Ferguson Ariva T650i

Μπορείς να μας δώσεις λίγα στοιχεία για τα βιντεο όπου χάνεται ο συγχρονισμός; Δεν έχω παρατηρήσει αποσυγχρονισμο ήχου, μόνο υποτίτλων.

Το μενού δεν είναι πολύ διαφορετικό απο άλλων δεκτών με ALi3801, απλά έχει πολύ καλύτερα χρώματα, γραμματοσειρά και διάταξη. Θα ήθελα όμως ο media player να δίνει πληροφορίες αρχείου (ανάλυση, μέγεθος, framerate) και κατά την αναπαραγωγή, όπως κάνουν οι Mstar.

Όταν ξαναβρώ κάποιο θα βάλω πληροφορίες.
Πάντως δεν αναπαράγεται το πρόβλημα με συστηματικό τρόπο, ούτε καν στην ίδια ταινία (δηλαδή δεν εμφανίζεται στο ίδιο σημείο).
Χτες πάντως είδα αυτό και δεν το παρουσίασε:
1.jpg

Άλλο: Έχω την εντύπωση ότι οι ρυθμίσεις εικόνας που έρχεται ο δέκτης από το εργοστάσιο, στην δικιά μου τουλάχιστον τηλεόραση, έκοβαν πληροφορία. Χρειάστηκε να ανεβάσω το brightness και να ρίξω το contrast του δέκτη για να φανούν αυτά που πρέπει στα βιντεακια calibration του AVS.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Θα ήθελα όμως ο media player να δίνει πληροφορίες αρχείου (ανάλυση, μέγεθος, framerate) και κατά την αναπαραγωγή, όπως κάνουν οι Mstar.
Και οι ALI έχουν αυτές τις πληροφορίες. Όχι όμως κατά την αναπαραγωγή, αλλά στην λίστα με τα αρχεία. Όταν πας σε ένα αρχείο, στο δεξιό μέρος κάτω από την προεπισκόπηση εμφανίζονται πληροφορίες για ανάλυση, μέγεθος και διάρκεια του αρχείου.

Άλλο: Έχω την εντύπωση ότι οι ρυθμίσεις εικόνας που έρχεται ο δέκτης από το εργοστάσιο, στην δικιά μου τουλάχιστον τηλεόραση, έκοβαν πληροφορία. Χρειάστηκε να ανεβάσω το brightness και να ρίξω το contrast του δέκτη για να φανούν αυτά που πρέπει στα βιντεακια calibration του AVS.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. :smile:
Όταν πήρα τον πρώτο μου ALI έκανα σε άλλο thread ολόκληρη διατριβή :SFGSFGSF::award: για τις ρυθμίσεις που χρειάζονται οι ALI για να έχουν σωστή εικόνα, σύμφωνα με τα ρυθμιστικά του AVSHD 709 που χρησιμοποίησα εγώ (γιατί είναι δωρεάν). Και βρήκα τα ίδια πράγματα. Μείωση του contrast, ανέβασμα του brightness και λίγη μείωση στα χρώματα. Είσαι ο πρώτος που με επιβεβαιώνεις τόσο πολύ. Γιατί είχα αρχίσει να αμφιβάλλω, μήπως παίρνω άλλους στον λαιμό μου.

Re: Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Όταν πήρα τον πρώτο μου ALI έκανα σε άλλο thread ολόκληρη διατριβή :SFGSFGSF::award: για τις ρυθμίσεις που χρειάζονται οι ALI για να έχουν σωστή εικόνα, σύμφωνα με τα ρυθμιστικά του AVSHD 709 που χρησιμοποίησα εγώ (γιατί είναι δωρεάν). Και βρήκα τα ίδια πράγματα. Μείωση του contrast, ανέβασμα του brightness και λίγη μείωση στα χρώματα. Είσαι ο πρώτος που με επιβεβαιώνεις τόσο πολύ. Γιατί είχα αρχίσει να αμφιβάλλω, μήπως παίρνω άλλους στον λαιμό μου.

Αν θέλεις, βάλε μια παραπομπή κι εδώ γιατί τα έγραψα βρίσκοντάς τα από μόνος μου, χωρίς να έχω διαβάσει αυτά που έχεις γράψει.

