Ferguson Ariva T65

1. Δεν ρυθμίζεται η διάρκεια εμφάνισης της Infobar.
2. Tο background υποτίτλων δεν έχει επιλογή μαύρου χρώματος.
3. Το background υποτίτλων είναι ιδιαίτερα μεγάλο αντί να καλύπτει μόνο το κείμενο.
4. Αν κατά την εγγραφή με Timeshift πατηθεί το REC, δεν εμφανίζεται επιλογή διάρκειας εγγραφής και μετατροπή της εγγραφής Timeshift σε άμεση εγγραφή.
5. Όταν τερματίζεται η εγγραφή του Timeshift, δεν εμφανίζεται ερώτηση αν ο χρήστης επιθυμεί να διατηρήσει την εγγραφή που έγινε από το Timeshift.
6. Δεν εκτελεί τις προγραμματισμένες εγγραφές αν τον κλείσουμε ενώ βλέπουμε κανάλι χωρίς πληροφορίες στο EPG (π.χ. Nickelodeon)
7. Δεν απενεργοποιείται στο τέλος μιας άμεσης εγγραφής. Θα θέλαμε να εμφανίζει ερώτηση.
8. Το timeshift δεν διαγράφει το αρχείο του (timeshift.ts στον φάκελο εγγραφών)
9. Δεν αλλάζει η ανάλυση κατά την αναπαραγωγή αρχείων βίντεο.
10. Όταν πατάμε Επαναφορά Εργοστασιακών Ρυθμίσεων ο δέκτης δεν ζητάει επιβεβαίωση.
11. Πολλές φορές, αφού δούμε κάποιο βιντεάκι, το EPG εμφανίζει μόνο την επόμενη εκπομπή.
12. Οι ελληνικοί υπότιτλοι κωδικοποίησης ANSI εμφανίζονται ως σύμβολα αν επιλεχθεί Αγγλική γλώσσα μενού.
13. Έχει πολύ χαμηλή ένταση φωνής όταν συνδεθεί μέσω HDMI.
14. Δεν υπάρχει ήχος όταν αλλάζουμε από ένα stream σε άλλο.
15. Οι ήχος από HDMI και Coaxial έχει χαμηλή ένταση.
16. Οι πληροφορίες των βίντεο κατά την αναπαραγωγή τους δεν φαίνονται, καθώς δεν υπάρχει background.

Είμαστε οκ ως τώρα;

talos_2002 παρατήρησα τα παρακάτω προβλήματα από την εμπειρία μου με τον δέκτη εδώ και 1 εβδομάδα που τον έχω στα χέρια μου.

1. Σκληρός δίσκος WD My passport USB 3.0 χωρίς εξωτερικό τροφοδοτικό , με τα αρχικά αρχεία (αυτά που έχει μέσα από την αγορά), διαπίστωσα τα εξής. Ενώ του έβαζα μέσα ταινίες ο T65 τα διέγραφε κάθε φορά που του κούμπωνα τον δίσκο USB. Μόνη λύση για να μη διαγράψει αυτά που του πρόσθετα στο PC ήταν να βγάλω τον δέκτη από το ρεύμα και να του ξανασυνδέσω τον σκληρό δίσκο. Περιττό να πω ότι χάθηκαν όλα τα αρχικά αρχεία που έδινε δωρεάν η WD με την αγορά του δίσκου. Και φανταστείτε να είχα μέσα στο δίσκο ταινίες που δεν είχα κάπου αλλού αποθηκευμένες! Ο δέκτης έχει (μετά από αναβάθμιση που έκανα) το firmware 1.050. Το ίδιο πρόβλημα έχω παρατηρήσει και με USB Flash 8GB που έχω χρησιμοποιήσει και μάλιστα 2 δαφορετικών εταιρειών.

