Ferguson Ariva T65

Έχω την 1.050 και έχω θέμα με τις εγγραφές.
Το βάζω να γράφει καθημερινά την ίδια ώρα σε έναν δίσκο Hitachi 500Gb και κολλάει. Μπορεί να γράψει μια 2 φορές και την επόμενη να παγώσει με REC στο display, μαύρη εικόνα και καμία αντίδραση στα πλήκτρα. Η λύση είναι να βγάλω πρίζα.

Τον δέκτη τον έχω αλλάξει 3 φορές. Ο πρώτος δεν έβλεπε το δίσκο καθόλου και ο δεύτερος αλλάχτηκε μήπως ήταν προβληματικός και αυτός. Ο τρίτος κάνει τα ίδια με τον δεύτερο.
Οι δίσκοι (δοκίμασα 3 ίδιου τύπου-δεν έχω άλλους) δουλεύουν σε άλλους δέκτες (power plus, crystal audio) χωρίς πρόβλημα με καθημερινές εγγραφές (προς το παρών).

Ο δέκτης είναι μόνιμα ανοιχτός - δεν κλείνει ποτέ και μόνιμα στο ίδιο κανάλι.

Ο δίσκος σου παίρνει τροφοδοσία από το USB του δέκτη;

Ο δέκτης είναι μόνιμα ανοιχτός - δεν κλείνει ποτέ και μόνιμα στο ίδιο κανάλι.

Μήπως αυτό προκαλεί το πρόβλημα; Απο θερμοκρασίες πως είναι; Ίσως μετά από πολλές ωρες υπερθερμαίνεται και όταν πρέπει να κάνει την εγγραφή φτάνει στα όρια του.

Κάτι άλλο που σκέφτηκα: μήπως ο δίσκος πέφτει σε stand-by και δεν προλαβαίνει πάντα να επανέλθει;

"Supported multimedia formats:

video: MKV, AVI, XVID, MPEG4, AVC/H.264, TS, TP, TPR, M2TS, MPE, MPEG, MPG, MP4, MOV, VOB , 3GP, ASF, DIVX, FLV, WMV
subtitles: TXT, SRT, SUB, SSA, SMI
audio: MP3, WMA, WAV, WMA, ACC, M4A, OGG, AC3, EAC3, DTS - trought external decoder
photos: JPG, JPE, JPEG, BMP, PNG "
copy-paste απ το επισημο site!DTS ηχο γτ δν παιζει;;;

Το λέει καθαρά: DTS - trought external decoder. Χρειάζεται ενισχυτής για να γίνει αποκωδικοποίηση του DTS.

Αν δεν σε πειράζει να χάσεις κάποιες δυνατότητες του δέκτη, μπορεις να βάλεις το firmware 1.013. Αυτό μπορεί να κάνει αποκωδικοποίηση DTS στον δέκτη.

Last edited by a moderator:
Ένα νέο μικρό bug...
1) Η 2η γραμμή υποτίτλων υπερκαλύπτει το κάτω τμήμα της 1ης.
2) Επιλέγοντας «Επαναφορά Εργοστασιακών Ρυθμίσεων», ο δέκτης δεν ζητάει επιβεβαίωση.
3) Δεν εμφανίζεται η μπάρα του Timeshift όταν ενεργοποιηθεί.

Μήπως αυτό προκαλεί το πρόβλημα; Απο θερμοκρασίες πως είναι; Ίσως μετά από πολλές ωρες υπερθερμαίνεται και όταν πρέπει να κάνει την εγγραφή φτάνει στα όρια του.

Κάτι άλλο που σκέφτηκα: μήπως ο δίσκος πέφτει σε stand-by και δεν προλαβαίνει πάντα να επανέλθει;

Ο δίσκος παίρνει τροφοδοσία από το δέκτη, και φυσικά κλείνει μόνος του μετά από λίγη ώρα. Δεν υπάρχει τρόπος να μένει ανοιχτός ...
Ο δέκτης είναι κρύος, σε κρύο χώρο και χωρίς κάτι από πάνω ή από κάτω του.

Το θέμα είναι ότι θέλω 3 μηχανήματα στον ίδιο χώρο να γράφουν στο ίδιο φορμάτ και με οθόνη LED. Αλλιώς θα έβαζα κάτι σε Ali. Τα mstar τελικά έχουν δεκάδες προβλήματα ακόμα και στην απλή χρήση τους.

