Ferguson Ariva T65

Καλησπερα και απο εμενα!!!
Κατοχος πλεον του Τ65 απο προχθες!!! Σε γενικες γραμμες ειμαι πολυ ευχαριστημενος!!!
Διαβαζοντας τα προηγουμενα ποστ,πηρα πολυ σημαντικες πληροφοριες και μπραβο σας!!!
Θα ηθελα ομως αν μπορει καποιος να μου λυσει 2-3 αποριες καθ'οτι λιγο εως πολυ ασχετος....
Καταρχην εχουμε εκδοση 1.050. Η τηλεοραση ειναι αυτη... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169334
Ο δεκτης εχει συνδεθει με HDMI 1.3 . Αυτο που συμβαινει ειναι πως ανεβαζοντας ποιοτητα σε 720p και πανω, παιζοντας οποιαδηποτε ταινια
(εννοω ποιοτητα) η εικονα τεινει να κοκκινιζει!!!
Τι μπορει να φταιει; Η TV; Το HDMI; Ο δεκτης; Καποια ρυθμιση;

Και η δευτερη απορια μου ειναι η εξης:
συνδεω στικακι... παιζει
συνδεω εξωτερικο σκληρο 500ΜΒ χωρις τροφοδοσια... παιζει
βαζω προεκταση το στικακι ΟΚ ο σκληρος τσουκ!!! Γιατι;;;
Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!!!

seilogeo και Niko, κατ' αρχάς καλώς ήρθατε!

Καλησπερα σε ολους μια ερωτηση
Ειμαι στην εκδοση 1.056 και οταν κλεινω τον ariva τον εχω να δείχνει το ρολόι.
Οταν τον κλείσεις δεν στέλνει σήμα , αλλα αν κοιτάξεις μέτα απο κάποια ώρα , στέλνει σήμα χωρίς ήχο, άρα ανοίγει μόνος του απλά παίξει χωρίς ήχο.
Υπαρχει περίπτωση να θέλει reset για να στρώσει , τoν είχα κάνει βέβαια όταν έβαλα το update.
Εχει κάνεις το ίδιο θέμα.
Αν επαληθευθεί για την 1.056 και από άλλους, θα το προσθέσω στην λίστα και θα ενημερωθεί και γι' αυτό η Ferguson μόλις (και αν) μου απαντήσει για την τρέχουσα λίστα που έχουν λάβει.
Ίσως βοηθούσε αν μπορούσε κάποιος να βρει σε πόση ώρα ξεκινάει να στέλνει εικόνα.

Κατοχος πλεον του Τ65 απο προχθες!!! Σε γενικες γραμμες ειμαι πολυ ευχαριστημενος!!!
Διαβαζοντας τα προηγουμενα ποστ,πηρα πολυ σημαντικες πληροφοριες και μπραβο σας!!!
Θα ηθελα ομως αν μπορει καποιος να μου λυσει 2-3 αποριες καθ'οτι λιγο εως πολυ ασχετος....
Καταρχην εχουμε εκδοση 1.050. Η τηλεοραση ειναι αυτη... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169334
Ο δεκτης εχει συνδεθει με HDMI 1.3 . Αυτο που συμβαινει ειναι πως ανεβαζοντας ποιοτητα σε 720p και πανω, παιζοντας οποιαδηποτε ταινια

συνδεω στικακι... παιζει
Το καλώδιο έχει κάποια αντίσταση και προκαλεί μια μικρή -αλλά αρκετή- πτώση τάσης που δεν επαρκεί για τον δίσκο.
Το στικάκι λειτουργεί επειδή έχει πολύ μικρότερες απαιτήσεις σε ρεύμα από τους δίσκους.

Αν μπορείς, δοκίμασε ένα καλύτερης ποιότητας ή μικρότερου μήκους καλώδιο.
Παλιότερα είχα παρόμοιο πρόβλημα με ένα μικρό καλώδιο από φλασάκι, που λύθηκε χρησιμοποιώντας ένα μεγαλύτερο αλλά καλύτερης ποιότητας.

