Ferguson Ariva T65

Σε ευχαριστώ. Η 1.050 δεν κόβει τους υπότιτλους. Σωστά;

Και αυτό το T55_T65_bridge.zip που έχει κάτω-κάτω τι είναι;
Το 1.050 δεν κόβει τους υπότιτλους αλλα δεν εχει το συμμαζεμένο φόντο της 1.055.

Το bridge είναι η έκδοση 1.006 για δέκτες με παλιό firmware. Μη σε απασχολεί.

Ρε παιδιά πως μπορώ να αλλάξω τα νούμερα των καναλιών; (801,802...)
Εχω πρόβλημα όταν αλλάζω κανάλια από τα αριθμητικά πλήκτρα.

Έχεις το LCN στο Off;

Καλησπέρα παιδιά, σήμερα παρέλαβα το συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή με fw 1.050. Έχω 2 απορίες σχετικά με τη λειτουργία της συσκευής.

1) Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε αν σταματήσω μια ταινία που παρακολουθώ από το στικάκι μου, να μπορέσω να την δω από εκεί που σταμάτησε?
2) Έχω συνδέσει τον αποκωδικοποιητή μέσω HDMI σε ένα tv-monitor της LG. Θα ήθελα να μεταφέρω τον ήχο τόσο της τηλεόρασης όσο και του media player σε ένα στερεοφωνικό που διαθέτω (παλαιάς τεχνολογίας) το οποίο διαθέτει line in (δύο RCA υποδοχών). Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος μεταφοράς του ήχου στο στερεοφωνικό? Μέσω της οθόνης (από το Line out) ή μέσω του αποκωδικποιητή (ενδεχομένως μέσω της SPDIF εφόσον αυτό είναι τεχνολογικά εφικτό)?

Ευχαριστώ.
Όπως είπε και ο alfisti7, καλύτερα απο τον δέκτη στον ενισχυτή. Πάρε ένα αντάπτορα scart<>RCA και σύνδεσε μόνο τα καλώδια ήχου.

Σε ευχαριστώ.
Το είχα κλειστό, αλλά μάλλον θα άλλαξε μετά το update και δεν το είχα προσέξει.
Θα δοκιμάσω και την 055 μιας και έχει καλύτερους υπότιτλους.

Γνωρίζει κανείς αν ο media player είναι σε θέση να αναπαράγει υπότιτλους σε μορφή idx/sub? Έχω εγκαταστήσει την έκδοση 1.055 και παρόλο που αναγνωρίζει τους υπότιτλους, δεν τους εμφανίζει. Παρεπιπτόντως την ίδια ακριβώς συμπεριφορά παρουσίαζε και με την έκδοση 1.050

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Χτες αγόρασα τον αποκωδικοποιητή και αφότου έκανα upgrade σε 1.055 μου παρουσιάζει το εξής θέμα. Αρκετές φορές όταν θέλω να κλείσω τη σύνδεση με το usb stick και να επανέλθω στην προβολή της τηλεόρασης, το μενού κολλάει στο root folder του usb (αναγράφεται η λέξη ανάγνωση). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο αποκωδικοποιητής να μην αποκρίνεται σε καμία κίνηση του τηλεκοντρόλ.

1) Είναι συμπεριφορά που συναντάται στην έκδοση 1.055 και χρειάζεται διόρθωση ή πρόκειται για πρόβλημα που αφορά μεμονωμένα το δικό μου αποκωδικοποιητή ή το usb stick?
2) Υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνω reboot χωρίς να χρειάζεται να τον βγάλω από την πρίζα?

Last edited by a moderator:
1. Δεν έχω ξανακούσει παρόμοιο πρόβλημα και δεν θυμάμαι να το έχω αντιμετωπίσει. Χρησιμοποιώ τον δέκτη καθημερινά κυρίως ως media player, αν ήταν γενικό πρόβλημα θα το είχα δει.
Συμβαίνει σε όλα τα sticks που έχεις δοκιμάσει ή μόνο σε ένα συγκεκριμένο;

2. Ο δέκτης δεν έχει διακόπτη on\off οπότε μόνο βγάζοντας το καλώδιο επανέρχεται απο κολλήματα.

