Ferguson Ariva T65

δεν βλεπω λογο να μην εχει. ουτως η αλλως downscale σε 576i κανει ο δεκτης και το βγαζει απο το scart,οπου με το κιτρινο RCA που ειναι το analog video feed συνδεεται στην τηλεοραση. στον δε ηχο απλα το εξτρα καλωδιακι μαζευει τα 2 ξεχωριστα καναλια ηχου σε ενα βυσμα.
η "ομορφια" του αναλογικου σε πληρη δραση = η απλοτητα του. η "βαση" ειναι η ιδια ασχετα απο καλωδια,μονο το "περιτυλιγμα" αλλαζει.
Ρωτάω επειδή είχαμε μια διαφωνία για το αν οι HD δέκτες βγάζουν εικόνα HD καναλιών σε SD τηλεοράσεις.

Last edited by a moderator:
Artemius βοήθησες και με το παραπάνω! :)

Kostas_Y, ναι έχω εικόνα από το EΡΤHD

Παιδιά και μια ακόμα βοήθεια αν σας είναι εύκολο. Μιας που τις συσκευές αυτές τις χειρίζονται οι γονείς, υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιούν μόνο ένα τηλεχειριστήριο?

Μόλις σύνδεσα ένα φλασάκι 8gb σε NTFS αλλά δεν το βλέπει καν. Το διαμόρφωσα μέσα από το Fergie, ξαναγράφω την ταινία και βλέπουμε.

Επεξεργασία: Μια χαρά το βλέπει τώρα.

ΟΚ, ευχαριστώ :smile:

Παιδιά και μια ακόμα βοήθεια αν σας είναι εύκολο. Μιας που τις συσκευές αυτές τις χειρίζονται οι γονείς, υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιούν μόνο ένα τηλεχειριστήριο?

Με το τηλεκοντρόλ του Τ65 όχι. Εγώ και αρκετοί άλλοι χρησιμοποιούμε το TELE USB-300. Αν υπάρχουν οι ρυθμίσεις τηλεόραση και δέκτη στη βιβλιοθήκη του, είναι θέμα 2 λεπτών να προγραμματιστεί.

καλημέρα. Χτες ειχα βάλει ταινία με εξωτερικούς υπότιτλους. Μια χαρά έπαιξε. Απλά θα πρότεινα στην αναβάθμιση να μπεί ένα ακόμα μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς και κανένας άλλος επιπλέον τύπος γραμματοσειράς π.χ Arial.

Γεια σας εκ νεου!!!! Εχω ενα μεγαλο προβλημα. Μου ηρθε ο δεκτης ολα καλα με αυτον .. ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.
Το προβλημα ειναι αλλου!!!!
Εχω μια samsung 40αρα και πισω εχει 4 HDMI θυρες. Συνδεω το καλωδιο απο τον δεκτη στην hdmi1 θυρα και ανοιγω tv και δεκτη και στην ΤV βγαζει χιονια.. μετα μπαινω στις ρυθμισεις της tv επιλεγω ενα υπομενου που ειναι για την συνδεσιμοτητα κ μετα εκει που λεει ''λιστα πηγων'' εχει διαφορες επιλογες οπως πχ ΤV, εξωτερ.1 ,εξωτερ.2 ,hdmi1 ktl) επιλεγω hdmi1 και τοτε παιζει μια χαρα εικονα απο τον δεκτη κ ολα λειτουργουν αψογα!
Το προβλημα που ειναι?
Οταν κλεισω την tv κ παω να την ξανανοιξω δεν βγαζει με την μια τα καναλια απο τον δεκτη κτλ αλλα βγαζει χιονια κ πρεπει εγω να κανω ξανα απο την αρχη ολη την παραπανω διαδικασια με την hdmi1.
Πως θα το κανω με την μια να εχει στην μνημη οτι θα παιρνει εικονα απο την hdmi1?

H δικη μου Samsung μοντ`07-08 θυμαται την τελευταια πηγη εισοδου και παντα οταν ανοιγει εχει ενεργη αυτη την εισοδο, οποια και να ειναι αυτη (HDMI1,2,3 ή Scart1,2)

Μηπως εχεις συνηθισει να την ανοιγεις πατωντας καποιο αριθμητικο πληκτρο;
Αν πατας καποιο απο τα αριθμητικα τοτε ανοιγει σε εισοδο TV. Πατα το ON/OFF αντ`αυτων.
Μια αλλη λυση ειναι η scart. Αν συνδεσεις τον δεκτη με scart τοτε σε οποια εισοδο και αν ειναι με το που ανοιξεις τον δεκτη, εφοσον η τηλεοραση ειναι ανοικτη, θα γυρισει σε εισοδο scart αυτοματα.

