Φακός για θαλάσσιες δραστηριότητες

Σε ενα review έγραφε :
Thanks to the 62mm diameter head. @1meter from the wall the X8s hotspot was 80mm and the STL V2 was 120mm

ναι για τον STL μιλούσα..

ναι , συγουρα εχει δεσμη για πιο μακρια, λογο κατοπτρου. αλλα λουμεν ( συνολικο φως ) βγαζουν το ιδιο περιπου ,αν δεν κανω λαθος

Last edited:
Οπότε να πάρω τον stl για τη χρήση που θέλω? αλλά μαζι με φορτιστές και μπαταρίες βγαίνει στα 65 ευρω ο STL και ο X8 μου βγαινει 15 ευρω φθηνότερα.. μήπως να έπαιρνα τον TrustFire TR-3T6 με τα 3 led κ αυτός πιο φθηνα απ´τον stl μου βγαινει.. :huh2::huh2::huh2:

Last edited:
ο STL βαραει πιο μακρια και απο τον TrustFire TR-3T6 , ο οποιος βγαζει περισσοτερο συνολικο φως ( λουμεν )

Last edited:
Teo, αυτό το σύστημα ψύξης το είχα ανακαλύψει εξαρχής στον Μ31 και έλεγα πόσο βλακεία ήτανε. Το αφήσανε και στον Μ3Χ. Μετά τα πειράματα που έκανα έχω να πω πως ο τρόπος ψύξης αυτός είναι φοβερός. Δεν είναι τόσο μαμακία όσο φαίνεται, έτσι όπως νόμιζα και εγώ και άλλοι. Και εξηγούμαι. Το λέντ παράγει μεγάλη θερμότητα. Δεν είναι μόνο σημαντικό να διαχέεται σωστά η θερμότητα στο σώμα, αλλά (και σημαντικότερο!!)και να φεύγει από από το λέντ και να πηγαίνει στο pcb του ομαλά και γρήγορα. Αυτό το μεγάλο pcb, λύνει αυτό το πρόβλημα. Έχει πολύ μεγάλο thermal path, με αποτέλεσμα η ζέστη που παράγεται να διαχέεται άμεσα κατά μήκος του pcb. Aν αυτό το pcb ακουμπούσε σε πολύ μεγαλύτερο μέρος του πάνω στο σώμα του φακού θα είχαμε τη τέλεια ψύξη.
Έστω και έτσι,στον ίδιο φακό με το ίδιο ακριβώς λέντ(έκανα εγχείρηση) σε 20mm pcb και από κάτω βάση χαλκού στρογγυλή που ακουμπούσε στο σώμα, σε σύγκριση με αυτό το μεγάλο pcb, έχανε 40 λούμεν στα ίδια ρεύματα. Άρα η 30χιλ βάση του λέντ κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά!!! Kαι μιλάω για το Μ31 που δίνει 4,3 αμπέρ, όχι τα ~3 που δίνουν τα fandyfire/skyray/M3X.
Βέβαια, δε ξέρω τι ποιότητας pcb έχουν οι μαιμούδες...Θα μάθω μόλις το παραλάβω.

Φίλε, στο θέμα μας πάλι, αν θες περίμενε να σου πω για τον fandyfire. Θα σου πρότεινα να καταλήξεις εκεί, ξέρω τι σου λέω, ψαρεύω και εγώ, μετράει πολύ το εστιασμένο φως στις παράξενες συνθήκες. Άλλωστε δε θες να βλέπεις γενικά, ένα σημείο θα θες να βλέπεις/ψάχνεις πάντα.

Δηλαδή να πάρω τον STL ή τον x8? οκ μάλλον προς τα εκεί θα πάω.. μηπως να προτιμήσω κ εγω τον fandyfire εναντι του sky ray ετσι κ αλλιως το ιδιο εργοστασιο τους φτιαχνει..