2. Κατά την εγγραφή Timeshift αν το προχωρήσεις μπροστά X2 ή X4 και σταματήσει η αναπαραγωγή του Timeshfit επειδή έφτασε στο τέλος (και δεν πατήσεις stop πριν φτάσει στο τέλος της εγγραφής) τότε ενώ στο PVR Menu βλέπεις κανονικά της εγγραφές που έκανες παλαιότερα με την απλή διαδικασία εγγραφής (με το πλήκτρο REC) πατώντας σε οποιαδήποτε από αυτές βλέπεις πάντα το Timeshift που μόλις έγραψες. Μόνη λύση επαναφοράς να κάνει restart τον δέκτη βγάζοντας τον από την τροφοδοσία ρεύματος.

3. Επιβεβαιώνω την πολύ χαμηλή ένταση από το HDMI.

Το 3 δεν το θεωρώ και τόσο σημαντικό όμως το 1 και 2 (ειδικά το 1) τα θεωρώ προβλήματα άμεσης προτεραιότητας προς διόρθωση. Δεν είναι και λίγο να χάνεις στα καλά καθούμενα τα αρχεία σου από τον δίσκο που σύνδεσες για να απολαύσεις κανένα εργάκι...

Ευχαριστώ και ελπίζω να μην έγινα κουραστικός.

Γειά σου johnkals.
Καλώς ήρθες και καλοθέατος ο Τ65!

1. Σκληρός δίσκος WD My passport USB 3.0 χωρίς εξωτερικό τροφοδοτικό , με τα αρχικά αρχεία (αυτά που έχει μέσα από την αγορά), διαπίστωσα τα εξής. Ενώ του έβαζα μέσα ταινίες ο T65 τα διέγραφε κάθε φορά που του κούμπωνα τον δίσκο USB. Μόνη λύση για να μη διαγράψει αυτά που του πρόσθετα στο PC ήταν να βγάλω τον δέκτη από το ρεύμα και να του ξανασυνδέσω τον σκληρό δίσκο. Περιττό να πω ότι χάθηκαν όλα τα αρχικά αρχεία που έδινε δωρεάν η WD με την αγορά του δίσκου. Και φανταστείτε να είχα μέσα στο δίσκο ταινίες που δεν είχα κάπου αλλού αποθηκευμένες! Ο δέκτης έχει (μετά από αναβάθμιση που έκανα) το firmware 1.050. Το ίδιο πρόβλημα έχω παρατηρήσει και με USB Flash 8GB που έχω χρησιμοποιήσει και μάλιστα 2 δαφορετικών εταιρειών.
Ένα τέτοιο πρόβλημα θα είχε παρατηρηθεί από όλους, οπότε φοβάμαι ότι κάτι συμβαίνει στην περίπτωσή σου μόνο.
Δοκίμασε να διαμορφώσεις ένα φλασάκι από τον δέκτη και δες πως συμπεριφέρεται.
Να ελπίζω ότι έκανες επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων αμέσως πριν και μετά την αναβάθμιση;

2. Κατά την εγγραφή Timeshift αν το προχωρήσεις μπροστά X2 ή X4 και σταματήσει η αναπαραγωγή του Timeshfit επειδή έφτασε στο τέλος (και δεν πατήσεις stop πριν φτάσει στο τέλος της εγγραφής) τότε ενώ στο PVR Menu βλέπεις κανονικά της εγγραφές που έκανες παλαιότερα με την απλή διαδικασία εγγραφής (με το πλήκτρο REC) πατώντας σε οποιαδήποτε από αυτές βλέπεις πάντα το Timeshift που μόλις έγραψες. Μόνη λύση επαναφοράς να κάνει restart τον δέκτη βγάζοντας τον από την τροφοδοσία ρεύματος.
Καλό εύρημα! Θα ήθελα όμως να το επαληθεύσουν και άλλοι χρήστες του δέκτη,ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι κάποιο μεμονωμένο συμβάν. (Έχει και «βεβαρυμένο παρελθόν» ο δικός σου λόγω του 1.)

Ευχαριστώ και ελπίζω να μην έγινα κουραστικός.
Κάθε άλλο! Πολύ χρήσιμο να βρίσκουμε τα νέα bugs! :smile:

Ευχαριστώ για την σύντομη απάντηση και καλώς σας βρήκα.

