί στην πορεία.. Ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια όλα τα παιδιά! :D

Συγγνώμη για το off topic (θα το διαγράψω σε λίγο).

Κύριε Βλασίδη.Προσπαθώ να σας στείλω pm αλλά δεν μου επιτρέπει γιατί δεν έχετε ελεύθερο χώρο.

petran, θα σε ξαναμπερδέψω λίγο, αλλά μήπως να προτιμούσες τον 17-50 της tamron?

Όταν λεμε ότι έχει αρχό af μη φαντάζεσαι ότι είναι και...compact.

Στην πράξη δεν έχει μεγάλη διαφορά από τον 17-40 της canon σε αυτό τον τομέα.

Είναι βέβαια θορυβώδης σε σχέση με τους usm της canon, αλλά είναι φακός διαμάντι-ξυράφι.

Σχετικά με το af πάλι, όταν θέλω να τραβήξω "καλές" φωτό δεν το αφήνω στο auto αλλά το γυρίζω στο χειροκίνητο για να κάνω αυτό που θέλω.

ρε παιδια για να καταλαβω κι εγω κατι....δηλαδη ολοι αυτοι οι φακοι που λετε οι 17-50 , 15-85 κτλπ θεωρουνται all around???

οχι οτι δεν ειναι καλοι αλλα alla around δεν ειναι...