Ferguson Ariva T65

Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T65

Το θέμα με την αναγκαιότητα μετατροπής κάποιων αρχείων MP4 σε MKV δεν πρέπει να συμπεριληφθεί;

H λίστα είναι ήδη αρκετά μεγάλη. Καλό είναι να μην την φορτώσουμε παραπάνω με εξειδικευμένες περιπτώσεις που μπορούν να διορθωθούν απο εμάς.

To "εξειδικευμένες περιπτώσεις" είναι και λίγο σχετικό. Εμένα προσωπικά πχ. εκτός από τα 1,7,10,11 όλα τα άλλα μου είναι από "δεν θα ήταν άσχημα να υπήρχαν" έως αδιάφορα. Αλλά εφόσον υπάρχει κάποιος / κάποιοι που θα τα ήθελαν, no problem, ότι βελτιώνεται καλό είναι. Από την άλλη το θέμα με τα mp4 με καίει γιατί αναγκάζομαι να κάνω μετατροπές σε εβδομαδιαία βάση με κάποιες σειρές που βλέπω. Και έχω χαλάσει και ταινίες προσπαθώντας να ανιχνεύσω αν κόβονται στο τέλος. Οπότε συμφωνώ με όσους λένε πως είναι αναγκαίο να δοθεί μια λύση, μιλάμε για συσκευές που πωλούνται και διαφημίζονται πως ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ mp4.

Btw σοκάρομαι με το γεγονός πως ακόμη και μέχρι σήμερα που μιλάμε, Ferguson και Lifeview δεν έχουν βγάλει ΕΝΑ firmware που να παίζει ΣΩΣΤΑ υπότιτλους. (Μέγεθος, να μην κόβονται προς διάφορες κατευθύνσεις, φόντο). Δεν είναι και πυρηνική φυσική.

Εννοείται φιλικά πάντα Santa Kostas. Καλή χρονιά σε όλους παιδιά.

Κάτσε τώρα γιατι με μπέρδεψες. Μόνο σε αρχεία μεγάλης διάρκειας δεν συμβαίνει αυτό; Και που βρίσκεις τόσα ΜΡ4 τη στιγμή που όλος ο κόσμος χρησιμοποιεί MKV; :chinscratch:
Edit: Ξέχνα αυτό που ρώτησα για τα ΜΡ4. Μαλλον βλέπεις SD. Δεν είχα κανένα πρόβλημα πάντως σε 45λεπτα επεισόδια

Τα προβλήματα αναπαραγωγής λίγο με ενοχλούν. Δέκτη αγόρασα, όχι media player (πρέπει να το βάλω στην υπογραφή μου το τελευταίο :p ).

Last edited:
Δεκτη αγορασαμε....ναι συμφωνουμε. αλλα οταν διαφημηζονται και αλλες αρετες οφειλουν να τηρουνται. διοτι τοτε εχουμε προβλημα με την διαφημηση και υπαρχει και η σχετικη νομοθεσια.οπως επισης μπορει ο καθε κατασκευαστης να αλλαξει τα τεχνικα χαρακτηριστικα ενος προιοντος αλλα στην συνεχεια ωφειλει να ενημερωσει το καταναλωτικο κοινο για τις αλλαγες που εκανε.

καλημέρα και χρόνια πολλά. εχει κανεις την 1.05 fw να την βάλει σε ένα λινκ? ευχαριστώ

