Φακος zoom all around για Canon ?

Kαι μη ξεχναμε οτι μιλαμε κυριως για adorama-katerelo που ειναι παραεισαγωγεις απο Αμερικη και Γερμανια αντιστοιχα.

οι τιμές μας, είναι καλύτερες και από Γερμανία. Όσο για την Αμερική το τελωνείο τα χαλάει.

Δεν είναι αρκετά ευρύς πλέον για τοπία (αντίστοιχο 45mm), κάνει για γενικής χρήσης νορμάλ, αλλά είναι μάλλον αργός (2.8) και με χρωματικές εκτροπές όπως λένε τα τεστ. Βέβαια είναι πολύ μικρός σε διαστάσεις και γράφει και από ανοικτός. 135 είπες τον βρήκες? Λίγα νομίζω είναι, είχα την εντύπωση πως πήγαινε λίγο παρακάτω από 200.

για τοπία άρα θέλουμε 24? αν ναι, ποιος είναι αξιόλογος και σε εύλογη τιμή?

Kαι μη ξεχναμε οτι μιλαμε κυριως για adorama-katerelo που ειναι παραεισαγωγεις απο Αμερικη και Γερμανια αντιστοιχα.

για τον Κατερελο δεν ισχυει απολυτα αυτο....

πχ για την Canon 5d Mark II που ρωτησα περιμενει την intersys και αυτος.

Απο τους καλυτερους και πιο εξυπηρετικους πωλητες. (οπως και 2-3 αλλοι στο κεντρο)

Δεν υπάρχει σταθερό τι θέλουμε. Ούτε τα 24 mm δίνουν σε μικρό φορμά επαρκή κάλυψη (περίπου 38mm σε Canon), τουλάχιστον διατηρούν την ευρυγώνια προοπτική τους. Θα έλεγα για μήκη από 20mm και κάτω. Δύσκολο να βρεθούν σταθεροί φακοί εκεί, όμως. Για πραγματικά ευρυγώνια κάδρα σε μικρό φορμά, θα πρέπει να καταφύγουμε σε κάποιον από τους υπερευρυγώνιους μικρού φορμά (DX, EF-S), εάν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το ευρυγώνιο άκρο των στάνταρ ζουμ που δίνουν οι εταιρίες στο μικρό φορμά, το οποίο δεν είναι πάντα και ό,τι καλύτερο.
Εγώ μη θέλοντας να πάρω φακό που δεν θα μπορώ να χρησιμοποιήσω στη μεταγενέστερη μετάβαση σε FF, διάλεξα την ιδιαίτερα δελεαστική από άποψη τιμής λύση του Sigma EX 15-30, δίνει ένα αξιοπρεπέστατο 24mm κάλυψης στις APS-C μηχανές της Canon.

Ναι. Αλλά ξεφεύγουμε από την θεματολογία του παρόντος νήματος λιγάκι, που είναι για τους all around φακούς για Canon.

σωστά, καμιά φορά ξεχνάω τη θεματολογία...είσαι και στη Θεσσαλονίκη, για να σε καλέσω για ένα ποτό και να πάρω πληροφορίες.

Re: Απάντηση: Re: Φακος zoom all around για Canon ?

Γιατί ξεκινάει από 4 στα 17mm , ενώ οι άλλοι που λέμε από 3,5 και κατά δεύτερον το 85 είναι λίγο πιστεύω για να λέγεται all in one.

Το 85 για τις αναγκες μου φτανει. Για παραπανω χρειαζεσαι και τριποδο πρακτικα, και αυξανεται το βαρος και το μεγεθος (αν δεν κανω λαθος)

Το 4 στα 17 ειναι προβλημα γιατι μικρο διαφραγμα σημαινει και μικρη ταχυτητα, σωστα?

Ποιοτικα πως ειναι, εχει καποιος εμπειρια?

να διορ8ώσω το παραπάνω ποστ μου για τα sites. o Σταυρινάκης ήταν μέλος της αλυσίδας φωτοδεσμός, τώρα είναι e-photodigital και το site είναι:

www.e-photodigital.gr

δυστυχως λογω ασθενειςα, δεν μπορεσα να κανω την εξορμηση που υπολογιζα το ΣΚ... ετσι παραθετω 2 δειγματα απο το μπαλκονι μου !

Αριστερα ο 18-200 os kai δεξια o 70-300

IMG_3014.jpg IMG_3013.jpg

IMG_3015.jpg IMG_3018.jpg

Ειναι με τον sigma 18-200 os kai sigma 70-300 apo dg macro.
Οπως βλεπετε η κυρια διαφορα τους ειναι στο bokeh... o 18-200 os ειναι λιγο "νευρικος" , ενω ο 70-300 ειναι πιο "smooth".
Ισως ειναι και το μονο πραγματικο του μειονεκτημα .

Οι ρυθμίσεις είναι ίδιες? Όσο αφορα το sharpening? Του 18-200 μου φαίνονται σχεδόν ενοχλητικά "τραχειες" ενώ του 70-300 πιό ευχάριστες και απαλές ενώ φαίνεται να σηκωνουν λίγο unsharp mask ενώ του 18-200 δεν φαίνεται να έχουν καθόλου περιθώριο.

δεν θελω να σας στενοχωρησω αλλα μιλαμε για δυο απο τους χειροτερους πολυζουμ της εν λογω εταιρειας....

τι ψαχνετε να βρειτε.....

η χρησιμοτητα τους ειναι μια....πολλα εστιακα μηκη μαζι και φτηνη τιμη.

με αυτή τη λογική, είναι καταδικασμένος και ο νέος 18-200 την canon.

με αυτή τη λογική, είναι καταδικασμένος και ο νέος 18-200 την canon.

OI φακοί 18-... τάδε προσπαθούν να τα κάνουν όλα όσο το δυνατόν πιο καλά και σε χαμηλή τιμή. Δεν είναι οι φακοί που δίνουν καλή οπτική απόδοση, ούτε και καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες των σημερινών αισθητήρων.

Μια σύγκριση με έναν φθηνό 50άρη δείχνει τους συμβιβασμούς της σχεδίασης.

Είναι οι φακοί του τεμπέλη.

Π.χ. οι φακοί του κιτ της ΝΙΚΟΝ AFS 18-55 VR, 55-200 VR έχουν τηνν ίδια ή ελαφρώς καλύτερη οπτική απόδοση με τον AFS 18-200 VR και στοιχίζουν περίπου 400 ευρώ (και πιο χαμηλά με αγορά μηχανής). Όμως είναι 2 φακοί. Καλύτερα είναι τα μεσαίας κατηγορίας ζουμ, και στη συνέχεια έχουν τους επαγγελματικούς ζουμ, μαζί με μερικούς σταθερής εστίασης φακούς. Τέλος την απολύτως καλύτερη οπτική απόδοση έχουν οι καλοί σταθερής εστίασης φακοί.