Ferguson Ariva T65

γιατι θέλω να αγορασω και ένα stick και σκέφτομαι να πάρω 3.0

Θελει λιγο προσοχη μιας και πολλα USB3.0 στικακια εχουν πολυ καλη ταχυτητα αναγνωσης αλλά κακιστη ταχυτητα εγγραφης.
Υπαρχουν πολλα με μονο 10MB/s ή ακομα και με 6...
Ή αλλα που εχουν μολις 20MB/s.
Λιγα ειναι τα γρηγορα.

Last edited by a moderator:
Tόσο χαμηλά δεν έχω βρει. Τα "σάπια" έχουν ονομαστική εγγραφή περίπου στα 20ΜΒ.

Έχω πάρει ένα τέτοιο : http://www.sharkoon.com/?q=en/node/2048 , που για usb 3.0 είναι αργό αλλά ούτως ή άλλως ΔΕΝ έχω usb 3.0 στον υπολογιστή. Πάρα ταύτα πιάνει λίγο μεγαλύτερες ταχύτητες έγγραφης σε usb2.0 από την ονομαστική του. Άλλωστε το όριο του 2.0 είναι περίπου τα 30ΜΒ οπότε τα περισσότερα usb 3.0 το πλησιάζουν.

Νομίζω γενικά ότι αξίζει το λίγο παραπάνω κόστος. Άλλωστε έχουν αρχίσει να πέφτουν και οι τιμές. Κερδίζεις και σε άλλες λεπτομέρειες. Π.χ. στην εξερεύνηση μέσω του δέκτη. Εκει που περίμενα αρκετά δευτερόλεπτα να ανόιξει ένας φάκελος με περίπου 1000 mp3 τώρα πια πολύ γρηγορότερα.

Tόσο χαμηλά δεν έχω βρει. Τα "σάπια" έχουν ονομαστική εγγραφή περίπου στα 20ΜΒ.

Και ομως... πληθωρα απο δαυτα!
Verbatim V3 - 10αρι
KINGMAX USB 3.0 flash drives PD-09 - 7 εως 11
Adata C103 -10αρι και το 8GB πιανει λιγοτερο...
(δεν ειναι μονο αυτα τα τρια... αλλά... ειπαμε... εκανα ερευνα, οχι αρχειοθετηση... ειχα και δυο τρια "καθαρα" 6αρια )

Με δυο λογια: USB3.0 ή/και ακριβη τιμη δεν σημαινει ταχυτητα.

Η ταχυτητα εξαρταται και απο την χωρητικοτητα. Μπορει καποιος κατασκευαστης να ανακοινωνει ταχυτητα του μεγαλυτερου μοντελου σε χωρητικοτητα, στις μικροτερες χωρητικοτητες συνηθως αλλά οχι απαραιτητα η ταχυτητα πεφτει σημαντικα.

Τελος παντων, βαριεμαι να βρω δεκαδες λινκ απο προϊοντα που ετυχε να πεσουν στο ματι μου μιας και ημουν και γω για αναζητηση ενος γρηγορου 32GB ή παραπανω USB3.0 flash disk.
Παντως εχω βαλει στο ματι ενα φλασακι και μια καρτα USB3.0, εχω αποφασισει... αλλά περιμενω να πεσει η τιμη στο φλασακι (τωρα ειναι περιπου 36 ευρω απο εξωτερικο)

...
Με δυο λογια: USB3.0 ή/και ακριβη τιμη δεν σημαινει ταχυτητα.
Έχεις δίκιο σε αυτό.

Εγώ όταν γίνω πλούσιος έχω βάλει στο μάτι ένα από αυτά (κατά προτίμηση το 50άρι) :

http://www.supertalent.com/products/stt_usb_detail.php?type=USB 3.0 Express RC8#
usb3_express_st2_benchmark1.JPG

Ακόμη και σε usb 2 πλησιάζει τα 40άρια.
usb3_express_st2_benchmark2.JPG

Δυστυχώς όμως ακόμη και το 25άρι είναι ακόμη στα 80+-...