Πολύ πιθανόν να είναι αυτό που αναφέρεις, ότι δεν έκανα format του δίσκου και των FLASH USB μέσα από τον T65. Μετά την αναβάθμιση έκανα επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις μιας και το έλεγε και στις οδηγίες. Ο δίσκος συνδέθηκε από το κουτί αγοράς κατευθείαν στο PC χωρίς να έχει γίνει format (ήταν ήδη διαμορφωμένος από το εργοστάσιο σε NTFS) και στη συνέχεια τον σύνδεσα απευθείας στον T65.

Θα του κάνω ένα format μέσα από τον δέκτη και σε περίπτωση που δεν δω να διορθώνεται το πρόβλημα θα σου το αναφέρω.

Για τον δίσκο που αναφέρθηκε παραπάνω, σύνδεσα πολλές φορές έναν 500άρι 3,5" με εξωτερική τροφοδοσία και δεν μου έσβησε τίποτα απολύτως. Μόλις πάρω και το USB hub που περιμένω θα δοκιμάσω και τον 1ΤΒ 2,5" και θα πω αποτελέσματα. Σε NTFS φορματ όλοι.

Πολλά περίεργα έχουν αρχίσει να μαζεύονται για τον Τ65. Είναι δυνατόν μία εταιρία σαν την Ferguson να έχει τόσες ελλείψεις; Μήπως κάτι γίνεται και με τον τρόπο που εγκαθίσταται το λογισμικό; Κάποια διαδικασία που δεν κάνουν όλοι οι φίλοι σωστά; Υπάρχουν κάποιες σαφείς οδηγίες που πρέπει να τηρεί κάποιος; Το πρώτο που σκέφτομαι είναι ότι πολλοί φίλοι κατά την εγκατάσταση αποφεύγουν να κάνουν επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Αλλά μπορεί να είναι και κάτι άλλο.

Όσες επαναφορες ρυθμίσεων και να κάνω, οι κατσαρίδες παραμένουν.

Τα περισσότερα προβλήματα βέβαια ειναι κοινά σε όλους σχεδόν τους Mstar.

Last edited by a moderator:
Έβαλα και παλαιότερο firmware 1.026 και μετά από αρκετές ώρες που παρακολουθούσα τηλεόραση και πίστευα πως το πρόβλημα με τις διακοπές στον ήχο λύθηκε... νάτο πάλι...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αλλάζω και κανάλι στο βίντεο για να δείτε πως δεν είναι πρόβλημα στο κανάλι ή στην λήψη....

Δεν πιάνει που δεν πιάνει τίποτα άλλο, δεν βάζεις λογισμικό από κανένα άλλο αποκωδικοποιητή να δοκιμάσεις αν παίζουν οι υπότιτλοι π.χ. του ΒΟΧ και μετά να βάλεις πάλι του Τ65 μήπως και ξεκολλήσει;

Με τρώει το χέρι μου να το κάνω, μη νομίζεις :smile:

Το πρόβλημα με τους υπότιτλους το έλυσα βάζοντας την 1.026. Εννοούσα τη λίστα με τα bugs που έφτιαξε ο Άγγελος.

Έβαλα και παλαιότερο firmware 1.026 και μετά από αρκετές ώρες που παρακολουθούσα τηλεόραση και πίστευα πως το πρόβλημα με τις διακοπές στον ήχο λύθηκε... νάτο πάλι...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αλλάζω και κανάλι στο βίντεο για να δείτε πως δεν είναι πρόβλημα στο κανάλι ή στην λήψη....

Τον σύνδεσα με Scart για να δω αν και πάλι θα κάνει διακοπές στον ήχο... το πρώτο που παρατήρησα είναι το πόσο δυνατότερη είναι η ένταση του ήχου από scart... τουλάχιστον διπλάσια ένταση... τρομερό σφάλμα αυτό με την ένταση του ήχου από HDMI & SPDIF... άντε να δω αν θα κάνει πάλι διακοπές....

