Φακός/φώς για ποδήλατο

Τελικα παραγγειλα τον Fenix LD10 και την βαση για το ποδηλατο AF02 με συνολικο κοστος ~ 56 Ευρω...Για να δουμε τι θα δουμε τα επερχομενα βραδια :-)

Μπραβο, πολυ καλη επιλογη και κυριως πολυ αξιοπιστη για ποδηλατο! Πες εντυπωσεις οταν σου ερθει.

ενδιαφέρεται κάποιος για ανταλλαγή τον fenix TK-21 που έχω με κάποιον XM-L πιο μικρό και πιο flood? (σαν τον PC20)

Μου έπεσε αρκετά μεγάλος και throw! Φυσικά είναι σε αρίστη κατάσταση κουτάτος.

O Balder HD-1 φαίνεται ως αξιόλογη πρόταση σε ΑΑ (με XM-L)
201207251343193651174.jpg

Κυκλοφορεί σε μερικές μέρες...
http://www.cpfmarketplace.com/mp/showthread.php?274180

Μια χαρα φαινεται και η ρυθμιση φωτεινοτητας με το δακτυλιο πολυ βολικη.
Επειδη ομως ειναι πολυ κοντος, 8εκατοστα, και δεν ξερω ποια βαση για ποδηλατο χρησιμοποιεις, δες αν εχεις ευκολη προσβαση στον δακτυλιο ρυθμισης, ειδικα για το strobe που απαιτει καποια στριψιματα της κεφαλης.

Μαλλον στο Niteye EYE10 καταληγω. Τι λετε;

Ειχα την εντύπωση οτι ψάχνεις για ΑΑ...
Αν τελικά πας σε επαναφορτιζόμενη LiIon (16340), γιατι δεν κοιτάς και 18650 - εχει ΠΟΛΛΕΣ επιλογές!

Μια χαρα φαινεται και η ρυθμιση φωτεινοτητας με το δακτυλιο πολυ βολικη.
Επειδη ομως ειναι πολυ κοντος, 8εκατοστα, και δεν ξερω ποια βαση για ποδηλατο χρησιμοποιεις, δες αν εχεις ευκολη προσβαση στον δακτυλιο ρυθμισης, ειδικα για το strobe που απαιτει καποια στριψιματα της κεφαλης.
Δεν έχω πάρει βάση ακόμα. Μέχρι τώρα είχα ένα Bontrager Ion 2 και ένα Magicshine 808 (ίσως παραπλήσια έκδοση με αυτή του λινκ - αγορασμένο το καλοκαίρι του 10, όταν και άνοιξα το παρόν thread), τα οποία έχουν δικό τους σύστημα τοποθέτησης στο τιμόνι.
Για τη βάση λοιπόν, θα πρέπει δυστυχώς να ψάξω αφού έχω το φακό στα χέρια μου! Πάντως ελπίζω να μη χρειαστώ την γκουμούτσα της Fenix!!

Ειχα την εντύπωση οτι ψάχνεις για ΑΑ...
Αν τελικά πας σε επαναφορτιζόμενη LiIon (16340), γιατι δεν κοιτάς και 18650 - εχει ΠΟΛΛΕΣ επιλογές!
Είναι μεγάλοι αυτοί που παίρνουν 18650...

Υπάρχουν πολλά μοντέλα 18650, κοντά στα 10-12 εκατοστά (among them, Zebralight SC600! και πολλοί budget)...

Η βάση passpartou
ME1652_01.jpg

από πολλούς, και από ebay

Μπορει να έχω φέρει και ΤΡΙΑΝΤΑ για ΟΛΟΥΣ τους ποδηλάτες Λάρισας...!!!

Φϊλε Χιώτη
Η "βάση" που έβαλες με αυτή που έβαλα και γώ,
είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ίδιες (τις έχω αγοράσει, και από τους δύο) -
HUNTLIGHT.CZ γράφουν στα πλάγια...

Λαστιχο (rubber/silicone) ειναι ΟΛΕΣ, απλώς ο του ebay δεν μετέφρασε σωστά...
Made of heavy duty silicone material λεει παρακάτω...

Last edited:
Ναι, δεν προσεξα οτι την ανεβασες και συ, ουτε και οτι ειναι η ιδια βαση, που οντως ειναι !! Ηταν το τελευταιο ποστ στην προηγουμενη σελιδα γι'αυτο.