(Σόρυ για το οφτοπικ)

Έφτασε και στα δικά μου χέρια το ferguson t65. Ως πρώην κάτοχος του γνωστού lifeview να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Σήμα καμπάνα και για μένα τουλάχιστον ανώτερη εικόνα απο το lifeview v2. Στα αρχεία mkv και avi που πρόλαβα να δοκιμάσω δεν είχα κανένα πρόβλημα αναπαραγωγής εκτός απο ενα avi το οποίο σας στέλνω σε txt να διαβάσετε οι "ειδικοί" της κωδικοποίησης. Το firmware version μου είναι 1.050.

View attachment unpechtable.doc

Έφτασε και στα δικά μου χέρια το ferguson t65. Ως πρώην κάτοχος του γνωστού lifeview να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Σήμα καμπάνα και για μένα τουλάχιστον ανώτερη εικόνα απο το lifeview v2. Στα αρχεία mkv και avi που πρόλαβα να δοκιμάσω δεν είχα κανένα πρόβλημα αναπαραγωγής εκτός απο ενα avi το οποίο σας στέλνω σε txt να διαβάσετε οι "ειδικοί" της κωδικοποίησης. Το firmware version μου είναι 1.050.

View attachment 84592

Ίσως να κολλάει στο GMC. Ελπίζω να έχουμε ακόμα ένα κρούσμα δέκτη που δεν παίζει DivX αλλα μόνο Xvid...

satrianius, την επόμενη φορά που θέλεις να δώσεις τεχνικά χαρακτηριστικά, μπορείς να κάνεις copy\paste απευθείας στο μήνυμα σου (κατα προτίμηση μέσα σε spoiler tags για να μην πιάνει πολύ χώρο). Να μην σηκώνουμε ολόκληρο Word για κάτι τόσο απλό :ciao:

Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε Κώστα! Δηλαδή λες να φταίει η έκδοση divx(5.1.1); Είναι παλιό rip γιαυτό το τέσταρα.
Έχεις δίκιο για το αρχείο! Είναι η κλασσική κοτσάνα που μουρχεται να κάνω πολλές φορές κι όταν στέλνω mail χαχαχα

να και καποιος που λεει οτι ο Τ65 δεν εχει χειροτερη εικονα απο τον lifeview!!!!

Εξαρτάται κι απο τα κριτήρια και το τι θεωρεί καποιος σημαντικό και τι όχι μωρέ. Έχουμε συνηθίσει να κάνουμε λίγο την τρίχα τριχιά.Ακούστηκε για παράδειγμα οτι καίει τα λευκά. Περίμενα και γώ τρομοκρατημένος να φτάσει στην πόρτα μου να τον δοκιμάσω και όταν τελικά τον σύνδεσα και είδα εικόνα θεώρησα ότι ήταν κάπως υπερβολική η διατύπωση. Με δυο τρία κλίκ στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης καθάρισα. Σε μένα τουλάχιστον αυτό συνέβη. Δεν βλέπω καμία μα καμία διαφορά στους δύο δέκτες. Σε κάποια άλλα θέματα όπως αναπαραγωγή το μόνο που είδα είναι οτι όταν πάς ενα έργο στο fast forward και πατήσεις play, αυτό καθυστερεί να "φρενάρει" 2-3 δευτερόλεπτα. Ο life view ήταν άμεσος σε αυτό και δεν έχανες ούτε καρέ. Εμένα όμως δεν με απασχολεί. Σε θέμα GUI προσωπικά καρφί δεν μου καίγεται αν είναι γκρί ή το μώβ "μπουρδελέ" των ξενοδοχείων. Εγώ το προτιμώ ρε παιδιά!χαχα. Γενικά το μενού είναι ίδιο με άλλο κουστούμι, αυτό καταλαβαίνω εγώ.

