Φακός για reverse macro

Είπα και εγώ να δοκιμάσω reverse macro και παρείγγειλα από Κίνα (ebay) reverse rings 52 και 58mm (για τον 50άρη και τον 18-55 που έχω) και coupling rings 55 και 58mm για να τους φορέσω μπροστά στον 55-250 που έχω. Συνολικά έδωσα 7Ε (1,8 ανα κομμάτι). Σήμερα έφτασε το 52mm ring και μπορώ με σιγουριά να πω ότι ήταν τα καλύτερα 1,8Ε που έχω ξοδέψει μέχρι τώρα. Είναι απίστευτη η ποιότητα που μπορείς να πάρεις με τόσο λίγα χρήματα. Έβαλα τον 50άρη στο f5,6 (μέσω του dof preview) και μπορώ να πω ότι με φωτισμό δωματίου μπορούσα να εστιάσω σχετικά εύκολα. Η μεγέθυνση που έδωσε ήταν γύρω στο 0,8-0,9x. Μερικά δείγματα:

Πούπουλο συνολικού μήκους 7cm (no crop):

wakftd.jpg

1 Euro cent (αρκετό crop):

zmnjix.jpg

Λεπτομέρεια από φτερό πεταλούδας (αρκετό crop):

35d2ptx.jpg

Ο αντάπτορας της Fotodiox έχει σφίξει πάνω στο σώμα κ δέ βγαίνει. Εργαλεία πένσας κλπ φοβόμαστε μη χαλάσουν τη μοντούρα...Καμιά ιδέα;

Ποιον ανταπτορα εχεις? Δοκιμασε να τον ξεβιδωσεις οχι απ'εξω αλλα απο το εσωτερικο τοιχωμα.Τα rings και οι ανταπτορες δεν θελουν πολυ σφιξιμο, χαλαρα ισα ισα να πιασουν.Και προσεξε ΜΗΝ τον στραβωσεις γιατι μετα θα δυσκολευτεις αρκετα για να τον βγαλεις.

Last edited:
Δοκιμασε με ενα μικρο κουταλακι με το χερουλι ή την πισω πλευρα ενος μαχαιριου που δεν ειναι κοφτερη να τον χτυπησεις ελαφρα γυρω γυρω και να προσπαθησεις να τον ξεκουμπωσεις με λιγο μεγαλυτερη δυναμη.Εγω υγρο δεν θα εβαζα.

Tελικά είχε σφίξει το lens/lock release button, λιγο μπρος-πίσω βγήκε :-)

Καλησπέρα. Λέω να κανω μια δοκιμή με τον helios 44-2 . Για να το βάλω ανάποδα πανω στην α6000 θα πρεπει να βρω ενα δαχτυλίδι 49mm to nex ή θα ήταν σωστό να τον βάλω με δαχτυλίδι 49mm to m42 και μετά βίωμα στον ανταπτορα για m42;