1) Στα βιντεάκια, η 2η γραμμή υποτίτλων υπερκαλύπτει το κάτω τμήμα της 1ης.
2) Επιλέγοντας «Επαναφορά Εργοστασιακών Ρυθμίσεων», ο δέκτης δεν ζητάει επιβεβαίωση.
3) Επιλέγοντας το μενού εγγραφών (PVR) να εμφανίζει κατευθείαν τις εγγραφές. Αν δεν γνωρίζεις το όνομα του φακέλου που τις σώζει, δεν μπορούν να βρεθούν.
4) Οι εγγραφές να παίρνουν το όνομα της εκπομπής από το EPG.
5) Δεν εκτελεί τις προγραμματισμένες εγγραφές αν τον απενεργοποιήσουμε σε κανάλι δίχως ημερομηνία/ώρα.
6) Μετά την αναβάθμιση firmware, η Multimedia Autoplay function εμφανίζει το μήνυμα "multimedia auto play! please wait" να αναβοσβήνει στην οθόνη χωρίς να κάνει κάτι άλλο ο δέκτης, δημιουργώντας εντύπωση ότι προκλήθηκε πρόβλημα στον δέκτη.
7) Στο 1.0.56 οι υπότιτλοι κόβονται στο μέσο της λέξης όταν φτάνουν στο όριο μήκους της γραμμής.
8) Δεν αναγνωρίζονται οι υπότιτλοι όταν η ανάγνωση των αρχείων γίνεται απο hub.
9) Το φόντο στο info του media player να ακολουθεί την διαφάνεια του OSD
10) Στο ίδιο info, τα μεγάλα ονόματα αρχείων να σκρολάρουν. Το ίδιο και στην λίστα αρχείων. Αυτό το έχουν οι 7828.
11) To φόντο των υποτίτλων μπορεί να μπορεί να γίνει ημιδιαφανές; Ας ακολουθεί και αυτό την ανάλογη ρύθμιση διαφάνειας του OSD.
12) Κατά την αναπαραγωγή εξωτερικών υποτίτλων σε βιντεάκια με εσωτερικούς, ανα διαστήματα εμφανίζονται στιγμιαία οι εσωτερικοί.
13) Κατά τον τερματισμό του Timeshift δεν εμφανίζει ερώτηση διατήρησης ή όχι της εγγραφής.
14) Αν μια προγραμματισμένη εγγραφή ξεκινήσει ενώ παρακολουθούμε κάποιο βιντεάκι, εμφανίζει το τελευταίο κανάλι που παρακολουθούσαμε αλλά δεν κάνει την εγγραφή.
15) Η επιλογή Eco+return to last mode κάνει τον δέκτη να κολλάει στην εκκίνησή του.
16) Το firmware 1.013 δεν ανιχνεύει κανάλια στους δέκτες που βγήκαν από το εργοστάσιο με την έκδοση 1.050.
17) Μερικά ΜΡ4, κυρίως μεγάλης διάρκειας, σταματάνε να αναπαράγονται πριν το τέλος.
18) Οι υπότιτλοι με κωδικοποίηση κειμένου UTF-8 εξαφανίζονται μετά από λίγα λεπτά (περίπου 10-20).

Εγώ θα ήθελα να ψάξουμε περισσότερο το πρόβλημα όπου κάποια AVI με ms-mpeg4 αλλά και κάποια MKV, δεν παίζουν στις νέες παρτίδες ανεξαρτήτως χρησιμοποιούμενου firmware.

Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T65

1)
Εγώ θα ήθελα να ψάξουμε περισσότερο το πρόβλημα όπου κάποια AVI με ms-mpeg4 αλλά και κάποια MKV, δεν παίζουν στις νέες παρτίδες ανεξαρτήτως χρησιμοποιούμενου firmware.

Έχει αναφέρει κάποιος πρόβλημα με ματρόσκες;

Έχει αναφέρει κάποιος πρόβλημα με ματρόσκες;
O deltaplus. Δεν έπαιζαν στον Τ65 που πήρε με το 1.050 από το εργοστάσιο, αλλά έπαιξαν με το «ειδικό» firmware 1.050 που ανέφερε ότι έχει το σέρβις του e-shop.

Αν και άλλοι που έλαβαν Τ65 με το firmware 1.050 από το εργοστάσιο λαμβάνουν το μήνυμα «Μη υποστηριζόμενο αρχείο» σε αρχεία AVI ή MKV, θα βοηθούσαν αν έδιναν πληροφορίες του αρχείου από το προγραμματάκι MediaInfo ή ένα δείγμα του αρχείου που έχουν το πρόβλημα.
Θυμάμαι ότι μπορεί να δημιουργηθεί εύκολα και γρήγορα ένα μικρό αντίγραφο τμήματος κάποιου βίντεο με το MKVtoolnix.

