Φακος zoom all around για Canon ?

σε ενα φακο που εχω (50mm macro), οταν γινεται το focus αλλαζουν και τα mm,πολυ λιγοτερο βεβαια, μηπως γινεται κατι παρομοιο και εδω?

εσυ μιλας για το φυσιολογικο "βυζαγμα" του φακου το οποιο παρατηρειται πολυ πιο εντονα στους μακρο.

Εδω μιλαμε για αλλη κατασταση....

σε ενα φακο που εχω (50mm macro), οταν γινεται το focus αλλαζουν και τα mm,πολυ λιγοτερο βεβαια, μηπως γινεται κατι παρομοιο και εδω?

Aυτο το παρατηρησα... και μαλιστα το ελαβα υποψην, βαζοντας το τριποδο 2-3cm πισω (οσο ειναι και η διαφορα του ενος απο του αλλου στα 200mm).

Δεν ειναι αυτο το προβλημα σιγουρα .

ενα αλλο που σκεφτομαι Γιαννη ειναι οτι μπορει να εχει παθει καποιου ειδους ζημια εσωτερικα ο 18-200.

Το δαχτυλιδι εξωτερικα να το πηγαινεις στα 200 αλλα εσωτερικα να μην ανταποκρινεται πληρως.....

ελεγξες σιγα σιγα τις διαφορες?

κανε το ιδιο τεστ με τους 2 φακους και συγκρινε στα 35mm,50mm,85mm,100mm να δεις αν σε καποιο σημειο οι κλιμακες ταυτιζονται.

Αν ναι η παραπανω μου υποθεση ειναι το πιο πιθανο σεναριο.

Κι ενα ακομη δειγμα για αποδειξη απο τον σταθερο (prime) φακο Asahi pentax 135mm f2.5...

Ιδιο καδρο ακριβως με τον 70-300 στα 135mm kai ton os 18-200 sta 200 !!!

2957982368_6100942e90_o.jpg

Yποψιαζομενος οτι κατι δεν παει καλα... εκανα και αυτη τη δοκιμη.
Φωτογραφισα κατι απο το μπαλκονι μου, αλλα σε μακρινη αποσταση (οι πρωτες φωτο ειναι σε αποσταση 3-4 μετρα απο το αντικειμενο).

Τα αποτελεσματα εδω συμφωνουν σε μεγαλο βαθμο !!!

2958036476_23c1008384_o.jpg

2957194311_75e3cdd682_o.jpg

Αυτο σημαινει οτι σε αντικειμενα κοντα στο φακο, συμπεριφερεται διαφορετικα ο OS 18-200 απο τους υπολοιπους !
Δεν ξερω που οφειλεται αυτο, ισως εσεις ξερετε κατι παραπανω ?

Πάντως, συγκρίνοντας τον κι εγώ με τον 70-200 της Canon που έχω, είχα παρατηρήσει κι εγώ διαφορά αλλά δεν έδωσα σημασία καθώς είχα μείνει κι εγώ με την εντύπωση ότι "χάνουν" οι φακοί και ότι η αναγραφόμενη τιμή δεν είναι η πραγματική.
Εχει κανείς άλλος τον ίδιο φακό;
Αν είναι να μας "κλέβουν" τόσο πολύ οι φακοί με μεγάλο εστιακό εύρος, ε τότε δεν την γλυτώνουμε την βαλίτσα....

Αυτο σημαινει οτι σε αντικειμενα κοντα στο φακο, συμπεριφερεται διαφορετικα ο OS 18-200 απο τους υπολοιπους !
Δεν ξερω που οφειλεται αυτο, ισως εσεις ξερετε κατι παραπανω ?

Κανε το τεστ που σου ειπα (για την επιστημη ρε γμτ:flipout:) με τις ληψεις σε διαφορα εστιακα μηκη.

συγγνώμη για την παρεμβολή, αλλά για να μην ανοίγω νέο νήμα, ας μου εξηγήσει κάποιος εάν έχω καταλάβει καλά. ο EF 17-40mmf/4.0L USM της canon σε μια 40D θα λειτουργήσει ως 26-70 ενώ σε μια ff 17-40?