Ferguson Ariva T65

απο αναπαραγωγή απο usb ταινιας με εξωτερικούς υπότιτλους πως παει το μηχανημα? εχει ρυθμιση μεγέθους υποτίτλων?

το μαυρο πλαίσιο δεν φευγει?

Επεξεργασία:
διαβασα οτι ο Ferguson έχει θεμα με τους srt υπότιτλους όταν εχει το firmware 1.044. Αν αγοράσω τωρα ποιο firmware θα έχει?
γιατι δεν θελω να μπλεξω με αναβαθμισεις μην γινει ζημια.

Last edited by a moderator:
το μαυρο πλαίσιο δεν φευγει?
Φεύγει ή αλλάζει χρώμα. Το έβαλα στις φωτογραφίες επειδή ήταν καινούρια λειτουργία του δέκτη.

διαβασα οτι ο Ferguson έχει θεμα με τους srt υπότιτλους όταν εχει το firmware 1.044. Αν αγοράσω τωρα ποιο firmware θα έχει?
γιατι δεν θελω να μπλεξω με αναβαθμισεις μην γινει ζημια.
Μάλλον με 1.044 θα έρθει.
Ζημιά δεν γίνεται, μην το φοβάσαι. Δυο λεπτά υπόθεση είναι.

Μεταφορικά είχε ναι 2,50 .
Και όπως είπε ο Kostas_Y περίπου στην ίδια τιμή το χει και το e-shop αλλά για να τον πάρω από εκεί έπρεπε να περιμένω 8-15 μέρες...

Προχτές παράγγειλα 3 και σήμερα ήρθαν.

Έχω τον Τ65mini και κάθε φορά που τον κλείνω ξερυθμίζεται η ώρα. Είναι πολύ σπάσιμο η υπόθεση. Το έχει συναντήσει κάποιος άλλος αυτό; φοράει το 1.050

Δεν επανέρχεται η ώρα όταν τον ανοίξεις; Αρκετοί δέκτες βγάζουν λάθος ώρα και ημερομηνία όταν ανοίγουν αλλα μετά απο μερικά δευτερόλεπτα το ρολόι τους ενημερώνεται απο το EPG.

Αυτό συμβαίνει απλά μερικές φορές αργεί υπερβολικά πολύ και χάνεις την εγγραφή που έχεις βάλει.
Έλεγα μήπως υπήρχε άλλος τρόπος

ενημερωτικα εφερε σημερα το ε-σοπ Τ65 με λογισμικο το 1.050 ....ο δεκτης στα πρωτα δειγματα του μου φανηκε πολυ καλος και ειδικα σαν media player με 2-3 αρχειακα που δοκιμασα....

Τι f/w προτεινετε ? το 1.013 λογω dts ή χανει σε πολλα αλλα σημεια ? το τελευταιο ειδα ειναι το 1.055
Επισης αναλυση εβαλα αυτοματα και 1080π (50) και στον ηψο raw-hdmi γιατι δεν το εχω συνδεσει σε ηχοσυστημα ...Σωστα δεν τα εχω βαλει ?

To 1.050 είναι το καλύτερο αν δεν παιζεις αρχεία με DTS. Αλλιώς, το 1.013 είναι μονόδρομος. Έχουν αρκετές διαφορές.

Η ρύθμιση ήχου που έβαλες είναι για όσους έχουν συνδέσει τον δέκτη σε ενισχυτή. Με raw δεν κάνει AC3 downmix.

Γεια σε όλους.
Μόλις τώρα γράφτηκα στη σελίδα και ενδιαφέρομαι να αγοράσω αυτή τη συσκευή, αλλά έχω κάποιες απορείες. Αν μπορεί κάποιος σας παρακαλώ να μου τις λύσει...
1. Είμαι από Καβάλα και εδώ δεν έχουν έρθει ακόμη τα ψηφιακά, αλλά χάλασε το βίντεο της μάνας μου και ΔΕΝ θέλω να πάρω καινούριο. Μπορώ να της πάρω αυτή τη συσκευή για να γράφει προγράμματα από την τηλεόραση (αναλογική)?
2. Έχει η συσκευή ενσωματωμένο σκληρό ή γράφει μόνο σε εξωτερικές μνήμες?
3. Σε τί αρχεία γίνεται η εγγραφή? Έχει ρύθμιση για να γίνεται σε AVI?

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Καλως ήρθες.