Last edited:
Απάντηση: Re: Φακός για θαλάσσιες δραστηριότητες

Teo, αυτό το σύστημα ψύξης το είχα ανακαλύψει εξαρχής στον Μ31 και έλεγα πόσο βλακεία ήτανε. Το αφήσανε και στον Μ3Χ. Μετά τα πειράματα που έκανα έχω να πω πως ο τρόπος ψύξης αυτός είναι φοβερός. Δεν είναι τόσο μαμακία όσο φαίνεται, έτσι όπως νόμιζα και εγώ και άλλοι. Και εξηγούμαι. Το λέντ παράγει μεγάλη θερμότητα. Δεν είναι μόνο σημαντικό να διαχέεται σωστά η θερμότητα στο σώμα, αλλά (και σημαντικότερο!!)και να φεύγει από από το λέντ και να πηγαίνει στο pcb του ομαλά και γρήγορα. Αυτό το μεγάλο pcb, λύνει αυτό το πρόβλημα. Έχει πολύ μεγάλο thermal path, με αποτέλεσμα η ζέστη που παράγεται να διαχέεται άμεσα κατά μήκος του pcb. Aν αυτό το pcb ακουμπούσε σε πολύ μεγαλύτερο μέρος του πάνω στο σώμα του φακού θα είχαμε τη τέλεια ψύξη.
Έστω και έτσι,στον ίδιο φακό με το ίδιο ακριβώς λέντ(έκανα εγχείρηση) σε 20mm pcb και από κάτω βάση χαλκού στρογγυλή που ακουμπούσε στο σώμα, σε σύγκριση με αυτό το μεγάλο pcb, έχανε 40 λούμεν στα ίδια ρεύματα. Άρα η 30χιλ βάση του λέντ κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά!!! Kαι μιλάω για το Μ31 που δίνει 4,3 αμπέρ, όχι τα ~3 που δίνουν τα fandyfire/skyray/M3X.
Βέβαια, δε ξέρω τι ποιότητας pcb έχουν οι μαιμούδες...Θα μάθω μόλις το παραλάβω.

Φίλε, στο θέμα μας πάλι, αν θες περίμενε να σου πω για τον fandyfire. Θα σου πρότεινα να καταλήξεις εκεί, ξέρω τι σου λέω, ψαρεύω και εγώ, μετράει πολύ το εστιασμένο φως στις παράξενες συνθήκες. Άλλωστε δε θες να βλέπεις γενικά, ένα σημείο θα θες να βλέπεις/ψάχνεις πάντα.
τι να σου πω Γιωργο. ισως εχεις δικιο. συγουρα συμφωνω σε αυτα που λες - " Aν αυτό το pcb ακουμπούσε σε πολύ μεγαλύτερο μέρος του πάνω στο σώμα του φακού θα είχαμε τη τέλεια ψύξη " απο κει και περα εμενα προσωπικα κατι δεν μου αρεσει.
κατι ασχετο να ρωτησω - καλο xm-l u2 με 20-21 χιλ pcb αστερι για να αντεχει καλα 4Α που μπορω να βρω , Γιωργο?

Re: Απάντηση: Re: Φακός για θαλάσσιες δραστηριότητες

τι να σου πω Γιωργο. ισως εχεις δικιο. συγουρα συμφωνω σε αυτα που λες - " Aν αυτό το pcb ακουμπούσε σε πολύ μεγαλύτερο μέρος του πάνω στο σώμα του φακού θα είχαμε τη τέλεια ψύξη " απο κει και περα εμενα προσωπικα κατι δεν μου αρεσει.
κατι ασχετο να ρωτησω - καλο xm-l u2 με 20-21 χιλ pcb αστερι για να αντεχει καλα 4Α που μπορω να βρω , Γιωργο?

Έχεις δίκιο σε καταλαβαίνω γιατί και εγώ έτσι σκεφτόμουν μέχρι που το δοκίμασα. Και όμως τελικά δουλεύει καλύτερα.Συμπέρανα(και κατόπιν προσωπικών συζητήσεων με επίσημους testers της cree,όπως ο saablaster από το cpf), είναι πιο σημαντικό να φεύγει σωστά η θερμότητα από το λέντ(δλδ από το λέντ στο pcb) παρά να βάζεις τεράστιες ψύκτρες κτλ με μεγάλες επιφάνειες. Με το όσο ακουμπά αυτό το πολύ μεγάλο Pcb φτάνει και παραφτάνει για να το ψύξει καλά.
Τα μόνα pcb που με έχουν πείσει(πέραν από αυτά του M3X) ότι αντέχει τα 4αμπέρ είναι του kaidomain, τα κινέζικα δλδ(!) και κάτι στρογγυλά που είχε ο αμερικάνος csshih στο illuminationsupply.com που δυστυχώς δε πρόλαβα κανένα, έχει ένα τέτοιο το thrunite catapult. Οπότε εγώ αγόραζα μαζικά λέντ από cutter και τα pcb από KD και τα κολλούσα με μεγάλη προσοχή, τόσο για να μη κάνω ζημιά όσο και να εξασφαλίσω ότι θα έχω τέλεια θερμοαπαγωγή(όταν τα κολλάς με θερμότητα, πρέπει να συμπιέζεις το λέντ πάνω στο pcb για πεταχτεί έξω όσο το δυνατόν περισσότερη πάστα(καλάι), για να μειώσεις τη ποσότητά της μεταξύ του λέντ κ του pcb. Αυτή η πάστα(καλάι) έχει μεγάλη θερμική αντίσταση και δημιουργεί πρόβλημα, είναι σημαντικό να τα κολλάς καλά με όσο δυνατό λιγότερη ανάμεσα στο λέντ κ στο pcb. Αυτή είναι η συνταγή, λέντ όπως έχω πει έχω μερικά γιατί τα αγοράζω μαζικά(συμφέρει) αν θέλει κανείς ας μου στείλει πμ(προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν κάνω εμπόριο απλά έχω μερικά και το κάνω μόνο για εξυπηρέτηση):idea:

εδω και 2 μερες,

παω για καβουρια εδω στην Ευβοια με τον αδερφο με φακο.

