Ρωτάω επειδή είχαμε μια διαφωνία για το αν οι HD δέκτες βγάζουν εικόνα HD καναλιών σε SD τηλεοράσεις.
δηλαδη αν κανουν downscale. μια χαρα κανουν,εδω κανουν upscale.
φανταζεσαι να μην εκαναν ομως? πωπω ηττα που θα τρωγαμε

(λεμε τωρα,γτ μονο το ERTHD εχουμε.... ^^ )
τωρα,στο θεμα αναλυσης το επομενο βημα θα ειναι,αφου δινουν upscale στην εξοδο (HDMI) να εγγραφουν και upscale! αυτο θα ηταν φοβερο. ισως στις επομενες γενιες chip να το εχουν αυτο.
Artemius βοήθησες και με το παραπάνω!
Kostas_Y, ναι έχω εικόνα από το EΡΤHD
Παιδιά και μια ακόμα βοήθεια αν σας είναι εύκολο. Μιας που τις συσκευές αυτές τις χειρίζονται οι γονείς, υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιούν μόνο ένα τηλεχειριστήριο?
η επιλογη πολλων συμφορουμιτων ειναι το TELE-USB 300.
προγραμματιζεται μεσω USB στον υπολογιστη και εχει ετοιμη "βιβλιοθηκη" με σετακια ρυθμισεων για συσκευες.
δεν το εχω δοκιμασει,δεν εχω αναγκη αλλωστε,αλλα ειναι πανεμορφο και τακτοποιημενο. ειδικα τα αριθμητικα πληκτρα ξεχωριζουν,οπως και τα πληκτρα PVR. εμενα μαρεσει που το Pause ειναι εκει που πρεπει να ειναι. και φανταζομαι αν εχεις απο 3 συσκευες και πανω, θα ναι μεγαλη ευκολια.
Μόλις σύνδεσα ένα φλασάκι 8gb σε NTFS αλλά δεν το βλέπει καν. Το διαμόρφωσα μέσα από το Fergie, ξαναγράφω την ταινία και βλέπουμε. Μια χαρά το βλέπει τώρα.
ε μερικες φορες το εχουν αυτο οι δεκτες,θελουν να ειναι διαμορφωμενα τα φλασακια απο τα ιδια. ειδικα στο FAT32 (αναβαθμιση λογισμικου π.χ. )
καλημέρα. Χτες ειχα βάλει ταινία με εξωτερικούς υπότιτλους. Μια χαρά έπαιξε. Απλά θα πρότεινα στην αναβάθμιση να μπεί ένα ακόμα μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς και κανένας άλλος επιπλέον τύπος γραμματοσειράς π.χ Arial.
να σε πω την αληθεια δεν με απασχολει προσωπικα η γραμματοσειρα,τι Arial 12,τι DejaVu.
ακομα πιο μεγαλα τα θελουμε,και με περιγραμμα αν γινεται. αυτο με το περιγραμμα ομως μαλλον δε θα το δουμε ποτε. τι να κανουμε...
Γεια σας εκ νεου!!!! Εχω ενα μεγαλο προβλημα. Μου ηρθε ο δεκτης ολα καλα με αυτον .. ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.
Το προβλημα ειναι αλλου!!!!
Εχω μια samsung 40αρα και πισω εχει 4 HDMI θυρες. Συνδεω το καλωδιο απο τον δεκτη στην hdmi1 θυρα και ανοιγω tv και δεκτη και στην ΤV βγαζει χιονια.. μετα μπαινω στις ρυθμισεις της tv επιλεγω ενα υπομενου που ειναι για την συνδεσιμοτητα κ μετα εκει που λεει ''λιστα πηγων'' εχει διαφορες επιλογες οπως πχ ΤV, εξωτερ.1 ,εξωτερ.2 ,hdmi1 ktl) επιλεγω hdmi1 και τοτε παιζει μια χαρα εικονα απο τον δεκτη κ ολα λειτουργουν αψογα!
Το προβλημα που ειναι?
Οταν κλεισω την tv κ παω να την ξανανοιξω δεν βγαζει με την μια τα καναλια απο τον δεκτη κτλ αλλα βγαζει χιονια κ πρεπει εγω να κανω ξανα απο την αρχη ολη την παραπανω διαδικασια με την hdmi1.
Πως θα το κανω με την μια να εχει στην μνημη οτι θα παιρνει εικονα απο την hdmi1?
αν και δεν εχω την τηλεοραση αυτη,εχει μια Samsung ο κολλητος μου.
το τ/κ της τηλεορασης σου πρεπει να εχει πληκτρο για απευθειας επιλογη εισοδου. το πατας,βγαζει μια ημιδιαφανης λιστα στα αριστερα με τις εισοδους. με τα "πανω-κατω" βελακια επιλεγεις εισοδο. ετσι δεν χρειαζεται να μπαινεις στο ιδιο το μενου.
απο κει και περα,κτ πιο αμεσο και πιο ευκολο δεν πρεπει να εχει.
π.χ. μαλλον δεν θα εχει ρυθμιση για να θυμαται και να επιλεγει αυτοματα την τελευταια εισοδο.
λιγο μανικι δε λεω...
βεβαια ισως να σε βολευε να παρεις ενα προγραμματιζομενο τ/κ οπως το USB-300. ετσι τουλαχιστο δεν θα χρειαζεται να δουλευεις 2 τ/κ, αυτο της tv,για κατι που φαινεται περιττο και αυτονοητο οπως το να ανοιγει αυτοματα εκει που πρεπει.
και η αληθεια ειναι οτι πλεον πολλοι κατασκευαστες το εχουν παρει γραμμη οτι ειναι αυτονοητο η τηλεοραση να ανοιγει "εκει που ηταν".