Για το πρόβλημα της κοκκινίλας, δοκίμασε την αναβάθμιση που υπάρχει για την τηλεόρασή σου κι αν μπορείς δοκίμασε και κάποιο άλλο καλώδιο HDMI.

συνδεω στικακι... παιζει
Για το κοκκίνισμα της εικόνας μάλλον φταίει κάποια ρύθμιση της τηλεόρασης που επηρεάζει την εικόνα μόνο σε HD αναλύσεις.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι πρόβλημα τροφοδοσίας ρεύματος. Το στικάκι δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις. Ο δίσκος όμως δεν παίρνει αρκετό ρεύμα μετά τις απώλειες λόγω της προέκτασης. Δοκίμασε με πιο κοντό καλώδιο.

Γεια σας! Ειμαι καινουργια στο φορουμ και θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με τον δεκτη Ariva T65. Εκανα update στο λογισμικο γιατι ηταν λιγο παλιο. Το προβλημα ειναι τωρα οτι δεν μπορω να βρω τα καναλια. Πανω στην οθονη που εχει ο δεκτης δειχνει αυτο "noCh''. Οταν διαλεγω να κανει αυτοματη αναζητηση καναλιων μετα απο λιγα δευτερολεπτα με πεταει παλι στο κεντρικο μενου. Αμα διαλεξω να κανω χειροκινητα την αναζητηση η οθονη ειναι μαυρη δεν δειχνει τιποτα και δεν μπορω καν να επιστρεψω στο μενου. Ακομα και οταν πατησω τις εργοστασιακες ρυθμισεις με βγαζει στην οθονη που δειχνει την επιλογη χωρας και γλωσσας και μολις πατησω το οκ με βγαζει στην οθονη αναζητησης καναλιων και μετα απο πολυ λιγα δευτερολεπτα με πεταει παλι στην προηγουμενη οθονη με τις επιλογες χωρας και γλωσσας. Μηπως γνωριζει καποιος κατι γι' αυτο το θεμα; Θα εκτιμουσα οποιαδηποτε βοηθεια γιατι δεν ξερω τι να κανω. Ευχαριστω.

Σας ευχαριστω πολυ για τις γρηγορες και πολυ κατατοπιστικες απαντησεις!!!
Θα τα δοκιμασω και θα επανελθω!!!
Καλο βραδυ σε ολους!

Γεια σας! Ειμαι καινουργια στο φορουμ και θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με τον δεκτη Ariva T65. Εκανα update στο λογισμικο γιατι ηταν λιγο παλιο. Το προβλημα ειναι τωρα οτι δεν μπορω να βρω τα καναλια. Πανω στην οθονη που εχει ο δεκτης δειχνει αυτο "noCh''. Οταν διαλεγω να κανει αυτοματη αναζητηση καναλιων μετα απο λιγα δευτερολεπτα με πεταει παλι στο κεντρικο μενου. Αμα διαλεξω να κανω χειροκινητα την αναζητηση η οθονη ειναι μαυρη δεν δειχνει τιποτα και δεν μπορω καν να επιστρεψω στο μενου. Ακομα και οταν πατησω τις εργοστασιακες ρυθμισεις με βγαζει στην οθονη που δειχνει την επιλογη χωρας και γλωσσας και μολις πατησω το οκ με βγαζει στην οθονη αναζητησης καναλιων και μετα απο πολυ λιγα δευτερολεπτα με πεταει παλι στην προηγουμενη οθονη με τις επιλογες χωρας και γλωσσας. Μηπως γνωριζει καποιος κατι γι' αυτο το θεμα; Θα εκτιμουσα οποιαδηποτε βοηθεια γιατι δεν ξερω τι να κανω. Ευχαριστω.
Καλώς τον. :ciao:

Με το προηγούμενο λογισμικό έπιανε κανάλια;
Αν όχι, ίσως είναι ελατωματικό κομμάτι.
Αν ναι, δοκίμασε να ξαναπεράσεις το λογισμικό και να κάνεις μια επαναφορά ρυθμίσεων.

