Teo, αυτό το σύστημα ψύξης το είχα ανακαλύψει εξαρχής στον Μ31 και έλεγα πόσο βλακεία ήτανε. Το αφήσανε και στον Μ3Χ. Μετά τα πειράματα που έκανα έχω να πω πως ο τρόπος ψύξης αυτός είναι φοβερός. Δεν είναι τόσο μαμακία όσο φαίνεται, έτσι όπως νόμιζα και εγώ και άλλοι. Και εξηγούμαι. Το λέντ παράγει μεγάλη θερμότητα. Δεν είναι μόνο σημαντικό να διαχέεται σωστά η θερμότητα στο σώμα, αλλά (και σημαντικότερο!!)και να φεύγει από από το λέντ και να πηγαίνει στο pcb του ομαλά και γρήγορα. Αυτό το μεγάλο pcb, λύνει αυτό το πρόβλημα. Έχει πολύ μεγάλο thermal path, με αποτέλεσμα η ζέστη που παράγεται να διαχέεται άμεσα κατά μήκος του pcb. Aν αυτό το pcb ακουμπούσε σε πολύ μεγαλύτερο μέρος του πάνω στο σώμα του φακού θα είχαμε τη τέλεια ψύξη.
Έστω και έτσι,στον ίδιο φακό με το ίδιο ακριβώς λέντ(έκανα εγχείρηση) σε 20mm pcb και από κάτω βάση χαλκού στρογγυλή που ακουμπούσε στο σώμα, σε σύγκριση με αυτό το μεγάλο pcb, έχανε 40 λούμεν στα ίδια ρεύματα. Άρα η 30χιλ βάση του λέντ κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά!!! Kαι μιλάω για το Μ31 που δίνει 4,3 αμπέρ, όχι τα ~3 που δίνουν τα fandyfire/skyray/M3X.
Βέβαια, δε ξέρω τι ποιότητας pcb έχουν οι μαιμούδες...Θα μάθω μόλις το παραλάβω.
Φίλε, στο θέμα μας πάλι, αν θες περίμενε να σου πω για τον fandyfire. Θα σου πρότεινα να καταλήξεις εκεί, ξέρω τι σου λέω, ψαρεύω και εγώ, μετράει πολύ το εστιασμένο φως στις παράξενες συνθήκες. Άλλωστε δε θες να βλέπεις γενικά, ένα σημείο θα θες να βλέπεις/ψάχνεις πάντα.