Last edited:
Έκοψα κομμάτι από MKV που δεν παίζει με την 1.056 που έχω. Είναι το μόνο που δεν παίζει αλλά δεν έχω δοκιμάσει πολλά Matroska ακόμα.
Δοκίμασα να αλλάξω το αρχείο σε level 3.1 αλλά δεν έπαιξε πάλι. Θα το κάνω re-encode σε MP4 να δω.
Όποιος θέλει μπορεί να το δοκιμάσει.

http://www.sendspace.com/file/sqerjb

Τα περισσότερα που έχω είναι 4.1 και παίζουν χωρίς πρόβλημα. Σε αυτό λέει ότι δεν υποστηρίζεται.

Από ότι φαίνεται το αρχείο έχει ενεργοποιημένο το header compression και στο video και στο audio

Track type: video
+ Content compression
+ Algorithm: 3 (header removal)

Track type: audio
+ Content compression
+ Algorithm: 3 (header removal)

Δοκίμασε να τα αφαιρέσεις με το mkvmerge.

Δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Το 7818 παίζει αρχεία με header stripping και είναι ένας απο τους λόγους που το προτιμώ έναντι του 7828.

Κάπου αλλού χτυπάει το αρχείο. Δεν είναι τα 5 reframes, χθες έπαιξα βίντεο 2 ωρών με 6 reframes. Το δείγμα του kallileo δεν παίζει στον δικό μου ούτε με νέο, ούτε με παλιό λογισμικό.

Σε ξέχασα :smile:

http://www.sendspace.com/file/4h25zi

Τα περισσότερα που έχω είναι 4.1 και παίζουν χωρίς πρόβλημα. Σε αυτό λέει ότι δεν υποστηρίζεται.

Αν καταλαβαίνω σωστά αυτόν τον πίνακα, το L3.2 δεν υποστηρίζει fullHD. Μάλλον εκεί είναι το πρόβλημα.

Last edited by a moderator:
Έκοψα κομμάτι από MKV που δεν παίζει με την 1.056 που έχω. Είναι το μόνο που δεν παίζει αλλά δεν έχω δοκιμάσει πολλά Matroska ακόμα.
Δοκίμασα να αλλάξω το αρχείο σε level 3.1 αλλά δεν έπαιξε πάλι. Θα το κάνω re-encode σε MP4 να δω.
Όποιος θέλει μπορεί να το δοκιμάσει.

http://www.sendspace.com/file/sqerjb

To δοκιμασα, δεν εχω βεβαια Τ65, και επαιξε. Ομως εχω βρει μερικα MKV που δεν παιζουν σωστα ουτε στον δικο μου δεκτη. Για την ακριβεια αρχιζουν να παιζουν και μετα απο λιγο παγωνει η εικονα.

Μετα απο δοκιμες που εκανα, και αφου εκανα χιλιομετρα μπρος-πισω απο τον Η/Υ στον δεκτη, βρηκα οτι το mkvmerge δυστυχως ειναι πολυ κακο ως προς την συμβατοτητα.
Οι διαφορες εκδοσεις του εχουν και διαφορετικο αποτελεσμα οσο αφορά το τελικο αρχειο.

Ο δημιουργος του απ`οσο διαβασα δεν ενδιαφερεται ουτε στο παραμικρο για θεματα συμβατοτητας και προβληματων που δημιουργει καθε φορα η νεα εκδοση που βγαζει και ενω η παλαιοτερη δεν ειχε θεμα. Θεωρει πως εκεινος βαδιζει σωστα και ολοι οι αλλοι πρεπει να τον ακολουθουν. Καθε φορα που βγαζει νεα εκδοση που φερνει θεμα ασυμβατοτητας θεωρει πως εμεις οι τελικοι αποδεκτες πρεπει να βγαλουμε το φιδι απο την τρυπα και να βρουμε νεο λογισμικο για τον player μας, ειτε αυτος ειναι software ειτε hardware.
Δηλαδη οποιος ειχε αγορασει ενα Bluray player πριν ενα δυο χρονια οτι θα πρεπει να απαιτησει νεο λογισμικο που να κανει την νεα εκδοση mkvmerge συμβατη. Δηλαδη αντε γεια.