Γεια σας!
Καινούργιο μέλος, κ δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό thread.
Σκοπεύω να πάρω τον Ariva T65, και έχω διαβάσει όλο το συκεκριμένο thread σας για τον δέκτη αυτόν.
Τα περισσότερα είναι τεχνικά που δυστυχώς δεν τα πολυ καταλαβαίνω, η ερώτηση μου είναι η εξής.
Τελικά αξίζει να αγοράσω τον T65 γενικά σαν επίγειο δέκτη ή όχι?
Ευχαριστώ

Αν έπαιρνα τώρα ψηφιακό δέκτη HD, αυτός θα ήταν μέσα στις πρώτες μου 3 επιλογές.
Μιλάω βάσει αυτών που έχω διαβάσει γιατί δεν τον έχω δει σε λειτουργία.

Δεν θα το έλεγα. Είδα πάλι το πρόβλημα με το deinterlacing (μάλλον) την προηγούμενη εβδομάδα με fw1.055.
Σε διαφήμιση του ΟΤΕ, όταν στο τέλος εμφανίζεται το περιστρεφόμενο σήμα της εταιρίας, εκεί φαίνονται πολλά "δόντια" στο περίγραμμα.

Σε progressive video, κανένα πρόβλημα.

1. Δεν έχω ξανακούσει παρόμοιο πρόβλημα και δεν θυμάμαι να το έχω αντιμετωπίσει. Χρησιμοποιώ τον δέκτη καθημερινά κυρίως ως media player, αν ήταν γενικό πρόβλημα θα το είχα δει.
Συμβαίνει σε όλα τα sticks που έχεις δοκιμάσει ή μόνο σε ένα συγκεκριμένο;

2. Ο δέκτης δεν έχει διακόπτη on\off οπότε μόνο βγάζοντας το καλώδιο επανέρχεται απο κολλήματα.

Τελικά το συγκεκριμένο πρόβλημα εμφανίζεται όταν φορτώνω ταινία με εξωτερικούς idx/sub υπότιτλους (με τους οποίους δεν είναι συμβατό το συγκεκριμένο μοντέλο). Σε άλλες περιπτώσεις δεν παρουσιάζεται αυτή η συμπεριφορά.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!
Το πήρα απόφαση και έκανα online αγoρα σήμερα... :D
Τον βρήκα και σε πολύ καλή τιμή, γιατί βρίσκεται σε προσφορά αυτές τις μέρες στο www.beskas.gr ,36 .
Mόλις τον παραλάβω θα σας πω και τις δικές μου εντυπώσεις, αν και όπως είπα τεχνικά θέματα δεν τα κατέχω,
θα αναφέρω την ταπεινή απλή μου γνώμη :P

Μεταφορικά είχε ναι 2,50 .
Και όπως είπε ο Kostas_Y περίπου στην ίδια τιμή το χει και το e-shop αλλά για να τον πάρω από εκεί έπρεπε να περιμένω 8-15 μέρες...

Οταν κανω εγγραφή σε αυτό τον δέκτη, μπορώ παράλληλα να πλοηγηθώ στις εγγράφες μου και να δω κάτι αλλο που έχω ήδη γράψει;
Έκανα κάποιες δοκιμές εγγραφής. Ο δέκτης επιτρέπει την πρόσβαση στο μενου Πολυμέσων κατα τη διάρκεια της εγγραφής και επιτρέπει αναπαραγωγή παλιότερου αρχείου PVR ενω γράφει. Η δυνατότητα αυτή ειναι κάπως ασταθής, ο δέκτης κόλλησε 1-2 φορές. Ίσως φταίει το ταλαιπωρημένο στικάκι μου και με δίσκο να δουλεύει σωστά..
Δοκίμασα να παίξω και ματρόσκα την ώρα που έγραφε (απο το δεύτερο στικάκι που έχω πάνω του) αλλα ο δέκτης κόλλησε. Έχω βάλει τα στικάκια σε USB hub με δική του τροφοδοσία.

Δοκίμασα τα παραπάνω με το 1.055 αλλά ο δέκτης δεν επιτρέπει πλέον πρόσβαση στο μενού πολυμέσων κατά τη διάρκεια της εγγραφής. Το πλήκτρο PVR είναι απενεργοποιημένο ενω όταν πατάω το πλήκτρο "μενού", ο δέκτης βγάζει μήνυμα οτι βρίσκεται σε κατάσταση εγγραφής.