Ferguson Ariva T65

Λοιπον κωστας Υ, εκανα το ακολουθο πειραμα εβαλα τον δεκτη στο σαλονι εκει που εχω τον ενισχυτη για home cinema τον συνεδεσα,και οταν ο δεκτης συνδεθεικε με τον ενισχυτη επαιξε dts απο ματροσκες,με την 050, δηλαδη αυτο που εγραψες παραπανω οτι σταματησε η υποστηριξη dts δεν ισχυει, εκεινο που μας στερει η μη συμβατικοτητα με την 013 ειναι το downmix στην απλη τηλεοραση.για το ποιο πανω ποστ του ellitsai ο δεκτης που εχω στην 013 παιζει κανονικα υποτιτλους.τουλαχιστον sub καi srt διοτι αυτους εχω εγω για αλλους τυπους δεν ξερω αδελφε, να μην λεω μπουρδες.

1ον, μίλησα για υποστήριξη DTS downmix, αυτό ήταν που σε ενδιέφερε. Δεν εννοούσα DTS passthrough.

2ον, ο\η ellitsai έχει καινούριο Τ65 και είναι απίθανο να έχει 1.013 ή έστω 1.026 . Η απάντηση μου αφορούσε τους υπότιτλους των δεκτών που πουλήθηκαν τον τελευταίο καιρό και έχουν την 1.044.

Αυτο σου ειπα ρε κωστα οτι ο δικος μου που αγορασα προχθες την παρασκευη ηλθε με μανισιο 050 και παιζει υποτιτλους κανονικα.αλλα και οι δυο προηγουμενοι που εχω και ηλθαν με την 026 παιζουν και αυτοι υποτιτλους κανονικα ακομα και τωρα που τους γυρισα στην 013.

Το πρόβλημα των υποτιτλων εμφανίστηκε στις εκδόσεις απο 1.031 έως 1.048. Τα κομμάτια που πωλούνται αυτό τον καιρό έχουν 1.044 ή 1.050. Για να μην βλέπει υπότιτλους ο\η ellitsai το πιθανότερο είναι να έχει 1.044.

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι στα τελευταία κομμάτια άλλαξε ο tuner και δεν συνεργάζεται πλέον με την 1.013
Ο δικός μου είχε έρθει με 1.026, είναι παλιότερο κομμάτι και βρίσκει με την 1.013 όσα κανάλια βρίσκουν και οι μεταγενέστερες.
και ο δικος μου με αρχικη την 1.044 βλεπει κανονικα και την 1.013.

Καλησπέρα, πρόσφατα πέρασα το 1.055 firmware που είναι και το τελευταίο ως τώρα, αλλά έχω ένα ιδιάζων πρόβλημά με τους υπότιτλους. Ενω διαβάζει και τους παίζει κανονικά, εξαφανίζονται σε κάποιο χρονικό σημείο και δεν ξαναεμφανίζονται. Ετυχε να έχω δύο κόπιες μιας ίδιας ταινίας (διαφορετικό μέγεθος αρχείου-κωδικοποίησης) και να εξαφανίζονται στο ίδιο σημείο. Αυτό συμβαίνει και με άλλη ταινία (για την ακρίβεια αλλες δυο κόπιες ξεχωριστές και να χάνουν τους υπότιτλου στο ίδιο σημείο. Μπορεί να σκεφτει κάτι κάνένας γιατί δεν μπορώ να βρώ καποια αιτία. Ευχαριστώ.. Κατα τ´άλλα είναι άψογος στις λειτουργίες του

To αρχείο υποτίτλων ήταν το ίδιο και για τις δύο κόπιες της ταινίας; Ίσως υπάρχει ασυνέχεια στους χρόνους εμφάνισης των υποτίτλων ή κάποιος απαγορευμένος χαρακτήρας.

Last edited by a moderator:
Όχι τα αρχεία υποτίτλων είναι ξεχωριστά, δηλαδή κάθε ένας υπότιτλος είναι ζευγάρι με το βίντεό του. Στον υπολογιστή συγχρονίζονται άψογα απο αρχή μέχρι τέλους και δέν εξαφανίζονται, ενώ στην τηλεόραση σε δύο διαφορετικά αρχεία αλλά ίδιες ταινίες εξαφανίζονται στο ίδιο σημείο. Λίγο περίεργο και δεν έχω ιδέα πως να το λύσω

Δεν διάβασα σωστά το πρώτο σου μήνυμα και κατάλαβα οτι χάνονται και επανέρχονται.

Αν εξαφανίζονται, δοκίμασε να αλλάξεις την κωδικοποίηση με το Notepad. Δεν θυμάμαι αν χρειάζεται UTF-8 ή Unicode.

Δεν διάβασα σωστά το πρώτο σου μήνυμα και κατάλαβα οτι χάνονται και επανέρχονται.

Αν εξαφανίζονται, δοκίμασε να αλλάξεις την κωδικοποίηση με το Notepad. Δεν θυμάμαι αν χρειάζεται UTF-8 ή Unicode.

Αλλάζει και αποθηκεύεται η κωδικοποίση των υποτίτλων? Πως γίνεται? (γιατί ξέρω να την αλλάζω μόνο στα players πχ vlc, movist κτλ) Αν ξέρεις κάποιο τρόπο πες μου πως να το κάνω, ίσως να έχεις δίκιο. Ευχαριστώ για τον χρόνο
σου

ανοιξε το αρχειο απλα με το notepad και κανε save as και αν ειναι UTF-8 αλλαξε το σε ANSI και θασαι οκ! εμενα αυτο το κανει μονο σε UTF-8 υποτιτλους οταν τους μετατρεπω σε ANSI παιζουν κανονικα:2thumb22sup:

Last edited:
Πρόβλημα υπάρχει μόνο με τους UTF-8. Οποιαδήποτε άλλη κωδικοποίηση χαρακτήρων δεν έχει πρόβλημα.
Το πρόβλημα αναφέρεται στο οδηγό, όπου υπάρχει και λινκ προς φωτογραφία του τρόπου επίλυσης.

αυριο βγαινω στη γυρα να παρω τα μηχανακια. τον edision τον sd θα τον βρω πανευκολα,στον fergie ειναι που θα με βγει το λαδι,θα λιωσουν τα παπουτσια αυριο. :p

θα παρω τηλ. πρωτα στο e-shop αλλα βλεπω 8-15 εργασιμες...δε τα βλεπω καλα τα πραματα,πρεπει να εχουν πεσει ολοι με τα μουτρα να αγοραζουν. :(

Αυτη την στιγνη το e-shop δεν εχει προβλημα ερχονται αμεσως, εγω τον τελευταιο που παρηγγειλα τον πηρα την αλλη μερα, και μαλιστα θεσ/νικη.αλλα πριν τρεξεις για τ65 περιμενε να δεις την εξελιξη απο το προβλημα που δημιουργηθηκε με το media player.

για το DTS downmix και την 1.013 fw ? ε ενταξει μικρο το κακο,το πολυ-πολυ δεν θα παιρνει την 1.013 . αλλωστε δεν με εχει τυχει ακομα να πεσω σε ματροσκα που δεν εχει AC3,και ακομα και αν με τυχει το μετατρεπω σε AC3 στο pc. κατ τα αλλα ψαχνοντας το απο 1000 μεριες το μηχανακι σπερνει. :p

κανω την προσευχη μ αυριο πρωι να με πουνε απο e-shop οτι εχουνε στοκ.