Έκοψα κομμάτι από MKV που δεν παίζει με την 1.056 που έχω. Είναι το μόνο που δεν παίζει αλλά δεν έχω δοκιμάσει πολλά Matroska ακόμα.
Δοκίμασα να αλλάξω το αρχείο σε level 3.1 αλλά δεν έπαιξε πάλι. Θα το κάνω re-encode σε MP4 να δω.
Όποιος θέλει μπορεί να το δοκιμάσει.
http://www.sendspace.com/file/sqerjb
To δοκιμασα, δεν εχω βεβαια Τ65, και επαιξε. Ομως εχω βρει μερικα MKV που δεν παιζουν σωστα ουτε στον δικο μου δεκτη. Για την ακριβεια αρχιζουν να παιζουν και μετα απο λιγο παγωνει η εικονα.
Μετα απο δοκιμες που εκανα, και αφου εκανα χιλιομετρα μπρος-πισω απο τον Η/Υ στον δεκτη, βρηκα οτι το mkvmerge δυστυχως ειναι πολυ κακο ως προς την συμβατοτητα.
Οι διαφορες εκδοσεις του εχουν και διαφορετικο αποτελεσμα οσο αφορά το τελικο αρχειο.
Ο δημιουργος του απ`οσο διαβασα δεν ενδιαφερεται ουτε στο παραμικρο για θεματα συμβατοτητας και προβληματων που δημιουργει καθε φορα η νεα εκδοση που βγαζει και ενω η παλαιοτερη δεν ειχε θεμα. Θεωρει πως εκεινος βαδιζει σωστα και ολοι οι αλλοι πρεπει να τον ακολουθουν. Καθε φορα που βγαζει νεα εκδοση που φερνει θεμα ασυμβατοτητας θεωρει πως εμεις οι τελικοι αποδεκτες πρεπει να βγαλουμε το φιδι απο την τρυπα και να βρουμε νεο λογισμικο για τον player μας, ειτε αυτος ειναι software ειτε hardware.
Δηλαδη οποιος ειχε αγορασει ενα Bluray player πριν ενα δυο χρονια οτι θα πρεπει να απαιτησει νεο λογισμικο που να κανει την νεα εκδοση mkvmerge συμβατη. Δηλαδη αντε γεια.
Ετσι λοιπον και ενω ειχα δοκιμασει no header compression, no_cue_relative_position, δοκιμασα να περασω αλλο stream ηχου (που προηγουμενως ειχα μετατρεψει), δοκιμασα να κανω demux μεσω του tsMuxer και μετα mux με το mkvmerge, καθως και αλλα απειρα ματζουνια και δεν υπηρχε γιατρεια.
Τελικα η λυση βρεθηκε μετα απο τυχαιο παραδειγμα.
Εκει που ειχα καποια επισοδεια που επαιζαν μια χαρα αλλά ηθελα να αφαιρεσω το ενα stream ηχου, μιας και ηταν σε αλλη γλωσσα το κυριο stream, και αφου χρησιμοποιησα το mkvmerge 5.9.0 το ενα αρχειο που δοκιμασα εκανε ακριβως το ιδιο πραγμα, παγωνε η εικονα.
Μετα δοκιμασα το ιδιο αλλά μεσω της 4.0.0 εκδοσης. Κανενα προβλημα.
Ετσι δοκιμασα και μια ταινια που δημιουργουσε προβλημα να την περασω μεσω της 4.0.0 εκδοσης. Κανενα προβλημα.
Μπορει ο δεκτης να μην δειχνει την διαρκεια του αρχειου αλλά δεν παγωνει η εικονα. Το γεγονος παντως οτι πλεον το αρχειο κατι "επαθε" και δεν εμφανιζεται η διαρκεια του αλλά αντ`αυτου δειχνει 00:00:00 (ο δεκτης) σημαινει πως το προγραμμα (mkvmerge) χειριζεται διαφορετικα τα στοιχεια του βιντεο απο εκδοση σε εκδοση προγραμματος.
Δυστυχως ο δημιουργος του mkvmerge μαλλον κοιταζει πως θα κανει το προγραμμα του "σωστοτερο" με την εννοια να δουλευει αυτο και ας μην δουλευουν σωστα τα αρχεια. Και απο τα γραφομενα του μαλλον θεωρει το mkv container σε νηπιακο σταδιο οπου μπορουν να γινονται συνεχεια αλλαγες οι οποιες καθιστουν το προτυπο αυτο το χειριστο οσο αφορα το θεμα συμβατοτητας και απροβληματιστης λειτουργιας.
Με λιγα λογια δοκιμασε να το περασεις απο το mkvmerge 4.0.0 χωρις καμια αλλη αλλαγη.