Φακός για reverse macro

Επομένως βάλε μόνο τον 50αρη διότι ο άλλος δεν θα σου προσφέρει μεγαλύτερη μεγέθυνση. Είναι και push-pull το ζούμ του οπότε μπορεί και να γλιστράει και να ενοχλεί.

Αν θελω κι εγω reverse macro ποιον φακο να προτιμησω? Τον 18-55 ή τον helios 58 ? Και ειπατε οτι το μονο που ενδιαφερει στο δαχτυλιδι ειναι η διαμετρος του φακου ή παιζει ρολο και ο τυπος?

Δωστε και κανενα λινκ για δαχτυλιδι ή απλως κοιταω reverse ring for canon eos?

Λόγω διαφράγματος τον Helios.. Ο 18-55 στα κάτω χιλιοστά θα σου δώσει μεγαλύτερη μεγέθυνση βέβαια. Αν ο Helios είναι 58mm, ψάχνεις για 58mm reverse ring eos.

Καταλαβα οτι αυτο που σε ενδιαφερει ειναι το μεγεθος φιλτρου του φακου (αδιαφορη η μαρκα), οπου βιδωνει απο την μια το δαχτυλιδι, και η αλλη πλευρα του δαχτυλιδιου να ταιαριαζει στο mount της μηχανης σου.

Aυτο θελεις:
http://www.ebay.co.uk/itm/58mm-Macr...ns_caps_hoods_adaptors_ET&hash=item3cc107d554

Λάθος!
Αν δεν κάνω λάθος ο Ηλίας εννοεί τον Helios 44 58mm f/2 που είναι Μ42 μοντούρα (βιδωτός). Η διάσταση που μας ενδιαφέρει είναι το filter size, δλδ το μέγεθος του σπιράλ μπροστά εκεί που μπαίνουν τα φίλτρα, ώστε να βιδώσουμε εκεί το reverse ring. Αυτό στον συγκεκριμένο φακό είναι 52mm. Επομένως αυτό που θέλει ο Ηλίας είναι αυτό
http://www.ebay.co.uk/itm/UK-New-52...ns_caps_hoods_adaptors_ET&hash=item231bfa67d1

Στα 58mm δεν θα έχεις πραγματικό μάκρο, (ελάχιστα λιγότερο απο 1:1) αλλά για πειραματισμούς στην αρχή καλώς είναι.
Ο κιτ δεν κάνει, γιατί επειδή δεν έχει δαχτυλίδι διαφράγματος (το διάφραγμα μπορείς να το ρυθμίσεις μόνο απο την μηχανή και όχι απο τον ίδιο τον φακό όπως στον Helios). Αυτό σημαίνει ότι όταν ο φακός δεν είναι συνδεδεμένος με την μηχανή (και οταν τον συνδέεις μέσω reverse ring δεν είναι) το διάφραγμα είναι τέρμα κλειστό στο f22. Αποτέλεσμα είναι οτι δεν έχεις αρκετό φώς για να καδράρεις και να εστιάσεις. Και φυσικά θα θέλεις ταχύτητες μερικών δευτερολέπτων και υψηλό ίσο. Οπότε άκυρο.

Λάθος!
Αν δεν κάνω λάθος ο Ηλίας εννοεί τον Helios 44 58mm f/2 που είναι Μ42 μοντούρα (βιδωτός). Η διάσταση που μας ενδιαφέρει είναι το filter size, δλδ το μέγεθος του σπιράλ μπροστά εκεί που μπαίνουν τα φίλτρα, ώστε να βιδώσουμε εκεί το reverse ring. Αυτό στον συγκεκριμένο φακό είναι 52mm. Επομένως αυτό που θέλει ο Ηλίας είναι αυτό
http://www.ebay.co.uk/itm/UK-New-52...ns_caps_hoods_adaptors_ET&hash=item231bfa67d1

Σωστο, με μπερδεψαν τα mm.
Του φιλτρου εννουσα

Ο κιτ δεν κάνει, γιατί επειδή δεν έχει δαχτυλίδι διαφράγματος (το διάφραγμα μπορείς να το ρυθμίσεις μόνο απο την μηχανή και όχι απο τον ίδιο τον φακό όπως στον Helios). Αυτό σημαίνει ότι όταν ο φακός δεν είναι συνδεδεμένος με την μηχανή (και οταν τον συνδέεις μέσω reverse ring δεν είναι) το διάφραγμα είναι τέρμα κλειστό στο f22.