Φυσικα ο φακος δεν ειναι θαλασσης αλλα ενας απο αυτους που εχω στην συλλογη μου.

Αυτο που κανω ειναι να τους τυλιγω με ενα σακουλακι πλαστικο διαφανο, αυτο που βαζουμε μεσα τα ηλεκτρονια που σφραγγιζει κιολας. Μετα με ενα σελοτειπ (ναι ναι ενα απλο σελοτειπ) το καλυπτω καλα και το σφραγγιζω καλα, ετσι ωστε να ειμαι σιγουρος οτι δεν θα περασει νερο.

Μετα τα πραγματα γινονται παρα πολυ απλα.

2 φακοι μαζι μου, 2 ωρες μεσα στο νερο χωρις κανενα προβλημα.

Το αποτελεσμα θα το δειτε παρακατω.

Attachments

• αμαν.jpg
    αμαν.jpg
    98.8 KB · Views: 19
  • ΓŽΒΊΓŽΒ±ΓŽΒ²ΓŽΒΏΓβ€¦ΓΒΓŽΒΉΓŽΒ±.jpg
    ΓŽΒΊΓŽΒ±ΓŽΒ²ΓŽΒΏΓβ€¦ΓΒΓŽΒΉΓŽΒ±.jpg
    117.3 KB · Views: 14
  • ΓŽΒΊΓŽΒ±ΓŽΒ²ΓŽΒΏΓβ€¦ΓΒΓŽΒΏΓŽΒΌΓŽΒ±ΓŽΒΊΓŽΒ±ΓΒΓŽΒΏΓŽΒ½ΓŽΒ±ΓŽΒ΄ΓŽΒ±.jpg
    ΓŽΒΊΓŽΒ±ΓŽΒ²ΓŽΒΏΓβ€¦ΓΒΓŽΒΏΓŽΒΌΓŽΒ±ΓŽΒΊΓŽΒ±ΓΒΓŽΒΏΓŽΒ½ΓŽΒ±ΓŽΒ΄ΓŽΒ±.jpg
    111.1 KB · Views: 12
  • Γβ‚¬ΓΒΓŽΒΏΓŽΒ΅Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒΉΓŽΒΌΓŽΒ±ΓΖ’ΓŽΒΉΓŽΒ±.jpg
    Γβ‚¬ΓΒΓŽΒΏΓŽΒ΅Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒΉΓŽΒΌΓŽΒ±ΓΖ’ΓŽΒΉΓŽΒ±.jpg
    72.7 KB · Views: 13
  • ΓΖ’ΓŽΒ±ΓŽΒ»Γβ€žΓΖ’ΓŽΒ±_ΓŽΒΊΓŽΒ±ΓŽΒ²ΓŽΒΏΓβ€¦ΓΒΓŽΒΉ.jpg
    ΓΖ’ΓŽΒ±ΓŽΒ»Γβ€žΓΖ’ΓŽΒ±_ΓŽΒΊΓŽΒ±ΓŽΒ²ΓŽΒΏΓβ€¦ΓΒΓŽΒΉ.jpg
    69.1 KB · Views: 11
  • ΓΖ’Γβ€žΓŽΒΏ Γβ‚¬ΓŽΒΉΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒΏ.jpg
    ΓΖ’Γβ€žΓŽΒΏ Γβ‚¬ΓŽΒΉΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒΏ.jpg
    103.9 KB · Views: 21
Ρε παιδια εγω παρηγγειλα απο το lightmalls.com τον STL και ακομα να μου στειλουν το tracking number (τους το εχω ζητησει πολλες φορες) εχει παραγγηλει κανεις απ'αυτο το μαγαζι στο παρελθον?

Παντελη,

ελα σε περιμενω οποτε θελεις. Θα παμε και αποψε με τον αδερφο μου και τον πατερα μου. Εχθες πιασαμε 10 ακομα σε μεγεθος 15x15 εκατοστα το κελυφος και δαγκανες μηκος 25 εκατοστα.

Ετοιμαζετε τωρα σαλτσα και μετα τα μακαρονια.