Κατά τα άλλα, κλασσικός νόμος του Murphy, αφότου ανέφερα το θέμα αποσυγχρονισμού του ήχου δεν έχω πετύχει άλλο βιντεάκι που να το κάνει (και τα προηγούμενα τα είχα σβήσει αμέσως μετά την προβολή οπότε δεν είχα πάρει πληροφορίες...). :smash:

Re: Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Και οι ALI έχουν αυτές τις πληροφορίες. Όχι όμως κατά την αναπαραγωγή, αλλά στην λίστα με τα αρχεία. Όταν πας σε ένα αρχείο, στο δεξιό μέρος κάτω από την προεπισκόπηση εμφανίζονται πληροφορίες για ανάλυση, μέγεθος και διάρκεια του αρχείου.

Το σημαντικότερο για μένα είναι το framerate και η ανάλυση. Θα ήθελα να τα βλέπω κατα τη διάρκεια της αναπαραγωγής για να μην πηγαίνω μπρος-πίσω στη λίστα.
Βοηθάει στο debugging των προβλημάτων με το streching και κάποιο αποσυγχρονισμό υποτίτλων που έχω παρατηρήσει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Ναι, σωστά. Δεν βγάζουν στην προβολή του αρχείου. Σε εγγραφές βέβαια βγάζουν κάποιους περίεργους αριθμούς που αλλάζουν πολύ συχνά μάλιστα, αλλά δεν βοηθάνε και πολύ. Σε αρχεία δεν βγάζουν στοιχεία.

Αν θέλεις, βάλε μια παραπομπή κι εδώ γιατί τα έγραψα βρίσκοντάς τα από μόνος μου, χωρίς να έχω διαβάσει αυτά που έχεις γράψει.

Κατά τα άλλα, κλασσικός νόμος του Murphy, αφότου ανέφερα το θέμα αποσυγχρονισμού του ήχου δεν έχω πετύχει άλλο βιντεάκι που να το κάνει (και τα προηγούμενα τα είχα σβήσει αμέσως μετά την προβολή οπότε δεν είχα πάρει πληροφορίες...). :smash:

Sorry για την καθυστέρηση. Έχω να μπω στο forum από την Τρίτη. Ορίστε οι παραπομπές. Γράφω πολλά βέβαια εκεί, που δεν αφοράν τον δέκτη. Είναι για χαρακτηριστικά άλλων δεκτών. Κράτα αυτά που λέω για το καλιμπράρισμα. Μία παράγραφος σε κάθε μήνυμα. Αλλά και εκεί υπάρχουν στοιχεία που δεν ισχύουν στους 3801. Όπως το μειωμένο sharpness.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/91790-Crypto-ReDi-210AD-MP/page2
Μήνυμα 19 προς το τέλος του μηνύματος, εκεί που είναι το link.
Και http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/103654-%CE%A3%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8E%CE%BD/page2
Μήνυμα 15, η αρχή του που υπάρχει και το link.

Νέο λογισμικό T650i_20130926_V1.01B4_test_version με πολλές αλλαγές:

-Προστέθηκε δυνατότητα resume στα βίντεο
-Διορθώθηκε η λειτουργία του γαλάζιου πλήκτρου (chapters)
-Προστέθηκε η δυνατότητα να κατεβάζει ο δέκτης πληροφορίες EPG σε προγραμματισμένη ώρα τη νύχτα.
-Προστέθηκε η δυνατότητα να επιλεχθεί διαφορετική γλώσσα για το EPG. Μάλλον θα έχουμε επιτέλους Ελληνικά.
-Προστέθηκε υποστήριξη για υποτίτλους TMPlayer σε .txt αρχεία και κωδικοποίηση UTF-8 ή Unicode.
-Προστέθηκε η δυνατότητα μετάβασης σε ποσοστό της ταινίας με τα αριθμητικά πλήκτρα (μόνο για εγγραφές; )
-Προστέθηκε χρονοδιακόπτης ύπνου
-Δυνατότητα για προβολή βίντεο του YouTube πάνω απο 360p και διορθώθηκε πρόβλημα αποσυγχρονισμού ήχου\εικόνας
-Προστέθηκε δυνατότητα εβδομαδιαίου προγραμματισμού
-Διάφορες βελτιώσεις στα web-apps

Δυστυχώς δεν έχω τον δέκτη μαζί μου για να το δοκιμάσω.

