Φακός/φώς για ποδήλατο

Μετα τη σημερινη βολτα, μπορω να πω οτι τοσο καιρο ζουσα στο σκοταδι με τον ION1 φακο που ειχα (υποτιθεται με 3 led). Καλη διαχυτικοτητα και βαθος. Νομιζω οτι ακομα ενας θα κανει τη νυχτα μερα. Η βαση η AF02 πολυ σταθερη. So far happy :-)

Το ειχα σημερα σε high mode power, νομιζω οτι το strobe του απλα σε τυφλωνει :-)

Φανταζομαι παντως οτι ο LD20 που υποτιθεται εχει χ2 αποδοση θα μαμει...κανονικα!

Φανταζομαι παντως οτι ο LD20 που υποτιθεται εχει χ2 αποδοση θα μαμει...κανονικα!

Δεν θα εχει το ιδιο "κρατημα" με τον LD10 επειδη ειναι μακρυτερος και πιο βαρυς. Εχω δοκιμασει και τους δυο και κατεληξα στον LD10.

Oσο για τον φωτισμο που λες, μην σε στεναχωρει. Εχω διαβασει σε ειδικο φορουμ για φακους ποδηλατων οτι 60-150 λουμενς ειναι αρκετα εφ'οσον η δεσμη εχει καλη διασπορα. Ο LD10 ειναι ακριβως στη μεση!

Ισως x2 LD10 τοτε να κανουν τη νυχτα μερα, παντως και η βαση AF02 πολυ σταθερη μεχρι στιγμης

έχω την ίδια βάση, με μία μικρή μοντίφα ώστε να φύγει ο τζόγος που έχει, αλλα με τον ΤΚ21. Η 18650 κρατάει τουλάχιστον 8 ώρες (περνώντας σταδιακά τις 4 σκάλες του φακού), οπότε με βγάζει για οποιαδήποτε βόλτα κάνω.

το μονο πρόβλημα που έχω είναι οτι καμια φορά όταν υπαρξει έντονος κραδασμός, ο φακός πέφτει μια σκάλα κάτω και δεν έχω εντοπίσει ακριβώς τον λόγο.

επανέρχομαι στο πρόβλημα που υπάρχει με τους κραδασμούς. Στην χθεσινή μου βόλτα είχε γίνει τόσο έντονο που στις ανωμαλίες του δρόμου ο φακός έπεφτε στην πιο μικρή σκάλα ή και έσβηνε τελείως! Συγκράτησα τα νεύρα μου, δεν πέταξα τον TK21 στον πρώτο κάδο που βρήκα μπροστά μου και είπα να δοκιμάσω τις CR123 που έχω στο τσαντάκι για ώρα ανάγκης.

Προς μεγάλη μου έκπληξη, η φωτεινότητα έμενε σταθερή ακόμα και στις χειρότερες λακκούβες!!

Αφού πήρα πίσω τα καντήλια που είχα ρίξει στον fenix, κατέληξα στο οτι οι μπαταρίες μου -προφανώς- έχουν χαλάσει και κάποια στοιχεία εσωτερικά βραχυκυκλώνουν όταν κραδάζονται. Αυτό συμβαίνει και στις δύο 18650 που έχω.

Προς το παρών παίζω με CR123 μέχρι να μου έρθουν αυτές . Ελπίζω να αντέξουν παραπάνω...

Ποιος θα μπορουσε να το φανταστει οτι ειναι θεμα εσωτερικου κυκλωματος της μπαταριας και οχι θεμα φακου!!

Πολυ καλα εκανες και μοιραστηκες εδω αυτην τη διαπιστωση. Ενα τετοιο θεμα μπορει να σε τρελλανει.. Μερσι!!

Re: Απάντηση: Φακός/φώς για ποδήλατο

επανέρχομαι στο πρόβλημα που υπάρχει με τους κραδασμούς. Στην χθεσινή μου βόλτα είχε γίνει τόσο έντονο που στις ανωμαλίες του δρόμου ο φακός έπεφτε στην πιο μικρή σκάλα ή και έσβηνε τελείως! Συγκράτησα τα νεύρα μου, δεν πέταξα τον TK21 στον πρώτο κάδο που βρήκα μπροστά μου και είπα να δοκιμάσω τις CR123 που έχω στο τσαντάκι για ώρα ανάγκης.