θα φτιαξω το απογευμα τους φακους και θα σας δειξω πως τους προετοιμαζω.

Τοσες μερες επερνα μαζι τον jetbeam RRT-0 (ξερετε τον εχω αδυναμια) και τον zebralight SC51.

Πολυ καλοι και οι δυο. ο καθε ενας περιπου με μπαταριες RCR 123 γυρω στο 45 λεπτο με 1 ωρα.

Αλλα το κακο ειναι οτι γινετε ΑΝΑΨΕ - ΣΒΗΣΕ. που ειναι οτι χειροτερο για την μπαταρια και ετσι η αποδοση της μειωνετε σχετικα.

Δηλαδη εξω κανονικα αν αναψεις τον φακο θα εχεις περιπου 1 ωρα και 1 τεταρτο ενω με το ΑΝΑΨΕ - ΣΒΗΣΕ θα εχεις 45 λεπτα μεσα στο νερο.

Σημερα θα παρω και τον SUREFIRE Ε2DL 200, για καβατζα και θα γινει χαμος.

Σε λιγο θα ανεβασω φωτο με τα σακουλακια που χρησημοποιω για να τους καλυπτω.

Ετσι δεν φοβαμαι καθολου οση ωρα και να περασει. Επισης αν μπει παρα πολυ λιγο νερο μεσα, τοτε ο φακος ειναι απο την φυση του στεγανος IPX8 και ετσι αυτο το λιγο νερακι δεν θα του επιφερει καποια βλαβη.

Λεω και παλι οτι το IPX ειναι μονο σε περιπτωση βρωχης λασπης και μονο για μιση ωρα μεσα στο νερο.

Με τον τροπο που χρησημοποιω δεν εχω κανενα προβλημα.

Κωστη ελα με τον Παντελη να φαμε. χαχαχαχα

Προετοιμασια φακου για την θαλλασα....

αργοτερα θα ανεβασω φωτο οταν θα τον εχω ετοιμο.

Attachments

• ΓŽΕ‘ΓŽΒ±ΓŽΒΈΓŽΒ±ΓΒΓŽΒΉΓΖ’ΓŽΒΌΓŽΒΏΓβ€š.jpg
    ΓŽΕ‘ΓŽΒ±ΓŽΒΈΓŽΒ±ΓΒΓŽΒΉΓΖ’ΓŽΒΌΓŽΒΏΓβ€š.jpg
    95.8 KB · Views: 21
Βλεπω και λιπαντικο nano. Εγω δεν βαζω καθολου τζελ στα σπειρωματα των φακων. μονο αυτο το λαδακι.

ναι το λαδι μονο ειναι καλο. Αλλα για καλη στεγανοποιηση πρεπει να βαζουμε την παστα. Κλεινει καλυτερα.

Το θεμα ειναι οτι δεν ρισκαρω κανενα φακο μου μεσα στο νερο ετσι απλα.

Γιαυτο και τον φτιαχνω με τα σακουλακια αυτα και τον δενω καλα με σελοτειπ.

Δεν περναει νερο καθολου. και οσο αφορα την θερμοκρασια, μια χαρα ειναι δεν παθαινει τιποτα αντεχει και σε χειροτερα.

Σημερα εχω ντυσει και τον surefire και ειναι ετοιμος για το βραδυ.

κατω ειναι οι 3εις φακοι που θα παρω αποψε.

ο zebra και ο jetbeam δεν ειναι ετοιμοι ακομα, αλλα οπως βλεπετε surefire ειναι ειδη μεσα στο πλαστικο.

Ξερω φαινεται γελοιο αλλα την δουλεια του την κανει μια χαρα.

Attachments

• ΓŽΒ΅Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒΉΓŽΒΌΓŽΒΏΓβ€š.jpg
    ΓŽΒ΅Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒΉΓŽΒΌΓŽΒΏΓβ€š.jpg
    91.6 KB · Views: 25
Πάντως εγώ τους βάζω σιλικόνη διάφανη κολλητική σε όλα τα o-rings, και σιλικόνη μη-κολητική στα o-rings που ξεβιδώνω για μπαταρία, τους βουτάω άνετα για 2 ώρες στα 10 μέτρα. Άφοβα!

Εγώ έχω πάρει ένα μηχάνημα στην κουζίνα που ρουφάει τον αέρα από σακούλες και μετά το στεγανοποιεί με θερμοκόλληση.Αναρωτιέμαι αν αυτό είναι καλή πατέντα για την θάλασσα,δεν έχει και αέρα οπότε βουλιάζει εύκολα και το υλικό της σακούλας είναι ανθεκτικό σε σχέση με τα polybag.

Attachments

• frtg.jpg
    frtg.jpg
    36 KB · Views: 18