Υπάρχει και γι' αυτό workaround.. :p Βάζεις το διάφραγμα που θες, επιλέγεις DoF preview από τη μηχανή και ξεκουμπώνεις γρήγορα το φακό. Ο φακός δεν κλείνει αλλά μένει εκεί που του είχες ορίσει.

Ευχαριστω παιδια... Νομιζω και ο 18-55 52ρης ειναι στο φιλτρο, οποτε θα το δοκιμασω... ετσι κι αλλοιως και οι δυο καθονται...

Απάντηση: Re: Φακός για reverse macro

Υπάρχει και γι' αυτό workaround.. :p Βάζεις το διάφραγμα που θες, επιλέγεις DoF preview από τη μηχανή και ξεκουμπώνεις γρήγορα το φακό. Ο φακός δεν κλείνει αλλά μένει εκεί που του είχες ορίσει.

Αυτό είναι σύστημα για ισοβίτες. Ή για κάποιον που ζει τη Μέρα της Μαρμότας.

Ναι, και για όλα τα υπόλοιπα σώματα βέβαια. Το καλό με αυτές είναι ότι κάνουν φωτομετρηση και με φακούς χωρίς cpu.

Ναι. Τον 1ο τον έχω κι' εγώ. Ένα τέτοιο χρειάζεσαι. http://www.ebay.co.uk/itm/52mm-Macr...ns_caps_hoods_adaptors_ET&hash=item3cbe872869

Ευχαριστώ Τάσο μας υποχρεώσεις :p

Εφτασε το δαχτυλίδι, τελικά δεν μου κάνει το 52mm, μου τιναξες τον προϋπολογισμό στον αέρα :D

Αν κάποιος φίλος το θελει, να ρίξει σύρμα να του τον δώσω (τζαμπε εννοείται)

58 ολοκληρα

Σε έβρισα κιόλας εχτες, μόλις βρήκα στον κήπο ένα περίεργο ζουδι και είπα να το κάνω θεά.

Έχεις τον G μάλλον ε? Γιατί ο κλασικός 50αρης 52μμ έχει.
Το γράφει πάντως συνήθως μπροστά στον φακό την διάμετρο των φίλτρων που παίρνει. Ένα 0 με διαγώνιο και έναν αριθμό δίπλα. 52 και 62 ήταν το στανταρ στους Νικον παλιά, όπως 49 στους Πενταξ... Δεν είναι εντελώς άχρηστος, μπορείς να βάλεις ένα step up ring. Οι κινέζοι δίνουν ολόκληρα σετ δακτυλιδιών με 10-20Ε. Χρήσιμα είναι, εγώ έγω κανα δυο γιατί με τα φίλτρα και τους φακούς είναι λιγο χάος...

58 ολοκληρα

Σε έβρισα κιόλας εχτες, μόλις βρήκα στον κήπο ένα περίεργο ζουδι και είπα να το κάνω θεά.

Καλά, κι εσύ συγγνώμη, δεν είδες τι φίλτρο παίρνει μπροστά ο φακός σου πριν παραγγείλεις;

Μην το πετάξεις πάντως το 52ρι, όλοι οι παλιοί Νίκκορ (και αρκετοί AF σταθεροί) τέτοιο νούμερο είναι.

58 είναι ο 50 1.8G (που έχω κι' εγώ). Εσύ γι' αυτόν τον ήθελες ή για τον Canon FD που επίσης έχω και είναι 52?? :p

58 είναι ο 50 1.8G (που έχω κι' εγώ). Εσύ γι' αυτόν τον ήθελες ή για τον Canon FD που επίσης έχω και είναι 52?? :p

Πες μου πόσο (μα πόσο) παπαρας είμαι...

Για τον canon το ήθελα....

Η πλάκα είναι που μόλις πήγα να βάλω τον νικον, μου έκανε εντύπωση που δεν είχε aperture ring, και λέω τι βλακεία έκανα. Στο καπάκι βλέπω πως δεν κάνει το μέγεθος, δεύτερη βλακεία λέω.
Μα πόσο παπαρας πραγματικά...
Εχασα και το ζουδι του κήπου...