Το θέμα είναι παίζει τα mkv σωστά; Ναι. Παίζει υπότιτλους; Ναι(τουλάχιστον όπως ακριβώς και ο Lifeview με τα γνωστά προβλήματα των utf κλπκλπ.) Η εικόνα είναι καλή; Για μένα μαμεί. Παίζει και ψηφιακά 1080p;παίζει(αλλά και πάλι σάμπως έχουμε ψηφιακά; ) Και στην τελική παίξτε λίγο με τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης.
Όλα τα άλλα με το αν παίζει dts ή όχι ας το πάρουμε απόφαση. Δικαιώματα είναι αυτά και η εταιρία δεν φαίνεται διατεθιμένη να πληρώσει. Εγώ προσωπικά βαριέμαι να κάθομαι να βάζω και να βγάζω firmware μόνο γιαυτόν τον λόγο. Αφαιρώ εξαρχής το dts απο το αρχείο και τέλος. Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα.Και πάλι δηλαδή δεν αλλάζει τπτ απο τον lifeview.

Επειδή ο lifeview μου κάηκε αναπάντεχα, ήθελα μια γρήγορη αντικατάσταση χωρίς να χάσω τις ευκολίες και τα υπέρ του εν λόγω αποκωδικοποιητή. Ψάχνοντας εδώ στο avclub (που είναι πάντα η πρώτη μου επιλογή αναζήτησης)κατέληξα στον ferguson! Και μέχρι στιγμής δεν το έχω μετανιώσει. Όσοι είναι πολύ ιδιότροποι (με την καλή έννοια) και θέλουν το κάτι παραπάνω πρέπει να συμφιλιωθούν με την ιδέα οτι όλα ίδια αναλώσιμα ηλεκτρονικά κουτάκια είναι, σε αυτά τα χρήματα πρέπει να ξέρεις τι πληρώνεις ή να πάτε κατευθείαν σε media player.

Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε Κώστα! Δηλαδή λες να φταίει η έκδοση divx(5.1.1); Είναι παλιό rip γιαυτό το τέσταρα.
Έχεις δίκιο για το αρχείο! Είναι η κλασσική κοτσάνα που μουρχεται να κάνω πολλές φορές κι όταν στέλνω mail χαχαχα

Καλά, ότι να 'ναι γράφω...
Ήθελα να γράψω "Ίσως να κολλάει στο GMC. Ελπίζω να μην έχουμε ακόμα ένα κρούσμα δέκτη που δεν παίζει DivX αλλα μόνο Xvid..."

Το πιθανότερο είναι να μην παιζει λόγω GMC. Έχουμε δει όμως και δέκτες που δεν παίζουν DivX λόγω κόστους άδειας χρήσης του αλγόριθμου. Το Xvid απο την άλλη είναι τζάμπα.

Γενικά το μενού είναι ίδιο με άλλο κουστούμι, αυτό καταλαβαίνω εγώ.
Εμένα μου λείπουν κάποιες ευκολίες του μενού του :frown:

Παίζει υπότιτλους; Ναι(τουλάχιστον όπως ακριβώς και ο Lifeview με τα γνωστά προβλήματα των utf κλπκλπ.)
Μας ξέφυγε αυτό το πρόβλημα από την λίστα! Θυμίστε να το βάλουμε στην επόμενη μόλις βγει αναβάθμιση.

Δηλαδή λες να φταίει η έκδοση divx(5.1.1);
Χτύπα ξύλο! Φτου-φτου-φτου, μακριά απ' τους δέκτες μας!

μηπως βαλαμε στη λιστα να δουλευει και το ρολογακι οταν ειναι σβηστος σε eco κατασταση?:Banane0:

Έχει κάποιος άλλος πρόβλημα με τους υποτίτλους όταν η αναπαραγωγή γίνεται απο stick συνδεμένο σε USB hub;

Δοκίμασα δύο hubs, ένα με τροφοδοσία και ένα χωρίς. Οι υπότιτλοι δεν εμφανίζονται και δεν υπάρχουν καν στη λίστα όταν πατάω το sub. Προσπάθησα με όλους τους συνδυασμούς εσωτερικών και εξωτερικών υποτίτλων αλλα χωρίς αποτέλεσμα.

Αν το έχουν αντιμετωπίσει και άλλοι να το βάλουμε στη λίστα με τα bugs.