Παντως αξιζει. Επρεπε να δοκιμαζα αυτο πριν παρω της Fenix.

Διάβασα το thread και είδα αυτόν http://www.dealextreme.com/p/mj-808e-ha-iii-cree-xm-lt60-3-mode-1000-lumen-led-bike-light-set-4x18650-57100
Ο οποίος μεν είναι δυνατός αλλά απ'ότι βλέπω στο βιντεο έχει πολύ στενή δέσμη. Για να έχεις μεγαλύτερο εύρος δέσμης τι χρειάζεται; Πιο πολλά led; Άλλο κάτοπτρο;
Θέλω να πάρω έναν για νυχτερινή οδήγηση στο βουνό μέσα σε μονοπάτια, οπότε χρειάζεται να έχεις και φαρδιά δέσμη και κάπως μακριά για να προλαβαίνεις αυτό που έρχεται...

Έχω δει λύσεις αλλά φτάνουν γύρω στα 300 ...

Απάντηση: Re: Φακός/φώς για ποδήλατο

Διάβασα το thread και είδα αυτόν http://www.dealextreme.com/p/mj-808e-ha-iii-cree-xm-lt60-3-mode-1000-lumen-led-bike-light-set-4x18650-57100
Ο οποίος μεν είναι δυνατός αλλά απ'ότι βλέπω στο βιντεο έχει πολύ στενή δέσμη. Για να έχεις μεγαλύτερο εύρος δέσμης τι χρειάζεται; Πιο πολλά led; Άλλο κάτοπτρο;
Θέλω να πάρω έναν για νυχτερινή οδήγηση στο βουνό μέσα σε μονοπάτια, οπότε χρειάζεται να έχεις και φαρδιά δέσμη και κάπως μακριά για να προλαβαίνεις αυτό που έρχεται...
Έχω δει λύσεις αλλά φτάνουν γύρω στα 300 ...

Post #168

Παίρνεις ΔΥΟ τέτοιους (Keygos KE-5),
βάσεις (σαν τις παραπάνω),
4 μπαταριες και φορτιστή,
με λιγότερο από $100 και είσαι ΑΡΧΟΝΤΑΣ της ΝΥΚΤΑΣ (στο φωτισμό)

Πιστεύεις θα έχω τον απαιτούμενο φωτισμό; Έχουν αρκετό "φάρδος" οι συγκεκριμένοι φακοί;

Αυτός είναι flood; Οι flood δεν είναι που έχουν πιο φαρδιά δέσμη;

Κάτι τέτοιο ή τέτοιο πιστεύεις θα ήταν καλύτερο;
Βέβαια δεν λένε τίποτα για αυτονομία όπως επίσης δε μπορώ να βρω και κάπου πως φωτίζουν...

George, δεν έκανες προσεκτική ανάγνωση στο thread...

Το LED XM-L, ειναι (κατα την ταπεινή μου γνώμη) το καταλληλότερο για ποδηλασία, γιατί είναι μεγάλο και η δέσμη ΑΠΛΩΝΕΙ (flood)
Σε συνδυασμό με το κατάλληλο κάτοπτρο, μπορείς να "στενέψεις" ή να "απλώσεις" την δέσμη ακόμα περισσότερο

Ας πάμε λοιπόν από την αρχή:
Το ποδήλατο θα έχει τον φακό ΣΥΧΝΑ στερεωμένο? (παρκάρεις συνέχεια μέσα στο σπίτι και βγαίνει μόνο για την βραδυνή βόλτα?)
Τότε ίσως να κοιτάξεις για ένα φακό σαν τους τελευταίους που ρωτάς (με εξωτερικό πακέτο μπαταριων...) - τα 2800 και 3800 Lumens που δηλώνουν βέβαια, δεν είναι ΟΥΤΕ τα ΜΙΣΑ!
Σε τέτοια, λύση, κοιτάς και δω - $140 περίπου (με ταχυδρομικά) και έχεις πάνω από 1000 Lumens, με χωριστό διακοπτάκι χειρισμού στην μανέτα!

Πόσα χρήματα είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις για την όλη ιστορια "φωτισμός" ποδηλάτου?

Θες να χρησιμοποιείς τον φακό και αλλού?
Τοτε θα πάρεις Φακό + βάση + φορτιστή + μπαταριες