Φακός/φώς για ποδήλατο

Ρε παιδια εχω παραγγειλει απο Manafont μια βαση ποδηλατου για φακο.Μου εγινε dispatched στις 20 Φεβ και δεν εχω παρει τιποτα ακομα.Να κανω dispute να τελειωνω γιατι δεν βλεπω να ερχεται κατι?

Από Κίνα, φως έκανε να έρθει 4 εβδομάδες. Το στέλνουν με απλό ταχυδρομείο οπότε κάνει περίπου 1 μήνα με 40 ημέρες.
 
Παλιοτερα ο uf-2100 ήταν ότι πρέπει για το ποδήλατο με κόστος απο κίνα και ebay 15$-20$ σε όχι πολυ ακριβότερο τί μπορεί να βρεί κανείς σήμερα?
 
Το ίδιο με 10$ από dinodirect!χαχαχα
Απλά δε ξέρω αν υπάρχει ακόμη αυτή η προσφορά!
Φυσικά θα πρότεινα κάτι σε πιο ποιοτικό ανάλογα το budget!
Bέβαια ο 2100 με κύκλωμα τύπου 7135 ή άλλο ανεβαίνει πολύ σε επίπεδο!
 
http://www.intl-outdoor.com/amc71358-5mode-circuit-board-nanjg-105c-p-216.html

Mε 8 τσιπάκια, 0,35 αμπέρ δινει το καθένα, σύνολο δλδ 2,8. Όσα αφαιρέσεις τόσο ρεύμα δίνει, δλδ αν αφήσεις 4 έχεις 1,4αμπέρ.

Ευχαριστώ για το link Και τις πληροφορίες. Πως μπορώ να το αναζητήσω στο ebay,δλδ τι γράφω στο search? Υπάρχει στο Manafont κατι αντίστοιχο? Είναι επίφοβο αναλογα απο που θα το πάρεις? π.χ buyincoins ή διαφοροι πωλητές στο ebay?
 
Ευχαριστώ! Πως διαλέγω mode? πχ αυτο που έχει μονο high-mid-low? Παίρνω το συγκεκριμένο? ή υποστιριζουν όλα τα Modes και απλά το τροποποιώ αναλογως με το ποιο Mode θέλω?
 
με αυτόν τον driver θα έχει και καλύτερη απόδοση η μπαταρία? (καλύτερο efficiency?)
 
Ναι, και ανάλογα βέβαια τα γούστα σου. ΓΙα παράδειγμα εγώ το βάζω στα 1,4αμπέρ, είναι υπέραρκετά για μένα για ποδήλατο, για διάρκεια 2+ώρες με μια καλή 2900-3100mah!
 
H παραγγελία έγινε, μενει να δουμε πόσο εύκολη θα είναι η όλη διαδικασία!
 
Παιδες, μετα απο αρκετες δοκιμες με καμμια δεκαρια φακους 1ΑΑ και 2ΑΑ, κατεληξα οτι, για μενα, ο ιδανικος φακος ποδηλατου ειναι ο 1xAA Fenix LD10 (~100lumens ~1.5 ωρα) με δευτερο τον LD20 (~180lumens ~2ωρες).

Τα κριτηρια ηταν λιγα, αναλογιζομενος κυριως την χρηστικοτητα, την αξιοπιστια εναντι των κραδασμων, την διαρκεια της μπαταριας και την στεγανοτητα του φακου απο νερο/σκονη.

-ΑΑ οπωσδηποτε, και για ασφαλεια και για ευκολη αντικατασταση/αγορα.
-Γερη κατασκευη ιδιως του εσωτερικου συστηματος λογω των κραδασμων. Δεν θες να σε αφησει το φακουδακι λογω κακων κολλησεων..
-Ευκολη αλλαγη σκαλων αλλα κυριως ευκολη ενεργοποιηση strobe για ωρα αναγκης..
-στεγανος

Ολα αυτα τα ειχαν οι 2 Fenix LD20/10 (οχι οι LD22/LD12) αλλα κυριως χρηστικοτητα πανω στο ποδηλατο: Mε ενα πατημα αναβουν, με ενα μισο πατημα αναβει το strobe και με ενα γυρισμα στο σωμα αλλαζει σκαλα.

