Φακός/φώς για ποδήλατο

ξέχασα να πω ότι το niteye B20 είναι μικρότερο σε όγκο απ'ότι το ένα cree xm-l T6, παρόλο που έχει δύο xm-l U2

Πολυ φθηνος μου φαίνεται ο φακός.

Μια πολυ ακριβή βέβαια εταιρία η lupine

Εχει παρα πολυ ακριβούς φακούς.

Δεν έχω κανέναν στην κατοχή μου, ούτε φθηνό ούτε ακριβό. Δεν μπορω να καταλάβω την διάφορα τους.

Πολυ φθηνος μου φαίνεται ο φακός.

Μια πολυ ακριβή βέβαια εταιρία η lupine

Εχει παρα πολυ ακριβούς φακούς.

Δεν έχω κανέναν στην κατοχή μου, ούτε φθηνό ούτε ακριβό. Δεν μπορω να καταλάβω την διάφορα τους.

Συγνωμη για το λινκ της lupine

Δεν έπαιζε το προηγούμενο.

Το θέμα είναι γιατι είναι τόσο ακριβή η εταιρία.

Η διάφορα με οποιαδήποτε άλλη είναι τεράστια! Έχω διαβάσει πολλα και έχω ψάξει το λόγο.

Το μονο που καταλαβαίνω είναι τα ηλεκτρονικά και η διαφορα μέτρησης των λουμενς.

Αλλα και πάλι είναι υπερτιμιμενη η αξία των φακων.

100%...κανεις custom με αυτα τα λεφτα....απλα σε σφαζουν για αυτο που παιρνεις με τον ιδιο τροπο που τα ποδηλαταδικα σε σφαζουν για τους φθηνοφακους

100%...κανεις custom με αυτα τα λεφτα....απλα σε σφαζουν για αυτο που παιρνεις με τον ιδιο τροπο που τα ποδηλαταδικα σε σφαζουν για τους φθηνοφακους

Αυτο σκέφτομαι και εγω Κώστα. Μπορείς εύκολα να κανεις custom. Και να σου πω μου έδωσες ιδέα.

Θα σχεδιασω κάτι και θα προσπαθησω να το φτιάξουμε σε μέταλλο. Αφού δεν μπορω να βοηθήσω όσο είμαι στο εξωτερικό το φόρουμ, θα βοηθήσω με σχεδίαση.

αφου στηνεις 3D printing machines δεν κανεις το κελυφος σε μεταλλο? μπαταριοθηκες κλπ υπαρχουν ετοιμα,
Μπορεις και να το κανεις πολυ συμπαγες καθως υπαρχουν ετοιμες πλακετες με 3 λεντ και τα ηλκετρονικα μαζι....(luxRc)

fins πισω γυρω γυρω και ενα απλο διακοπτη στο κεντρο.

Last edited:
Ναι θα το κάνω, σχέδιο και μετα πρωτότυπο σε πλαστικό.

Απο το πλαστικο θα κάνουμε καλούπι για μέταλλο.

Δεν υπάρχει καμία μηχανη που να το κάνει αυτο.

Για να πάρεις πολυ καλή επιφάνεια σε μέταλλο μονο με καλούπι.

Πάντως θα το σχεδιασω και θα το ανεβασω. Φακός ποδηλάτου θα είναι.

φτιάξε και για μας... γιατί έχουμε πάθει ψύχωση με τα lumen..... τα 2000 δεν μου αρκουν!

Χαχαχαχαχα , τα 2000 δεν έχουν να κάνουν με στο ποδήλατο τόσο πολυ.

Αυτο που μετράει είναι το κατοπτρο. Εγω αν έφτιαχνα ποτε κατοπτρο που είναι δύσκολο βέβαια, θα το έκανα στην βάση του orange και μετα smooth.

Έτσι θα είχες στο ποδήλατο απίστευτη δέσμη.

Κάτσε να αρχίσουμε με τα βασικά και βλέπουμε.

Κώστα, αν λες για το κατοπτρο, καιρος είναι να δούμε ένα συνδυασμό orange & smooth.

Γιατι αν βάλεις στην βάση orange θα έχεις ένα τρομερό κεντρο που με συνδυασμό το smooth, θα είχες την περιφέρεια ακολουθία του κέντρου.

Αυτα όλα είναι στην θεωρία γιατι για να κανεις κάτι τέτοιο χρειάζεται να φτιάξεις καλούπι, και να κανεις πολλα τεστ.

Ιδωμεν.

Last edited by a moderator:
συνάδελφοι λεντάκιδες, ψάχνω εγώ και ένας φίλος για φακό για τα νεοαποκτηθέντα κουρσάκια μας, οπότε πρέπει να είναι κάπως μικρός και κομψός, ώστε να ταιριάζουν με τις ιταλιδούλες μας!

υπάρχει κανενα καλο dealάκι αυτή την εποχή σε XM-L / 18650 / >400lum και όχι απαραίτητα brand ?