Προς μεγάλη μου έκπληξη, η φωτεινότητα έμενε σταθερή ακόμα και στις χειρότερες λακκούβες!!

Αφού πήρα πίσω τα καντήλια που είχα ρίξει στον fenix, κατέληξα στο οτι οι μπαταρίες μου -προφανώς- έχουν χαλάσει και κάποια στοιχεία εσωτερικά βραχυκυκλώνουν όταν κραδάζονται. Αυτό συμβαίνει και στις δύο 18650 που έχω.

Προς το παρών παίζω με CR123 μέχρι να μου έρθουν αυτές . Ελπίζω να αντέξουν παραπάνω...

10ν μηπως ειναι θεμα αθροισης ανοχων? δηλαδη - υποθεση- η μια μπαταρια ειναι αρκετα κοντη ωστε να χανει την επαφη με την θετικη επαφη στην κεφαλη τυιο φακου?

Συγνωμη που θα το πω αλλα χαλια μπαταριες διαλεξες
Αυτες ειναι σιγουρα οι καλυτερες για τα λεφτα τουςμ ειδικα αφου η τιμη ειναι κοντινη
http://www.ebay.com/itm/2pcs-XTAR-18700-18650-2600mAh-Lithium-Battery-Fenix-/150654714148

δεν νομίζω να φταίει το μήκος - προφανώς "χαλασαν" τα στοιχεία...
Συμφωνώ για την ΚΑΚΙΣΤΗ επιλογή των Ultrafire 4000 - ψαξε κάτι άλλο, θες αξιόπιστη λύση - οι XTAR 2600 (με στοιχεία SANYO, που είναι και πιο "μακριες") θα είναι ΑΡΙΣΤΗ επιλογή για το ποδήλατο και τον φακό σου!

είχα σκεφτεί την περίπτωση απώλειας επαφής και είχα τεντώσει το ελατηριάκι χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Δυστυχώς o φακός δεν δέχεται πάνω απο 66-66.5mm μπαταρίες και έτσι περιοριστικά σε ότι βρήκα μέχρι αυτή τη διάσταση και μεγάλη χωρητικότητα.

Έχετε απόλυτο δίκιο για τις UF4000...απ'οτι διάβασα μετά βίας δίνουν τη μισή χωρητικότητα. :(

Εχουμε καμια καλή επιλογή για αυτή τη διάσταση?

Ρε παιδια εγω ψάχνω θήκη για να βάζω πάνω στο ποδήλατο και να μπαίνει το κινητο μου αλλα δν βρίσκω πουθενα

Ρε παιδια εγω ψάχνω θήκη για να βάζω πάνω στο ποδήλατο και να μπαίνει το κινητο μου αλλα δν βρίσκω πουθενα

εχει εδω κυριως για διαστασεις i-phone

http://dx.com/s/Iphone+mount+bicycle

Aν δεν σου κανουν, γραψε τη μαρκα του κινητου σου να εντοπισουμε τιποτα.

Συνηθως, τα key words για ερευνα στο google ειναι, "bicycle or bike" "mount or base" "for" "phone" και στο τελος βαζεις τη λεξη "ebay αν θες να δεις αποτελεσματα στο ebay.

Στο ebay, πολλές
Ψώνισα αυτή για φίλο ποδηλάτη που κάνει 30-40Km ημερησίως και ειναι ικανοποιημένος

νομίζω οτι βρήκα την τέλεια μπαταρία για τον TK21... δηλαδή single 18650 και XM-L (3A)

είναι η Panasonic NCR18650B 3400mah ,η οποία σύμφωνα με τις μετρήσεις του CPF δίνει 1Ah με discharging στα 3A και το μήκος της είναι ακριβώς στα specs των 18650, δηλαδή 65mm :D

δεν ξέρω βέβαια πόσο αυθεντικές είναι αυτές του ebay... αν κάποιος έχει καποια αξιόπιστη πηγή για να τις αγοράσω ας μου γράψει pls!

20120817125205.png