Τους πιανω με το αξιοπιστο Fenix bicycle mount απο την κεφαλη για αμεση προσβαση σε αλλες σκαλες αν χρειαστει. Προτιμω τον μικρο LD10 διοτι και η φωτεινοτητα μου ειναι αρκετη και το μεγεθος βολευει μια χαρα.

fenix.jpg
 
έχω την ίδια βάση, με μία μικρή μοντίφα ώστε να φύγει ο τζόγος που έχει, αλλα με τον ΤΚ21. Η 18650 κρατάει τουλάχιστον 8 ώρες (περνώντας σταδιακά τις 4 σκάλες του φακού), οπότε με βγάζει για οποιαδήποτε βόλτα κάνω.

το μονο πρόβλημα που έχω είναι οτι καμια φορά όταν υπαρξει έντονος κραδασμός, ο φακός πέφτει μια σκάλα κάτω και δεν έχω εντοπίσει ακριβώς τον λόγο.
 
Last edited:
Ναι, ο ΤΚ21 με την 18650 που παιρνει ειναι και λιγο βαρυς για τη βαση, απεναντιας οι μικροι LD ειναι ιδανικοι.
O εντονος κραδασμος προφανως ενεργοποιει στο φακο αλλαγη σκαλας, αλλα το πιο λογικο θα ηταν μια σκαλα παραπανω, οχι παρακατω.
Παντως ειναι παραξενο, Φενιξ φακος να παρουσιαζει τετοιο θεμα.
 
Καλησπέρα, μετα απο προτροπή του ergotelis , παρελαβα χτες το circuit board http://www.intl-outdoor.com/amc71358-5mode-circuit-board-nanjg-105c-p-216.html, ανοιξα τον Uf-2100 και είδα πως έχουν τα πράγματα και τι πρέπει να αντικατασταθεί και πως. Το θέμα είναι οτι έχω ένα κολλητηρι της κακιάς ώρα και μικρη εμπηρία κολλησεων. Επίσης πως εννωνουμε το αστέρι με το δαχτυλίδι, με καλάι ή με καλώδιο? Καλα οι αποστάσεις ειναι μικροσκοπικες, πρεπει να εισαι χειρουργος... ίσως το θέμα έπρεπε να είναι στη κατηγορία modifications φακών, απο την άλλη επειδη πρόκειται για Mod του uf-2100 Που ειναι γνωστός ώς ποδηλατικος φακός πόσταρα εδώ.
 
Last edited:
Για όποιον ενδιαφέρεται βάζω και μια φωτογραφία απο τα circuit 2 uf-2100 Που έχω. Ο ένας είναι απο kaidomain και ο αλλος απο απο ahappydeal. Και οι 2 ειναι 5-Mode

DSC_0224.jpg
 
Last edited:
πρακτικα ειανι τα ιδια

για τσεκαρισε τιμες απο τις αντιστασεις που ειανι κοντα στο κοκκινο καλωδιο καισ το ξυμενο τσιπακι......

ανλογα με τα εργαλεια σου ισως μπορεις να ενωσεις αστερακι και δακτυλιδι χωρις καλωδιο. αλλα δεν βλεπω το λογο να μην κανεις την ζωης σου ευκολη.....δες λιγα χιοστα απογυμνωμενο καλωδιο (οσο ψιλοτερο τοσο καλυτερα) και γανωμα των επαφων απο πριν.

καλη επιτυχια
 
4 αντιστάσεις βλέπω στο ένα, κοντα στο κοκκινο καλώδιο εχει 2 μια 104 και μια 303. απο την άλλη μερια έχει παλι 2 τον 153 η καθε μια.
Στο άλλο έχει 3, μια κοντα στο κοκκινο καλωδιο που ειναι 273 και 2 εκατέροθεν του σβησμένου chip που είναι 103 και 152