Ετσι λοιπον και ενω ειχα δοκιμασει no header compression, no_cue_relative_position, δοκιμασα να περασω αλλο stream ηχου (που προηγουμενως ειχα μετατρεψει), δοκιμασα να κανω demux μεσω του tsMuxer και μετα mux με το mkvmerge, καθως και αλλα απειρα ματζουνια και δεν υπηρχε γιατρεια.
Τελικα η λυση βρεθηκε μετα απο τυχαιο παραδειγμα.

Εκει που ειχα καποια επισοδεια που επαιζαν μια χαρα αλλά ηθελα να αφαιρεσω το ενα stream ηχου, μιας και ηταν σε αλλη γλωσσα το κυριο stream, και αφου χρησιμοποιησα το mkvmerge 5.9.0 το ενα αρχειο που δοκιμασα εκανε ακριβως το ιδιο πραγμα, παγωνε η εικονα.
Μετα δοκιμασα το ιδιο αλλά μεσω της 4.0.0 εκδοσης. Κανενα προβλημα.
Ετσι δοκιμασα και μια ταινια που δημιουργουσε προβλημα να την περασω μεσω της 4.0.0 εκδοσης. Κανενα προβλημα.
Μπορει ο δεκτης να μην δειχνει την διαρκεια του αρχειου αλλά δεν παγωνει η εικονα. Το γεγονος παντως οτι πλεον το αρχειο κατι "επαθε" και δεν εμφανιζεται η διαρκεια του αλλά αντ`αυτου δειχνει 00:00:00 (ο δεκτης) σημαινει πως το προγραμμα (mkvmerge) χειριζεται διαφορετικα τα στοιχεια του βιντεο απο εκδοση σε εκδοση προγραμματος.

Δυστυχως ο δημιουργος του mkvmerge μαλλον κοιταζει πως θα κανει το προγραμμα του "σωστοτερο" με την εννοια να δουλευει αυτο και ας μην δουλευουν σωστα τα αρχεια. Και απο τα γραφομενα του μαλλον θεωρει το mkv container σε νηπιακο σταδιο οπου μπορουν να γινονται συνεχεια αλλαγες οι οποιες καθιστουν το προτυπο αυτο το χειριστο οσο αφορα το θεμα συμβατοτητας και απροβληματιστης λειτουργιας.

Με λιγα λογια δοκιμασε να το περασεις απο το mkvmerge 4.0.0 χωρις καμια αλλη αλλαγη.

Οτι ο δημιουργός του MKVToolnix\MKVMerge δεν κοιτάει την προς τα πίσω συμβατότητα είναι γνωστό εδώ και καιρό. Είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα με το προεπιλεγμένο header compression.

Στο συγκεκριμένο αρχείο όμως το πρόβλημα δεν είναι η έκδοση του προγράμματος. Και με την 4.0.0 πάλι δεν παίζει.
Καλό θα είναι να μας πουν και κάτοχοι άλλων Mstar αν παίζει στους δικούς τους δέκτες για να δούμε αν το τσιπάκι μπορεί να παίξει μόνο αρχεία που ακολουθούν αυστηρά τις προδιαγραφές.

Ούτε στον BOXHD v2 με το νεότερο λογισμικό έπαιξε.
Σε BOXHDA2 (ALi M3801) και Strong 8105 ECO (ALi Μ3601) έπαιξε.

Μάλλον παίσαμε σε ασυμβατότητα. Ε, δεν είναι και media player... Ακόμη κι εκείνα έχουν θέματα ασυμβατότητας, πόσο ένας δέκτης που δημιουργήθηκε για άλλους σκοπούς.