Last edited:
Όντως ενεργοποιήθηκε το ελληνικό EPG, αλλά όχι αυτόματα. Πρέπει πρώτα να πατηθεί το "guide", μετά το "Info" και εκεί να επιλεγεί με το πράσινο πλήκτρο η ελληνική γλώσσα. Στη συνέχεια όλα είναι στα ελληνικά (και παραμένουν εκεί)

Διορθώθηκε μια μικρή διαφορά χρονισμού που είχαν οι υπότιτλοι και εμφανίζονταν λίγο νωρίτερα απ'ότι έπρεπε. (Δοκίμασα με utf8 srt και πάλι δεν εμφάνιζε το " Ά " )

Απο τη λειτουργία guide μπορεί να επιλεγεί και κάποιο κανάλι που δεν έχει EPG με το ΟΚ (στην Β7 δεν μπορούσε)

Στα μείον της αναβάθμισης παραμένει το γεγονός ότι μόλις ανοίξει ο δέκτης και πατηθεί για πρώτη φορά το guide, ο δέκτης εμφανίζει το πρόγραμμα 3 ώρες μετά την τρέχουσα ώρα. Πρέπει να πατηθεί το guide δεύτερη φορά για να δείξει σωστή ώρα.

Γενικά φαίνεται να είναι πολύ καλή αναβάθμιση αν και δοκιμαστική (test)

Καλά τα νέα λοιπόν. Ελπίζω να τον φέρουν τώρα περισσότερα καταστήματα και να πέσει λίγο η τιμή του.

Μήπως μπορείς να δεις αν στις ρυθμίσεις ώρας ανα περιοχή βγαίνει η σωστή όταν επιλέξεις Ελλάδα;

Με ρύθμιση "By region" και επιλογή περιοχής Ελλάδα, εμφανίζει utc - 3:00. Θέλει πάλι χειροκίνητη ρύθμιση.

Εντόπισα και κάποια άλλα πραγματάκια
- Ό,τι κι αν επιλέξεις στο multiview settings, θα δείξει 3χ3 με το f4. Ασήμαντο bug που δεν το εντόπισαν μια και δεν πρέπει να χρησιμοποιούν πολλοί αυτή τη λειτουργία

- Δεν βρήκα πως και αν δουλεύει χρονοδιακόπτης για κλείσιμο του δέκτη (δεν το έψαξα και πολύ)

-Αρκετά ενδιαφέρουσα είναι η προσθηκη του IPTV στις web λειτουργίες. Σύμφωνα με τη ferguson δεχεται μόνο html streams me h.264 κωδικοποίηση. Υπάρχουν δυο τρόποι προσθήκης καναλιών, αλλά λειτουργεί ουσιαστικά μόνο ο ένας, με ένα αρχείο iptv.txt. Ο χειροκίνητος τρόπος πρακτικά δεν λειτουργεί διότι δεν μπορείς να εισάγεις το σύμβολο "/" πχ που είναι απαραίτητο στις διευθύνσεις των καναλιών.
Πρέπει να εντοπίσουμε-δημιουργήσουμε λίστες καναλιών html streaming και να τις προσθέσουμε στο αρχειο iptv.txt

Ένα σημαντικό μειονέκτημα του δέκτη είναι ότι δεν βλέπει το σκληρό δίσκο (ούτε στικάκι) αν είναι συνδεδεμένος σε usb hub, για να συνδεθεί σε άλλη θύρα του hub το wifi dongle. Αν τα κατάφερε κάποιος να τα συνδέσει ταυτόχρονα ας μας πει πως.

Την προσθήκη του IPTV δεν την ανέφερα στις αλλαγές του λογισμικού επειδή πίστεψα οτι αφορά μόνο την αγορά της Πολωνίας. Έχεις δοκιμάσει κάποια κανάλια;

Το πρόβλημα με την ταυτόχρονη σύνδεση δίσκου και dongle είναι όντως σοβαρό και υπάρχει απο την αρχή. Δυστυχώς αχρηστεύει ουσιαστικά την δυνατότητα WiFi του δέκτη.