Ρωτάω επειδή είχαμε μια διαφωνία για το αν οι HD δέκτες βγάζουν εικόνα HD καναλιών σε SD τηλεοράσεις.

δηλαδη αν κανουν downscale. μια χαρα κανουν,εδω κανουν upscale.

φανταζεσαι να μην εκαναν ομως? πωπω ηττα που θα τρωγαμε :p (λεμε τωρα,γτ μονο το ERTHD εχουμε.... ^^ )

τωρα,στο θεμα αναλυσης το επομενο βημα θα ειναι,αφου δινουν upscale στην εξοδο (HDMI) να εγγραφουν και upscale! αυτο θα ηταν φοβερο. ισως στις επομενες γενιες chip να το εχουν αυτο.

Artemius βοήθησες και με το παραπάνω! :)

η επιλογη πολλων συμφορουμιτων ειναι το TELE-USB 300.

images

προγραμματιζεται μεσω USB στον υπολογιστη και εχει ετοιμη "βιβλιοθηκη" με σετακια ρυθμισεων για συσκευες.

δεν το εχω δοκιμασει,δεν εχω αναγκη αλλωστε,αλλα ειναι πανεμορφο και τακτοποιημενο. ειδικα τα αριθμητικα πληκτρα ξεχωριζουν,οπως και τα πληκτρα PVR. εμενα μαρεσει που το Pause ειναι εκει που πρεπει να ειναι. και φανταζομαι αν εχεις απο 3 συσκευες και πανω, θα ναι μεγαλη ευκολια.

Μόλις σύνδεσα ένα φλασάκι 8gb σε NTFS αλλά δεν το βλέπει καν. Το διαμόρφωσα μέσα από το Fergie, ξαναγράφω την ταινία και βλέπουμε. Μια χαρά το βλέπει τώρα.

ε μερικες φορες το εχουν αυτο οι δεκτες,θελουν να ειναι διαμορφωμενα τα φλασακια απο τα ιδια. ειδικα στο FAT32 (αναβαθμιση λογισμικου π.χ. )

καλημέρα. Χτες ειχα βάλει ταινία με εξωτερικούς υπότιτλους. Μια χαρά έπαιξε. Απλά θα πρότεινα στην αναβάθμιση να μπεί ένα ακόμα μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς και κανένας άλλος επιπλέον τύπος γραμματοσειράς π.χ Arial.

να σε πω την αληθεια δεν με απασχολει προσωπικα η γραμματοσειρα,τι Arial 12,τι DejaVu.

ακομα πιο μεγαλα τα θελουμε,και με περιγραμμα αν γινεται. αυτο με το περιγραμμα ομως μαλλον δε θα το δουμε ποτε. τι να κανουμε...

Γεια σας εκ νεου!!!! Εχω ενα μεγαλο προβλημα. Μου ηρθε ο δεκτης ολα καλα με αυτον .. ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.
Εχω μια samsung 40αρα και πισω εχει 4 HDMI θυρες. Συνδεω το καλωδιο απο τον δεκτη στην hdmi1 θυρα και ανοιγω tv και δεκτη και στην ΤV βγαζει χιονια.. μετα μπαινω στις ρυθμισεις της tv επιλεγω ενα υπομενου που ειναι για την συνδεσιμοτητα κ μετα εκει που λεει ''λιστα πηγων'' εχει διαφορες επιλογες οπως πχ ΤV, εξωτερ.1 ,εξωτερ.2 ,hdmi1 ktl) επιλεγω hdmi1 και τοτε παιζει μια χαρα εικονα απο τον δεκτη κ ολα λειτουργουν αψογα!
Το προβλημα που ειναι?
Οταν κλεισω την tv κ παω να την ξανανοιξω δεν βγαζει με την μια τα καναλια απο τον δεκτη κτλ αλλα βγαζει χιονια κ πρεπει εγω να κανω ξανα απο την αρχη ολη την παραπανω διαδικασια με την hdmi1.
Πως θα το κανω με την μια να εχει στην μνημη οτι θα παιρνει εικονα απο την hdmi1?

αν και δεν εχω την τηλεοραση αυτη,εχει μια Samsung ο κολλητος μου.