Δοκίμασε την 1.055 με επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων πριν και μετά.
Ίσως η ηλεκτροδότηση της USB είναι οριακή. Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις την οθόνη LED και αν δεν είναι πρόβλημα απενεργοποίησε το Indexing του δίσκου (αν είναι NTFS) και θέσε την ανάλυση εξόδου σε 576. Όλα αυτά μήπως και επηρεαστεί η USB από την κατανάλωση δέκτη και δίσκου...

Παιδες καλησπερα σας! Ειμαι καινουριος στην παρεα και σας ευχαριστω για την εντυπωσιακη δουλεια που κανετε!! Βρηκα πολλες πληροφοριες που ηταν ιδιαίτερα χρησιμες. Αν μπορειτε απαντηστε μου και σε κατι που δεν μπορεσα να βρω. Αποφασισα για CRT TV να παρω τον Ferguson Ariva T65 mini. Δεν καταλαβα ομως δυο πραγματα.
α) Τι διαφορες εχει απο τον Ferguson Ariva T65 ( θελω τον mini γιατι ειναι βολικοτερος λογω μεγεθους)
β) Αν καταλαβα καλα με το αρχικο firmware μπορει να παιζει και ηχο DTS (ισως ο μοναδικος αν καταλαβα καλα!!!) , ενω οι αναβαθμισεις δεν μπορουν!! Ειναι δυνατον οι αναβαθμισεις να απεμπολουν τετοιο σημαντικο χαρακτηριστικο!!
Ευχαριστω

α) Όλα δείχνουν οτι οι Τ65 και T65 mini είναι το ίδιο μηχάνημα σε διαφορετικά κουτιά.

β) DTS αποκωδικοποιεί μόνο το firmware 1.013. Το πρόβλημα είναι οτι για να το χρησιμοποιήσει η Ferguson πρέπει να πληρώσει άδεια χρήσης για κάθε δέκτη που έχει αυτή την δυνατότητα ανεβάζοντας έτσι το κόστος. Υποθέτω οτι αυτός είναι ο λόγος που το αφαίρεσαν.
Αν δεις και στα DVDplayers, υπάρχουν πολλά που δεν μπορούν να παίζουν DTS για τον ίδιο λόγο.

Να προσθέσω οτι ο T65 mini δεν είχε κυκλοφορήσει όταν βγήκε το firmware 1.013 του Τ65 αλλα δεν βλέπω γιατί να μην δουλεύει το ίδιο και στους δύο.

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση!! Για το DTS καταλαβα . Θα βολευτω με το crystal matchbox που παιζει τα παντα αψογα!! νασαι καλα!!!

Δεν χάνεις και τίποτα αν το βάλεις. Όσο το χρησιμοποίησα δεν παρατήρησα κάποιο ελάττωμα ενω οι αλλαγές και προσθήκες είναι αρκετά σημαντικές.

Προσπαθησα να διαβασω σχεδον ολα τα μνμ του παροντος θεματος. Δεν καταλαβαινω και πολλα, γι αυτο και ηθελα να σας ρωτησω τα εξης...απλα: Επειδη ο παλιος crystal audio hd, αρχιζει και μου την δινει στα νευρα, γιατι πολλα αρχεια πλεον δεν τα αναγνωριζει, με τον συγκεκριμενο δεκτη θα εχω τετοιο προβλημα; Ακομη δεν καταλαβα τι ακριβως παιζει με τους υποτιτλους. Αν το αρχειο εχει ενσωματωμενος ή χωριστα σε srt, τους διαβαζει ή χρειαζεται να κανουμε καποια μετατροπη πρωτα; Και ακομα εχει διορθωθει αυτο με τις μπαρες των υπολιτλων που κοβονται τα γραμματα;

Επειδη ο παλιος crystal audio hd, αρχιζει και μου την δινει στα νευρα, γιατι πολλα αρχεια πλεον δεν τα αναγνωριζει, με τον συγκεκριμενο δεκτη θα εχω τετοιο προβλημα;
Δεν ξέρουμε τί προκαλεί το πρόβλημα του δέκτη σου, ούτε ποιόν δέκτη έχεις. Σίγουρα ο Τ65 είναι από τις κορυφαίες επιλογές αυτό το διάστημα.
Οι δέκτες δεν είναι συσκευές media player, οπότε δεν έχουν ιδιαίτερα καλή συμβατότητα. Συνήθως ικανοποιούν όσους έχουν μέτριες απαιτήσεις.

Και ακομα εχει διορθωθει αυτο με τις μπαρες των υπολιτλων που κοβονται τα γραμματα;
Αυτό είναι πρόβλημα που εμφανίσθηκε στο νεότερο λογισμικό. Οποιοδήποτε από τα προηγούμενα δεν το έχει.
Η Ferguson έχει πολύ καλό παρελθόν στις αναβαθμίσεις, οπότε αναμένεται να διορθωθεί σε επόμενη αναβάθμιση.