και μενα μου το κανει αυτο και μετα αν βαλω σκετο το στικακι χωρις να κλεισω τον δεκτη παλι δεν τους βλεπει πρεπει να τον κλεισω και να τον ανοιξω παλι και ειναι οκ!

O δικός μου δεν βλέπει υπότιτλους ό,τι και να δοκιμάσω. Όταν ανοίγει όμως ο δέκτης με το στικάκι στο hub με την τροφοδοσία, πάντα βγάζει μήνυμα USB device is inserted. Δεν θυμάμαι αν βγάζει το ίδιο μήνυμα και με το στικάκι απευθείας στην θύρα του δέκτη.

Δεν ξέρω αν ξαναειπώθηκε αλλά ενα που παρατήρησα είναι οτι όταν κάνω αναπαραγωγή mp3 το οποίο βρίσκεται σε φάκελο που βρίσκεται μέσα σε άλλο φάκελο τότε υπάρχει πιθανότητα να το παίξει για 5-6" και μετά να κολλήσει ή αν τα mp3 είναι πάνω απο ενα μέσα στον φάκελο τότε κάποιο απο αυτά να μην εμφανίζεται κάν στη λίστα. Η διαδρομή εννοώ να είναι του τύπου "D:/Music/Iron Maiden/Fearofthedark.mp3". Με το/τα ίδιο/α mp3 αλλά με διαδρομή του τύπου "D:/Music/Fearofthedark.mp3" δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Μέσο αποθήκευσης usb stick. Με σκληρό δίσκο δεν έχω δοκιμάσει τπτ ακόμη.

Σημείωση: Δεν μιλάω για χρήση usb πάνω σε hub αλλά το usb απευθείας πίσω απο τον αποκωδικοποιητή.

Last edited:
Έχει αρχίσει να με εκνευρίζει σοβαρά το μηχανάκι...

Το προγραμμάτισα σήμερα να γράψει μια εκπομπή με διάρκεια εγγραφής 65 λεπτά. Τον κλείνω σε κανάλι με EPG και φεύγω.
Όταν γύρισα τον βρήκα αναμμένο και όταν κοίταξα την εγγραφή είδα οτι ήταν μόνο 58 λεπτά (~1,75GB) με το στικάκι να έχει ακόμα μισό GB ελεύθερο. Τα 7 λεπτά που έλλειπαν ήταν φυσικά το τελος του επεισοδίου που το έφαγε η μαρμάγκα η μαύρη, η τριχωτή...

Μου το είχε ξανακάνει αλλα τότε επέθεσα οτι έφταιγε το ετοιμόρροπο στικάκι ή το hub. Τώρα όμως είχα βάλει αρκετά γρήγορο και αξιόπιστο στικάκι κατευθείαν στη θύρα του δέκτη.

Τον βλέπω να φεύγει απο το παράθυρο...

O T65 δεν έχει ρύθμιση όγκου του Timeshift στο μενού του; Μήπως τυχαίνει να είναι στο 0,5GB;

Δεν θα έπρεπε να επηρεάζει, αλλά λέω μήπως είναι κάποιο bug.

Θα μπορούσες να επαναλάβεις (π.χ. αργότερα το βράδυ που δεν θα τον χρησιμοποιείς) μια παρόμοια προγραμματισμένη εγγραφή; Δηλαδή ίδιας διάρκειας, με το ίδιο στικάκι, χωρίς να ελευθερώσεις επιπλέον χώρο απ'όσο είχε για την αποτυχημένη εγγραφή, και κλείνοντάς τον στο ίδιο κανάλι (αν το θυμάσαι);
Να δούμε αν είναι επαναλήψιμο το πρόβλημα ή όχι. Αν είναι, θα είναι σημαντικό για τον προσδιορισμό και την αναφορά του προβλήματος στην Ferguson.

μηπως εφταιγε το οτι δεσμευε χωρο για το timeshift και δεν επαρκουσε ο χωρος στο στικ να γραψει αλλο? εγω στο 0.5gb τοχω ποτε δεν ειχα προβλημα με εγγραφες και εβδομαδιαιες που βαζω κλπ αλλα παντα ειχα αρκετο ελευθερο χωρο στο στικακι!