το τ/κ της τηλεορασης σου πρεπει να εχει πληκτρο για απευθειας επιλογη εισοδου. το πατας,βγαζει μια ημιδιαφανης λιστα στα αριστερα με τις εισοδους. με τα "πανω-κατω" βελακια επιλεγεις εισοδο. ετσι δεν χρειαζεται να μπαινεις στο ιδιο το μενου.

απο κει και περα,κτ πιο αμεσο και πιο ευκολο δεν πρεπει να εχει.
π.χ. μαλλον δεν θα εχει ρυθμιση για να θυμαται και να επιλεγει αυτοματα την τελευταια εισοδο.

λιγο μανικι δε λεω...

βεβαια ισως να σε βολευε να παρεις ενα προγραμματιζομενο τ/κ οπως το USB-300. ετσι τουλαχιστο δεν θα χρειαζεται να δουλευεις 2 τ/κ, αυτο της tv,για κατι που φαινεται περιττο και αυτονοητο οπως το να ανοιγει αυτοματα εκει που πρεπει.
και η αληθεια ειναι οτι πλεον πολλοι κατασκευαστες το εχουν παρει γραμμη οτι ειναι αυτονοητο η τηλεοραση να ανοιγει "εκει που ηταν".

Αν ακούσω τους γονείς να διαμαρτύρονται για τη διπλή χρήση τηλεχειριστηρίων θα τους προτείνω το συγκεκριμένο. Προς το παρόν δεν άκουσα παράπονα οπότε μένουμε ως έχει. Να είστε καλά παιδιά για το ενδιαφέρον σας!

Κατά τα λοιπά δεύτερη ημέρα με το ferguson και όλα βαίνουν καλώς.

Ενημερωτικά ο αποκωδικοποιητής αγοράστηκε από το eshop. Η παραλαβή από το κατάστημα έγινε μέσα σε 3 ημέρες από την παραγγελία.

Last edited:
Μια αλλη λυση ειναι η scart. Αν συνδεσεις τον δεκτη με scart τοτε σε οποια εισοδο και αν ειναι με το που ανοιξεις τον δεκτη, εφοσον η τηλεοραση ειναι ανοικτη, θα γυρισει σε εισοδο scart αυτοματα.

Το έχεις πει αρκετές φορές αυτό και εξακολουθώ να μην το καταλαβαίνω. Παίρνουμε δηλαδή HD δέκτη, τον συνδέουμε σε τηλεόραση 40"+ και θα βλέπουμε μόνο SD;

Σε 32" έβαλα δέκτη με scart και πόνεσαν τα μάτια μου. Δεν θέλω να το σκέφτομαι σε παραπάνω...

Artemius ευχαριστω για την απαντηση σου! για την ωρα εβαλα ενα scart. αυτη η tv ειναι των γονιων μου και ετσι απλα δεν θελω να μου λενε καθε φορα να τους φτιαχνω το hdmι αρα για την ωρα εβαλα scart και ησύχασα χαχαχαχαχαχαχα

Το έχεις πει αρκετές φορές αυτό και εξακολουθώ να μην το καταλαβαίνω. Παίρνουμε δηλαδή HD δέκτη, τον συνδέουμε σε τηλεόραση 40"+ και θα βλέπουμε μόνο SD;

Σε 32" έβαλα δέκτη με scart και πόνεσαν τα μάτια μου. Δεν θέλω να το σκέφτομαι σε παραπάνω...

Μια αλλη λυση ειπα οτι ειναι για να ξεμπερδευει οποιος εχει τηλεοραση που ειτε δεν θυμαται την τελευταια πηγη εισοδου, ειτε δεν εχει ρυθμιση προεπιλεγμενης εισοδου.
Με την ευκαιρια, η Panasonic σου θυμαται την τελευταια πηγη εισοδου ή την εχεις βαλει σε hotel mode και εχεις ρυθμισει προεπιλεγμενη εισοδο; Ή γυρνας απο την Scart#1 σε Scart#2 σε HDMI#1 σε HDMI#2 *αν στο HDMI#1 εχεις HTPC και σου λεει οτι στην #1 πρεπει να ειναι συνδεδεμενος υπολογιστης.
Αυτο λοιπον για να ξεμπερδευει μια και καλη με εναν βραχνα.