Δεν σου κάνει ο δέκτης. Απο αναλογικά δεν μπορει να γράψει. Απο ψηφιακά εγγραφή κάνει μόνο σε USB stick ή εξωτερικό δίσκο. Τα αρχεία είναι .mts ασυμπίεστα. Δεν έχω δει δέκτη set-top με επιλογή συμπίεσης σε πραγματικό χρόνο.

Έτσι ακριβώς όπως τα λέει ο Κώστας.

Όσο για το 3, συμφωνώ πως δεν υπάρχει κανένας δέκτης που να το κάνει αυτό.
Μιλάμε πάντα για συσκευή οικονομικού STB και όχι για κάποια κάρτα υπολογιστή ή κάποιο DVD-R / BD-R ή άλλη συσκευή με κόστος 400~500+ ευρώ που μπορεί να έχει αυτή την δυνατότητα.

Είχα δει ένα combo δέκτη της Ferguson που υποστήριζε (λέει) Xvid encoding:
a faster processor also offers you much more advanced support for subtitles, as well as encoding Xvid (divx)
Δυστυχώς στο manual δεν υπήρχε καμία αναφορά για τέτοια δυνατότητα.

τελικα κατέληξα σε αυτον :music-smiley-005:μιας και ειναι σε προσφορα απο το e-shop και τον παρειγειλλα. Διαβασα στο manual του που βρηκα απο το σαιτ το εξης:
1. In order to use an external USB memory, the memory must support the USB
2.0 standard. To ensure stable recording and playback, you must use a
memory with a recording speed of 9.0 MB/s or greater
. Slower hard disk
drives and flash memories may not function properly, have problems with
recording (image jitter), or not function at all!!!
ψαχνωντας ομως στα χαρακτηριστικα των usb sticks που κυκλοφορουν στην αγορα (plaisio κτλ) ειδα οτι οι μεγιστες ταχύτητες εγγραφης ειναι απο 4-7 MB/sec. Εσεις ειχατε καποιο προβλημα κατα την εγγραφη σε timeshift με usb stick??

υ.γ παρεπιμπτοντως στα ελληνικα υπάρχει κανα manual να κατεβασω?

Last edited:
4-7 MB/sec είναι οι ταχύτητες των φθηνών\no name sticks. Με 20 πήρα απο το Amazon 32αρι stick με ταχύτητες πάνω απο 20 MB/sec.
Αν και έχω sticks της αργής κατηγορίας, δεν είχα προβλήματα σε εγγραφή SD καναλιών ή αναπαραγωγή πολυμέσων.

Καλως ήρθες.

Δεν σου κάνει ο δέκτης. Απο αναλογικά δεν μπορει να γράψει. Απο ψηφιακά εγγραφή κάνει μόνο σε USB stick ή εξωτερικό δίσκο. Τα αρχεία είναι .mts ασυμπίεστα. Δεν έχω δει δέκτη set-top με επιλογή συμπίεσης σε πραγματικό χρόνο.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την κατατόπιση και τον χρόνο σας.
Μια τελευταία ερώτηση, ξέρετε μήπως κάτι σε stand-alone συσκευή που να γράφει αναλογικά κανάλια σε USB ή εσωτερικό σκληρό (εκτός από τα DVD recorder που είναι ακριβά)?

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι φθηνό.

Έχεις σκεφτει να μετατρέψεις το PC σε PVR; Με ένα δέκτη USB (κατα προτίμηση υβριδικό) μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου. Oρισμένα προγράμματα μάλιστα μετατρέπουν το βιντεο σε Xvid "on the fly"

Έχω κάρτα τηλεόρασης στο PC, αλλά το θέμα είναι οτι δεν είναι για μένα. Θέλω κάτι για την μάνα μου να γράφει από την τηλεόραση στο δωμάτιό της και να τα βλέπει όποτε θέλει χωρίς να με "ενοχλεί". Μάλλον σε DVD rec θα καταλήξουμε μου φαίνεται, γιατί η Digea δεν βλέπω να έρχεται σύντομα...
Ευχαριστώ πάντως.

ρε παιδια , εβαλα στις ρυθμισεις εξοδος βιντεο rpg αντι για CVBS και στην επιλογη της οθονης μου βγαζει μονο το 576i γιατι ?το μεγεθος απεικονισης ειναι "αυτοματο" στο CVBS μου βγαζει ολες τις επιλογες ....το RPG δεν πρεπει να εχουμε κανονικα ? Επισης στο ταση κεραιας , ενεργοποιηση ή οχι ?