Αγαπητε Kostas_Y ευχαριστω παρα πολυ για την τοσο γρηγορη ανταποκριση. Ο δεκτης που πηρα ειναι ο δευτερος μεσα σε μιαμιση εβδομαδα γιατι ο πρωτος δεν ανοιγε καν. Το λογισμικο πριν νομιζω πως ηταν το 1.05 και εκανα αναβαθμιση στο 1.013. Με το προηγουμενο λογισμικο το οποιο ηταν και το εργοστασιακο τα καναλια επαιζαν κανονικα. Δοκιμασα να ξανα εγκατααστησω το 1.13 αλλα δεν κανει τιποτα. Οταν διαλεγω τις εργοστασιακες ρυθμισεις κανει αναζητηση καναλιων για περιπου 2 δευτερολεπτα και μετα με πεταει παλι στην οθονη επιλογης γλωσσας και χωρας. Το κακο ειναι πως δεν ξερω πως να το κανω να παει στο προηγουμενο λογισμικο. Μπηκα μεσα στο site της ferguson αλλα δεν το εχουν το 1.05. Μηπως εχεις καποια ιδεα; Οποιαδηποτε βοηθεια ειναι καλοδεχουμενη.

Το λογισμικο πριν νομιζω πως ηταν το 1.05 και εκανα αναβαθμιση στο 1.013.
Βασικα ηταν 1.050 και εβαλες το παλαιοτερο 1.013
Στην σελιδα 120 θα βρεις την εκδοση 1.050 για να την περασεις ξανα.

Βασικα ηταν 1.050 και εβαλες το παλαιοτερο 1.013
Στην σελιδα 120 θα βρεις την εκδοση 1.050 για να την περασεις ξανα.

Ωχ εχεις δικιο μπερδευτικα λιγο με τις ημερομηνιες σ' ευχαριστω παρα πολυ το προβλημα διορθωθηκε να' σαι καλα!

Εμφανίσθηκε όμως η 1.058!

add: repeat function. repeat function works with autoplay function too.
fix: movie subtitles truncated when there are more than one line

Επεξεργασία:
Όποιος έχει καλή διάθεση και όρεξη, ας ελέγξει αν έχει διορθωθεί και κάτι από την λίστα που τους έχω στείλει:

A. General
i. Requests:
1. The “Restore Factory Default” option takes affect immediately without any warning message. Please add one if possible.

ii. Problems:
1. Receivers imported with fw 1.050 can’t find any channels when flashed with fw version 1.013.
2. The “Eco+return to last mode” option causes the receiver to freeze during boot up.
3. After updating the firmware, the “multimedia auto play! please wait” message constantly flashes on the screen without having any other response from the receiver. While it just requires removing the USB, it gives to the users the impression that the flash went wrong.

B. PVR
i Requests:
1. If possible make the records be named after the TV show’s name instead of only the date.
2. In the PVR menu, the USB drive folders are shown instead of the records. It’s uncomfortable as the users expect to directly see the records list, also the novice have to figure which folder they are kept in.

ii. Problems:
1. If a schedules recording starts while watching a video file, the last watched tv channel is displayed and the recording doesn’t start.
2. Misses the scheduled recordings if it’s shut down while watching a channel with no date and time information (sadly, almost all Greek channels don’t).

C. Multimedia
i. Requests:
1. The background of the information shown when pressing the INFO button during a video playback is not affected by the transparency option.
2. At the same information window, could the long filenames scroll? It was available on some MSD7828 receivers.
3. Transparency for subtitle background.

ii. Problems:
1. UTF-8 encoded .srt subtitles stop being displayed before file’s end.
2. The low part of the first subtitle text line is overlaid by the second line.
3. In firmware version 1.0.56, often the last word of the first subtitle line is separated into two parts, the first being at the end of the line and the rest of the word at the beginning of the second line.
4. During the playback of external .srt subtitle, if the video files has embedded ones too then the embedded subtitles appear on the screen randomly.
5. Playback of MP4 videos (especially long ones) stops before the video’s end.

