Φακός all around για Canon 550D.

Re: Απάντηση: Φακός all around για Canon 550D.

δεν είναι χρήσιμη όμως?
ή για να το πω αλλιώς, είναι τόσο χειρότερος αυτός με την σταθεροποίηση σε σχέση με τον απλό έτσι ώστε να προτιμήσω τον απλό?

το χέρι μου δεν είναι καθόλου σταθερό....

Δεν ειπα οτι ειναι χειροτερος , αυτο δεν το γνωριζω , απλα να το προσεξεις εσυ γιατι κατι πρωτα δειγματα που ειχα δει σε καποια τυχαια σελιδα δεν ηταν αυτα που περιμενα.Δεν θα βασιζομουν με τιποτα σε αυτο .
Για τον απλο μπορω να πω οτι ειναι θεικος εκτος απο το εχει λιγο CAS παραπανω τερμα ανοιχτος στο 17 αλλα αυτο ισως ειναι κοινο προβλημα.

δεν είναι χρήσιμη όμως?
ή για να το πω αλλιώς, είναι τόσο χειρότερος αυτός με την σταθεροποίηση σε σχέση με τον απλό έτσι ώστε να προτιμήσω τον απλό?

το χέρι μου δεν είναι καθόλου σταθερό....

Στα μικρά εστιακά μηκη η σταθεροποίηση (αν και βοηθάει) δεν ειναι τόσο σημαντική οσο σε εναν π.χ τηλεφακό. Νομιζω ομως οτι ο VC εχει και ελαφρά καλύτερη οπτική απόδοση και κατασκευή απο την έκδοση χωρις σταθεροποιηση. Παντως οποια εκδοση και να πάρεις θα μεινεις ευχαριστημένος

http://www.photozone.de/canon-eos/482-tamron_1750_28vc_canon?start=1

http://www.photozone.de/canon-eos/425-canon_1755_28is_50d?start=1

Eδώ ένα ακόμη τέστ που δείχνει όμως καλύτερο τον canon . Βέβαια έχει και διπλή τιμή.

Τελικα μαλλον σωστη ηταν η εντυπωση απο τα δειγματα γιατι αυτος ειναι ο VC.
O απλος παιρνει εδω την ιδια βαθμολογια με τον 17-55 αν και δεν διαβασα γιατι.

Στα μικρά εστιακά μηκη η σταθεροποίηση (αν και βοηθάει) δεν ειναι τόσο σημαντική οσο σε εναν π.χ τηλεφακό. Νομιζω ομως οτι ο VC εχει και ελαφρά καλύτερη οπτική απόδοση και κατασκευή απο την έκδοση χωρις σταθεροποιηση. Παντως οποια εκδοση και να πάρεις θα μεινεις ευχαριστημένος

Μαλλον βγαζουν λιγο χειροτερο τον VC απο τον απλο , αλλα δεν το εχω ψαξει ποσο και που.

Λοιπόοοοοοοοοοον....

καταρχάς να σας πω οτι άλλαξα την παραγγελία και τελικά αυτός που επέλεξα είναι ο tamron 17-50 2,8 με την σταθεροποίηση γιατί δεν εμπιστεύομαι καθόλου -μα καθόλου- το χέρι μου!

Τα άσχημα νέα είναι οτι η μηχανή δεν είναι ετοιμοπαράδοτη καθότι υπάρχει πανευρωπαϊκή έλλειψη και θεωρητικά θα παραδοθούν στα καταστήματα μηχανές στο τέλος του μήνα.

Θεωρώ οτι εδώ έχω κλείσει για αρχή και θέλω να σας ευχαριστήσω και πάλι όλους για την πολύτιμη βοήθειά σας! :2thumb22sup:

υ.γ Θα χρειαστώ την βοήθεια σας για κάρτα μνήμης και τσάντα μεταφοράς αλλά αυτά θα τα πούμε σε άλλα θέματα.

Καλοριζικη , πολυ καλο πακετο ιδιαιτερα για βιντεο .

Να σου πω κι εγω τη γνωμη μου, που εχω περασει απο το ιδιο σταδιο.

Μετα το φακο του κιτ στην 450 μου, χρησιμοποιησα για λιγο τον 17-85. Οι εντυπωσεις μου πολυ καλες απο τη γενικοτερη αισθηση και την ποιοτητα κατασκευης, αλλα οπτικα δεν μου αρεσε καθολου. Και να μου τον χαριζαν δεν θα τον επαιρνα.

Μετα απο προταση πολλων εδω, κατεληξα να παρω τον Ταμρον 17-50 χωρις σταθεροποιηση (τοτε δεν υπηρχε). Πολυ καλος οπτικα, το 2.8 ειναι αλλη αισθηση, κατασκευη και AF χειροτερα απο τον 17-85. Στα 12 ΜΡ ειναι ΟΚ, στα 18 των νεων αισθητηρων δεν γνωριζω.

Αν τοτε υπηρχε ο 15-85 θα τον επαιρνα αβλεπι. Κυριως λογω του 15, αλλα και επειδη (λενε οτι) ειναι πολυ καλος οπτικα. Το 15 απο 17 ειναι μεγαλη διαφορα. Το 1-2 στοπ που χανεις λογω διαφραγματος τα κερδιζεις απο τα ψηλα ISO.