Βρήκα μια λίστα με ελληνικά κανάλια εδώ Απ'αυτά δοκίμασα μόνο τα http που κατέληγαν σε m3u8
Μέχρι τώρα τα αποτελέσματα είναι:
mega, alpha, music tv, best, gr tv έχουν μόνο ήχο.
nea tv, axeloos μόνο εικόνα
σκαι, tvcreta, kydon ήχο και εικόνα

(αυτά τα έγραψα στο iptv.txt με τη μορφή πχ mega,http://stream.livenews.com.cy/livenews.isml/manifest(format=m3u8-aapl).m3u8 )
Πιθανόν είναι δυνατόν να προστεθούν και ραδιοφωνικοί σταθμοί που εκπέμπουν σε αυτό το φορμάτ. Είναι χρήσιμη λειτουργία γιατί προφανώς ο καθένας μπορεί να φτιάξει μια λίστα της επιλογής του με όσα κανάλια τον ενδιαφέρουν.

Με το iptv μπορεί να γίνει ροή δεδομένων από τον υπολογιστή μας και το vlc media player προς τον δέκτη χρησιμοποιώντας όποια πηγή θέλουμε (αρχείο, δίσκο, web cam, διαδικτυακή πηγή κλπ). Σχετικό tutorial εδώ.

Στο δικό μου δίκτυο αυτό λειτουργεί αλλά δεν είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα. Βέβαια και ο υπολογιστής μου έχει εξαιρετικά περιορισμένη ισχύ, και το δίκτυο μου περιορισμένους πόρους. Πιστεύω όμως πως κάποιος με ισχυρό υπολογιστή και καλό στήσιμο δικτύου μπορεί να στείλει ικανοποιητική ποιότητα εικόνας στο δέκτη.

Κατάφερα και δοκίμασα το νέο λογισμικό. Φαίνεται πολύ καλό. Επιτέλους ελληνικό EPG, resume στον media player και sleep timer.

O δέκτης μετά την αναβάθμιση ζήτησε να κατεβάσει δεδομένα EPG απο όλα τα κανάλια διαδικασία που κρατάει μερικά λεπτά. Ta δεδομένα μπορούν να κατέβουν οποιαδήποτε στιγμή είτε χειροκίνητα είτε σε προγραμματισμένο χρόνο (μόνο με τον δέκτη σε quick start).

Δεν θυμάμαι αν υπήρχε η δυνατότητα αναβάθμισης μέσω internet.

Στα αρνητικά, η παραμόρφωση εικόνας σε SD videos υπάρχει ακόμα, τουλάχιστον στη ρύθμιση Auto.
Εξακολουθεί να μην κρατάει τη ρύθμιση διαφάνειας του μαύρου φόντου των υποτίτλων.

Μένει να δω αν διορθώθηκαν και οι μεταμεσονύκτιες εγγραφές.

Όντως ενεργοποιήθηκε το ελληνικό EPG, αλλά όχι αυτόματα. Πρέπει πρώτα να πατηθεί το "guide", μετά το "Info" και εκεί να επιλεγεί με το πράσινο πλήκτρο η ελληνική γλώσσα. Στη συνέχεια όλα είναι στα ελληνικά (και παραμένουν εκεί)
Παραμένουν εκεί μέχρι να κλείσει ο δέκτης. Στο επόμενο άνοιγμα βγάζει πάλι Αγγλικά. Η λύση είναι να επιλεγεί γλώσσα μενού τα Ελληνικά. Δυστυχώς για να έχω ελληνικό EPG πρέπει να υποστώ τις τραγελαφικές μεταφράσεις των Κινέζων.

Διορθώθηκε μια μικρή διαφορά χρονισμού που είχαν οι υπότιτλοι και εμφανίζονταν λίγο νωρίτερα απ'ότι έπρεπε.
Όχι εντελώς αλλα υπάρχει βελτίωση.