D. Timeshift
i. Requests:
Enable question to keep the recorded file when terminating a timeshift recording

Last edited:
Graveyard shift δουλεύουν οι προγραμματιστές εκει; :p

Οι υπότιτλοι είναι εντάξει αλλα το ενοχλητικό πρόβλημα με το AutoPlay μετά την αναβάθμιση εξακολουθεί να υπάρχει.

Όποιος έχει καλή διάθεση και όρεξη, ας ελέγξει αν έχει διορθωθεί και κάτι από την λίστα που τους έχω στείλει:

A. General
i. Requests:
1. The “Restore Factory Default” option takes affect immediately without any warning message. Please add one if possible.

ii. Problems:
3. After updating the firmware, the “multimedia auto play! please wait” message constantly flashes on the screen without having any other response from the receiver. While it just requires removing the USB, it gives to the users the impression that the flash went wrong.

B. PVR
i Requests:
1. If possible make the records be named after the TV show’s name instead of only the date.
2. In the PVR menu, the USB drive folders are shown instead of the records. It’s uncomfortable as the users expect to directly see the records list, also the novice have to figure which folder they are kept in.

ii. Problems:
1. If a schedules recording starts while watching a video file, the last watched tv channel is displayed and the recording doesn’t start.
2. Misses the scheduled recordings if it’s shut down while watching a channel with no date and time information (sadly, almost all Greek channels don’t).

C. Multimedia
i. Requests:
1. The background of the information shown when pressing the INFO button during a video playback is not affected by the transparency option.
2. At the same information window, could the long filenames scroll? It was available on some MSD7828 receivers.
3. Transparency for subtitle background.

D. Timeshift
i. Requests:
Enable question to keep the recorded file when terminating a timeshift recording
Αυτά δοκίμασα και δεν φαίνεται να άλλαξε κάτι.

Για τους υπότιτλους τώρα.

ii. Problems:
1. UTF-8 encoded .srt subtitles stop being displayed before file’s end.
2. The low part of the first subtitle text line is overlaid by the second line.
3. In firmware version 1.0.56, often the last word of the first subtitle line is separated into two parts, the first being at the end of the line and the rest of the word at the beginning of the second line.
Το 1 υπάρχει ακόμα.
Το 2 διορθώθηκε
Το 3 δεν το παρατήρησα σε 5-6 αρχεία που έπαιξα.

Κάτι άλλο που παρατήρησα και δεν ξέρω αν συνέβαινε και σε παλιότερες εκδόσεις: Με υπότιτλους σε μέγεθος BIG, δεν εμφανίζεται η τρίτη γραμμή όταν αυτή υπάρχει.

Καλησπερα σε ολους μια ερωτηση
Ειμαι στην εκδοση 1.056 και οταν κλεινω τον ariva τον εχω να δείχνει το ρολόι.
Οταν τον κλείσεις δεν στέλνει σήμα , αλλα αν κοιτάξεις μέτα απο κάποια ώρα , στέλνει σήμα χωρίς ήχο, άρα ανοίγει μόνος του απλά παίξει χωρίς ήχο.
Υπαρχει περίπτωση να θέλει reset για να στρώσει , τoν είχα κάνει βέβαια όταν έβαλα το update.
Εχει κάνεις το ίδιο θέμα.