Η λίστα στάλθηκα και ήρθε και απάντηση

-Δεν ρυθμίζεται η διάρκεια εμφάνισης της Infobar.
Είναι στην λίστα αλλαγών.

-Tο background υποτίτλων δεν έχει επιλογή μαύρου χρώματος.
Μπήκε στην λίστα.

-Το background υποτίτλων είναι ιδιαίτερα μεγάλο αντί να καλύπτει μόνο το κείμενο.
Μπήκε στην λίστα.

-Αν κατά την εγγραφή με Timeshift πατηθεί το REC, δεν εμφανίζεται επιλογή διάρκειας εγγραφής και μετατροπή της εγγραφής Timeshift σε άμεση εγγραφή.
Είναι χαμηλότερης προτεραιότητας. Θα το δούνε αργότερα.

-Όταν τερματίζεται η εγγραφή του Timeshift, δεν εμφανίζεται ερώτηση αν ο χρήστης επιθυμεί να διατηρήσει την εγγραφή που έγινε από το Timeshift.

-Δεν εκτελεί τις προγραμματισμένες εγγραφές αν τον κλείσουμε ενώ βλέπουμε κανάλι χωρίς πληροφορίες στο EPG (π.χ. Nickelodeon)
Δεν το κατάλαβαν και θα τους το εξηγήσω καλύτερα στο επόμενο μήνυμα.
Αλλά είπαν ότι η ώρα εκπέμπεται στον πίνακα TDT και ρωτάνε αν τα εν λόγω κανάλια εκπέμπουν TDT.
Και πώς ξέρει τότε τι ώρα να ενεργοποιηθεί ο δέκτης για να αλλάξει κανάλι; Θα τους περιγράψω καλύτερα το πρόβλημα.

-Το timeshift δεν διαγράφει το αρχείο του

-Δεν αλλάζει η ανάλυση κατά την αναπαραγωγή αρχείων βίντεο.
Είναι χαμηλής προτεραιότητας, μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα κατά την αναπαραγωγή των αρχείων.

-Όταν πατάμε Επαναφορά Εργοστασιακών Ρυθμίσεων ο δέκτης δεν ζητάει επιβεβαίωση.
Αυτό νομίζω μου ξέφυγε και δεν το ανέφερα :slapface:

-Πολλές φορές, αφού δούμε κάποιο βιντεάκι, το EPG εμφανίζει μόνο την επόμενη εκπομπή.
Γίνεται έλεγχος του προβλήματος.
Ρώτησαν αν λειτουργεί το ακόλουθο κόλπο: Πιέστε το πλήκτρο PVR και τότε βγείτε εντελώς από το μενού. Τότε ελέγξτε το EPG ξανά.

-Οι ελληνικοί υπότιτλοι κωδικοποίησης ANSI εμφανίζονται ως σύμβολα αν επιλεχθεί Αγγλική γλώσσα μενού.
Ζητούν ένα αρχείο υποτίτλων με το πρόβλημα.

-Έχει πολύ χαμηλή ένταση φωνής όταν συνδεθεί μέσω HDMI ή coaxial.
Εδώ ρωτούν την ρύθμιση της ψηφιακής εξόδου.
Στην επιλογή RAW εξάγεται ανεπεξέργαστος ο ήχος.

-Δεν υπάρχει ήχος όταν αλλάζουμε από ένα stream σε άλλο κατά την αναπαραγωγή βίντεο.
Είπαν πως λειτουργεί.
Ζητούν ταινίες με το πρόβλημα.

-Οι πληροφορίες των βίντεο κατά την αναπαραγωγή τους δεν φαίνονται, καθώς δεν υπάρχει background.
Είναι στην λίστα αλλαγών.

Για το DTS είπαν ότι είναι θέμα άδειας, γι' αυτό υπάρχει ως δοκιμαστική η 1,013.
(Αναρωτιέμαι πόσο θα ανέβαζε το κόστος του δέκτη)

Για το FLAC είπαν ότι λειτουργεί κανονικά σε FAT.
Υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ του οδηγού NTFS και της βιβλιοθήκης αναπαραγωγής FLAC.