Απο τη λειτουργία guide μπορεί να επιλεγεί και κάποιο κανάλι που δεν έχει EPG με το ΟΚ (στην Β7 δεν μπορούσε)
Αυτό δεν το είχα προσέξει :)

Στα μείον της αναβάθμισης παραμένει το γεγονός ότι μόλις ανοίξει ο δέκτης και πατηθεί για πρώτη φορά το guide, ο δέκτης εμφανίζει το πρόγραμμα 3 ώρες μετά την τρέχουσα ώρα. Πρέπει να πατηθεί το guide δεύτερη φορά για να δείξει σωστή ώρα.
Με ρύθμιση "By region" και επιλογή περιοχής Ελλάδα, εμφανίζει utc - 3:00. Θέλει πάλι χειροκίνητη ρύθμιση.
Κατα την εκκίνηση έβαλα χώρα εγκατάστασης "Ελλάδα" και γλώσσα "Αγγλικά". Μπαίνοντας στο μενου και στην καρτέλα ρύθμισης ώρας είδα UTC-3:00 και την σωστή ώρα. Στην infobar όμως έδειχνε όντως UTC-3:00, δηλαδή 6 ώρες πίσω.

Κάτι έχει γίνει εκεί αλλα δεν μπορώ να το εντοπίσω.
Εντόπισα και κάποια άλλα πραγματάκια
- Ό,τι κι αν επιλέξεις στο multiview settings, θα δείξει 3χ3 με το f4. Ασήμαντο bug που δεν το εντόπισαν μια και δεν πρέπει να χρησιμοποιούν πολλοί αυτή τη λειτουργία
Σωστό. Εγώ προτιμώ το 4+1...

- Δεν βρήκα πως και αν δουλεύει χρονοδιακόπτης για κλείσιμο του δέκτη (δεν το έψαξα και πολύ)
Είναι μαζί με τους άλλους χρονοδιακόπτες. Στις επιλογές Κανάλι & Εγγραφή προστέθηκε και η Απενεργοποίηση.

Οι υπότιτλοι μπορεί να βγαίνουν στην ώρα τους μετά την τελευταία αναβάθμιση αλλα, αν κάνεις FF\REW με οποιοδήποτε τρόπο, ο δέκτης χάνει τη μπάλα. Πρέπει να σταματήσει το βιντεο και να ξαναρχίσει για να συγχρονιστούν.

Ευτυχώς έβαλαν resume...

Φαίνεται ότι αποσυντονίζονται με το rewind. Ξαναβρίσκουν τη θέση τους μετά από resume ή fast forward.

Για να ξαναβρούν το χρονισμό με FF πρέπει να περάσει το σημείο που άρχισε το rew. Στην πράξη αν θες να ξαναδείς μια σκηνή και πατήσεις rew, θα αποσυντονιστεί και μόνη λύση θα είναι εξοδος και resume, κάτι που είναι εκνευριστικό.

Ξαναδοκίμασα τη σύνδεση hub. Τα αποτελέσματα είναι εν μέρει ενθαρρυντικά. Σε hub χωρίς εξωτερική τροφοδοσία έβαλα στη θέση 1 στικάκι μνήμης και στη 2 το wifi dongle. To wifi αναγνωρίστηκε, πήρε IP και παρακολούθησα κάτι στο youtube. To στικάκι αναγνωρίστηκε, γίνεται περιήγηση στα αρχεία του αλλά δεν μπορεί να γράψει κάτι ή να παίξει κάποιο αρχείο.

Στο hub δίσκος σύγχρονος με τροφοδοσία από usb δεν αναγνωρίζεται καθόλου. (όταν είναι απευθείας συνδεδεμένος στον δέκτη λειτουργεί κανονικά). Δίσκος παλιότερος με εξωτερική τροφοδοσία αναγνωρίζεται και δουλεύει όταν είναι μόνος του στο hub, αλλά τότε δεν υποστηρίζεται το wifi dongle αν συνδεθεί δεύτερο.

Θα ήθελα να δοκιμάσω με hub που έχει δική του τροφοδοσία, αλλά δεν διαθέτω. Αν κάποιος έχει και τέτοιο hub και wifi ας το δοκιμάσει αν θέλει.
Σημείωση. Σε κάποιους από τους πιο πάνω πειραματισμούς ο δέκτης ζορίστηκε και έκανε reboot. Δεν χάλασε κάτι, αλλά προσοχή !

Last edited by a moderator:
Έχω hub με τροφοδοσία, θα το δοκιμάσω.
Πρέπει να το είχα δοκιμάσει στα γρήγορα όταν πήρα το dongle αλλα δεν έψαξα πολύ. Απο αυτά που λες, μαλλον δεν φτάνει το ρεύμα που δίνει ο δέκτης για να δουλέψει δίσκος και dongle ταυτόχρονα.