Ξέχασα να γράψω οτι αυτό το πρόβλημα υπάρχει και στην 1.058. Αν ο δέκτης κλείσει με Quick Start + Time, μετά απο περίπου 15 λεπτά ανοίγει η έξοδος εικόνας και δείχνει ό,τι έδειχνε όταν έκλεισε, κανάλι ή μενού.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T65

Καλησπέρα και απο εμένα.
Ξέρει κανείς σε ποιό κανάλι πρέπει να κλείνω το δέκτη για να λειτουργεί το PVR;

Καλησπέρα και απο εμένα.
Ξέρει κανείς σε ποιό κανάλι πρέπει να κλείνω το δέκτη για να λειτουργεί το PVR;

Σε οποιοδήποτε κανάλι έχει πλήρες EPG. Τα κανάλια της Digea και τα μεγάλα κρατικά δεν έχουν πρόβλημα.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.
Πάντως εχθές που τον εσβησα στο Star δεν έγραψε τίποτα από ΑΝΤ1 και ALPHA.
Μήπως πρέπει τελικα να τον αφήνω ανοικτό; Εχω την 1.056

Μπορεις να δοκιμάσεις για να αποκλείσεις άλλους λόγους.
Σε μένα π.χ. έτυχε να χάνει εγγραφές επειδή το στικακι ήταν σε hub και ο δέκτης αργούσε να το αναγνωρίσει

Το καλώδιο έχει κάποια αντίσταση και προκαλεί μια μικρή -αλλά αρκετή- πτώση τάσης που δεν επαρκεί για τον δίσκο.
Το στικάκι λειτουργεί επειδή έχει πολύ μικρότερες απαιτήσεις σε ρεύμα από τους δίσκους.

Αν μπορείς, δοκίμασε ένα καλύτερης ποιότητας ή μικρότερου μήκους καλώδιο.
Παλιότερα είχα παρόμοιο πρόβλημα με ένα μικρό καλώδιο από φλασάκι, που λύθηκε χρησιμοποιώντας ένα μεγαλύτερο αλλά καλύτερης ποιότητας.

Για το πρόβλημα της κοκκινίλας, δοκίμασε την αναβάθμιση που υπάρχει για την τηλεόρασή σου κι αν μπορείς δοκίμασε και κάποιο άλλο καλώδιο HDMI.

Ευχαριστω και παλι!!! Εκανα αναβαθμιση την τηλεοραση και βαζοντας να παιξει video 720p στην ιδια αναλυση οι κοκκινιλες παραμενουν!!! Σε αναλυση 1080p 50hz το ιδιο βιντεο παιζει τελεια!!! Σκεφτομαι να παρω και ενα καλυτερο καλωδιο... Οποτε προς το παρον το προβλημα λυθηκε!!! Ευχαριστω και παλι!!!

Last edited by a moderator:
Ευχαριστω και παλι!!! Εκανα αναβαθμιση την τηλεοραση και βαζοντας να παιξει video 720p στην ιδια αναλυση οι κοκκινιλες παραμενουν!!! Σε αναλυση 1080p 50hz το ιδιο βιντεο παιζει τελεια!!! Σκεφτομαι να παρω και ενα καλυτερο καλωδιο... Οποτε προς το παρον το προβλημα λυθηκε!!! Ευχαριστω και παλι!!!
Να 'σαι καλά :smile:
Κάνε μια αναβάθμιση και το λογισμικό του δέκτη στο ολοκαίνουριο 1.058, ποτέ δεν ξέρεις...
Μη ξεχάσεις να κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων πριν και μετά την αναβάθμιση.

Να 'σαι καλά :smile:
Κάνε μια αναβάθμιση και το λογισμικό του δέκτη στο ολοκαίνουριο 1.058, ποτέ δεν ξέρεις...
Μη ξεχάσεις να κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων πριν και μετά την αναβάθμιση.

Οκ!!! Θα γινει κι'αυτο!!! Απλα πρωτα θελω να βαλω κι ενα καλυτερο καλωδιο για να δω διαφορες (αν υπαρξουν)!!!

Γειά σας. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, (ειδικά τον φίλο talos που το έγραψε.)
Γιατί πρέπει να κάνουμε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων πριν και μετά την αναβάθμιση;
Φιλικά AGROTISS.