Τους βρήκα πολύ θετικούς και συνεργάσιμους. Αν βρούμε υλικό να τους δώσουμε για το πρόβλημα του deinterlacing πιστεύω ότι θα ασχοληθούν.
Ίσως κάποια εγγραφή σύντομη στην οποιά φαίνεται πολύ έντονα το πρόβλημα.

Last edited:
Μπράβο σε σένα που έστειλες τη λίστα και μπράβο σε αυτούς που ασχολήθηκαν. Με όσα διάβαζα στο πολωνικό forum, είχα σχηματίσει την εντύπωση οτι δεν είναι τόσο συνεργάσιμοι.

Κάτι αλλο που παρατήρησα σήμερα με το 1.026: το πρωί το ρολόι του δέκτη πήγαινε μισή ώρα μπροστά. Ίσως αυτό να επηρεάσει και τις προγραμματισμένες εγγραφές.

Μπράβο σε σένα που έστειλες τη λίστα και μπράβο σε αυτούς που ασχολήθηκαν. Με όσα διάβαζα στο πολωνικό forum, είχα σχηματίσει την εντύπωση οτι δεν είναι τόσο συνεργάσιμοι.

Κάτι αλλο που παρατήρησα σήμερα με το 1.026: το πρωί το ρολόι του δέκτη πήγαινε μισή ώρα μπροστά. Ίσως αυτό να επηρεάσει και τις προγραμματισμένες εγγραφές.

Σε ευχαριστώ πολύ Kostas_Y!
Δοκίμασα το πρόβλημα με τις εγγραφές που ανέφερες, αλλά είχα την 1,049 και δεν μου εμφανίσθηκε, οπότε δεν το ανέφερα.

Αν μπορούν κάποιοι να διαθέσουν λίγο από τον χρόνο τους ώστε να δωθούν οι διευκρινήσεις που ζητούνε:
α)- Πολλές φορές, αφού δούμε κάποιο βιντεάκι, το EPG εμφανίζει μόνο την επόμενη εκπομπή.
Λειτουργεί το ακόλουθο κόλπο; Πιέστε το πλήκτρο PVR και τότε βγείτε εντελώς από το μενού. Τότε ελέγξτε το EPG ξανά.

β) -Οι ελληνικοί υπότιτλοι κωδικοποίησης ANSI εμφανίζονται ως σύμβολα αν επιλεχθεί Αγγλική γλώσσα μενού.
Ζητούν ένα αρχείο υποτίτλων με το πρόβλημα.

γ) -Έχει πολύ χαμηλή ένταση φωνής όταν συνδεθεί μέσω HDMI ή coaxial.
Ισχύει για PCM ή RAW έξοδο σήματος;

δ) Γνωρίζει κανείς αν τα κανάλια που δεν έκπέμπουν EPG, εκπέμπουν TDT;

Δοκίμασα το πρόβλημα με τις εγγραφές που ανέφερες, αλλά είχα την 1,049 και δεν μου εμφανίσθηκε, οπότε δεν το ανέφερα.

γ) -Έχει πολύ χαμηλή ένταση φωνής όταν συνδεθεί μέσω HDMI ή coaxial.
Ισχύει για PCM ή RAW έξοδο σήματος;

Αν μπορούν κάποιοι να διαθέσουν λίγο από τον χρόνο τους ώστε να δωθούν οι διευκρινήσεις που ζητούνε:

Εγώ έχω επενδύσει αρκετό χρόνο σε αυτό και μπορώ να σε βεβαιώσω πως ενώ από scart ο δέκτης παίζει καμπάνα και δυνατά, από HDMI και από SPDIF άσχετα αν επιλέξεις RAW ή PCM η ένταση του ήχου είναι υπερβολικά χαμηλή...