Οσο για τις φωτογραφιες σε εσωτερικο χωρο με λιγο φως, ειναι εντυπωσιακο το οτι μπορεις να τις βγαλεις. Αυτες θα ειναι καθημερινες εως αδιαφορες. Ποτε καμια τετοια φωτογραφια δεν τυπωσα για να μπει σε κορνιζα στο σπιτι των παππουδων και δεν εβαλα για screensaver στους υπολογιστες μου. Απλα τις εβγαλα και "καμαρωσα" για το ανοιχτο διαφραγμα. Γενικα ειμαι φαν των φωτεινων φακων και του bokeh. Αλλα δεν προσφερουν κατι παραπανω απο "παιχνιδι". Με εναν 50/1.8 του κατοσταρικου για συμπληρωμα εισαι ΟΚ ακομα και για βιντεο.

Στα 85mm, το f/5.6 δινει αρκετο ξεφονταρισμα αν υπαρχει μια αποσταση απο το φοντο.

Και οταν λεμε All around φακος εννουμε για καθημερινη-τουριστικη χρηση. Οχι ενα φακο που τα κανει ολα εις βαρος της ποιοτητας. Και για τετοιος ο 15-85 ειναι πολυ καλος κατα τη γνωμη μου. Θα σου προτεινα να ξαναλλαξεις την παραγγελια...

Ο 17-55/2.8 στην τιμη αυτη δεν αξιζει. Παιρνεις τον Ταμρον με τα μισα.

Last edited:
Μα τον tamron 17-50 2.8 πήρα.

υ.γ Ή κάτι δεν έγραψες καλά εσύ ή εγώ στο τέλος κάπου σ' έχασα φίλε vasada.

Μετα απο προταση πολλων εδω, κατεληξα να παρω τον Ταμρον 17-50 χωρις σταθεροποιηση (τοτε δεν υπηρχε). .... Στα 12 ΜΡ ειναι ΟΚ, στα 18 των νεων αισθητηρων δεν γνωριζω.

Αν τοτε υπηρχε ο 15-85 θα τον επαιρνα αβλεπι. .....

Οσο για τις φωτογραφιες σε εσωτερικο χωρο με λιγο φως, ειναι εντυπωσιακο το οτι μπορεις να τις βγαλεις. Αυτες θα ειναι καθημερινες εως αδιαφορες. ....

...ο 15-85 ειναι πολυ καλος κατα τη γνωμη μου. Θα σου προτεινα να ξαναλλαξεις την παραγγελια...

Ο 17-55/2.8 στην τιμη αυτη δεν αξιζει. Παιρνεις τον Ταμρον με τα μισα.

Προφανως σας μπερδεψε η τελευταια προταση...
Η σειρα ειναι 15-85, Ταμρον, 17-55...

Θα κρατουσα τη σειρα, παρα το παραπανω κοστος του 15-85.
Αλλα ο Ταμρον ειναι πολυ καλη εναλλακτικη, με μονη επιφυλαξη τα 18ΜΡ.

Απάντηση: Re: Φακός all around για Canon 550D.

Θα κρατουσα τη σειρα, παρα το παραπανω κοστος του 15-85.
Αλλα ο Ταμρον ειναι πολυ καλη εναλλακτικη, με μονη επιφυλαξη τα 18ΜΡ.

Τα οποία δημιουργούν κάποιο πρόβλημα ή απλά δεν τα εκμεταλεύται σωστά ο φακός???

-bye-

Λοιπόοοοοοοοοοον....

καταρχάς να σας πω οτι άλλαξα την παραγγελία και τελικά αυτός που επέλεξα είναι ο tamron 17-50 2,8 με την σταθεροποίηση γιατί δεν εμπιστεύομαι καθόλου -μα καθόλου- το χέρι μου!

Τα άσχημα νέα είναι οτι η μηχανή δεν είναι ετοιμοπαράδοτη καθότι υπάρχει πανευρωπαϊκή έλλειψη και θεωρητικά θα παραδοθούν στα καταστήματα μηχανές στο τέλος του μήνα.

Θεωρώ οτι εδώ έχω κλείσει για αρχή και θέλω να σας ευχαριστήσω και πάλι όλους για την πολύτιμη βοήθειά σας! :2thumb22sup:

υ.γ Θα χρειαστώ την βοήθεια σας για κάρτα μνήμης και τσάντα μεταφοράς αλλά αυτά θα τα πούμε σε άλλα θέματα.

Για να σε καθησυχάσω θα σου πώ απλώς πως ο Tamron 17-50 (ο απλός) είναι καλύτερος οπτικά απο τον αντίστοιχο 17-55 Nikkor. Tους έχω και τους δύο - μάλλον τους είχα γιατί τον Nikkor τόν έδωσα ( έπιασε καλή τιμή ο μπαγάσας).
Βέβαια σε ποιότητα κατασκευής είναι ανώτερος απο τον tamron.

Re: Απάντηση: Re: Φακός all around για Canon 550D.

Τα οποία δημιουργούν κάποιο πρόβλημα ή απλά δεν τα εκμεταλεύται σωστά ο φακός???

-bye-

Περισσευουν τα ΜΡ, δεν λειπει κατι απο το φακο. Απλα ο 15-85 ειναι νεοτερη σχεδιαση, πιθανοτατα με το μυαλο στα πολλα ΜΡ.

PETRAN πάρε τον Tamron και μην μπερδεύεσαι περισσότερο. Ειναι αριστος φακός και δεν θα τον προβληματίσουν τα 18Mp

Καθε μερα που περνάει σημαινει χαμένες φωτογραφίες. Τα χρονια αυτά των παιδιών μας ειναι μαγικά με πλουτο εικονων και παραστάσεων που δεν αξιζει να τα χανουμε διυλίζοντας τον κόνωπα σε λεπτομέρειες...