Οσο για τους HD δεκτες και την συνδεση scart μαλλον κατι γινεται ειτε με την τηλεοραση που δοκιμασες, ειτε με τον δεκτη.
Δεν γινεται να πονανε τα ματια σου.
Μια μικρη διαφορά θα εχει σε θορυβο (κοκκο) και αυτο ειναι. Να εχει και μια μικρη διαφορα σε λεπτομερειες που ομως ειναι ορατη αν εισαι πολυ κοντα στην τηλεοραση.
Αν μαλιστα η τηλεοραση ειναι καλη και εχει καλο φιλτρο de-noise τοτε δεν εχεις ουτε κοκκο.
Μαλλον το upscaling της τηλεορασης που δοκιμασες ειναι τραγικο ή του δεκτη η εξοδος απαραδεκτη.

Το προβλημα που ειναι?

Με το ON/Off θα είσαι καλυμένος.

Γεια σας και απο εμενα. Ζητω συγνωμη εκ των προτερων αν εχει καλυφθει η ερωτηση μου αλλα απ οσο εψαξα δεν βρηκα κατι.
Εχω παρει τον εν λογω αποκωδικοποιητη εδω και δυο εβδομαδες περιπου και κανει σχεδον ολη την ωρα εναν "τσιριχτο" ηχο που μου προκαλει πονοκεφαλο.. Ειναι φυσιολογικο 'η μηπως να τον παω για επισκευη?

Καλημέρα.
Αγόρασα από e-shop το εν λόγω μοντέλο, αλλά ενώ στην αρχή εύρισκε Ant1 Alpha και Μακεδονία TV στην Θεσσαλονίκη, τα έπαιζε με άσχημη εικόνα και τετραγωνάκια.., τώρα αφού έκανα την αναβάθμιση με το τελευταίο firmware 1.056 και παρόλο που έκανα 3 φορές εφαρμογή εργοστασιακών ρυθμίσεων δεν βρίσκει καν στην αναζήτηση τα παραπάνω κανάλια....
Ξέρει μήπως κάποιος τι συμβαίνει.???
Καμμιά συμβουλή.??
Ευχαριστώ πολύ

με την αλλαγη συχνότητας αυτων των καναλιων στις 14/12 Θεσσαλονικη εκανα χειροκίνητη αναζήτηση για να βρει εκ νεου τα κανάλια. ενω τα εβρισκε και εδειχνε οτι τα αποθηκευσε, δεν τα εμφανιζε και οταν πηγαινες με το χειριστηριο στο καναλι εγραφε δεν υπαρχει σημα για το ενα και δεν υπαρχουν πληροφοριες για το συγκεκριμενο προγραμμα για το αλλο. εκανα 2-3 φορε ξανα χειροκινητη αναζητηση αλλα παλι τιποτα. το προβλημα λυθηκε με την αυτοματη αναζητηση και απο τοτε δουλευουν αψογα ολα. :music-smiley-005:
υ.γ την 1.05 εχω εγω

Καλημέρα.
Αγόρασα από e-shop το εν λόγω μοντέλο, αλλά ενώ στην αρχή εύρισκε Ant1 Alpha και Μακεδονία TV στην Θεσσαλονίκη, τα έπαιζε με άσχημη εικόνα και τετραγωνάκια.., τώρα αφού έκανα την αναβάθμιση με το τελευταίο firmware 1.056 και παρόλο που έκανα 3 φορές εφαρμογή εργοστασιακών ρυθμίσεων δεν βρίσκει καν στην αναζήτηση τα παραπάνω κανάλια....
Ξέρει μήπως κάποιος τι συμβαίνει.???
Καμμιά συμβουλή.??
Ευχαριστώ πολύ

μπορει απλα να εφαγε φλασια ο δεκτης. αν δεν κανω λαθος πας στην "Λιστα TV" και πατας το F2 για να διαγραψει ολα τα καναλια. μετα κανε μια αυτοματη αναζητηση.

Καλησπέρα παιδιά!! Πήρα κι εγω τον Τ65 πριν από 2 μέρες με f/w 1.050! Με τα κανάλια όλα καλά, τα βρήκε, τα αποθήκευσε πολύ γρήγορα και εύκολα! Στην πρώτη όμως απόπειρα να δω ταινία μου τα χάλασε λίγο! Η ταινία είναι 2 ώρες, αλλά οι υποτιτλοι σταμάτησαν στο πρώτο μισάωρο! Το έκλεισα 1-2 φορές και το έβαλα από την αρχή αλλά τίποτα! Η ταινία είναι .avi, divx με εξωτερικόυς υπότιτλους .srt, UTF-8! Υπάρχει κάποια λύση ή να προσπαθήσω να περάσω 1,056! Ευχαριστώ!