Με τον ρύθμιση ήχου HDMI PCM, πρέπει να ανεβάσω την ένταση της τηλεόρασης κατα 20% για να έχω το συνηθισμένο επίπεδο. Δεν είναι κάτι το υπερβολικό, ούτε στο 1/3 της κλίμακας δεν φτάνει το ρυθμιστικό.

Για RAW τώρα, απο όλες της πηγές μου ο ήχος είναι πάντα χαμηλότερος όταν στέλνω bitstream στον ενισχυτή. Δεν μου φαίνεται παράξενο ή ενοχλητικό.

Τώρα που είπες για την 1.049 το θυμήθηκα: στο αρχείο μου έχω δύο 1.049, την T65_20120810_V1.049 και την T65_20120810_V1.049r2. Το δεύτερο αρχείο είναι μικρότερο κατα 12ΚΒ περίπου. :chinscratch:

Για τους υπότιτλους, στείλε τους το παρακάτω αρχείο και θα καταλάβουνε μια χαρά το τι λέμε.

www.mlemo.gr/upload/Greek_sub.rar

Για τη ψηφιακή έξοδο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο τους τα γράφουμε.

1) δεν έχει καμία σχέση η στάθμη της ψηφιακής εξόδου με εκείνη της αναλογικής. Πολλές φορές υπάρχουν μετέπειτα τελεστικοί που ανεβάζουν το gain, αλλά και εάν ακόμη για λόγους κόστους έχουν αναλογική έξοδο απευθείας από το DAC chip - αυτό δεν είναι ισοδύναμο της ψηφιακής εξόδου.
2) συνήθως η αναλογική έξοδος, τηρεί στάθμη εξόδου στα 0dB με τάση εξόδου 2Vrms (AC). Στη ψηφιακή έξοδο και ιδίως στην ακατέργαστη μορφή (raw) τα data μετατρέπονται στη συσκευή που κάνει το DAC συνάμα με την αποκωδικοποίηση (είτε DTS είτε AC-3).

Με τον ρύθμιση ήχου HDMI PCM, πρέπει να ανεβάσω την ένταση της τηλεόρασης κατα 20% για να έχω το συνηθισμένο επίπεδο. Δεν είναι κάτι το υπερβολικό, ούτε στο 1/3 της κλίμακας δεν φτάνει το ρυθμιστικό.

Για RAW τώρα, απο όλες της πηγές μου ο ήχος είναι πάντα χαμηλότερος όταν στέλνω bitstream στον ενισχυτή. Δεν μου φαίνεται παράξενο ή ενοχλητικό.

Εγώ από HDMI είμαι στην μισή ένταση (και βγάλε) ενώ από SPDIF η κατάσταση είναι τραγική - ενώ κανονικά ακούω στο -40 με -35 db με τον Τ65 πρέπει να φτάσω στο -10 με 0db... τέρμα δηλαδή... και αν ξεχαστώ και το αφήσω εκεί και γυρίσω πηγή μπορεί να γκρεμίσω και κανέναν τοίχο ή να χάσουμε κανέναν γείτονα από καρδιά... :Banane0:

Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T65

Για τους υπότιτλους, στείλε τους το παρακάτω αρχείο και θα καταλάβουνε μια χαρά το τι λέμε.

www.mlemo.gr/upload/Greek_sub.rar

Τώρα που είπαμε για υπότιτλους, δεν θυμάμαι αν σταματάει να εμφανίζει τους UTF-8 μετά από κάποιο σημείο του βίντεο, όπως σε άλλους Mstar 7818.

Μάλιστα. Και ο δέκτης είναι καινούριος για να πούμε ότι έχει κουραστεί από τις συνεχείς αλλαγές λογισμικών. Άρα κάτι γίνεται τελικά με τα λογισμικά.

Τώρα που είπες για την 1.049 το θυμήθηκα: στο αρχείο μου έχω δύο 1.049, την T65_20120810_V1.049 και την T65_20120810_V1.049r2. Το δεύτερο αρχείο είναι μικρότερο κατα 12ΚΒ περίπου. :chinscratch:

Την bridge τη δοκίμασες;