"Φάντασμα" στον φακό μου...

BadCarma

Senior Member
16 May 2008
333
Χιονισμένη η Λάρισα σήμερα...είπα να βγάλω την Canon μου και να ξεχυθώ.

Πριν από λίγο όμως παρατήρησα αυτό (κάτω αριστερά)...

Εμφανίζεται έντονα όταν κάνω zoom.

Σκουπιδάκι είναι?

Τι κάνουμε τώρα?????

Χιονισμένη η Λάρισα σήμερα...είπα να βγάλω την Canon μου και να ξεχυθώ.

Πριν από λίγο όμως παρατήρησα αυτό (κάτω αριστερά)...

Εμφανίζεται έντονα όταν κάνω zoom.

Σκουπιδάκι είναι?

Τι κάνουμε τώρα?????

εξορκισμο:flipout:
σοβαρα τωρα,μονο σε μια φωτογραφιε εμφανιζεται? τραβηξες αλλες?

Συγνωμην παρατηρησες μονον αυτο αλλα οχι τα υπολοιπα ?;) Εκτος απο αυτο που ειναι τριχα μαλλον εχεις αλλα 2 σκουπιδοσημεια.

Και αυτες οι γραμμες οι οριζοντιες τι ειναι ? Σε καθαρο ουρανο τραβηξες ?

Πρόχειρη φωτογραφία σε τετράδιο ήτανε.

Σε Α4 έχουμε:

1.Με 1Χ

2.Με 4Χ

Μου το βγάζει σε όλες τις φωτογραφίες και το βλέπω και στην οθόνη την ώρα που τραβάω.

Αναφέρομαι σε compact μηχανή. Προφανώς είναι σκουπιδάκι αλλά πως καθαρίζεται???

Τραβα μια με πολυ μεγαλο διαφραγμα (20-40) να δουμε τι παιζει αλλα 99,99% ειναι τριχα(ρα) και κανα σκουπιδακι, δεν ειναι κατι, συχνο φαινομενο..φυσηματακι κ ψιλοκαθαρισμα με προσοχη

Πρόχειρη φωτογραφία σε τετράδιο ήτανε.

Σε Α4 έχουμε:

1.Με 1Χ

2.Με 4Χ

Μου το βγάζει σε όλες τις φωτογραφίες και το βλέπω και στην οθόνη την ώρα που τραβάω.

Με 8x μάλλον θα σε φάει....:flipout:

4X είναι το max.

Με διάφραγμα δεν μπορώ να παίξω γιατί είναι compact. Άλλωστε...τι παραπάνω να δω από τη "νυχτερίδα"?

Δεν φαίνεται αρκετά?

Τώρα...από την στιγμή που - επαναλαμβάνω - μιλάμε για compact πως καθαρίζουμε τον φακό?

Το να την στείλω στην Canon είναι το χειρότερό μου.

Σημ. Είμαι Λάρισα οπότε κάποια service σε Αθήνα-Θεσ/νίκη είναι πολύ δύσκολα προσβάσιμα για εμένα...

Θα χαρώ να μάθω και εγώ πως καθαρίζουμε φακό σε Compact.

Έχω παρόμοια σκουπιδάκια σε φακό μιας Sony Cybershot DSC-W270 τα οποία φαίνονται ως έντονες σκιές ακόμα και όταν είναι αζουμάριστη.

Την άνοιξα αλλά το φακός είναι όχι εντελώς αλλά παντελώς σφραγισμένος από παντού,ούτε φύσιγμα κάνει τίποτα,το πως μπήκε μέσα η σκόνη αφού ούτε αέρας δεν μπαίνει,πολύ θα ήθελα να το μάθω.

Το ωραίο είναι ότι στην DSLR που βγάζω και τον φακό αρκετά συχνά δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα τόσο στον φακό όσο και στον αισθητήρα.

Θα χαρώ να μάθω και εγώ πως καθαρίζουμε φακό σε Compact.

Έχω παρόμοια σκουπιδάκια σε φακό μιας Sony Cybershot DSC-W270 τα οποία φαίνονται ως έντονες σκιές ακόμα και όταν είναι αζουμάριστη.

Την άνοιξα αλλά το φακός είναι όχι εντελώς αλλά παντελώς σφραγισμένος από παντού,ούτε φύσιγμα κάνει τίποτα,το πως μπήκε μέσα η σκόνη αφού ούτε αέρας δεν μπαίνει,πολύ θα ήθελα να το μάθω.

Το ωραίο είναι ότι στην DSLR που βγάζω και τον φακό αρκετά συχνά δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα τόσο στον φακό όσο και στον αισθητήρα.