Εβαλα εξωτερικό δίσκο 2.5" με usb hub με τροφοδοσία αλλά δεν μπορεί να τον διαβάσει.

Δεν ξέρουμε τί προκαλεί το πρόβλημα του δέκτη σου, ούτε ποιόν δέκτη έχεις. Σίγουρα ο Τ65 είναι από τις κορυφαίες επιλογές αυτό το διάστημα.
Οι δέκτες δεν είναι συσκευές media player, οπότε δεν έχουν ιδιαίτερα καλή συμβατότητα. Συνήθως ικανοποιούν όσους έχουν μέτριες απαιτήσεις.

Αυτό είναι πρόβλημα που εμφανίσθηκε στο νεότερο λογισμικό. Οποιοδήποτε από τα προηγούμενα δεν το έχει.
Η Ferguson έχει πολύ καλό παρελθόν στις αναβαθμίσεις, οπότε αναμένεται να διορθωθεί σε επόμενη αναβάθμιση.

Aυτος ειναι δεκτης που εχω τωρα: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808137
Πολλα αρχεια πλεον, δεν τα παιζει, γραφει: μη υποστηριζομενο αρχειο. Ειδικα αν ειναι 1080ρ ή 720ρ άλλα παιζει άλλα δεν παιζει
Σκεφτομαι να τον αλλαξω με κατι καλυτερο. Αλλα δεν ξερω ποσο και αν ειναι καλυτεροι οι καινουργιοι δεκτες...

Last edited:
Εγω, ένα θα σου πω. Την εικόνα (στα κανάλια) από τον δέκτη που έχεις τώρα (Crystal Audio CDVB-HD) ΔΕΝ πρόκειται επ' ουδενί να την βρεις σε σύγχρονο δέκτη. Θα κερδίσεις άλλα (συμβατότητα με περισσότερα αρχεία) αλλά θα κλαις (σχεδόν) όταν βάζεις κανάλι. Φυσικά μετά από 1-2 εβδομάδες θα το συνηθίσεις, οπότε εξρτάται τι προτεραιότητες έχεις.

Έχεις κάνει την τελευταία αναβάθμιση του δέκτη σου (17/6/2011) : http://www.crystalaudio.gr/Files/CDVB-HD_FirmwareUp_2011617.zip ?

Aυτος ειναι δεκτης που εχω τωρα: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808137
Πολλα αρχεια πλεον, δεν τα παιζει, γραφει: μη υποστηριζομενο αρχειο. Ειδικα αν ειναι 1080ρ ή 720ρ άλλα παιζει άλλα δεν παιζει
Σκεφτομαι να τον αλλαξω με κατι καλυτερο. Αλλα δεν ξερω ποσο και αν ειναι καλυτεροι οι καινουργιοι δεκτες...

Στην περίπτωση σου το πρόβλημα φαίνεται να είναι το header compression στις ματρόσκες. Το Mstar7828 δεν μπορεί να το διαχειριστεί. Η λύση είναι απλή και γρήγορη, κάνεις remux στα αρχεία με το MKVMerge έχοντας απενεργοποιήσει το header compression.

Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω με τον flask: καμιά σχέση η εικόνα το Τ65 με δέκτη Mstar7828.

Eχει τοσο διαφορα στην εικονα ε; Ενταξει απο τηλεοραση τι να δω κιολας... Κανα ματσακι μονο κι αν... Ειχα κανει μια αναβαθμιση, δεν θυμαμαι ποια ηταν, πιθανοτατα αυτη που γραφεις. Να μπω σε διαδικασια remux (ουτε ξερω τι ειναι αυτο) οκ, καλυτερα να ξανακατεβασω το αρχειο σε αλλη ποιοτητα :)
Οποτε καλυτερα να...κατσω στα αυγα μου μαλλον, και να περιμενω στο μελλον μηπως και βγει κανενας δεκτης της προκοπης...

Στην περίπτωση σου το πρόβλημα φαίνεται να είναι το header compression στις ματρόσκες. Το Mstar7828 δεν μπορεί να το διαχειριστεί. Η λύση είναι απλή και γρήγορη, κάνεις remux στα αρχεία με το MKVMerge έχοντας απενεργοποιήσει το header compression.
Τι δουλειά κάνει αυτό το header compression, Κώστα? Γενικά είναι άχρηστο?