Το ίδιο κι εγώ.

Να πω εδώ ότι τη μηχανή δεν την έχω πολύ καιρό ούτε την έχω κακομεταχειριστεί. Μόνο σήμερα στα χιόνια που ας πούμε "ταλαιπωρήθηκε" αλλά τι? Οι περισσότερες φωτό είναι μέσα από το αυτοκίνητο και κάποιες άλλες σε σκεπασμένη βεράντα.

πάντως μπορούμε να τραβήξουμε πράγματα που το μάτι δεν βλέπει. Με τις σονυ βιντεοκάμερες βάζοντας να βλέπει με υπέρυθρες μπορούμε να τα δούμε.
Έχω βιντεογραφήσει τα λεγόμενα orbs, λευκές σφαίρες να περιστρέφονται γύρω μου και ενέργεια να έρχεται απο ψηλά πάνω μου μετά απο προσευχή να την λάβω.

οποιος θελει κ αν βεβαια θελει, υπαρχει σωστος , καλος και γρηγορος-εξυπηρετικος τεχνικος Θεσνικη, και με κουριερ.

Re: Απάντηση: "Φάντασμα" στον φακό μου...

πάντως μπορούμε να τραβήξουμε πράγματα που το μάτι δεν βλέπει. Με τις σονυ βιντεοκάμερες βάζοντας να βλέπει με υπέρυθρες μπορούμε να τα δούμε.
Έχω βιντεογραφήσει τα λεγόμενα orbs, λευκές σφαίρες να περιστρέφονται γύρω μου και ενέργεια να έρχεται απο ψηλά πάνω μου μετά απο προσευχή να την λάβω.

???

Re: Απάντηση: "Φάντασμα" στον φακό μου...

τι έγινε λέει;

Εγώ έχω βγάλει χιλιάδες Orbοφωτογραφίες και πολλές που τα orbs θυμίζουν πρόσωπα με μόνη διαφορά ότι σε όλες υπήρχε κάτι που έκανε αντανάκλαση,και η πλάκα είναι με φλασοφωτογραφίες σε βρόμικο καθρέφτη... Paranormal βρομιά που σε διάφορα scamosites θα περνούσε η βρομιά του. :flipout:

Πάντως πέρα απ'την πλάκα σε Video θα ήταν ενδιαφέρον κάτι τέτοιο και μην αποκλείετε τίποτα,εφόσον τόσο το Video όσο και το μέρος που τραβήχτηκε είναι απείραχτα. ;)

Τεσπα στο θέμα μας... Σε τεχνικό ένας τέτοιος καθαρισμός πόσο θα πήγαινε?
Δεν ξέρω αν αξίζει αν ζητήσει πολλά,αν είναι την στέλνω και στην Sony αν πιάνει η εγγύηση σε τέτοιο πρόβλημα,και αν το πάρουν χαμπάρι που την είχα ξεκοιλιάσει αλλά δεν φαίνεται τίποτα.

Κάτι σε DIY θα το προτιμούσα προσωπικά,αλλά όπως είπα είναι σφραγισμένος ο φακός.

Παιδιά σε μηχανή των 145 ευρώ να δώσω 10+10 (courier) + επισκευή νομίζω ότι πάει πολύ.

Δεν την πυροβολάω καλύτερα...

Πάντως θα εκτιμούσα κι εγώ μια DIY λύση (όχι μέσω ξεματιάσματος βεβαίως βεβαίως).

Δεν το κατέχει κανένας το θέμα ρε παιδιά?

Εμένα η σκόνη είναι στο γυαλί πριν τον φακό,αλλά αυτό δεν βγαίνει ούτε ο φακός ανοίγει τουλάχιστον σε μένα.
Θα δοκίμαζα διάφορα αλλά έχει και μοτέρ ο φακός οπότε ήταν πολύ λεπτομερής η εργασία και δεν είχα υπομονή.

Αν την ανοίξεις και καταφέρεις να βγάλεις το "καπάκι" του φακού,πιστεύω ότι κατά πάσα πιθανότητα εκεί θα είναι η σκόνη και σε σενα,οπότε με γάντια Microfiber αν το πιάσεις και ένα μαλακό στεγνό πινέλο την διώξεις κάνεις δουλειά.

Υ.Γ Αν την ανοίξεις βάλε μονωτική στις επαφές στον πυκνωτή του Flash γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα είναι φορτισμένος και αν σου ιδρώσουν τα χέρια σε τινάζει πιο πολύ. :flipout: